Värmen fortsätter

Hortlax måndagmorgon, kl 07.16: 27,7 grader. Imorgon tisdag: 30 grader, onsdag, 27 grader.

Olle Björklund /1965

 

Andreas och David

 
Den 3 juli 2012.

Vägen till barndomskompisarna

 

Himlen är mitt tak...

Himlen är mitt tak.
Solen min lampa.
Oceanen mitt badrum.
Bergen min huvudkudde.
Vi är alla jättar i vårt inre
universum.
 
Roger Lindqvist 

Barbro Svensson (1938-2018) Tack för allt!

 
1967
 
1967
 
1971
 
1960
 
 
 
 
1970
 
 
1975
 
1975
 
 
 
 
1996
 
 
 
 
 
1978
 
1978
 
1978
 
 
 
 
1972
 
 
 
 
 
 

Björn Ulvaeus & Agnetha Fältskog /1970

 

Thorleifs

 
 

Östen Warnerbring

 

Det enda viktiga

Det enda viktiga, är vetskapen om
att man betyder någonting för någon.
 
Roger Lindqvist  

The Steelmen fick Nalen i gungning

 
The Steelmen från Älvsbyn åkte till huvudstaden och fick både Nalen och Kingside att gunga i poprytmerna.
 
Bilden: "Stålmännen" från Älvsbyn, den 23 januari 1964.

Jörgen Ingmann /1961

 

1967

 

Strövtåg med en ballerina och en trummis

 
Den 13 juli 2012 gick jag och mina barnbarn på strövtåg i vår närliggande skog. Norah var klädd i sin ballerinaklänning, Max, som bl a spelade trumma på en sten, hade för dagen sin blå keps och gröna tröja på sig. Man kan se på bilden att deras farfar verkar en aningen trött. Varför vet jag inte. Kan det vara kombinationen, ballerina/trumslagare?

Hortlax kyrka /13 juli 2014

 

Grattis Jannicke!

Igår den 12 juli fyllde svärdottern Jannicke Hedman år. GRATTIS FINA DU! Jannicke är gift med Robert och mamma till Max. Jannicke tillhör vår familj sedan början av 2000-talet. Och det är vi tacksamma för.

Robert och Max 2012-07-13

Robert och Max i Storforsen. Älskar er!

Tisdag 5 mars 1974 kl 10.00

Hej! Bosse Nyman och jag var på Napoleon den nyöppnade klubben på Uddmansgatan i Piteå. Vi lyssnade till Pite Big Band m fl. Arne Domnérus orkester var också där. Han hade med sig Janne Schaffer, Bengt Hallberg, Georg Riedel, Ola Brunkert och Claes Rosendahl. Det började kl halv 9 på kvällen. Vi kom hem kl 1 på natten. Ikväll ska vi lyssna på dom på Christinasalen.
 
Kusinen Sune från Vidsel har varit här över helgen. Vi var på simhallen i lördags. Det var fullsatt på sporthallen Norrmalmia i stan där vi spelade. Och i Luleå gick det bara bra. Janne Höglund var på Norrmalmia, även min kusin Gun-Britt och hennes Rolf från Sjulnäs var där också.
 
Roger

Linda & Daniel - 2016-07-13

 
Två personer som jag älskar väldigt mycket.

Onsdag 1 maj 1974

Jag spelade igår på Forum i Luleå. Nu på fredag åker vi till Boden på "Spiltan" dvs Travrestaurangen på Torpgärdan. Lördag är vi i Långträsk på logen. Vi spelade i Piteå i lördags. Vi hade fullt hus, 590 personer. Enligt Janne Höglund så var det en lång kö utanför. Våra nya affischer är tryckta nu, vi får dom snart.
 
Norrmalmia, Piteå. 590 personer kom in, lång kö utanför.
 
Den 30 april, Forum, Luleå. Här slog vi publikrekord efter publikrekord.
 
Spelningar april 1974
 
¤ 11.4 Medborgarhuset, Luleå
¤ 12.4 Edeborg, Harads
¤ 13.4 Forum, Luleå
¤ 14.4 Kåbdalis Folkets Hus
¤ 19.4 Forum, Luleå
¤ 20.4 Bergskolan, Bergnäset, Luleå
¤ 26.4 "Spiltan", Boden
¤ 27.4 Norrmalmia, Piteå
¤ 30.4 Forum, Luleå
 
Spelningar maj 1974
 
¤   3.5 "Spiltan", Boden
¤   4.5 Logen Långträsk
¤ 10.5 Forum, Luleå
¤ 11.5 Edeborg, Harads
¤ 17.5 "Spiltan", Boden
¤ 18.5 Sörbyn - Parken
¤ 22.5 Örnässkolan, Luleå
¤ 24.5 Forum, Luleå
¤ 25.5 Sangis Folkets Hus
¤ 30.5 Forum, Luleå
 
 
 

Paradisets nyckel

Du hade nyckeln till Paradiset,
men valde att kasta bort den.
 
