Ett socialt experiment

Om ens världsbild grundläggs genom Piteå-Tidningen och Nordnytt, så måste man nog ta sig en tankeställare. Dock inget ont om vare sig det ena eller det andra, men vad jag menar är att man måste vidga sitt synfält en aning. Speciellt i dessa tider då det händer obeskrivligt dystra och negativa saker. Just precis därför, brukar jag ta del av vad utländsk massmedia har för syn på oss härhemma i ankdammen Sverige. För inte så länge sedan fanns den här rubriken i en ansedd engelsk tidning: "ETT JÄTTELIKT SOCIALT EXPERIMENT SOM HÅLLER PÅ ATT GÅ HELT ÖVERSTYR".
 
Ett reportageteam från tidningen hade gjort ett besök i Malmö samt i andra storstäder. Man uttryckte en slags chock över att: "kriminella ligor hade övertagit staden". "Det en gång så trygga snälla Sverige, har förvandlats till en mardröm för många storstadsbor".
 
Konstigt, att utländsk media berör saker som vi här i landet inte ens törs prata om. Jovisst, det finns många rapporter om död, lidande, gänguppgörelser, våldtäkter m.m. men det är skillnad på "rapport" och "vad-ska-vi-göra-debatt?" Hur än många granater, automatvapen, mördade, lemlästade, våldtagna det är, så smiter vi hela tiden förbi detta mest centrala: HUR GÖR VI FÖR ATT LÖSA PROBLEMEN? Jag har än inte hört någonting vettigt från våra politiker. Ju längre deras tystnad fortsätter, ju större klyfta blir det mellan dem och folket. Se vad som händer i USA. Trump är inte direkt mitt första val som president. Men nu blev det som det blev. Och varför det blev som det blev, kan ju var och en ta sig en rejäl funderare på.
 
Roger.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0