Albert & Herbert


   - Inte bespottar vi någon yrkeskår! Sten-Åke Cederhök och Thomas
von Brömssen, far och son i TV-serien om skrothandlarna Albert &
Herbert, tar kritiken lugnt.


STEN-ÅKE: "Jag spottar inte på skrothandlarna"

¤ - Äsch, säger Sten-Åke Cederhök och skrattar lätt. Inte spottar vi på nån!
Enligt Nordisk skrottidning bespottar TV-serien om skrothandlarparet Albert & Herbert en hel yrkeskår. Tidningen hävdar att serien är TV:s största skandal någonsin.

Skrothandlartidningen anser att Albert, spelad av Sten-Åke Cederhök, är en person utan minsta hyfs och bildning, som lever som ett svin och uppträder som ett äckel. Alberts språk är späckat av svordomar och nattståndna sexskämt, framhåller tidningen. Regissören Bo Hermansson säger:
   - Vi har verkligen varit måna om att rensa språket, för programmet är en familjeunderhållning. Något grovt språk finns inte i den svenska versionen. Manuset kommer ursprungligen från England.

Att yrkesgrupper reagerat mot TV-skildringar är inget nytt. Bengt Bratt hamnade i en storm när han för länge sedan i "Nattcafé" beskrev en servitris som ganska lätt på foten. Genast protesterade servitrisens fackförening. Nyligen fick serien "N P Möller" kritik från fastighetsskötarna.
 
------------------------------------------------------------------------
EXPRESSEN ¤ 1977.

Kommentarer
Postat av: Kaj

Sten-Åke Cederhök var en härlig komiker. Jag fick uppleva hans avskedsföreställning på Lisebergs stora scen den 20 augusti 1989.

Ca. 20.000. människor hade samlats framför scenen för att se honom uppträda en sista gång. Det är ett oförglömligt minne!

2011-07-19 @ 14:39:22
Postat av: Roger Lindqvist

Jag läste ett repotage om Sten-Åkes avskedsföreställning, när han tog tack och adjö av sin publik efter alla år. Det var en märkbart rörd Sten-Åke som grät när han för sista gången klev av sin älskade scen.2011-07-19 @ 15:01:13
URL: http://rogerlindqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0