HEP STARS till Udden i Sikfors




The Hep Stars hör till midsommarunderhållarna i Sikfors.


¤ Folkparkernas centralorganisation har nu lättat på förlåten till sommarens stora underhållningsdrive runt om i landet. Mottot är i år "Folkparkerna - ett centrum för nöjen och fritid". Bland nyheterna märks att Hep Stars kommer till Sikfors midsommarhelgen.

Artistuppbådet i folkparkerna brukar imponera på omvärlden. Nöjesfolk i utlandet häpnar över mängden av stora artistnamn som tillsammantagna under sommarmånaderna ger medelstora städer och tätbygder ett utbud av nöjestillfällen som - om inte en stark och smidigt arbetande organisation låge bakom - endast skulle vara garanterat för storstädernas befolkning. Genom sin samlade styrka har Folkets parkers centralorganisation ett starkt kort att komma med i konkurrensen om de bästa artisterna, och utspelet blir till glädje för flertalet i det avlånga landet.

När det gäller att möta kraven på fritidsservice handlar det om pengar, om stora pengar, deklarerar FCP-chefen Olle Johannesson. Den ökade fritiden har skapat nya behov att täcka folkparkerna och det är nödvändigt med stora investeringar om parkerna skall kunna göra en fullödig samhällsinsats på fritidsservicens område. För att detta ska bli möjligt måste kommunerna hjälpa till med investeringarna. Investeringsbehovet under de närmaste fem åren är beräknat till 150 miljoner kronor. Då är ändå inte investeringar under 100.000 medräknade.

För att ge kommunerna möjlighet att i god tid bilda sig en uppfattning om den fritidsservice man genom folkparkerna skulle kunna ge allmänheten avser folkparkerna att upprätta s k rullande 5-årsplaner. Av den sociologiska undersökning som FCP beställde av Harald Swedner vid sociologiska institutionen i Lund och som under 1966 sammanställdes av Peter Hedberg framgår att 56 procent av samtliga parker inte hade något kommunalt samarbete. Vi hoppas den gruppen kommer att växa.

I ett fall där en park legat i träda på grund av bristfälliga investeringsmöjligheter visade nytillkommande industrier tveksamhet då det gällde nyetablering på grund av ortens avsaknad av tillfredsställande nöjesetablissemang för ungdom. I anledning härav anslog kommunen 1966, 750.000 kronor för en modernisering av parken. Folkparksexpansionen kommer givetvis att dra med sig ökade personalkostnader. Vi vet att samlade värdet av det arbete som läggs ner av folkparksrörelsens frivilliga krafter årligen uppgår till 1 miljon kronor. Vi kan i längden inte räkna med att enskilda skall göra bbetydande samhällsinsatser utan rimlig ersättning.

Idealiteten är därmed inte avskriven. Tvärtom. Det personliga engagemanget är av grundläggande betydelse. Det måste vi vara rädda om, rätt uppskatta och på alla sätt ge fritt spelrum, säger hr Johanneson.

Till Norrbotten kommer i sommar bl. a. följande artister:

El Klan: Boden 30 juni-2 juli.

Family Four: Arvidsjaur 29 juli. Boden 31 juli. Piteå 2 augusti. Luleå 6 augusti.

Jokkmokks Jokke: Piteå 30 juni. Boden 1 juli. Kalix 9 juli.

Siw Malmkvist Show: Sikfors 23 juni.

Beatmakers: Boden 11 juni.

The Hep Stars: Sikfors 23 juni.

Ola Hermanssons orkester: Boden 18 juni och 21 juli.

The Shanes: Sikfors 24 juni.

Sten & Stanley: Boden 13 augusti.

The Telstars: Arvidsjaur 28 juli.

------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ April 1967.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0