The Zettlers - Umeå

 

Tord Lundström /1966

 
Tord Lundström, för mig en idol av stora mått. Men så kom han ju från "rätt" sida av landet, nämligen Kiruna. Endast 40 mil från Piteå.
 

Tält /1967

 

"Honken" Holmqvist, VM 1970

Leif "Honken" Holmqvist under ishockey-VM 1970.

The Beatles /1964

 

ELFSBORG /1965

 

30 april 2012

 
Den 30 april 2012 var Elisabeths födelsedag. Det var därför jag klädde på mig flagga och kamera. Tanken var att få en bild av hustrun därinne, men det blev istället en bild av mig.

24 maj 2017

 
Den 24 maj 2017 fällde vi Dannes flaggstång. På bilden ses Loke och hans mamma och pappa. Kattfröken Selma är också med. Orsaken var att vi skulle byta flagglinan.

Gunnar Wiklund /1961

 

Kjerstin Dellert /1976

 

Snarkinspelning /1966

 

En kossa från Valla

En kossa från Valla,
som fick ont i sin galla,
fick gå på sträng diet,
för att inte bli tjock och fet.
 
Roger Lindqvist    

Slam Creepers

 

Tommy Körberg /1969

Tommy Körberg, en av våra absolut största och bästa sångare vi har i det här landet.

Film /1971

 

LILL-BABS

 

Läkerol

 

Mazetti

 

CASCO /1948

 

Bokbärare 23 maj 2012

Bokbäraren Lindqvist.

Ludwig f. 1972

 
Mina trummor genomgår fnv en ansiktslyftning hos trumdoktorn Henrik Seeman i Öjebyn. Den här bilden skickade han mig nu ikväll.
 

Norah & Max

 
NORAH, den 28 april 2012.
 
 
 
MAX, den 18 maj 2012.
 

Junix /1989

 

FEM KRONOR /1978

 

Talande tystnad

Tänk, att tystnaden kan vara så avslöjande.
 
ROGER LINDQVIST

7 april 2010

Min mamma hemma i sin lägenhet på Tolvmansvägen i Bergsviken påsken 2010. Hönan på bordet värpte många karameller den påsken.

Roger, som basist?

En ny Rutger Gunnarsson? Efter 50 år som trumslagare hänger en Fenderbas över mina axlar. Har jag då konverterat? "Häng på dig basen", sa Jan Hofverberg, medan han tog den här bilden. Bilden togs på Musikhögskolan i Piteå igår, när vi i Joe´s Combo övade inför en kommande spelning. Premiären går av stapeln i Umeå onsdagen den 1 augusti 2018.
 
Mina Ludwigtrummor lämnade jag in hos trumdoktorn Henrik Seeman igår. Han skall piffa upp dem. Ludwig skall genomgå en ansiktslyftning. Ludwig skall även få nya cymbaler med tre tillhörande cymbalställ. Nya skinn får han också. Eventuellt blir det en ny virveltrumma. av märket Ludwig. Samt lite annat smått och gott.

Ack, du såååå viktiga pedal...

 
Speed King Pedalen har jag använt och några andra modeller under de åren som jag spelat.
 

Bosse Larsson och JIGS /1971

 

Orlof Edvard "Olle" Åkerfeldt

 
Olle Åkerfeldt, f. 8 juni 1932 Vänersborg, d. 9 april 1981 Stockholm. Det var den här mannen som starkt bidrog till att jag började intressera mig för slagverk.

Volvo PV med keps

 
Den här ursnygga Volvo PV:n med keps (solskydd) stod på en parkeringsplats i dag fredag i Piteå. Årsmodell troligen 1955?

Little Gerhard 84 år!

Grattis, på din födelsedag, Little Gerhard.
 

Pizza-fest vid Svensbyån ("Oppe Hällen").