Roger Lindqvist    

Onsdag 11 juli 2012

 

Trädgårdsgatan 3C Piteå

 
Vår första gemensamma adress: Trädgårdsgatan 3C Piteå, 1978. Fyrtio år, tre söner och fyra barnbarn senare, står vi utanför porten där allt en gång började. 1978 jobbade vi båda på Furunäsets sjukhus. Elisabeth i Centralköket, jag på vaktmästeriet/ transportcentralen. Den 1 juni 1979 flyttade vi in i en två på Furuberget, Munksund. Den 1 september 1982 flyttade vi till Hortlax. Den 1 september 2012 flyttade vi in i en lägenhet i centrala Hortlax. Den 1 september 2038 flyttar vi till ett äldreboende i samma by? Några år därpå flyttar vi "över gränsen?".

Torsdagen den 10 juli 1969

Vi har övernattat i en liten by, jag vet ej vad den heter. Igår varvi över till Norge. Faster Elsa, mamma, pappa och jag. Vi tog ett kort vid gränsen. Där vi nu har övernattat är det bara 6 km till norska gränsen. Hade fara denna väg men vi slutade ut det. Skall istället fara till Gäddede vid tullen och sedan fara mot Norge. Farbror John (Risberg) har lite krångel med sin bil. Han vill inte fara  den lilla skogsvägen till Norge. Om bilen kanske skulle gå sönder mitt i skogen så finns väl inte där någon verkstad.
 
Han skall visst reparera bilen i Gäddede. Vi skall köra E6:an i Norge. Imorgon fredag är vi kanske i Östersund. Vi beräknas vara hemma måndag eller tisdag. Jag väntar nu bara att vi skall fara. Klockan är då jag skriver detta tio i nio. Vi måste tyvärr avbryta resan för farmor har blivit sjuk och ligger nu på lasarettet
 
Fredag den 11 juli 1969
 
Det är inte så allvarligt med farmor så vi behöver ej fara hem så fort. Farbror John fick hämta sin bil i dag från verkstan. Nu far vi från Gäddede. Vi har övernattat hos Hans Carlsson i Gäddede. Mamma, pappa och jag har ringt hem til lGerd. I natt skall vi ligga på vandrarhem. Klockan är nu tio i fem. Vi skall ju ligga på vandrarhe1m i Dorotea.
 
Lördagen den 12 juli 1969
 
Klockan är halv nio då vi lämnar Hoting där vi övernattade. Vi är nu på väg till Dorotea.
------------------------------------
 
Detta skrev jag i en anteckningsbok med gröna pärmar, som finns kvar än i dag, för 49 år sedan. Vi som var med: John, Maj-Gerd och Roger Lindqvist, John och Emmy Risberg samt Ivan och Elsa Lundmark. Emmy och Elsa var mina fastrar, syskon till min far. En kväll när vi hade inkvarterat oss på ett ställe, så ställde jag den här frågan till min faster Emmy: "Vem tycker du mer om, min pappa eller farbror John?". Svaret blev: "Jag tycker mycket om din pappa, men jag tycker nog om farbror John litegrann mer".
 
Jag var 11 år då jag skrev detta. Skulle fylla 12 i september.

På mammas balkong

 
Bilden togs måndagen den 9 juli 2012 på mammas balkong på Tolvmansvägen i Bergsviken. En av de sista gångerna som vi satt tillsammans i mammas lägenhet. Några veckor senare flyttade hon till ett äldreboende. Vid den här fikastunden var jag och Elisabeth närvarande.

Avans Lantbruk, måndag 9 juli 2018

Bonden har parkerat sin John Deere.

Möten

Det händer ibland att man möter människor, vars värme träffar hjärtat så man blir alldeles varm. Vemodet är dock stort när samma människor av någon anledning försvinner bort ur ens liv. Man skulle ju så gärna velat ha dem kvar för resten av livet.
 
