Miljöpartiet ut ur riksdagen 2018

 

"Honken" i TV-apparaten

Leif "Honken" Holmqvist, en nationalidol när det begav sig.

Konfirmanden Lindqvist /1971

 
I Hortlaxkyrkans port: konfirmanden Roger Lindqvist, 13 år. Jag gick i 7:e klass i Hortlax Centralskola, och konfirmation var nästan ett måste. Inte för att jag vägrade, men tidsandan var bara så.
 
 
Väl hemma, så tog min mamma den här bilden. Den känns uråldrig när jag ser den nu i dag. Jag var som sagt 13, men skulle fylla 14 i september samma år. De två konfirmationsprästerna hette Curt Carlsson och Kjell Markström. Samma vår så byggdes altanen som ses i bakgrunden. Det var min pappa John och min farbror som också hette John som byggde den tillsammans. 1971 spelade jag trummor för fullt. Varje måndag och torsdag var det repetition på Christinasalens scen. Måndagar med Piteå Havsband, under ledning av Lars Forssell, senare Sune Wiklund. Torsdagar med den stora Blåsorkestern, då med Curt Nilsson som dirigent och ledare. I slutet av 1972 början av 1973 började jag med min första dansorkester som hette Lasses. Sedan rullade cirkusen igång. Ja, jag spelar ju än i denna dag.
 

Ja, till burkaförbud i Danmark

Danska folketinget har sagt ja till ett förbud att bära plagg som täcker ansiktet. Den 1 augusti träder lagen i kraft. Det blir alltså förbjudet att bära burka i Danmark. En politiker i folketinget sa så här på frågan om varför man inför förbud: - Eftersom vi kommunicerar med våra ansikten, så är det alltså uteslutet att täcka sitt ansikte.
 
Personligen så tycker jag att danskarna har alldeles rätt. Det här borde även vi här i landet införa. /Roger.

Tre skönheter på hjul

 
9 maj 2018, Öjebyn.
 
9 maj, 2018, Piteå.
 
 
18 maj, Piteå.
 
 
 
 

Arne Hegerfors, en TV-legend

Arne Hegerfors, då han fortfarande jobbade på TV-sporten. Här presenterar han go´bitar från fotbolls-VM 1990. Arne blev ju även känd för sina ordvitsar. Under VM-fotbollen kom en typisk "Hegerforsare": "Det ser mörkt ut på Kameruns bänk". En kommentar som väckte en del uppståndelse.

Två blomurnor som väcker minnen

Sommaren 1972 kommer min moster Anny och hennes man Harry på besök. Paret Lundqvist bor i Skellefteå, sedan många år. Båda är gravt hörselskadade. Eftersom Anny och Harry inte har körkort, så har man för dagen en egen chaufför, han som är klädd i vit skjorta. Min far har sin röda tröja på sig, min mor sina blommiga sommarklänning. Det bjuds på fika vid det runda vita bordet. Bordet finns fortfarande kvar hemma hos en av sönerna.
 
Till höger ses en grön blomurna, där mamma har sina sommarblommor. Det finns två urnor målade i grönt. Min far brukade sätta färg på dem, ibland var de röda i bland gröna. När vi flyttade in sommaren 1982 målade jag dem grå.
 
Pga sin ålder så har urnornas färg flagnat med åren.
 
Under min barndom var urnorna röda. I mina tidiga tonår målade min far dem gröna. 1982 målade jag dem gråa. Häromdagen så försvann dem båda två till en ny ägare.
 
 

Semester 1972

Sommaren 1972 åkte vi på semester med släktingar till bl a Haparanda, Kukkolaforsen, Kemi och Rovaniemi i Finland. Den här bilden av två kaffesugna farbröder, som båda hette John, min far i rött och min farbror med sin kära pipa i ena handen togs på en camping i Vojakkala utanför Haparanda. "Johnnarna" hette Lindqvist och Risberg i efternamn. John Risberg, var gift med min pappas syster Emmy och var skomakare i Hortlax. Faster Emmy var mattant i Hortlax Centralskola. Om jag inte minns tokigt så var även Gunnar och Aina Lindqvist också med. Gunnar var min fars äldre bror.
 
Vykort av campingen/stugbyn i Vojakkala.
 

