Den välkända Piteå-PV:n
¤ Plötsligt står dörren till den gamla, välkända PV:n på vid gavel.
Vad har hänt med bilen som i tider prytt taket på Volvo-hallen i Piteå?

Hur ska man tolka det här då? Plötsligt står dörren till den gamla välkända Piteå-PV:n på vid gavel!
Är detta beviset på att Volvos berömda värde varar? För det kan väl ändå inte vara så banalt att dörren bara blåst upp utan vidare?

Den gamla PV:n har stått på taket och lyst upp tillvaron i många år. Ingen som besökt Piteå har undgått att se den. Men häromkvällen fanns det något nytt i det vanliga blickfånget: Dörren stod öppen! I tidningen "Vi bilägare" stod det för en tid sedan att Volvo har problem med dåliga gångjärn i dörrarna. Taxichaufförerna i Stockholm klagade på hållbarheten. Kan gångjärnen vara så usla att dörrarna blåser upp? Nej, knappast.

Den öppna dörren är kanske en symbol för Volvo. Efter de senaste rapporterna om vinst i företaget har Per Gyllenhammar sagt att arbetarna ska få sitt. "Nu öppnar Volvo dörrarna och släpper ut vinsten!" Nej, inte heller så troligt. Folkpartiets "snålblåst" sedan valet. Kan det vara ödet som vill visa Per Gyllenhammar (och oss) hur tomt och rostigt det är på insidan? Nej, för djupt. Det låter inte göra sig! Nåväl, dörren är bevisligen öppen! Vi nöjer oss med att konstatera detta i väntan på eventuell förklaring...

-------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 3 september 1983


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0