Roger Lindqvist 2018-07-03

När du hämtar min själ

 
När du hämtar min själ, och för den ut på okända vatten, se då till att den slipper vara ensam i den mörka natten.
För den då hem till ett hus där den för evigt kan bo. Där själar möts, och där livet kan gro.
 
Roger Lindqvist 2014-07-10

Bob Stewens

 

Jaha, är allt det här mitt?

 
Bilden togs den 9 juli 2012. Vår älskade Sessan finns inte längre.

Pelle som blev Pelé

 
Vår upp-å-nervända katt Pelle, som under fotbolls-VM fick heta Pelé.

Med blicken vänd mot havet

 
Den 7 juli 2012.

Nos mot nos

Selma och Sessan pussar varandra, nos mot nos.

På väg mot Malå - 8 juli 2012

Telefonstolpar från förr kantade vägen mot Malå.
 
Närbild!
 
 

Grillmästarna: Max-Rogers

 
Max och farfar fixar grillningen hemma på tomten i Övremarken, den 7 juli 2012.

Eliasgrottan, Svensbyn - 6 juli 2014

 
Den här dagen gjorde vi - farmor, farfar och Max - ett besök i Eliasgrottan i Svenbyn. Det var varmt och det var mycket mygg.

Malte, den 6 juli 2014 på Hattudden.

 

Ståtliga furor i Blåsmark

 
foto Roger Lindqvist /28 juni 2012.

Ambulansen som försvann

 
Som barn hade jag en sån här leksaksbil, jag brukade använda den ute i min sandlåda. Jag byggde vägar med mina kompisar, vi körde med våra bilar. Så en dag så var den borta. Min far hade gett bort den till en liten kille i grannskapet. Jag hade visserligen slutat leka med mina leksaksbilar, det var just därför som pappa gav bort den. Skulle varit kul att ha den kvar.

Mitt möte med en sekatör

 
Jag hjälpte Andreas på hans tomt i dag. När jag skulle klippa bort några kvistar från en häck med min sekatör, så kom lillfingret i vägen. Följden blev att jag blödde som en gris, från ett stort jack i fingret. Åkte in till akuten på lasarettet i Piteå, där man skickade mig vidare till Hortlax hälsocentral för att sy. Fyra styng blev slutresultatet av mitt möte med sekatören. Trumslagarfingrarna måste ju vara i gott skick innan spelningen i Umeå. Farbror doktorerna (de var två stycken, AT-läkare  samt en sjuksköterska) som lovade att mitt lilla finger skulle återhämta sig innan den aktuella dagen.
 
Nu har jag hamnat i ett smått moraliskt dilemma; pga mitt sekatör-möte, så kan jag ju inte diska. Elisabeth mottog nyheten med ett cool leende.

Du tunga värld...

 
Den 3 juli 2012 verkade jag tycka att världen kändes allt bra tung. För att riktigt understryka min negativitet inför det tunga, så gjorde jag bilden svartvit, texten fick samma sorgsna färg, dvs svart.
 
Äsch... ryck upp dig, Rogge! PS. Elisabeth brukar kalla mig för Rogge eller Roggan.

Grattis INGMAR NORDSTRÖM!

 
I dag den 5 juli fyller dansbandslegenden Ingmar Nordström 87 år.
Stort GRATTIS på din födelsedag!

Det var då det...

Fr v Roger, Daniel och Robert. Bilden är hämtad från en videofilm, därav kvalitén, som togs 1988.

Tre generationer Lindqvistare

 
Häromdagen var vi tre generationer Lindqvist ute på en av bondens gröna ängar för att bärga höet. 1. Roger, 60. 2. Andreas, 36. 3. Malte, 6 (snart 7). Hemma hos farmor väntade Loke, 2, som också brukar sitta med sin pappa i traktorhytten. Malte, är väldigt intresserad av pappas traktorer.

Doktorsvillan

 
Restaurangen vid Doktorsvillan har gått i graven.  Linda och Sara heter de två fina tjejerna som jobbat i restaurangen. Avans Lantbruk AB har levererat kött till restaurangen.
 
Bild: Doktorsvillan. I överläkarbostaden (Doktorsvillan), är huset där överläkaren vid Furunäsets sjukhus en gång bodde.

Sandra C. Nelson f. Anderson (1943-2018)

Sandra (Sandy) Nelson f. Anderson, Saint Paul, Minnesota, har avlidit 74 år gammal. Sandra var gift med min tremänning Gerald (Jerry) Nelson, vars mor Syrena, var kusin med min far. Tre gånger kom Jerry och Sandy på besök till Hortlax. Första gången var 1991 och det som kom att bli den sista var 2007. Syrena jobbade under sina aktiva år som lärare. Jerry var ingenjör vid 3M.
 
