Lennart Grahn - porträtteras¤ "Man får såna där konstiga ryck ibland", säger Lennart. Man vill bryta upp och åka hem till de sina däruppe i norr. Andas lite frisk luft, se lite fjälltoppar och lägga sig på rygg och fiska nånstand. Och känna sig som hemma. Men har man musiken i sig så har man. Lusten att spela kommer visst alltid tillbaka. Den går i vågor. Just nu är han Grahn aktivare än någonsin. Han börjar veckan - på måndagar alltså - med att vara värd på Malmen Club i Stockholm där han presenterar artister i sin "Måndagsträff". Vid ett tillfälle fick han äran att dela ut en guldskiva till Bernt Staaf för dennes LP-skiva "Familjelycka". En och annan rock-artist från förr brukar få komma upp och lalla ett tag också.


Lennart Grahn - under 60-talet stor popidol i popbandet Shanes.


¤ På tisdagar håller Grahn till på Djurgården i Stockholm. Gröna Lund är visserligen stängt vintertid. Men på Tyrol, som ligger inom tivolits gränser, är det hålligång för fulla proppar. Rock-fantasterna - och dom är många numera - kör hårt. Lennart som i alla fall är uppväxt under Elvis och Tommys dagar tycker det är kul att uppleva gamla minnen och brukar alltid vara med och hotta ett tag. Övriga kvällar i veckan reser Lennart runt i landet med sin nya grupp Huuvaligan. "Huuva" det är ett norrländskt uttryck för just ingenting. På sin tid i Shanes var Lennart enbart sångare och tamburinskakare. Numera har han enligt egen utsago fått bas-spader. Han har alltså blivit basist på äldre dar.

¤ På dagtid är Lennart verksam som mångpysslare på ett stort artistföretag som matchar artister och dansband. Han är något av en dygnet-runt-knegare, han Grahn. Lennart gör fortfarande plattor för Svensktoppen. Senast hörde vi honom i "Butterfly" som låg på listan i två månader. Lennart har vad man kallar det en svensktoppsvänlig röst. Men han är inte så förtjust i att sjunga på svenska. Det är roligare att poppa till det på engelska. Och med sitt band Huvvaligan får han spela det mesta han gillar själv. Fjälltopparna får alltså vänta på Lennart ett tag till. Han har fått blodad tan igen. Och det är kul att veta. Han har mycket ogjort inom popen ännu, han Grahn.


--------------------------------------------------
STARLET ¤ April 1972.

Kommentarer
Postat av: Anne-Kristin

Tack för trevlig läsning och härliga bilder.

2012-10-02 @ 14:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0