 
Vi har haft några riktigt härliga dagar med sommartemperaturer upp emot 24-25 grader. Den här aftonen köpte vi en pizza och åkte till "Hällen" vid svensbyån på vägen mellan Blåsmark-Svensbyn. Uttrycket, "Oppe Hällen" myntades för länge sedan när min mamma var barn. Hit brukade jag åka med mina föräldrar mostrar, morbröder och kusiner. Då var det brukligt att äta surströmming på dessa stenhällar. Men i dag blev det alltså pizza inköpt på Kifas i Öjebyn.
 
Min mormorsfar, Jonas Jonsson, hade en kvarn på platsen, han kallades allmänt för Kvarn-Jonsson.

Trumslagar´n /16 maj 2012

 
Ett trumsolo hemma i Älvsbyhuset tre månader innan vi flyttade.

Så uppstår ett inbördeskrig

 

TV-tablå lördag 6 april 1968

 

Flamingokvintetten /1969

 

Owe Thörnqvist, Towa Carson, Lasse Lönndahl /1958

LEVANDE LIVET ¤ 8 juli 1958

GIFTA: Peter Himmelstrand och Kerstin Aulén /1966

STOCKHOLMS-TIDNINGEN ¤ Lördag 26 februari 1966.
 
 

TIO I TOPP /1966

 
STOCKHOLMS-TIDNINGEN ¤ Måndag den 21 februari 1966

Grattis lilla mamma

 
Grattis lilla mamma, idag den 14 maj, skulle du ha fyllt 89 år. Efter 88 år på den här jorden, så tog vi ett sista farväl av dig den 19 februari detta innevarande år. Jag besökte din grav idag. Det kändes overkligt att se ditt namn på din och pappas gemensamma gravsten. Du som i mina ögon alltid har funnits tillhanda. Både i smått som stort.
 
I dag har jag även promenerat omkring i de omgivningar där även du vandrade en gång. Och för varje steg så kom minnena emot mig. I dag åkte jag även förbi den lägenhet där du och pappa bodde. Jag såg den välbekanta balkongen bada i solljus, jag kunde se er båda sitta i allsköns ro med en kopp nykokt kaffe. Jag hörde till och med era röster glatt ropa: - Roger, kom så får du kaffe!
 
Nu finns ni inte där längre. Men jag är på djupet så tacksam att ni fanns där i min närhet när jag så väl behövde er. För varje sorg och förlust skapas ett tomrum i ens hjärta. Den tomheten känns så påtaglig i denna stund.
 
Roger.

Bonden

En bild på bonden Andreas Lindqvist, när han levererade kött till restaurangen Doktorsvillan den 5 maj 2017.
 

Tillbaka till året 1975...

 
 
I dag har jag repat med Rolf Åhmans orkester. Dagen till ära lyckades jag tränga på mig den röda skjortan/tröjan som jag hade i bandet 1975. Av nån konstig anledning så kändes det som om den hade krympt. Jag var 18 år när jag hade den senast. Lägg märke till mina imponerande magmuskler och breda bringa. 1975 hade vi även en blå byxa till den röda "skapelsen". En sömmerska i Boden sydde upp den till oss.

Vårliga vindar på Hattudden

 
En stor del av lördagen har vi tillbringat på Hattudden med Andreas, Caroline, Norah, Malte och Loke. Vi har njutit av de varma vindarna, solen, fåglarna och sällskapet. Bonden själv, dvs Andreas åkte till Luleå på förmiddagen tillsammans med David för att titta på saker som endast intresserar bönder, dvs traktorer mm.
 
Vi har druckit kaffe och smakat på gobullarna som Elisabeth hade med sig. Mot aftonsidan grillade vi kött som vi avnjöt inne i stugan. En underbar och fin dag tillsammans med dem som man tycker så mycket om. Hasse Lindbäck vd på Lindbäcks bygg i Piteå kom och hälsade på. Caroline och Hasse Lindbäck jobbar båda på Lindbäcks, den sistnämnde är även stuggranne med Carro och Ante på Hattudden. Det finns tre "Hassar" i grannskapet, av den anledningen så har man döpt den närliggande vägen till "Hasse-stigen". Carros pappa heter också Hasse.
 