Jerry och Sandy gifte sig 1964 och fick tre söner: Mark, Paul och Eric. De tre sönerna har också hälsat på hos oss i Hortlax. Mark är författare och grafiker, Paul jobbar som lärare och Eric är brottsmålsadvokat.
 
Jerry och Sandy med två¨av våra söner, Andreas och Robert under ett besök hos mina föräldrar sommaren 1991.
 
Frv Andreas Lindqvist, Jerry och Eric Nelson, John, Roger och Robert Lindqvist, 1991.
 
Sandra och Gerald gifte sig 1964. Medan Gerald hade svenskt påbrå, så hade makan Sandra danska rötter.
 
 
 

Evert & Astri Taube /1972

 

Magnus Härenstam /1971

 

Gunnar Sträng /1972

 

Gun Hägglund /1972

 
Gun Hägglund (1932-2011).
 

Janne Carlsson & Gösta Wälivaara /1972

 
¤ Janne Loffe Carlsson (1937-2017)
¤ Gösta Wälivaara (1940-

Östen Warnerbring /1967

 

Nils Poppe & Annalisa Ericson /1967

 

Två glädjespridare som inte finns längre...

 
Magnus Härenstam (1941-2015).
Lars Erik "Brasse" Brännström (1945-2014).

I den förstenade skogen

 
foto Roger Lindqvist - 2012-07-03

Dörr

 
foto Roger Lindqvist - 2012-07-03

Streaplers, Flamingo och Arvingarna

 
Tre personer på bilden är idag tyvärr borta: Bosse Möllberg och Lasse Larsson, Streaplers och Boris Estulf, Flamingokvintetten. Bilden togs i början av 90-talet. Boris Estulf slutade i Flamingo 1993. 1990 började Bosse Möllberg och Kjetil Granli i Streaplers.
 
Keyboardisten, sångaren, Lasse Larsson (1944-2004), Trumslagaren, Boris Estulf (1939-2014), Sångaren, gitarristen, Bosse Möllberg (1948-2016).

Bilutflykt - 1964

På bilutflykt sommaren 1964. Här har vi hamnat i Långträsk där vi tar oss en paus i sommarvärmen. Vid bordet sitter fr v min farbror Åke, min pappa John, min mamma Maj-Gerd och lilla jag med en flaska Merry i handen. På bordet står Åkes vita transistor. Det är Dagmar, Åkes särbo som tar bilden med sin lådkamera. Min fars blå VW skymtar fram i bakgrunden. Dagmars gula Skoda finns utanför bilden. Jag är inte säker, men det kan även tänkas att min pappas äldre bror Sven med hustrun Elma också följde med den här dagen. Jag tycks se bakdelen av en Opel Rekord i vänster bildkant. Sven hade en Opel Rekord.

Norah, från liten till stor

 
Hela den här helgen har vi sett när Norah spelat fotboll i Piteå Summergames med sitt lag Storfors AIK. Den 28 juli fyller hon tio år. På bilden ovan sitter jag och håller i henne, det var sommaren 2008. Lilla Norah har blivit stor.

När man mister någon...

När man mister någon som man tycker väldigt mycket om,
så uppstår ett tomrum och en saknad.
Det är det där tomrummet och saknaden som  jag
är livrädd för.
 
Roger Lindqvist

MALTE 2014-07-01

 
Allra finaste Malte...
 
foto FARFAR

Herr Lindqvist med picknickkorgen

 
Foto: Roger Larsson - 1 juli 2018.
 
Den här mannen kommer senare att bli staty mitt i centrala Piteå. Undrar hur många duvor som kommer att skita på honom?

The Streaplers

 

Flamingokvintetten

 
 

The Vikings - Arvika

 

Henning

 
Henning, var min systers kille i 18 år. Han kom in i familjen 1964 när jag var sju år gammal. Han var visserligen min svåger, men blev även till den storebrorsa jag aldrig fick. För Henning var ingenting omöjligt, han kunde det mesta. Han var en glad kille med mycket positivitet inombords. Det finns många fina minnen från den tiden då Henning var en i familjen.
 
Roger 

Hotel Christofer, Piteå /1964

 
1964 slog Hotel Christofer upp sina portar. På bilden ses hotellets direktör Ivar Olsson, från Skellefteå, fd Sikfors.

RSS 2.0