Arvingarna tv-serie 1970-talet

Bröderna Hammond: Brian, Edward och David som ärvde sin fars åkeriföretag med stora problem som följd. Serien visades första gången i engelsk television 1972. I mitten av 70-talet så kom den till Sverige.
 
Jag har ett tråkigt minne vad gäller detta. Inte nu direkt med tv-serien men det påminner mig om en båtolycka vid Vargödraget i Piteå skärgård en regning lördagsnatt den 15 juni 1975. Om jag inte minns fel så satt jag och tittade på Arvingarna i vårt vardagsrum medan regnet piskade fönsterrutorna. Det var ett ruskigt väder inte ens katten ville gå ut. Det var samma ödesdigra natt som åtta personer i två familjer miste sina liv.
 
Sammanlagt åtta personer av familjerna Nordmark/Öberg miste sina liv den där ovädersnatten för 47 år sedan. När jag på söndagsmorgonen hörde nyheten så kunde jag inte förstå hur någon kunde åka ut i en båt den där regniga och stormande natten. Båten var öppen och om jag minns rätt så saknades det flytvästar. 18-åriga Gunilla Nordmarks kropp hittades aldrig.
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej Roger !
Jag har faktiskt ett svagt minne av denna fruktansvärda drunkningsolycka , har för mig att båten var alldeles för liten för 8 personer , hälften hade varit lagom. Varför kommer jag ihåg detta ? möjligen för att det var barn inblandade , tre barn som var i samma ålder som min bror som är född 1965. ofattbart att man gav sig ut i busvädret i den överlastade lilla båten.
mvh tomas

2022-03-21 @ 11:36:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0