Mänskliga avarter - tragiska existenser

Läste på text-TV:n, om de två bröder från Södertälje, som förgripit sig på barn, där de yngsta endast var ett år gammal. Vad är det som får dessa i mitt tycke, tragiska existenser att förstöra små oskyldiga barns liv? Sådana sjukliga böjelser får mig (har alltid fått mig) att må fruktansvärt illa. Barndomen, denna viktiga tid i en människas liv, är ju den grundsten som det fortsatta livet och framtiden skall vila på. Att bli utsatt för sexuell och mental våldtäkt, är ett sådant totalt trauma som i värsta fall kan helt ödelägga den som blivit utsatt för detta. Häng ut pedofilerna, med namn och bild. Kanske att det hjälper bättre, än att ge dem vård och terapi? En gång pedofil - alltid pedofil. Barn har rätt att känna trygghet. Trygghet som gör alla våra små, till harmoniska vuxna. Fram för ett pedofilfritt samhälle!

Kommentarer
Postat av: Vintersaga

Ett viktigt ämne du tar upp.

Det är förfärligt... man finner egentligen inga ord, det ska bara inte få ske. Barndomen som ska vara trygg, kärleksfull och fri från trauman som sätter djupa spår för framtiden. Ändå händer det och ha alltid hänt... förövarna har oftast blivit utsatta för liknande trauman i sina tidiga barnaår, inget som försvarar övergreppen men dock kanske förklarar att sådana vidrigheter händer.Trauman sätter ju spår som skadar personligheten. Inget barn föds som pedofil eler våldtäktsman... det blir han/hon under livets gång...

Jag vill också ha ett tryggt och pedofilfrittsamhälle men jag tror inte att man ska "hänga ut" pedofilerna som varnande exempel istället ska de låsas in och få den vård debehöver för att förhoppningsvis bli friska människor.







2009-05-23 @ 08:24:47
URL: http://vintersaga.wordpress.com
Postat av: Roger Lindqvist

Vård är ett måste. Men i vissa fall hjälper det inte. Förövaren fortsätter ändå med sina övergrepp. Och under tiden förstör han ytterligare många oskyldigas liv. I förlängningen, när vården kommer till korta och fler barn utsätts för denna våldsverkare, då måste mer drastiska metoder kunna få användas, allt för att skydda samhället från dessa människor med sjukliga böjelser.

2009-05-23 @ 09:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0