Brädgårdsvägen 5A Piteå

Häromdagen gjorde jag och Gerd ett litet återbesök på adressen Brädgårdsvägen 5A på Degeränget. Det var i december 1969 som min syster och hennes kille Henning flyttade in i sin första gemensamma lägenhet. Vid inflyttningen var jag med och hjälpte till. Jag var då 12 år gammal.
 
Gerd, vid samma dörr en sommardag 1972 då jag kom på besök med kameran i högsta hugg.
 

"Sista resan från Bäckheden"

 
 
På sin bro hemma i Bäckdal, sitter Axel och Elma Lundgren, morföräldrar till Elisabeth. På en lapp har dottern Inga gjort anteckningar. Inga, är syster till Elisabeths mamma Ruth Öhlund. Axel föddes den 18 september 1886 i Lillpite och avled den 22 augusti 1972 i Vistträsk. Makan Elma f. Olofsson föddes den 13 maj 1891 i  Nattberg, hon gick ur tiden den 28 december 1975. Makrana Lundgren vigdes den 10 november 1917 i äktenskapet föddes åtta barn vara sju av dem nådde vuxen ålder.
 
Siri, Elsa, Greta (1922-1923), Greta, Åke, Ruth, Inga, Britt.
 
I dag är det endast Inga som är kvar i livet. Henne hälsade vi på för ett tag sedan. Eftersom våra barn aldrig hann träffa sina morföräldrar, Ruth dog 1980 Felix 1982, innebar det en förlust både för oss och barnen. När vi besökte Inga så var Daniel med. Och vi sa till honom att så här nära din riktiga mormor kommer du aldrig att kunna vara. Inga var en avbild av sin syster Ruth. Till och med hennes röst lät som sin avlidna syster. Vi blev nog alla rätt så berörda av det här mötet. Inga är en fin dam.
 

Det som en gång fanns, finns inte längre

Fr v Gösta Lidman, Malin Lidman och John Lindqvist. Bilden togs hemma hos mina föräldrar på Tolvmansvägen.
 
Eftersom det finns en tårta på bordet, kan det gissningsvis vara min mors födelsedag den 14 maj men årtalet vet jag inte. Kan det vara mors dag? Runt bordet sitter John och Maj-Gerd Lindqvist, Gösta och Malin Lidman och Elly Nilsson, vars äkta hälft Sune tog bilderna.
 
Här har hela sällskapet flyttat ut på balkongen. Roligt att se bilderna, men tråkigt värre att behöva konstatera att alla är borta utom moster Elly. Min far gick bort 2005, samma år avled Gösta, 2007 gick Sune Nilsson bort. Den 19 februari 2018 avled min mamma, den 8 mars gick hennes syster Malin bort.
 
 
 
 

Moster Elly

 
I söndags den 27 maj hälsade jag och Gerd på hos moster Elly. Elly är våran mammas yngsta syster. Av de ursprungliga sju syskonen Lundgren i Blåsmark, så är Elly nu ensam kvar.

Roger, i svartvitt och i färg

 
 

Piteå i dag 30 maj 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto Roger Lindqvist 

Sven Lindahl

Sven Lindahl, Aktuellt.

Sailor mellanöl

 

Sveriges Radio /1969

En vanlig syn i min barndoms svartvita TV.

Aktuellt och väder /1982

 

Tvillingbröderna John och Roger Lindqvist

foto 30 maj 2012
 

Rolling Stones in Sweden - 1965

 

Svenne Hedlund

1967
 
1968
 
1969
 
1969
 
1975
 
 
 
 
 
 
 

Curt Anders - Södra Vi

 

Ishockey 1963-64

 

Towa Carson

 

Tom McGuiness - Manfred Mann´s /1967

 

Ringo Starr & Tony Rooth /1967

The Beatles & Hootenanny Singers
 

Ekelunds - Västervik

 

Kjellers - Vetlanda

 

Regionala nyheter - juni 1980

Det var då de´...

"Jag kan inte tro på Jan Guillou"

EXPRESSEN LÖRDAG 24 OKTOBER 2009
 
 PITEÅ-TIDNINGEN TORSDAG 3 SEPTEMBER 2016
 

27 maj 2012

 
Här sitter jag och dricker ur  Stig Lindbergs skapelse, "Berså" våren 2012.

