Mors lilla Max...

 
Mors lilla Max uti skogen gick.
Rosor på kinden och solsken i blick.
Läpparna små utav bär äro blå,
bara han slapp att så ensammen gå.
 
Brummeli Brum, vem lufsar där,
jo, farfar med kameran i hand han visst bär.
Han tar många bilder på mig varje gång,
jag tror att jag skyndar mig hem på en gång.
 
I gläntan står Norah med hinken i hand,
den brukar ibland var fylld utav sand.
Idag har hon fyllt den med bärer så blå,
sist när hon räkna dem så var det 22.
 
Roger Lindqvist   

Avans Lantbruk - 13 augusti 2018

 
Bonden i sin skördetröska idag måndag. Kl 11.00 var vi förbi för att städa i lokalen. Bonden som har fullt upp, kom också förbi för att äta lunch.

Hemläxa!

Hemläxa, som min trumlärare gav mig. Ca 1970.

John och Emmy

 
Ett bröllopsfoto på John och Emmy Risberg, Hortlax. Emmy var min faster, John hennes man. John föddes i Öjebyn 1912 och avled 1987. Emmy var född i Hortlax 1914 och gick ur tiden 1998. Äktenskapet var barnlöst. Det här fotot hängde i deras vardagsrum på Hortlaxvägen. John var skomakare, Emmy mattant i Centralskolan i byn.
 
 
John och Emmy på besök hemma hos oss sommaren 1966. Emmy i blå klänning, John i vit skjorta sittande i profil och med sin älskade pipa med tillhörande tobak prydligt lagt på marken. Bredvid John sitter min far som också hette John. Min mor står med kaffepannan färdig att servera gästerna. Mannen till vänster om min far heter Herman han var stuggranne med Emmy och John på Långskatan i Öjebyn. Om det bara gick, så skulle jag kliva in i bilden för att få umgås med dem. Gerds kille, Henning, tog bilden.
 
 

Lördag 12 augusti 1995 kl 17.30

En alldeles förtrollad afton upplevde vi i OPUS igår kväll. Vi spelade på Restaurang "Södra Hamnen" i Luleå på deras utedansbana vid kajen. Högsommarvärme hela dagen kvällen och hela natten. Mycket folk som uppskattade vad vi gjorde. Allt tycktes stämma också rent musikaliskt. Arrangören ville ha oss tillbaka flera gånger.
 
Hämtade Sture på Trossgatan 41 där han just har flyttat in. Hans fru skulle ha bilen så han åkte med mig. Håkan hade fotbollsmatch i Storfors (som Infjärden vann med 4-0) så han körde själv. Likaså Stefan, så det var Sune, Sture och jag som åkte i orkesterbussen till Luleå och hem på natten.
 
Under dagen igår var vi till Byske. Jag, Elisabeth, Ante, Robert, Daniel och David. Även mor och far var in på Knallen i Byske. Vi körde över Finnträsk hem. Var även in i kyrkan där. Robert ska följa med Gustav och hans familj med båt till Piteå. Det är konsert där ikväll med Strömstedt, Glenmark och Orup på Norrstrandsbadet. Även Uno Svenningsson är med.
 
Har varit på Barnens Dag i Badhusparken idag. Bettan, Danne och jag. Håkan N. var där. Han var med i en Kabaré ett axplock från gamla nyårsrevyer. Han lånade våran sånganläggning med buss och allt. Träffade några bekanta, Janne H. Elly och Sune, Sven och Henny, Karin Berglund, mor och far var där också. Micke Sjöberg pratade jag också med.
 
Har varit varmt idag också. Just nu är det kvavt ute. Ante och David är i "gammelhuset" och spelar spel. Tror även att Björn är där. Mor och far är i husvagnen (tror jag).
 
Spelar nästa gång den 1 september i Kalix. Fick 1.000 kr igår i gage. Var hemma halv fyra. Vaknade kl tio hade tänkt gå på konserten ikväll. Men slutade ut det, 210 kr kostar entrén.
 
Roger.

