Korsordstävling med Mona Krantz P.D.O.L. 1994

Dagboksanteckningarna berättar denna gång om ett möte med radioprataren Mona Krantz, och en korsordstävling där vi i OPUS skulle spela upp olika melodier för den korsordslösande publiken. Under Piteå Dansar Och Ler, spelade dansbandet OPUS upp till dans med fem andra orkestrar, på parkeringsdäcket på Prästgårdsgatan. Så här lät det i min anteckningar:


SÖNDAG DEN 31 JULI 1994.

"Så var festen över för denna gång. Helena, Göran och barnen åkte hem igår på eftermiddan. Dessförinnan, fredagskväll, var vi på Piteå Dansar Och Ler. Åkte in till festivalen fredag klockan 11.00 (ensam) för att rigga upp vår utrustning. Det var fem band, Factum, Monica med Triss, Opus, Zanders med sångaren Patrik Öhlund (som bytt namn till Strike) och Anneliz. Samtliga band skulle samsas på den scen som fanns i tältet på parkeringsdäcket. Klockan 15.00 samma eftermiddag, skulle vi spela upp till motionsdans fram till klockan 17.00.

 

Det var inte många som tordes upp på dansgolvet, men många satt och lyssnade. Elisabeth med barnen, samt Helena och Göran med barn, kom också dit. Efter motionsdansens slut åkte jag hem (de andra åkte före) klockan 17.00 på kvällen packade vi in alla våra barn längst bak i Görans 245:a. Jag var chaufför. Gick runt på området, åkte radiobil, karusell, t.om. till klockan 20.45. Gick till stora scenen, bredvid posten på Uddmansgatan, för att lyssna på mr. Dynamite himself - JERRY WILLIAMS. Det var fullt ös, och i blåssektionen såg jag bl. a. trombonisten Olle Holmqvist. En gång gift med skådisen Anna Sundqvist.

Fullt ös, vi stod nära scenen, Göran och jag hade varsin grabb på våra axlar, Erik och Daniel. Elisabeth och Helena stod bredvid varandra. Högt ljud i den stora anläggningen. Kanske jag skulle haft öronproppar.


Började spela klockan 23.00 på kvällen. Mycket folk, varmt och ett konstigt ljud på scenen. Hörde min sång väldigt dåligt i min monitorlåda. Kände mig ganska så hes i halsen, men det gick ändå bra. Efteråt tog vi en fika i tältet. Stakka Bo uppträdde klockan 01.30 på stora scenen. Vi gick så småningom, trötta som vi var. Somnade nångång vid halv 4.


-------------------------------------------------------------------

Lördag den 30 juli skulle vi träffas klockan 11.00 i musiksalen, för att repa in de låtar som vi skulle framföra i tältet klockan 13.00 i danstältet. Det var SM i korsord med programledaren Mona Krantz. Den välkända radiorösten som hörts så många gånger genom årens lopp. Vi skulle spela vissa snuttar av vissa utvalda låtar, som förhppningsvis skulle vara till hjälp för de tävlande.

Låtarna som vi i OPUS skulle spela var följande: "Det är våren", "De sista ljuva åren", "Stars and stripes" (den amerikanska nationalhymnen), "Ett glas öl" (HasseåTage), "Röda stugor tåga vi förbi", "Isabella", Smoke gets in your eyes", "Två små röda rosor", Thank you for the music", "Yesterday", "Sofia dansar go-go".

I pausen framförde vi egna låtar, ur repertoaren. Tävlingen räckte en timme. Mona Krantz gjorde en presentation av oss också under stora applådåskor. I kulissen skymtade Kent Finell och Thord Carlsson förbi. Samma dag sändes Svensktoppen från samma plats, under Kent Finells ledning. I det stora hela gick P.D.O.L. spelningen bra, även SM-tävlingen i korsord. Mona Krantz tackade oss efteråt".

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Under rubriken "Minnesvärda möten" berättade jag i tre artiklar i Piteå-Tidningen om möten med Kikki Danielsson, Sune Mangs, Kjell Öhman, Bertil Bertilsson, Jan Bylund, Hep Stars, Pierre Isacsson och Gimmicks, Yngve Forssélls, Sten & Stanley, Jan Öjlers m. fl. Artiklarna var införda: 9-26 september, samt den 1 oktober 2008.
/Roger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0