Långnäs 29 maj 2012

Flygplan i Långnäs i maj 2012.

Rullskridskor

 
Dessa doningar på hjul köpte jag under den turné vi gjorde sommaren 1974 i dåvarande Östtyskland. Bilden togs den 27 maj 2012.

TV-tablå - fredag 28 nov. 1969

Fredagen den 5 december 1969 var dagen för den så kallade kanalklyvningen. Det var den dagen som TV2 föddes. TV-tablån ovan är daterad en vecka före premiären.

Avans Lantbruk AB Hortlax

Vårbruket tog sin början den 17 maj 2013.
 
Ante, med sin traktor den 17 maj 2013.
 
Fortfarande den 17 maj 2013.
 
17 maj 2013.
 
Vårbrukets start den 29 maj 2014.
 
Avans Lantbruk den 29 maj 2014.
 
Den 29 maj 2014.
 
Samma datum som ovan.
 
29 maj 2014.
 
Vårbruket 2018 är fnv i full gång. Nu väntar arbete och åter arbete.
 
 
 
 
 
 
 

Ludwig hos trumdoktorn

 
 
Mina Ludwigtrummor är fnv inlagda hos trumdoktorn Henrik Seeman i Öjebyn. De här två bilderna av sin patient, skickade han för en stund sedan. Ludwig ska få sig en rejäl ansiktslyftning innan vi åker till Umeå den 1 augusti. Dessutom skall jag komplettera med en ny Ludwigvirvel, tre cymbalställ samt två nya cymbaler av märket Zildijan. Min gamla virveltrumma av märket Slingerland från 1980 har Henrik också piffat upp.

Kyrkan mitt i byn

 
Bild: Roger Lindqvist - 29 maj 2012.

Dubbeltrampen

 

Snabbköpskassörskan

Vi brukar handla i olika affärer i Piteå med omnejd. Vissa affärer besöker vi oftare än andra. I en av det butiker vi besöker rätt ofta, finns en kassörska som jag inte alls känner. Förutom till utseendet. Hon har suttit där i rätt många år. Hon har det speciella, att hon undviker att hälsa på mig när jag står där redo att betala mina varor. Först trodde jag att jag inbillade mig. Men efter många år så är jag i dag medveten om att så icke är fallet.
 
Jag försökte vifta bort det, men kunde inte undgå att det där lilla men ack så viktiga ordet HEJ!  aldrig kom över hennes läppar. Jag har stått i långa köer, där hon glatt hälsat till alla och envar, men när jag kommer då väljer hon att svälja ordet. Tystnaden är märkbar. Konstigt, jag vet inte hur många tusentals kronor som vi har spenderat i den aktuella butiken. Just därför så skulle ett HEJ! sitta bra ibland. Åtminstone för artighetens skull. Jag kan nämna att jag känner henne inte. Jag har aldrig pratat med henne privat. Jag har även sökt i minnet om jag på något sätt skulle ha förargat henne vid något tillfälle: men NEJ! Det har hänt att jag själv säger hej, då kan hon undslippa sig en hälsning. Men hon tar inte själv initiativet.
 
När min hustru stått före mig i kön då går det helt plötsligt jättebra att hälsa. När jag stiger fram då blir det tyst. Så detta med inbillning köper jag inte längre. Det är bara att kort konstatera, att på mig ödslas inget HEJ! Tur att det då finns andra affärer med glada män och kvinnor som gärna ibland kan slösa med både ett leende och ett eller flera HEJ!
 
Roger Lindqvist, kund.

Shanes /1967

 
Fr v Tor-Erik Rautio, Lennart Grahn, Mats Bahr, Svante Elfgren, Kit Sundqvist och Tommy Wåhlberg.
 
(Mats Bahr egentligen Mats Olof Ottosson (1929-1994) var skådespelare och komiker som bl a uppträdde på Nalen).

Streaplers /1973

 

Mors dag /2012

Mors dag hemma hos oss i Hortlax, den 26 maj 2012.

Mormor och morfar /1956

 
Mormor Beda och morfar Sanfrid på dottern Ellys bröllop lördagen den 8 september 1956 i Piteå stadskyrka. Bilden togs vid bröllopsmiddagen på Riddarkällaren på Aronsgatan i Piteå.