Minne från 1960-talet

 
En gång såg våra mjölk- och långfilspaket ut som på bilden. Det fanns även en slags påhittig konstruktion där man kunde placera sina tetrapaket i. En sån plast-grej hittade jag idag på Noliautställningen i Piteå. Vi hade en likadan hemma i mitt föräldrahem.
 

Piteå

 

Rolf Åhmans orkester /2016

 
¤ Sune Andersson - sång, sologitarr
 
¤ Roger Lindqvist - trummor
 
¤ Hasse Eriksson - sång, kompgitarr
 
¤ Sune Karlsson - sång, bas

- Du har en myra på din sko, Norah!

 
Max och Norah på skogspromenad.
 
Foto: Farfar, den 12 augusti 2012.

Valet 1976

 
Inför valet 1976 gjorde EWK den här minst sagt vidlyftiga cirkus-aktiga skildringen av Per Ahlmark, Gösta Bohman, Thorbjörn Fälldin, Lars Werner och Olof Palme. Alla vet ju hur det gick! Olof Palme och Lars Werner tappade greppet om varandra och föll pladask ner i cirkusmanegen. Medan Thorbjörn, Per och Gösta gjorde succé hos publiken i cirkustältet.
 
Publicerad i Aftonbladet den 20 september 1976.
 

The Maniacs med Tom & Mick

 

I replokalen 2012-08-11

 
Kjell-Bertils i replokalen hos Leif Strandberg i Lillpite. Leif lånade t.o.m. ut sina trummor till mig under de här dagarna.
 
 
Robert Öberg och Lasse Öhman.
 
 
Robban Öberg och Thomas Åström. Kjell-Bertils började som trio 1968. Så småningom så blev man en kvintett. Kvintetten växte till sextett. När jag började 1982 så var vi fem man. Inför spelningen på Piteå FH hösten 2012 så hade vi krympt till kvartett, Robert Öberg, sång, gitarr, Thomas Åström, sång, keyboard, Lasse Öhman, bas och Roger Lindqvist, trummor. Tre utav oss, Robert, Thomas och jag har spelat i Kjell-Bertils, däremot inte Lasse Öhman som var stand in för bandets grundare Kjell Andersson som inte kunde medverka.
 
 
 

Max & Roger 2013-08-11

 
Max och farfar Roger instängda i en Samsung mobiltelefon.
 

För att inte tala om alla dessa kvinnor /1964

Allan Edwall och Bibi Andersson i filmen, För att inte tala om alla dessa kvinnor.
 
Andefattig television den här regniga fredagskvällen. Därför kom Ingmar Bergmans "För att inte tala om alla dessa kvinnor" som en räddning från skyn. Jag minns inte att jag har sett den tidigare. Däremot har jag läst om den i nån filmtidsskrift.
 
Förutom Edwall/Andersson så syntes även andra välkända nunor: Eva Dahlbeck, Mona Malm, Gertrud Fridh, Karin Kavli, Harriet Andersson, Jarl Kulle och Georg Funkquist. I en mindre roll så skymtade Carl Billquist förbi. Den sistnämnde mötte jag en regning julidag 1987 på Hötorget i Stockholm. Jag gick fram och presenterade mig och bad om en autograf. Han var just då aktuell i TV-såpan Varuhuset. Carl Billquists farbror hette Fritiof Billquist, även han skådespelare, och en gång gift med sångerskan Ulla Billquist. Carl Billquist avled den 24 maj 1993 fem dagar efter sin 60-årsdag.

Kärlek på turné /1955

 
Biografen i Adak den 9 augusti 2012. Foto: Roger Lindqvist.

DANZELLS

 

Tage Öst & Fyrklang

 

Bengt-Erics showtett - Skellefteå

 

Erik & Anna Öst

 

Max Rogers - Norrköping

 

Sundbälgarna - Oxelösund

 
 

Flippers

 
 

Kjell Brooz - Karlskoga

 
 

Eurovisions-schlagerfestivalen 1966 Lill & Svante

 

Sten & Stanley 1962-1987

 
 

Harriet Andersson /1969

 

Liv Ullman /1968

 

Ingmar Bergman /1969

 

Lill Lindfors & Svante Thuresson /1966

 

JIGS - Trollhättan

 

Cedermarks & Norrsken

 

Totalkrasch!

