Arbetskompisar

I 15 år hade jag min arbetsplats ute vid Furunäsets mentalsjukhus. På den transportcentral jag tillhörde hade vi som huvuduppgift att utföra transporter av olika slag. Idén med upprättandet av en egen transportcentral inom landstinget, var att samordna de många sjukavdelningarnas behov, när man exempelvis skulle "förflytta" patienter mellan olika sjukhus i och ibland utanför Norrbotten. Samordningen höll på så vis kostnaderna nere, och sparade in många tusentals kronor åt vårt landsting. Trots den ekonomiska fördelen med nämnda central, var den ofta i rätt så kraftigt blåsväder. Och genom åren har den granskats under lupp vid ett flertal tillfällen. Trots att den många gånger varit uträknad, har den som den berömda fågel Fenix alltid rest sig upp ur askan, i sista minuten. Den har på nåt sätt levt sitt eget liv, där den nu idag återfinns på Sjukhemmet i Öjebyn. Arbetskompisar har jag naturligtvis haft, ganska många när vi var som allra mest. Då och då hade jag min videokamera med, för att dokumentera miljöer och människor. Det är ur dessa filmer som jag hämtat de foton av "gubbarna" som en gång var mina jobbarkompisar. Många finns kvar, men en och annan har sedan länge lämnat jordelivet.

ARBETSKOMPISAR VID FURUNÄSETS SJUKHUS OCH ÖJEBY SJUKHEM. (1976-2002)

Med kameran ständigt på jakt efter nya motiv. -"Tystnad - Tagning!"

Harry Löfgren i "gaskammaren" (rökrummet) tillsammans med Göte Asplund.

Tv Brage Lindgren och Harry Nilsson.

Vid frukostbordet. Tv chefen: Christer Hammarstén och th Harry Löfgren.

Fr. v. Christer Pettersson och Sven Pettersson.

Fotograferat genom tv-rutan. På bild Olle Lindgren ansvarig för Furunäsets
postkontor.

Välbehövlig kaffepaus. I soffan Harry Löfgren, th. fotvårdare Lars "Fotis"
Lundmark.

Transportcentralens chef: Christer Hammarstén.

Göte Asplund.

Kommentarer
Postat av: Björn J.

Är det inte Christer Pettersson som numera har caféet/skivaffären "Musica" i Luleå? Det var i alla fall likt honom - även om han idag har mindre hår både på huvudet och i ansiktet.

2009-07-22 @ 16:08:17
URL: http://bjornsblaablogg.blogspot.com
Postat av: Roger

Christer P. är visserligen född i Luleå, men han är Pitebo sen många år. Och han jobbar inte på "Musica" i Luleå. / Roger.

2009-07-24 @ 01:44:08
URL: http://rogerlindqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0