På markerna i Pitsund

 
Igår så jobbade sonen med sin John Deere, på markerna kring Pitsund. Bondens far, hämtade sonen för intagning av lunch, där bondens mor hade anrättat läckerhetarna.

Jigs

 

Bert Bennys

 
Längst ner till vänster, trumslagaren Sture Strandh (1947-2006). Han spelade under sina verksamma år även med bandet ZICKOS (som Sture döpte efter ett trummärke), övriga band; BERT BENNYS och MATZ BLADHS.

TV-tablå tisdag den 23.7 1968

Lucy Show såg jag säkert.

Arne Lamberth (1926-1977)

Trumpetaren, Arne Lamberth, avled i cancer 51 år gammal.

GARY COOPERS DÖD /1961

 

MÄRKLIN /1967

 

Pelle på Saltkråkan /1966

Pelle, eller Stephan Lindholm, som han egentligen heter.

Agnetha Fältskog /1969

 

AVANT - Piteå

För många år sen så fick jag anbud att börja spela med Avant.

Sven-Eric Gissbol /1977

 

MÅNAZ - Luleå

Spelade tillsammans med Månaz på Logen Käcktjärn sommaren 1993-94.

Roosarna /1985

 

Kommunismens fall ?

 
Efter nära 74 års förtryck av sina medborgare, så somnade kommunismen in den 24 augusti 1991. Många såg det sovjetiska samhället som ett arbetarnas paradis, istället så blev det ett klassamhälle, där människor svor sin tillit till Lenin och Stalin. Upp emot 40-60 miljoner människor lär ha dött under de dryga 70 åren. Många fler än vad Hitler åstadkom.

Streaplers /1983

 

Den store Lars Hanson (1886-1965)

 
Lars Hanson, i filmen Ett farligt frieri, från 1919.

Flamingokvintetten

 
 

Sture Lagerwall

 
 
 
 

Annalisa Ericson - Den saltaste bönan i stan

 

Hamnviken, Öjebyn - 1988

 
Ett klipp ur en videofilm från fredagen den 1 juli 1988. Vi gjorde ett besök vid Hamnviken i Öjebyn, jag, Elisabeth och barnen. Med på besöket följde också svägerskan Helena Öhlund med sina två barn. Svågern Göran Öhlund jobbade. Göran och Helena hade sitt husvagn hemma hos oss i Hortlax. Vi hade umgåtts hela helgen, men Göran var tvungen att åka på sitt jobb. Själv så hade jag antagligen semester. Även Elisabeth, tror jag.

The Lollipops

 

POP-FESTIVAL 1963

 

Joe Morello

 

GB-glass - 1972

 

Lennart Hyland

 

Yngve Gamlin

 

Rock-Ragge (1938-2011)

 

Marlon Brando /1953

 

Lars och Anders Ekborg /1965

 

Idolnytt - 1966

 

Christina Schollin och Hagge Geigert /1968

 

GUN-BRITT

 
¤ I dag har vi sagt ett sista farväl till kusinen Gun-Britt i Öjeby kyrka. Go´natt, kära kusin, sov gott! Det var ett sant nöje och en stor ynnest att få vara bekant med dig.
 
Roger      
 
 
 
 

Christers orkester

 
 

Max 8 år idag!

I dag fyller Max 8 år. Vi har just kommit hem efter ett besök med tårta och ljus och presenter. Grattis fina Max på din födelsedag.

Norrbottens län

 

Roger Pontare /1976

 
Då den här artikeln publicerades i Norra Västerbotten den 12 augusti 1976, var Roger Johansson en ung man med drömmar om framtiden. Drömmarna kom senare att besannas. Roger hade då blivit den rikskände artisten Roger Pontare. Personligen så anser jag att Roger Pontare har en av de bättre rösterna i landet.

PITEÅ

 

ÖSH

 
På bilden härovan ses Öjeby Sjukhem. Vi brukade förkorta det i våra papper som ÖSH. Här jobbade jag åren 1991-2002. De vita husen till höger fanns inte när jag började där. Det blev 11 fina år.

Värdefulla minnen

Fr v Roger, Robert och morfar Sanfrid.
 
Under loppet av flera år så filmade jag konstant. Jag hade filmkameran med jämt. Filmade allt. Vardagen, helgerna, semestrarna, men framförallt la jag extra fokus på det som hände i den "grå" vardagen. Bilen ovan är hämtad ur en av mina många videofilmer. Det var julaftonen 1988. Vi var på besök på Piteå lasarett där min morfar vistades. Tre månader efteråt så avled han, 89 år gammal. Med på besöket den här dagen var förutom jag och Robert, även Andreas, Mathias och Gerd. Den här delen av lasarettet revs 1993.