 
I slutet av julimånad 2013 hände en otäck bilolycka på vägen mot Pite havsbad. Som man kan se på bilden, så var det fråga om en totalkrasch. Jag tror att bilen även fattade eld. Men tacksamt nog så överlevde de inblandade.
 
foto Roger Lindqvist 2013-07-29

Streaplers, Flamingo och Arvingarna /1993

 
 

Skivinspelning i Skellefteå /1978

 
Studio Skelton, Skellefteå, maj 1978. Vid mixerbordet, Tommy Forsséll, inspelningstekniker. De övriga: Rolf Åhmans orkester, Hasse Eriksson, sång, gitarr, Roger Lindqvist, trummor, sång, Sune Andersson, gitarr, sax, sång och Gunnar Sandbladh, hammond, sax, stråk, sång. Fotograf var Sven-Åke Andersson, bas, sång. Tommy Forsséll var son till Yngve Forsséll.

Populäraste dansbanden 1994

 
Sten och Ebbe Nilsson, kungar på dansbandstronen, 1994.
 
 
¤ Sten & Stanley
 
¤ Lotta Engbergs
 
¤ Lasse Stefanz
 
¤ Thorleifs
 
¤ Arvingarna
 
¤ Curt Haagers
 
¤ Matz Bladhs
 
¤ Grönwalls
 
¤ Drifters med Marie Arturén
 
¤ Nick Borgens

Gubben i lådan!

 
Våren 1965 var Carl-Gustaf Lindstedt "Gubben i lådan" i Hylands hörna. Jag minns honom mycket väl de gånger vi satt framför vår TV-apparat och skrattade och njöt.
 
Under året 1965 så gästades Lennart Hyland och hans populära hörna av följande gäster:
 
Lasse Lönndahl, Sven-Bertil Taube, Olof Thunberg, Ulla och Ulrik Neumann, HasseåTage, Inga-Lill Nilsson, Julia Caesar, Cilla Ingvar, Lars Krantz, The Mascots, Ingvar Wixell, Alice Lyttkens, Busk Margit Jonsson, Kar de Mumma, Yngve Gamlin, Sven Lindberg, Siw Malmkvist, Gus Dahlström, Holger Höglund (Gus och Holger), Catrin Westerlund, Putte Wickman, Thore Skogman, Anita Lindblom, Anders Börje, Sigge Fürst, Jarl Kulle, Thorstein Bergman, Katie Rolfsen, Göran Stenlund, Martin Ljung, Kerstin Tidelius, Gösta Knutsson, Astrid Lindgren, Per Grundén, Gunnar Wiklund, Nicolai Gedda, Ulf Palme, Hootenanny Singers, Calle Jularbo, Lill Lindfors, Alice Babs, Carl-Henrik Norin (han skrev Hylands hörnas signaturmelodi), Sven-Ingvars, Gösta Bernhard, John Elfström, Lasse Pöysti, Birgitta Ulfsson, Inga Tidblad, Hjördis Pettersson, Olle Adolphson, Carl-Anton Axelsson, Cacka Israelsson, Bertil Boo, Lill-Babs, Rolf Björling, Povel Ramel, Beppe Wolgers, Östen Warnerbring, Hatte Furuhagen, Moltas Eriksson, Monica Zetterlund, Bo Setterlind, Lars Ekborg.
 
Av de som här uppräknats, så finns endast 11 personer kvar i livet idag, 2018.

Opel Kapitän /1950

 

Cornelis Vreeswijk 81 år

 
I dag den 8 augusti 2018 är det 81 år sedan Cornelis Vreeswijk föddes.
 
 

Farsan / dec.1976

 
Min far: John Elof Lindqvist (1923-2005).