Caroline är eftermarknadschef på Lindbäcks Bygg AB.
 
 
Som en prins har jag mått i dag. Jag har även hjälpt Carro med lövräfsningen.
 

Mats Tommys - Ö-vik

 

REKLAM

Den eller de som tror att den reklam som ibland förekommer på min blogg är av mig sanktionerad. Så är icke fallet! Jag styr inte över den reklam som dyker upp då och då, det är den domän som jag tillhör som sköter om detta: blogg.se
 
Jag har alltså ingenting med det att göra. PR för spelkasinon mm kunde jag vara förutan, men som sagt, det ligger i andras händer.
 
 
Roger

ALFIES med Jan & Ron

 
I mitten på den översta raden finns ett bekant ansikte: Anders Berglund, som under årens lopp synts flitigt i musikaliska sammanhang. Inte minst som dirigent i melodifestivalen då man hade den goda smaken att ha levande musik.

QUINTET -61 - Skellefteå

 

Tommy Körberg

 

Ingen Povel i år eller

 
Swedish Music Hall of Fame har den här gången öppnat dörrarna för Kenneth och Ted Gärdestad, Titiyo, Europe, Broder Daniel, Kai Gullmar, Marie Bergman och Doris Svensson. Men hallå... Povel då? Doris Svensson har ett förflutet som sångerska i popbandet Plums på 60-talet. Jag har inte hört av henne sedan dess. I jämförelse med Povel så väger hon lätt. Valet av Broder Daniel ställer jag mig också frågan till.

Onsdag 2 maj 1973

Började skolan i dag. Har haft 2 tim. svenska, 2 tim. SO lunch 2 tim. SO. Sen så var jag ledig 1 tim. Under tiden så for jag och Kenneth Berg och Bernt Lindberg upp till Kenneths hus där han bor. Vi drack oss en fruktsoda. Efter det så gick Bernt hem han slutade för dagen. Jag och Kenneth satt och lyssnade på musik. Dom har nästan allting, en stereo och en stereobandspalere i rummet. Vi lyssnade på Gilbert O´Sullivan, Sylivia Vrethammar, Cool Candys och Stefan Rüden. Ja, sen så gick vi till skolan. Då hade vi Fritt valt arbete, Kenneth har Foto och film och jag har nåt som heter Spela och sjung (som är jättetrist). Det är ingen ordning där.
 
Nu är klockan 20 över 5. Annika har sovit hon gick ner för en stund sedan. Mamma, pappa och jag har ätit sill och potatis. Sen så ringde mamma till optikern Ulf Åström och frågade om mina glasögon var färdiga. Och det var dom. Så vi ska in och hämta dom nu efter det Annika har farit. Hennes pappa kommer och hämtar henne kl. 5. Gerd ringde nyss, hon och Henning är i Jönköping nu. Det var sommar där nere.
 
Vi måste upp och vattna Gerds blommor också tror jag. Mamma sa det. Mamma diskar och pappa är ute. Vårt kylskåp är fortfarande trasigt. Dom skall ringa en elektriker eller vad det nu heter. Det blåser ute, men det är vackert väder. Solen är framme. Då ryker det 200 kr. från mina spelpengar (glasögonen).
 
-----------------------------------------
 
Spela och sjung var trist, skriver jag i dagboken. Jag bytte senare till Foto och film med Rune Höglund som lärare. Det var betydligt mer intressant. Kenneth Berg, som jag nämner, är tyvärr borta idag. Huset där han bodde bor vi idag granne med. Ett rött tvåvåningshus vid hortlaxvägen som 1973 hade ett postkontor på nedre våningen. Annika, som också finns omtalad, var ett dagbarn som mamma hade hand om. Vid den här tidpunkten hade jag börjat spela ute på danser, med Lasses orkester.
 