Jerry Scheff

I dag har Elvis Presleys basist, Jerry Scheff hört av sig. Nää jag skojar inte. Det är allvar. Detta är ett bevis på fb:s positiva sida. Utan fb - ingen Jerry Scheff. Som sagt: han har hört av sig...
 
 

Övremarken

 
Ett flygfoto från våren 2001. I mitten syns vårt hus, till vänster på samma tomt ligger mitt föräldrahem. Det står en snöskoter på gårdsplanen, om jag inte tar fel så är det Robert, sonen, som var ägare till den. Andteas hade också en, men den var av en annan färg. Den röda bilen är en Volvo 740 och den ljusblå är den bilen som jag använde i tjänsten, tillhörande Norrbottens Läns Landsting. I dag bor det två syskonpar på den här vägen, två systrar och två bröder. De två bröderna är våra söner Andreas och Daniel.
 
Under min barndom så bodde Sixten och Anna Engman i det röda huset längst till vänster. De hade sönerna Lennart, Kurt och Torgny. I det vita huset i vänster bildhörn, bodde Viktor och Jenny Jonsson med sina barn. Ett av dem, dottern Gunvor, tog sedan över fastigheten fram till sin död för blott nåt år sedan. I det röda huset uppe till höger bodde Gottfrid och Linnéa Westerberg med barnen, Doris, Leif, Lisbeth och Helena. Grannar var även Artur och Linnéa Sandlund med barn. Huset är skymt av den skog som än i dag står kvar.

Trädkramare

Roger Lindqvist har sadlat om på ålderns höst
till trädkramare. Efter en 8 veckor lång ABF-
utbildning så kan han nu titulera sig som en
högst kompetent kramare av träd. - Jag älskar
alla träd, säger han, och jag får ett sånt gensvar.
Det här är det bästa jag gjort, någonsin. Så säger
en lycklig trädkramare.

Gustaf Adolfs död på Kastrups flygplats, 1947

 
Sveriges Arvfurste Hertig av Västerbotten, Gustaf Adolf Oscar Fredrik Arthur Edmund, omkom i en flygolycka på Kastrups flygplats söndagen den 26 januari 1947. Han var född den 22 april 1906 på Stockholms slott. 1932 gifte han sig med Sibylla av Sachsen - Coburg - Gotha. Far till vår nuvarande kung Carl XVI Gustaf.

12 edsvurna män /1957

 

Vattenexplosion

Vallen, Svensbyn.
 
Foto: Roger Lindqvist 2012-10-09

Blåsmark

 
 
 
BLÅSMARK - byn där min mamma föddes den 14 maj 1929. Mina morföräldrar flyttade från byn i mitten av 50-talet till Pitholm. Då man återvände så bosatte de sig i Hortlax, granne med mitt föräldrahem. Först hos Bertil och Kerstin Johansson, sedan hos Viktor och Jenny Jonsson. Ca 1962 så hyrde man vindsvåningen i mina farföräldrars hus vid hortlaxvägen. Det var praktiskt så tillvida, att farmor och farfar - Amandus och Hanna - bodde på bottenvåningen medan mormor och morfar - Beda och Sanfrid - bodde på den övre våningen. Den 8 oktober 1964 - 53 år igår - så avled mormor. Den 20 januari 1965 avled farfar. Den 7 januari 1970 så gick min farmor ur tiden. Min morfar som var av segt virke, han levde fram till den 29 mars 1989.

Järnvägsstationen - PITEÅ

 
Järnvägsstationen stod klar 1915 och revs (tyvärr) 1985. I dag är samma plats en slags toalett för tiggarna i stan.

Piteå Hospital

 
 
 
Två bilder från min gamla arbetsplats, som togs långt innan jag satte min fot här, en augustidag 1976. Sjukhuset stod invigningsklart 1893. Både jag och Elisabeth har jobbat här. Elisabeth började i Centralköket i juni 1976 jag började i samma C-kök som sagts tidigare i mitten av augusti samma år. Man kan väl grovt förenkla det och säga att mötet resulterade i tre söner, fyra barnbarn (hittills) och tre sonhustrur. Sammanlagt: tio personer plus "originalen" Roger och Elisabeth. Bra avskastning. Jag är mer än nöjd. Tack Furu!

Thore Skogman

 
 

Tony Curtis

 

High Chaparral /1968

 

Dansbandskampen 2008

 

Lennart "Lill-Strimma" Svedberg

 

TRE KRONOR /1981

 

Tre Kronor 1967-68

 

Ishockey 1969-70

 

VM-fotboll /1970

 

Örgryte IS /1966

 

Örebro SK /1966

 

Åtvidaberg /1971

 
 

Viveca Lindfors /1951

 
 

RHODOS 27/9 - 4/10 2017

 
 
 
 
 
Den där draken (som inte syns på sista bilden) trasslade så småningom in sig i den högra palmen. Men efter många om och men, så fick hon loss den, fast något trasig.