Sanfrid och Hanna

Min morfar Sanfrid Lundgren, med slokhatt och pipa, hans syster Hanna till höger. Jag har ingen aning när den här bilden togs. Sanfrid var född den 21 juli 1899 han avled den 29 mars 1989. Systern Hanna f. Lundgren gift Eriksson föddes den 13 april 1897 och avled den 25 juli 1986. När jag såg bilden som barn kunde jag inte alls känna igen min egen morfar. Det dröjde många år innan jag såg den igen. I dag på mors dag då vi besökte min moster Elly, så fanns den plötsligen i ett album som hon har.

"Objektiva" SVT

Ännu en nyhets-leverans från det "objektiva" SVT.
Hade det varit en vit svensk man så hade det sett
annorlunda ut.

Vart tog dubbemoralisten/våldtäktsmannen Soran Ismail vägen?

Soran föreläste inför stor publik om värdegrunder, och pekade finger åt bl a den svenske mannen. Man kunde nära på se den gloria som ständigt fanns ovanför Sorans huvud. Men så en dag så föll glorian på sne. Han avslöjades med byxorna nere. Inga löpsedlar, ingenting sas om honom. Han bara stack ut i det okända genom bakdörren. Den värdegrund han predikade för en intresserad allmänhet, visades sig vara rutten och tom.
 
Det konstiga i fågelsången är att hans ryggdunkande vänner i massmedia inte skrev om honom. De bara lotsade honom ut så att han slapp konfronteras med sin besvikna publik. Annat blev det med Martin Timell, Lasse Kronér, Ulf Malmros, Staffan Heimersson, Ingvar Oldsberg och Benny Fredriksson (som valde att ta sitt liv). Jojo, vissa kommer lindrigt undan. Dubbelmoralisten Ismail är ett exempel.

Sveriges Jazzband /1971

 

Showbusiness 1963 & 1964

1963
 
 1964
 
 
 
 

Shopping - Luleå

 

Torgny Melins

 

Allsvenskan och slutspelet 1969

 

Beach Boys

 

Harry "Sputnik" Källström /1966

 

Piteå

 

Stig Järrel som Fibban Karlsson /1965

 

STREAPLERS

 
3:e fr v med mikrofonen i sin hand, sångaren Robert Löfvendahl som jag har god kontakt med på facebook. Robert sjöng i bandet 1969-1970 då han efterträddes av Ove Pilebo. Robert började senare i Curt Haagers.

REKORD /1966

 

Ishockey-VM 1971

 
Sovjet och Finland möttes två gånger. I det första mötet, den 21 mars blev slutställningen 8-1 i sovjetisk favör. Andra mötet den 29 mars vann Sovjet ännu en överlägsen seger med 10 mål mot Finlands 1.
 
 
De två lagen, Sovjet och Tjecksolovakien bjöd för det mesta på god hockey-kvalitet. I det första mötet, den 24 mars slutade matchen oavgjord 3-3. Den 1 april blev resultatet 5-2 till Tjeckerna.
 
VM-hockeyn 1971 spelades mellan den 19 mars - 3 april i Bern och Geneve i Schweiz. Slutställning: 1. Sovjet 2. Tjeckoslovakien 3. Sverige. TV:s kommentatorer var som alltid Lars-Gunnar Björklund och Roland Stoltz.
 

Storfors varv /1968

 
Bilden har jag lånat av Jonas Berglund.

Stieg Ericson popstars - Ådalen

Den här orkestern fanns när jag började spela ute, 1973. Då gick man under namnet Stieg Ericson och Ådalskanonerna, eller var det tvärtom? Ådalskanonerna med Stieg Ericson. Jag minns i alla fall att det var en kanon i deras logga. Samma med Yngve Forssélls orkester när man hade sångerskan AnnaLena Kanon. Då var det också med en liten kanon. Vad skulle då OPUS haft för liten gimmick? Kanhända en pitepalt?

Tage Erlander /1967

 

Tage Erlander /1954

 
 

Tage Erlander /1952

 

Tage Erlander /1947

 

TAGES

 
 
 
 

Svante Thuresson på Svensktoppen /1968

 
Den 13 oktober 1968 kom Svante Thuresson in på Svensktoppen med låten Leva mitt liv. I hela 16 veckor låg den kvar, som bäst på en andra plats.

