Hortlaxyngling i dödskrasch / 1963


MALTE VIKLUND, 19 år.


Vid en trafikolycka mellan Gäddvik och Bergnäset tidigt på torsdagsmorgonen skadades 19-årige Malte Viklund, Trollbäcken, Pitsund, till döds. Han körde med sin personbil på en lastbil snett bakifrån och fick i medvetslöst tillstånd bändas loss av ambulanspersonalen. Han avled senare på Luleå lasarett.

Viklund arbetade i Luleå och färdades morgon och kväll mellan hemmet och arbetsplatsen och åter. Sedan i juli gjorde han den ganska långa resan i en ny personbil, som vid olyckan hade gått 750 mil. Hur den tragiska olyckan i detalj gått till har inte kunnat utredas. Kollisionen med lastbilen skedde några minuter före klockan sju. Lastbilen hade då kommit in på Bodenvägen från höger och kört ett 75-tal meter i samma riktning som Viklund. I själva kollisionsögonblicket hade lastbilen möte med en annan bil.

Polisen har två olika teorier för själva händelseförloppet. Antingen blev Viklund bländad av den ganska låga solen och såg inte lastbilen eller också var han på väg att köra om lastbilen då han fick se den mötande bilen. I det senare fallet skedde kollisionen då han försökte återta sin plats bakom lastbilen. Vid sammanstötningen blev frampartiet på Viklunds bil svårt ramponerat. Föraren, som var ensam, hamnade i baksätet med benen fastklämda mellan framsätets stolar. Han satt så hårt fast att ambulanspersonalen fick bända loss honom. Viklund fördes till Luleå lasarett men skadorna var av den omfattningen att hans liv inte stod att rädda.

------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 13 september 1963.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0