Floyd Patterson /1964

 

Teknik för alla

1957
 
1964
 
1965
 
 

Stål-Långben räddar världen /1968

 
Stål-Långben är en hyvens kille! Om han hade varit politiker och partiledare för ett parti hade jag naturligtvis lagt min röst på honom. Varför finns det inga killar som Stål-Långben idag 2018? Jo, det är så klart, hade han funnits här och nu, hade han säkert fått skäll av Gudrun Schyman. "FI-tusan för Gudrun Schyman!"

BORTALAGET /1976

 

Stöldturné /1960

 
250 ungdomar på stöldturné, mars 1960.
 
Luleå kommuns bildarkiv /1960

Hjärngympa!

 

Morfar Sanfrids skrivböcker

 

Max, 8 år undrar...

- Varför ligger molnen på varandra, farfar?
 
Sagt i bilen på väg hem från Swensbylijda med farmor och farfar, den 7 augusti 2018.
Ytterligare en fundering av Max:
 
- Inte för att jag menar nåt illa, men visst blir man trött när man blir gammal?
 
Filosofen Max, 8 år.

Anders Erikssons med Sven-Erik Mörtsjö - Hudiksvall

 
 

Nya Shanes /1969

 
Fr v Lennart Grahn, Rolf Carvenius, Tommy Wåhlberg, Kit Sundqvist, Tor-Erik "Torra" Rautio. Mannen längst till höger är troligtvis Silas Bäckström.

Tremelous /1967

 
Gruppen bildades redan 1958, och finns fortfarande kvar, men med endast en originalmedlem. Bandets största hit var Silence Is Golden.
 

Sven-Ingvars /1965

 
DN - 23 mars 1965.
 
Tack, för annonsen, Kaj Lärka.

Björn Borg - 1981

 

Hootenanny Singers

 

Torsdagen den 28 september 1967

 
Varje torsdag i många år köpte jag troget min Kalle Anka-tidning. Den här dagen, den 28 september utgjorde inget undantag. Samma vecka, tisdagen den 26 september, fyllde jag 10 år. Jag gick i klass 3B i Sörbyskolan i Hortlax.

Indian MC

 
Den här bilden tog jag igår då vi besökte Noliautställningen i Piteå.

Min fars "lilla blå"

 
När vi häromdagen åkte till Svensbyån, på vägen mellan Blåsmark-Svensbyn med fikakorgen, stod den här blåa VW:n parkerad vid vägkanten. Min far hade en liknande bil som vi också brukade parkera på ungefär samma ställe, när vi åkte på utflykt till samma plats. Den här bubblan gissar jag var av en lite senare modell, möjligen 1965? Min fars bubbla var en 58:a.

Det nya Sverige!

 
 

Malte, 6 år!

 
Här har Malte precis kommit till världen. Undret skedde tisdagen den 7 augusti 2012, kl 8.53 på Sunderby sjukhus. Vikt: 4110 längd: 51 cm.
 
 
Födelsedagsbarnet för några veckor sedan. GRATTIS!
 

Rolf Åhmans orkester - Älvsbyn

ROLF ÅHMANS den 5 augusti 2016.
 
¤ Sven-Åke Andersson
 
¤ Hasse Eriksson
 
¤ Roger Lindqvist
 
¤ Sune Karlsson
 
¤ Sune Andersson
 
Gruppen bildades 1968.

Cool Candys

 

The Moonlighters

 

Owe Thörnqvist

 

The Violents

 

Tonix

 

The New Generation

 

Fridolf Rhudin

 

Towa Carson & Lasse Lönndahl

 

The Shanes

 

Tuttan Renholm - Skellefteå

 
Heter idag Margareta Bäckström. Margareta sjunger än i dag. Under 50-talet var hon barnstjärna. I början av 60-talet blev hon sångerska i Yngve Forssélls.

Sven-Ingvars

 

Cornelis Vreeswijk

 

Östen Warnerbring

 

Anna-Lena Löfgren (1944-2010)

 

Tommy Körberg

 

Janne Önnerud

 

Carli Tornehave

 

Gunnar Wiklund

 

Radio Luxembourg

 

Stig Grybe

 

Monica Zetterlund /1967

 

SCHYTTS

 
 

Gäddviksbron, Luleå /juli 1960

 
Luleå kommuns bildarkiv.