Svend Asmussen & Ulrik Neuman

 

Teknikens Värld /1958

 

Mona Wessman, Claes-Göran Hederström, Nina Lizell /1968

 

Trio mé Bumba

 

VW /1968

 
 
 

Uddmansgatan, Piteå

Mattförsäljning på Uddmansgatan i början av 1900-talet.
 
Uddmansgatan mot söder, 1905.
 

Otack är världens lön

När du gjort något fel påpekar någon viktigpetter detta.
När du gjort något bra lyser samma viktigpetter
med sin frånvaro.
 
ROGER LINDQVIST  

Sjukhemmet, Öjebyn /1968

 
I det röda avlånga huset med öppna dörrar och plåttak till höger i bild, fanns Landstingets Transportcentral och vaktmästeri. Där jobbade jag 1991-2002. I huset fanns kontor, personalrum, och garage för våra fordon.
 
Bilden har jag lånat av Jonas Berglund.

Storgatan, Piteå

 

The Vikings - Arvika

 

TEMPO - Piteå

 

The Telstars

 

TV /1962

 

ELVIS-JOURNALEN /1963

 

Vilda Västern /1954

Indianer och vita.

Ingmar Nordströms - Växjö /1977

 

The Zettlers - Umeå

 

Tord Lundström /1966

 
Tord Lundström, för mig en idol av stora mått. Men så kom han ju från "rätt" sida av landet, nämligen Kiruna. Endast 40 mil från Piteå.
 

Tält /1967

 

"Honken" Holmqvist, VM 1970

Leif "Honken" Holmqvist under ishockey-VM 1970.

The Beatles /1964

 

ELFSBORG /1965

 

30 april 2012

 
Den 30 april 2012 var Elisabeths födelsedag. Det var därför jag klädde på mig flagga och kamera. Tanken var att få en bild av hustrun därinne, men det blev istället en bild av mig.

24 maj 2017

 
Den 24 maj 2017 fällde vi Dannes flaggstång. På bilden ses Loke och hans mamma och pappa. Kattfröken Selma är också med. Orsaken var att vi skulle byta flagglinan.

Gunnar Wiklund /1961

 

Kjerstin Dellert /1976

 

Snarkinspelning /1966

 

En kossa från Valla

En kossa från Valla,
som fick ont i sin galla,
fick gå på sträng diet,
för att inte bli tjock och fet.
 
Roger Lindqvist    

Slam Creepers

 

Tommy Körberg /1969

Tommy Körberg, en av våra absolut största och bästa sångare vi har i det här landet.

Film /1971

 

LILL-BABS

 

Läkerol

 

Mazetti

 

CASCO /1948

 

Bokbärare 23 maj 2012

Bokbäraren Lindqvist.

Ludwig f. 1972

 
Mina trummor genomgår fnv en ansiktslyftning hos trumdoktorn Henrik Seeman i Öjebyn. Den här bilden skickade han mig nu ikväll.
 

Norah & Max

 
NORAH, den 28 april 2012.
 
 
 
MAX, den 18 maj 2012.
 

Junix /1989

 

FEM KRONOR /1978

 

Talande tystnad

Tänk, att tystnaden kan vara så avslöjande.
 
ROGER LINDQVIST

7 april 2010

Min mamma hemma i sin lägenhet på Tolvmansvägen i Bergsviken påsken 2010. Hönan på bordet värpte många karameller den påsken.

Roger, som basist?

En ny Rutger Gunnarsson? Efter 50 år som trumslagare hänger en Fenderbas över mina axlar. Har jag då konverterat? "Häng på dig basen", sa Jan Hofverberg, medan han tog den här bilden. Bilden togs på Musikhögskolan i Piteå igår, när vi i Joe´s Combo övade inför en kommande spelning. Premiären går av stapeln i Umeå onsdagen den 1 augusti 2018.
 
Mina Ludwigtrummor lämnade jag in hos trumdoktorn Henrik Seeman igår. Han skall piffa upp dem. Ludwig skall genomgå en ansiktslyftning. Ludwig skall även få nya cymbaler med tre tillhörande cymbalställ. Nya skinn får han också. Eventuellt blir det en ny virveltrumma. av märket Ludwig. Samt lite annat smått och gott.

