Joakim samlade ihop 600.000 kr till gruppvåldtagen kvinna

Den svenske freelance-journalisten Joakim Lamotte, samlade ihop 600.000 kr till en kvinna som gruppvåldtogs förra året i Fittja av ca 15-20 män. I en stor intervju för en dansk tidning, berättar Joakim Lamotte, om hur han noga följt den här tragiska händelsen. Hemma i Sverige har ingen journalist velat ta i storyn ens med en tång, vilket förvånar vårt grannland, märkbart. I Danmark pågår hela tiden en intensiv debatt om invandring. I Sverige är det locket på, som den danska tidningen skriver.
 
Fem män omhändertogs, men släpptes senare i brist på bevis. Nu väntar en eventuell stor ersättning för den tid som de satt i häktet. Danskarna kliar sina huvuden, och undrar hur deras grannland egentligen mår.
 
Joakim Lamotte, är en av de få journalister i landet som öppet vågat ifrågasätta hedersförtryck, gruppvåldtäkter och de kriminella aktiviteter som som följt i massinvandringens spår. I den övriga journalistkåren är saken tabu. Att mord numera sker på våra öppna gator är något som våra politiker blundar för. I varje intervju där frågan ställs så kommer samma typ av standardsvar: - Det är inte acceptabelt det som nu sker. Jaha, men sen då...? Varför törs ni inte ta i frågan, utan kommer med undanglidande svar hela tiden? Jag tror att domen kommer att bli hård för alla dem som såg till att strypa den nödvändiga debatten om flyktingströmmen, hedersförtrycket, våldtäkterna och allt som rörde den misslyckade integrationen.
 
Roger Lindqvist  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0