"Se Willys, och sedan dö!"

Varuhuset Willys har i dagarna slagit upp sina portar här i Piteå. Premiärkvällen - de öppnade klockan 18:00 - stod människor i långa köer för att få komma in och titta på underverket. Och som sagt i dag har jag och min hustru gjort ett besök. I bitande kyla så skyndade jag mig att  få tag på en kundvagn, som visade sig vara lika svårstyrd / bångstyrd som en stor atlantångare. Väl inne i affären så var det ett enda myller av nyfikna/köpglada kunder (jag o frun tillhör de nämnda kategorierna, så jag ska inte skylla från mig). Lite längre in i butiken bjöd man på prinsesstårta och en sluring kaffe. Naturligtvis gjorde jag en tvärinbromsning där. Tårta med kaffe, inte illa. Kanhända att detta tilltag gynnar köplusten hos de personer som utan något mål i sikte irrar på med de alltför stora kundvagnarna i de stora tilltagna jätteutrymmena. Vi kom i alla fall lyckligt hem. Nu så ligger förresten branbarnet Max på en filt här hos sin farmor och farfar.
Medan jag stod där idag med mitt kaffe och en tårtbit i ena handen, hörde jag nån som hejade på mig. Det visade sig vara Rave eller Ralf som han egentligen heter, med efternamnet Lindberg, som jag inte träffat på åtskilliga år
Ralf och jag spelade tillsammans i musikskolans storband "Piteå Havsband" i början av 70-talet. Han jobbar numera borta i Norge, sedan en tid tillbaka. Kul att träffas igen efter så många år. Willys då - kommer vi att fortsätta trängas på de stora affärskomplexets ytor? Kanske! Men en sak vet jag, nu kan jag dö nöjd och belåten - jag har sett allt det jag ville se, jag har sett WILLYS!


Kommentarer
Postat av: Ilone

Ja och vi har vårt kvar till i morron... :)

hoppas att princesstårtan och kaffet finns kvar.

Jag har väntat på Willys mest för att kunna köpa kattmat i 10 kg påsar..



Undrar föresten om det är samme Ralf spm jag har arb. med inom handikapp, är lur på det...

2010-02-26 @ 16:40:41
Postat av: Roger

Hej Ilone! Ralf har (tror jag) jobbat inom vården. Men jag är inte säker. Ralf är också en mycket duktig konstnär. Hans pappa var lika duktig med penna och papper. Och jag tror att det finns en målning som Ralf gjort på en vägg i ett hus på Storgatan i Piteå. Ralf spelade saxofon i samma band som jag gjorde.

2010-02-26 @ 17:04:31
Postat av: uffe

Jag tror också att han jobbade inom vården.

Rave träffade jag senast för 3-4-5 år den på Strömnäskiosken. han körde då en bil med Fortlax dekor på?

Vet ej om han jobbade där, men han är en mycket sympatisk kille och är en fena på att göra karikatyrer och att måla över huvudtaget.



uffe

2010-02-26 @ 20:08:50
Postat av: Anonym

Det stämmer precis in på den Ralf jag känner...

och en hejare på att komma på slogans och vad jag minns så tror jag han vann en resa till OS i Lillehammer.

Ilone

2010-02-26 @ 21:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0