Ack, du såååå viktiga pedal...

 
Speed King Pedalen har jag använt och några andra modeller under de åren som jag spelat.
 

Bosse Larsson och JIGS /1971

 

Orlof Edvard "Olle" Åkerfeldt

 
Olle Åkerfeldt, f. 8 juni 1932 Vänersborg, d. 9 april 1981 Stockholm. Det var den här mannen som starkt bidrog till att jag började intressera mig för slagverk.

Volvo PV med keps

 
Den här ursnygga Volvo PV:n med keps (solskydd) stod på en parkeringsplats i dag fredag i Piteå. Årsmodell troligen 1955?

Little Gerhard 84 år!

Grattis, på din födelsedag, Little Gerhard.
 

Pizza-fest vid Svensbyån ("Oppe Hällen").

 
Vi har haft några riktigt härliga dagar med sommartemperaturer upp emot 24-25 grader. Den här aftonen köpte vi en pizza och åkte till "Hällen" vid svensbyån på vägen mellan Blåsmark-Svensbyn. Uttrycket, "Oppe Hällen" myntades för länge sedan när min mamma var barn. Hit brukade jag åka med mina föräldrar mostrar, morbröder och kusiner. Då var det brukligt att äta surströmming på dessa stenhällar. Men i dag blev det alltså pizza inköpt på Kifas i Öjebyn.
 
Min mormorsfar, Jonas Jonsson, hade en kvarn på platsen, han kallades allmänt för Kvarn-Jonsson.

Trumslagar´n /16 maj 2012

 
Ett trumsolo hemma i Älvsbyhuset tre månader innan vi flyttade.

Så uppstår ett inbördeskrig

 

TV-tablå lördag 6 april 1968

 

Flamingokvintetten /1969

 

Owe Thörnqvist, Towa Carson, Lasse Lönndahl /1958

LEVANDE LIVET ¤ 8 juli 1958

GIFTA: Peter Himmelstrand och Kerstin Aulén /1966

STOCKHOLMS-TIDNINGEN ¤ Lördag 26 februari 1966.
 
 

TIO I TOPP /1966

 
STOCKHOLMS-TIDNINGEN ¤ Måndag den 21 februari 1966

Grattis lilla mamma

 
Grattis lilla mamma, idag den 14 maj, skulle du ha fyllt 89 år. Efter 88 år på den här jorden, så tog vi ett sista farväl av dig den 19 februari detta innevarande år. Jag besökte din grav idag. Det kändes overkligt att se ditt namn på din och pappas gemensamma gravsten. Du som i mina ögon alltid har funnits tillhanda. Både i smått som stort.
 
I dag har jag även promenerat omkring i de omgivningar där även du vandrade en gång. Och för varje steg så kom minnena emot mig. I dag åkte jag även förbi den lägenhet där du och pappa bodde. Jag såg den välbekanta balkongen bada i solljus, jag kunde se er båda sitta i allsköns ro med en kopp nykokt kaffe. Jag hörde till och med era röster glatt ropa: - Roger, kom så får du kaffe!
 
Nu finns ni inte där längre. Men jag är på djupet så tacksam att ni fanns där i min närhet när jag så väl behövde er. För varje sorg och förlust skapas ett tomrum i ens hjärta. Den tomheten känns så påtaglig i denna stund.
 
Roger.

Bonden

En bild på bonden Andreas Lindqvist, när han levererade kött till restaurangen Doktorsvillan den 5 maj 2017.
 

Tillbaka till året 1975...

 
 
I dag har jag repat med Rolf Åhmans orkester. Dagen till ära lyckades jag tränga på mig den röda skjortan/tröjan som jag hade i bandet 1975. Av nån konstig anledning så kändes det som om den hade krympt. Jag var 18 år när jag hade den senast. Lägg märke till mina imponerande magmuskler och breda bringa. 1975 hade vi även en blå byxa till den röda "skapelsen". En sömmerska i Boden sydde upp den till oss.

Vårliga vindar på Hattudden

 
En stor del av lördagen har vi tillbringat på Hattudden med Andreas, Caroline, Norah, Malte och Loke. Vi har njutit av de varma vindarna, solen, fåglarna och sällskapet. Bonden själv, dvs Andreas åkte till Luleå på förmiddagen tillsammans med David för att titta på saker som endast intresserar bönder, dvs traktorer mm.
 