Mikael Bries /Stockholm

 

Ny LP: "Rogers Go´bitar"

 
Äntigen är den här! Ny LP med Rogers Go´bitar. Tolv spår med trumsolon. Beställ den idag. Köp den i julklapp till din faster eller moster. Endast 595 kr.

MEMBERS - Piteå

 
Fr v Lennart Sandberg, Hans Berglund, Robert Öhman, Rolf Backlund och Börje Holmström. Bilden togs sommaren 1983 på Bredviksberget. Members bildades 1983 foch upphörde 1997.

The Birds (Fåglarna) /1963

 
En klassiker - THE BIRDS i regi av Alfred Hitchcock. I två av rollerna: TIPPI HEDREN & ROD TAYLOR.

De små som blivit stora

 
Fr v Robert Lindqvist, Erik Öhlund, Andreas Lindqvist, Daniel Lindqvist och Ida Öhlund. Våra tre grabbar, Robert, Andreas och Daniel var och är kusiner med Ida och Erik. Men dessa barn är i dag fullvuxna med egna barn. Bilden togs hemma hos oss sommaren 1992.
 
Andreas, född 1982. Robert, 1984 och Daniel, 1987. Ida, född 1983 och Erik, 1986.

Andreas Lindkvist - bonde

 
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Lördagen den 7 oktober 2017.

Göran Jansson

 
Under 1970-talet var Göran sångare i dansbandet CEGES från Uppsala. Vi brukade mötas när vi spelade i Logen Långträsk. Göran i sitt CEGES och jag i mitt Rolf Åhmans. I dag så har Göran lämnat det professionella hektiska dansbandslivet, istället så åker han omkring med sin sång och gitarr i sina hemtrakter och sprider glädje och gemyt. För musiken har han kvar, tack och lov. Tack  vare fb så fick vi kontakt för nåt år sedan.

Kjell-Bertils - Furulogen Kalix /1984

Lördagen den 25 augusti 1984.
 
Furulogen i Kalix, ett populärt sommarställe.
Utanpå ser det inte ut så inbjudande. Men
folket kom ändå.
 
Hemma på tomten i Hortlax. Sonen, Andreas,
då drygt 2 år gammal, sitter vid ratten och kör.
 
 

2014-07-23

Några kilo mer än i dag.

Stunden vi alla minns

 
 

Curt-Görans

 

Bröderna Lindqvist

 
Grattis på 85-årsdagen Folke Lindqvist. Det är endast Folke som lever idag.

Mats Bergmans

 

Norrlandspojkarna med Inger

 

Tötas

 

Flamingokvintetten

 

Fernandoz

 

Titanix

 

JIGS

 

Bebisen Max

 
Den här bilden togs medan Max ännu var en liten bebis. Det är hans farfar som ligger bredvid. Snart så fyller Max 8 år, närmare bestämt den 11 oktober. Om jag inte inte minns fel, så var Max sjuk när den här bilden kom till. Den togs hemma hos oss i Övremarken, medan vi ännu bodde kvar i huset.

MAX 2015-04-18

 
 
 
Bilderna togs hemma hos kusinen Norah.

RHODOS 27/9 - 4/10 2017

Elisabeth och Roger.
 
Malte försöker med hjälp av sin pappa att inta en fästning i
Rhodos gamla stad.
 
Pitepalt? Tyvärr inte. Kanonkulor är det rätta namnet.
 
Ibland blev blev vi hungriga.
 
Två mycket söta tjejer från Piteå, Carro och Norah.
 
Älskade Malte.
 
En något mystisk man på en gata i Rhodos...
 
En lika mystisk man på en balkong i samma stad...
 
Många katter på gatorna. Varav en såg väldigt sjuk ut.
Den katten finns inte med på den här bilden.
 
En gammal man och hans barnbarn.
 
På ett träd växte det små fina killar. Loke Lindqvist,
var namnet.
 
Utsikt från balkongen.
 
Farmor Elisabeth och barnbarnet Malte.
 
Nyss var hon en liten bebis. Nu är hon en stor tjej.
Fina Norah.
 
Familjen Lindqvist/Pettersson med barn.
 
Far och son.
 
Lokes sovande fötter.
 
Så än en gång dyker den här mystiske mannen
upp från ingenting. SÄPO? Eller MAFFIAN?
 
Fortsättning följer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RHODOS 27/9 - 4/10 2017

Mera bilder...
 
