Poppepremiär /1955

Nils Poppe och Curt Löwgren.  
 
POPPEPREMIÄR var det på Vasateatern i Stockholm härförleden. Det var Soldat Bom som kom i en lätt operettfärgad scenversion, lika trevlig som filmerna. Det skrattades en hel del på premiären och att döma av mannen som efter första föreställningen köpte sex biljetter till andra vågar man nog spå en för kassans del lycklig framtid. Scenen ovan med Poppe och Curt Löwgren som den darrige regementsläkaren var en av höjdpunkterna och i övrigt medverkade bl. a. förtjusande fru Poppe alias Inga Landgré, Arne Hasselblad, Mary Rapp och Hjördis Pettersson.
 
Einar Nerman med dottern Rosita.     
 
BLAND PUBLIKEN träffade vi bl. a. Einar Nerman med söta dotterna Rosita. Dessutom såg vi ståtlige Victor Sjöström och Alice Lyttkens som hade roligt på främre parkett. Välkammade jazzkapellmästaren Putte Wickman syntes i sällskap med Alf Montan och Gala-Petter själv, Gösta Wärnlöf med anteckningsblocket och fotografen i högsta hugg. Åkarfruarna Söderblom och Grönberg gick i sällskap med varandra medan premiärlejoninnorna Kim Söderlund och Git Gay hade sina män med sig. Bästa nyheten: Korvstånd i foyern. Något för Kungl. Operan?
 
Albert Gaubier, Nils Poppe och Inga Landgré.        
 
DET VAR HÅRDA TAG inför premiären liksom inför alla andra premiärer och Nils Poppe, som dagligen får springa åtskilliga varv runt scenen i kronans varma uniform, måste allt som oftast läska sig med något svalkande bakom scen. Regissören Albert Gaubier lämnade förresten Stockholm omedelbart efter premiären för att sätta upp ett stycke på en jätteteater i Frankfurth, dit han f. ö. senare i vår tänker locka Poppe och Ulla Sallert som är mycket populära därnere.
---------------------------------------------------------------------------------------
VECKO-REVYN ¤ Den 15 januari 1955.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0