Bröderna Lindqvist

De rikskända Bröderna Lindqvist från Östersund härjade fritt i bl.a TV programmet "Nygammalt" under 70 och 80 talet. Bosse Larssons populära program gick verkligen hem i stugorna. Redan 1969 vann Lindqvistarna första pris som Sveriges populäraste gammaldansorkester. Det var då herr Larsson upptäckte dessa spelglada herrar, och erbjöd dem platsen som husband i sitt program. Tre bröder figurerade i sammanhanget, Åke fiol och dragspel, Folke dragspel och Örjan kontrabas. Olle Sparrman tillhörde inte släktskapet, men fick vara med ändå, han spelade gitarr och även trummor. Av den en gång så populära kvartetten, finns idag bara Folke och Örjan kvar. Folke åker numer runt som dragspelare i ett annat känt band, nämligen kultbandet Trio mé Bumba. På bilden härnedan, hämtat ur Musikerförbundets medlemstidning "Musikern," har jag hämtat denna reklamannons med Bröderna Lindqvist. Året var 1974.

Kommentarer
Postat av: Mikael Ullberg

Tyvärr så finns bara Folke Lindqvist kvar numera i det populära kultisbandet Bröderna Lindqvist. Örjan avled den 5 juli 2010 hemma på gården i Åsgård utanför Östersund. Det var faktiskt Olle Sparrman som startade Bröderna Lindqvist en gång i tiden.



Jag har fått äran att köpa ett av Folkes dragspel kan vara det som är på bilden. Jag lirar själv och har haft spelet i 21 år nu ! tänk vad tiden går man tillhör ju medelåldern själv nu med sina 40 år fyllda. Jag tror Folke va runt 40 då nygammalt startade i tv 9 oktober 1971.

2010-08-01 @ 06:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0