Ewa Roos & Stefan Rüden - parkkväll i Piteå 1972
¤ Ett gott jobb har värdfolket gjort under sommaren. Här Karin Sand-
berg lämnande kvällens sista priser till Tommy Johansson...


...alltmedan sista strålkastarljuset flödar över Gunnar Enqvist.


¤ Sista parkkvällen har avverkats i Piteå för den här säsongen och vi lyfter på hatten - inte så mycket för de proffessionella artister som kommit och kört sin invanda shower - utan för parkvärden Gunnar Enqvist. Parkkvällsarrangörerna har haft tur som kunnat få en sådan helt förträfflig värd för den lätta underhållning det här är fråga om.

Finalkvällen som bjöd på gästuppträdande av Ewa Roos och Stefan Rüden med Björnligan, inramades av säsongens sämsta parkkvällsväder, dock inte regn, vilket skrämde bort en stor del av publiken. Visst märks det att Roos och Rüden är proffs. Den halvtimmesshow paret körde gick i snabbt och rivigt tempo där artisterna visade upp hela sitt kunnande. Och dessa två kan en hel del, det vet alla som brukar lyssna på melodiradion. Det som är synd med just proffsen är väl att det blir lite av melodiradio över det hela. Låtarna känns nog så väl igen.

Därför skall inte artisternas insats förringas. Det var en bra show som bjöd på en färd till månen. Himmelstrandaren; "Har du nånsin...gång på gång". Den låten passade förresten fint till Ewas lilla runda mage. Ett potpuri innehållande bl. a. "Bom bang a bang" gav åskådarna lite annorlunda trafikpropaganda. Ewa joddlar ju så fint och därför var det helt i sin ordning att publiken fick höra också en sådan låt. Flesta applåderna kom mot slutet när paret körde en låt om "när Sofia dansar go-go". Stefans extralåt var den fina "Ave Maria" och Ewa tog den glada "Vilken härlig dag".


¤ Visst är det fart och fläkt över proffs som Ewa Roos och Stefan Rüd-
en. Här har Ewa helt nonchalant slängt sig upp på "motorcykeln" sjun-
gande om tre små tjut. En annorlunda trafikpropaganda.


SÄKRA AMATÖRER
Amatörartister denna sista parkkväll var Ann Åström och hennes far Henry. Ann på saxofon och Henry på piano framförde fint Beatles "Yesterday" samt "Ack Värmeland du sköna". Arne Westerlund, studerande vid Framnäs, sjöng Taube och spelade gitarr till. Det blev den till Piteå så passande "Nudistpolka" samt "Vals i Furusund". Lennart Granberg, Gråträsk, har uppträtt i Piteå tidigare. Kvällen till ära hade han skrivit en visa om Piteå som han framförde lika säkert som vanligt.

Sven "Krigarn" Nyström är väl med sina dikter snart inte amatör längre. Liksom tidigare hade han hämtat sitt stoff från det som hänt i bygden senaste dagarna. Rappt och bra skrivet.


ARJEPLOGARE
Gunnar Enqvist hade fastnat för Arjeplog den här kvällen och drog några väldigt fina saker på den speciella dialekt som arjeplogarna är begåvade med. I skrift kanske det inte slår så bra, men vi försöker.
   - Landshövdingen hade kommit på besök och då skulle det förstås bjudas på något speciellt. Den ädla drycken i "hövdingens" glas var grön, då sade Arjeplogsbon: Hör du, it ha apparat´n ärge".
Under kvällen hann det bli rätt många av den sorten och givetvis förstärkt av den sköna dialekten.


FÖRSLAG
Kommunalfullmäktiges ordförande Tage Hansson riktade ett tack till samtliga medverkande under sommaren och passade på att utlysa en pristävling som går ut på att lämna förslag så att man kan förnya parkkvällarna till nästa sommar. Förslagen skall omgående skickas till Parkkvälls-kommitén under adress Piteå-Tidningen. 225 kronor står på spel.


TV KAN HÄMTAS
Den TV-apparat som utlottades på biljetten blev ej avhämtad, men den som har gul lott med grön rand och med nummer 1742 kan hämta sin TV på Piteå-Tidningen. Till slut Gunnar Enqvist:
   - Vet ni vad jag ska göra när det här tar slut? Jo, jag ska sätta mig i en gungstol och sitta där i 14 dagar. Därefter ska jag börja gunga så sakta.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 2 & 3 augusti 1972.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0