Vi har druckit kaffe och smakat på gobullarna som Elisabeth hade med sig. Mot aftonsidan grillade vi kött som vi avnjöt inne i stugan. En underbar och fin dag tillsammans med dem som man tycker så mycket om. Hasse Lindbäck vd på Lindbäcks bygg i Piteå kom och hälsade på. Caroline och Hasse Lindbäck jobbar båda på Lindbäcks, den sistnämnde är även stuggranne med Carro och Ante på Hattudden. Det finns tre "Hassar" i grannskapet, av den anledningen så har man döpt den närliggande vägen till "Hasse-stigen". Carros pappa heter också Hasse.
 
Caroline är eftermarknadschef på Lindbäcks Bygg AB.
 
 
Som en prins har jag mått i dag. Jag har även hjälpt Carro med lövräfsningen.
 

Mats Tommys - Ö-vik

 

REKLAM

Den eller de som tror att den reklam som ibland förekommer på min blogg är av mig sanktionerad. Så är icke fallet! Jag styr inte över den reklam som dyker upp då och då, det är den domän som jag tillhör som sköter om detta: blogg.se
 
Jag har alltså ingenting med det att göra. PR för spelkasinon mm kunde jag vara förutan, men som sagt, det ligger i andras händer.
 
 
Roger

ALFIES med Jan & Ron

 
I mitten på den översta raden finns ett bekant ansikte: Anders Berglund, som under årens lopp synts flitigt i musikaliska sammanhang. Inte minst som dirigent i melodifestivalen då man hade den goda smaken att ha levande musik.

QUINTET -61 - Skellefteå

 

Tommy Körberg

 

Ingen Povel i år eller

 
Swedish Music Hall of Fame har den här gången öppnat dörrarna för Kenneth och Ted Gärdestad, Titiyo, Europe, Broder Daniel, Kai Gullmar, Marie Bergman och Doris Svensson. Men hallå... Povel då? Doris Svensson har ett förflutet som sångerska i popbandet Plums på 60-talet. Jag har inte hört av henne sedan dess. I jämförelse med Povel så väger hon lätt. Valet av Broder Daniel ställer jag mig också frågan till.

Onsdag 2 maj 1973

Började skolan i dag. Har haft 2 tim. svenska, 2 tim. SO lunch 2 tim. SO. Sen så var jag ledig 1 tim. Under tiden så for jag och Kenneth Berg och Bernt Lindberg upp till Kenneths hus där han bor. Vi drack oss en fruktsoda. Efter det så gick Bernt hem han slutade för dagen. Jag och Kenneth satt och lyssnade på musik. Dom har nästan allting, en stereo och en stereobandspalere i rummet. Vi lyssnade på Gilbert O´Sullivan, Sylivia Vrethammar, Cool Candys och Stefan Rüden. Ja, sen så gick vi till skolan. Då hade vi Fritt valt arbete, Kenneth har Foto och film och jag har nåt som heter Spela och sjung (som är jättetrist). Det är ingen ordning där.
 
Nu är klockan 20 över 5. Annika har sovit hon gick ner för en stund sedan. Mamma, pappa och jag har ätit sill och potatis. Sen så ringde mamma till optikern Ulf Åström och frågade om mina glasögon var färdiga. Och det var dom. Så vi ska in och hämta dom nu efter det Annika har farit. Hennes pappa kommer och hämtar henne kl. 5. Gerd ringde nyss, hon och Henning är i Jönköping nu. Det var sommar där nere.
 
Vi måste upp och vattna Gerds blommor också tror jag. Mamma sa det. Mamma diskar och pappa är ute. Vårt kylskåp är fortfarande trasigt. Dom skall ringa en elektriker eller vad det nu heter. Det blåser ute, men det är vackert väder. Solen är framme. Då ryker det 200 kr. från mina spelpengar (glasögonen).
 