Piteå

 
 

"Varför tar du så många bilder, farfar?"

Norah, den 29 juli 2012.

Lill-Babs - 1961

 
Allas vår älskade Lill-Babs den 22 september 1961. Svensktoppsdebuten kom den 27 oktober 1962 med låten: Att Vara Förälskad. I en vecka låg den på listan som bäst på en 4:e plats.

Jörgen Edman /1965

HEMMETS VECKOTIDNING - 5 april, 1965.

Gunnar Wiklund /1965

 
Gunnar Wiklund har firat fina framgångar på Västkusten i år, i Hagge Geigerts "Blågula Svea". Delar av den har spelats in för TV. Även i ett alldeles eget TV-program har Gunnar framträtt helt nyligen. Det handlade om hans arbetsdag. I Svensktoppen ligger han högt. Gunnar har all anledning att glädjas. Lycklig ser han också ut på denna bild. Han lutar kinden mot sin söta, leende hustrus. Hon heter, som bekant, Gudrun. Idolens hund är tydligen en snobb. Åtminstone lystrar den till namnet Snobben.
 
HEMMETS VECKOTIDNING - 5 april 1965.

Legenderna från Värmland!

 
 

Loke och morfar Hasse

 
Bilden har jag lånat av Caroline Pettersson.

På turné tillsammans, 1968: Agnetha Fältskog & Jörgen Edman

 
HEMMETS VECKOTIDNING - 21 oktober 1968.

Dansband

 
 
 

Country Four /1966

 
 

Thore Skogman

 
 

Grattis, Gunwer Bergqvist!

 
Ett jättestort Grattis till Gunwer Bergqvist som igår den 3 augusti fyllde 86 år.

Sten & Stanley

 
 

Lövin & Fridolin, med röda näsor på en trampolin

Cirkus Scotts Robert Bronett, har inför nästkommande säsong engagerat två nya clowner: ISABELLA LÖVIN och GUSTAV FRIDOLIN.
 
 

Den 3 augusti 2012

Först en koll på glasögonen...
 
Sedan en promenad i skogen...
 
 

I den flyktiga stunden

Gläds, i den flyktiga stunden,
ty den kommer aldrig tillbaka.
 
Roger Lindqvist 

Tingsholmen - 3 augusti 2012 kl 16.30

 
Foto Roger Lindqvist
 

Gamla bilar från förr - Badhusparken 2/8 2018

Varje torsdag under sommaren, bjuds piteborna (även andra intresserade) på en syn som heter duga. Gamla fordon från förr förgyller då parken. Under gårdagskvällen (varmt ute) så mötte jag min gamla spelkompis Janne Höglund. Janne och hans Seija blev för en tid sedan lyckliga ägare till en Volvo Duett från 1965.
 
Det blev en stund vid kaffebordet med paret Höglund. Även Erling Dahlberg och Thomas Grahn tittar förbi. Erling har jag också spelat med, i OPUS. Så även med Thomas, en gång på en utedansbana på Furunäsets sjukhus, 1980. Vad Janne beträffar så spelade vi tillsammans i John Harrys 1973. Även med Rolf Åhmans, 1977-78.
 

Joe´s Combo - Årstidernas Park, Umeå

 
Joe´s Combo, Årstidernas Park i Umeå, onsdagen den 1 augusti 2018. Fr v Jan Hofverberg, Jan Svensson, Sebastian Swan, Roger Lindqvist, Gustav Afsahi och Jan-Olof "Joe" Eriksson (skymd bakom högtalaren).
 
 
Roger Lindqvist och Gustav Afsahi. Bakom oss ses Umeälven flyta fram.
 
 
Jan Hofverberg, bas, Jan Svensson, sång, gitarr, "Joe" Eriksson, gitarr, Roger Lindqvist, trummor och Gustav Afsahi, keyboard, sång.
 
 
Bilderna har jag lånat av Kjell Larsson.
 
 
 
 
 

RSS 2.0