På besök i Rhodos gamla stad.
 
Malte och farfar skaffade nya fräscha tänder under besöket.
 
Sonen och bonden Andreas laddar här upp med välfylld tallrik.
 
Vid medelhavets strand. Caroline, Andreas och sonen Loke.
T.h. skymtar Norah med sin röda keps.
 
Utanför Sunwing Beach Hotell på Kallithea, klockan
2.30 den 4 okt. i väntan på bussen till flygplatsen.
Carro, Ante, Malte, Norah, Elisabeth och en
förkyld Loke.
 
Den 28.9 på vår balkong med utsikt mot Medelhavet.
 
Samma datum, Roger Don Corleone Lindqvist på balkongen.
 
Don Corleone Lindqvist, vilar sina ömma trumslagarfötter.
 
Rhodos gamla stad, den 29.9.
 
På restaurangen Zum-Zum där en av personalen var bördig
från Arjeplog. Utanför bild, Loke i sitt barnvagn.
 
Herrskapet Lindqvist på restaurang Fino.
 
Linkan pustar ut i 35-plusgrader.
 
Det kommer mera...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vidsel - 1973

 
Hemma hos min kusin Christina Hedström i Vidsel, 1973. Vid bordet sitter fr v min mor, Maj-Gerd, min syster Gerd, kusinen Gun-Britt och Christinas son Jan Hedström. Med på samma besök fanns min far, John och hans bror Artur med hustru Ragnhild. Gun-Britt är deras dotter. Vid samma bord satt även min pappas tvilling Sigrid och hennes man Valter Karlsson. Christina är dotter till Sigrid och Valter.
 
Kusinen Gun-Britt Öqvist f. Lindkvist, dog tyvärr för några dagar sen, 72 år gammal.

Farbror Åke

Åke Valdemar Lindkvist.
 
Min fars yngsta bror, född 1.5 1924 Hortlax, Övremarken, död 24.2 2010 Öjagården, Öjebyn. Åke avled på Piteå lasarett. Jag och några kusiner tog ett sista farväl av honom på hans rum. Nån minut innan döden inträdde skojade han med den läkare som behandlade honom. Så somnade han. Han låg i sina fina kostym och det verkade som om han tagit sig en tupplur. Åke var en snäll och godhjärtad person. Jag är glad över att ha haft honom som min farbror under min barndom.

RHODOS 27/9 - 4/10 2017

Framme i paradiset! Elisabeth och jag på balkongen
på vårt hotell i Kallithea på Rhodos med utsikt mot
medelhavet. Det kommer fler bilder vad det lider.
Som mest hade vi 35 plusgrader.

Musikprofiler från Hortlax

foto JAN HOFVERBERG
 
När jag fyllde år, så fick den här grattishyllningen av musikern Jan Hofverberg.
 
Grattis Roger, på födelsedagen. På bilden ser du två andra musikprofiler från Hortlax. John Eriksson, trummis i Peter, Bjorn & John med världshiten Young folks, och hans pappa Jan-Olof Eriksson, gitarrprofessor vid musikhögskolan i Piteå.
 
Tack, Jan!

Släkten LINDQVIST - 1956

Tjocka släkten samlad i februari 1956 då min farfar fyllde 70 år.
 
Personerna som finns med på bilden: Åke Lindkvist, Gunnar Lindkvist, Anita Lindkvist, Maj-Gerd och John Lindqvist, Gerd Lindqvist, Gun-Britt Lindkvist, Artur och Ragnhild Lindkvist, Aina och Bo Lindkvist, Roland Lundmark, Tage Lindkvist, Erik och Essy Lindkvist, Gun och Henning Sandström, Britta Lundmark, Karin, Ivan och Elsa Lundmark, Sven och Elma Lindkvist, John och Emmy Risberg, Ingvar och Nancy Lindkvist, Gösta Lindkvist, Rigmor Lindkvist. Bilden togs i farmor och farfars vardagsrum i deras hus i Övremarken.
 
De som finns kvar, 2017: Roland Lundmark, Karin Lundmark-Lundgren och Britta Lundmark-Engman, Gösta, Tage och Rigmor Lindkvist-Granström, Bosse Lindkvist, Gerd Lindquist, Henning Sandström, Maj-Gerd Lindqvist.
 
Av mina kusiner så är i dag Gun Lindkvist-Sandström, Anita Lindkvist-Pettersson och Gun-Britt Lindkvist-Öqvist borta.
 
Den första av pappas syskon som gick bort var Ingvar Lindkvist, 1976. Den sista i syskonskaran var Åke Lindkvist, 2010.

Bildjournalens Elefantbild

 
 

RSS 2.0