-----------------------------------------
 
Spela och sjung var trist, skriver jag i dagboken. Jag bytte senare till Foto och film med Rune Höglund som lärare. Det var betydligt mer intressant. Kenneth Berg, som jag nämner, är tyvärr borta idag. Huset där han bodde bor vi idag granne med. Ett rött tvåvåningshus vid hortlaxvägen som 1973 hade ett postkontor på nedre våningen. Annika, som också finns omtalad, var ett dagbarn som mamma hade hand om. Vid den här tidpunkten hade jag börjat spela ute på danser, med Lasses orkester.
 
Roger.

Småbarnsförälder, ett tröttsamt jobb

 
Det var ett tröttsamt "jobb" att vara småbarnsförälder. Se bara på den här bilden från sommaren 1984, när Andreas var trött och ville sova i sitt lilla tält, vad hände? jo Andreas pappa (jag) somnade också. Påpassligt nog så tog kikade Elisabeth in genom tältöppningen och tog den här avslöjande bilden. Den 10 juni samma sommar kom Robert till världen, inte undra på att man var trött.
 
 
Här sitter jag med hela famnen full av barn. Den här bilden togs också 1984. Andreas f. 1982 syns stående i sin röda tröja, medan lillebror Robert vilar till höger på min arm. Flickan till vänster är pojkarnas kusin Ida Öhlund som är född 1983. Bilden kom till hemma i vårt kök i vårt gamla hus. I januari 1987 kom vår tredje son Daniel.
 

Sundsgatan västerut, 1960.

Sundsgatan, Piteå.

Stig Lindberg /1963

 

Streaplers

 
Streaplers på en gammal hederlig stereo 8 kassett. Jag tror den här kassetten kom ut 1972.

Pappas rakapparat

 
Jag minns inte hur många gånger jag såg min pappa stå eller sitta med sin rakspegel och raka sig med sin Philipshave. Med rakningen medföljde även vissa grimaser, allt för att få bort alla envisa skäggstrån. Mot slutet av hans levnad var det jag som fick raka honom. Dock inte med den rakapparet som ses på bilden. Min fars motto var att alltid se välvårdad och fin ut, både vad som gällde kläder som rakning. Om han var ledig en söndag från sitt jobb på fabriken, var det i regel vit skjorta och slips som brukades i hemmet.

Ante, Carro och Norah

Två fina tjejer, Caroline och Norah i Stockholm.
 
Norah med sin pappa Ante på Gröna Lund, den 2 maj 2014.
 

Tingsholmen - 2 maj 2014

 

ABBA återförenas efter 35 år

 
 
 
 
 

Dårskap/förnuft

Vi hyllar dårskapen,
och pekar finger åt förnuftet.
 
Roger Lindqvist

Malte 30 april 2013

 
 
 
 
Bilderna på Malte tog jag när han var nio månader gammal. I augusti 2018 fyller han sex år. Hemma på tomten i Övremarken spelar han hockey med klubba och boll. För några veckor sen då vi var på besök, sprang han omkring ute på gräsmattan och låtsades vara hockeyspelare i Luleå HF. Han gjorde mål på mål. Så plötsligt kom han upp och satte sig bredvid sin farmor och farfar, jag undrade varför han tog sig en paus: "Farfar, jag är ju utvisad på två minuter för en crosschecking!" "Jaha, jag förstår, men hur gick det till?", så sprang han ner lyfte klubban med båda händerna och liksom tryckte till. "Så här gjorde jag, farfar, det här är en crosschecking, det är ju därfär jag sitter i utvisningsbåset".
 
Fina Malte!

Kusinerna, Karlsson & Lindqvist

 
Våra föräldrar var tvillingar. Vi är alltså kusiner, Sune och jag. Under åren har vi spelat tillsammans i två olika band. Spelar gör vi fortfarande i Rolf Åhmans orkester. Men inte lika hektiskt som under 70-talet.

Per-Olof Lindqvist

 
Den här dagen, den 29 april 2015 åkte Per-Olof Pelle Lindqvist på hockeyläger i Sundsvall. Varje år har man ett läger speciellt för katter. Pelle spelar vänsterback. En mycket duktig vänsterback.

Hortlax den 1 maj 2013

 
 
foto ROGER LINDQVIST - Hortlax-inföding.

Norah - den 1 maj 2012

 
Norah, och farfar tog en promenad i skogen den här dagen för sex år sedan.

Åke Söderbloms nyårsrevy, 1934

 

RSS 2.0