Roger.

Småbarnsförälder, ett tröttsamt jobb

 
Det var ett tröttsamt "jobb" att vara småbarnsförälder. Se bara på den här bilden från sommaren 1984, när Andreas var trött och ville sova i sitt lilla tält, vad hände? jo Andreas pappa (jag) somnade också. Påpassligt nog så tog kikade Elisabeth in genom tältöppningen och tog den här avslöjande bilden. Den 10 juni samma sommar kom Robert till världen, inte undra på att man var trött.
 
 
Här sitter jag med hela famnen full av barn. Den här bilden togs också 1984. Andreas f. 1982 syns stående i sin röda tröja, medan lillebror Robert vilar till höger på min arm. Flickan till vänster är pojkarnas kusin Ida Öhlund som är född 1983. Bilden kom till hemma i vårt kök i vårt gamla hus. I januari 1987 kom vår tredje son Daniel.
 

Sundsgatan västerut, 1960.

Sundsgatan, Piteå.

Stig Lindberg /1963

 

Streaplers

 
Streaplers på en gammal hederlig stereo 8 kassett. Jag tror den här kassetten kom ut 1972.

Pappas rakapparat

 
Jag minns inte hur många gånger jag såg min pappa stå eller sitta med sin rakspegel och raka sig med sin Philipshave. Med rakningen medföljde även vissa grimaser, allt för att få bort alla envisa skäggstrån. Mot slutet av hans levnad var det jag som fick raka honom. Dock inte med den rakapparet som ses på bilden. Min fars motto var att alltid se välvårdad och fin ut, både vad som gällde kläder som rakning. Om han var ledig en söndag från sitt jobb på fabriken, var det i regel vit skjorta och slips som brukades i hemmet.

Ante, Carro och Norah

Två fina tjejer, Caroline och Norah i Stockholm.
 
Norah med sin pappa Ante på Gröna Lund, den 2 maj 2014.
 

Tingsholmen - 2 maj 2014

 

ABBA återförenas efter 35 år

 
 
 
 
 

Dårskap/förnuft

Vi hyllar dårskapen,
och pekar finger åt förnuftet.
 
Roger Lindqvist

Malte 30 april 2013

 
 
 
 
Bilderna på Malte tog jag när han var nio månader gammal. I augusti 2018 fyller han sex år. Hemma på tomten i Övremarken spelar han hockey med klubba och boll. För några veckor sen då vi var på besök, sprang han omkring ute på gräsmattan och låtsades vara hockeyspelare i Luleå HF. Han gjorde mål på mål. Så plötsligt kom han upp och satte sig bredvid sin farmor och farfar, jag undrade varför han tog sig en paus: "Farfar, jag är ju utvisad på två minuter för en crosschecking!" "Jaha, jag förstår, men hur gick det till?", så sprang han ner lyfte klubban med båda händerna och liksom tryckte till. "Så här gjorde jag, farfar, det här är en crosschecking, det är ju därfär jag sitter i utvisningsbåset".
 
Fina Malte!

Kusinerna, Karlsson & Lindqvist

 
Våra föräldrar var tvillingar. Vi är alltså kusiner, Sune och jag. Under åren har vi spelat tillsammans i två olika band. Spelar gör vi fortfarande i Rolf Åhmans orkester. Men inte lika hektiskt som under 70-talet.

Per-Olof Lindqvist

 
Den här dagen, den 29 april 2015 åkte Per-Olof Pelle Lindqvist på hockeyläger i Sundsvall. Varje år har man ett läger speciellt för katter. Pelle spelar vänsterback. En mycket duktig vänsterback.

Hortlax den 1 maj 2013

 
 
foto ROGER LINDQVIST - Hortlax-inföding.

Norah - den 1 maj 2012

 
Norah, och farfar tog en promenad i skogen den här dagen för sex år sedan.

Åke Söderbloms nyårsrevy, 1934

 

RSS 2.0