Tankar i 11:e timmen

Så här på årets näst sista dag, kommer tankarna flygande. De är ibland så pass många att jag måste sortera dem. Men det jag nu funderar över kom över mig alldeles nyss.
 
På sjukhemmet i Öjebyn där jag jobbade, hade vi en del patienter som hjälpte till. Det var fina och goa killar och medarbetare. Det var behjälpliga så gott de nu kunde. Men en dag så kommer en ny kille in på vår Transportcentral. Han skulle "hjälpa till", som det hette. Han avtjänade sitt straff på den slutna pyskavdelningen. Brottet: PEDOFILI. Han hade förgripit sig på två minderåriga flickor. Ingen kunde på utsidan ens märka av det mörka han hade inom sig. I takt med att folk runtomkring började förstå, så började även telefonsamtalen strömma in till vår central.
 
På lasarettet i Piteå, där vi hämtade matvagnarna blev han förbjuden att ens gå in. Det obehagliga var att han uppvisade en helt normal fasad, när vi satt till bords och drack kaffe. För oss på centralen gick det väl an, men inte därute på de olika ställen som han åkte med på. Minns jag rätt så avslutades det hela så småningom. Nu till mina tankar:
 
Om en återvändande IS-krigare återkommer till landet, och beviljas hjälp att slussat ut i samhället, trots att han slitit bebisar sönder och samman. Trots att han slaktat oskyldiga män och kvinnor, hur gör vi då? Trots att att man våldtagit och förstört livet för unga tjejer, avrättat mödrar inför deras barn, använt motorsåg för att klyva ännu levande människor mitt itu, i åsynen av deras familjer, hur gör vi då? Trots att man bränt ihjäl människor, eller bundit fast döda kroppar vid sina bilar och kört omkkring och ropat: GUD ÄR GOD! GUD ÄR STOR! Hur gör vi då?
 
Mannen som var dömd för sexuella övergrepp var illa nog, därute på sjukhemmet. Han möttes ju som jag sa av avståndstagande var än han kom. Men att jobba med en mördare... som gått över alla tänkbara civiliserade gränser. En ond person som inte längre tänker som du och jag. En människa som gjort sådana ruskiga saker att hans själ skrumpnat ihop som ett russin. En hjärntvättad person som inte längre tänker sunt. Är en sådan person lämpad att t ex jobba på ett dagis? Äldreboende? Bank? Storkök? På lasarett? Att överhuvudtaget vistas ute ibland vanligt folk?
 
Svaret får ni inte av mig just här och nu. Svaret ligger hos oss alla. Men vi tänker. Vill vi verkligen ha det så här? Tänk!
 
PS. Läste häromdagen att en biskop hade en önskan, om att flytta ut alla kristna symboler ut ur en sjömanskyrka. Rätt eller fel? På ett annat ställe förutspår man svenska kyrkans undergång. Vad kommer då efteråt?
 
Roger Lindqvist
 
 

1989-2016

Den 30 december 1989 togs den här bilden av mig och Elisabeth.
På dagen 27 år sedan. Barnen var små, vi jobbade, och jag spelade.
Andreas var 7 år, Robert, 5 och Daniel 2 år. Vi hade bott i vårt ny-
byggda hus i 2 år. Så plötsligt: PANG! har en hel mansålder förflutit.
Min far är borta, min mor finns på ett äldreboende. Min svåger är död
sedan 2011. En av mina fina snälla mostrar, Elly Nilsson, fyller 81 år idag.
Grattis Elly! Häromveckan ringde jag henne, jag ringde även min andra
moster, Malin, och pratade en stund. Lennart min morbror är borta, så
även mina två andra mostrar; Anny och Linnéa. Jag tänker på dem ibland.
Så snälla, ta till vara på era liv... era dyrbara liv. Min andra morbror, Tage,
gick bort vid 13-årsålder 1947. Han vilar i sin grav i Råneå.

GOTT NYTT ÅR!

 
Den 22 december fyllde bloggen 8 år.

GOD JUL!

Nu tar herr Lindqvist time out! Vi får väl se när och OM  jag kommer tillbaka?

Annalisa Ericson & Jan Malmsjö /1961

AnnaLisa var en vacker och behaglig kvinna. Läste hennes memoarer
för ett tag sedan.
 

THE DEEJAYS

 

WINGS

 

Michael Landon /1963

 

Lill-Babs /1963

 

STEAMPACKET

 

Camping, 1968

 

Jerry Williams /1966

 

Little Gerhard /1958

 

Owe Thörnqvist

 

BRITA BORG - FLICKERY FLIES

 

Seymor Österwalls orkester

 

Botemedel mot ondska?

Vi hör ständigt och jämt om att det forskas angående cancerns gåta. Och det är ju förträffligt! Vem vill inte att man skall komma hemligheten på spåren? Bort med cancer!
 
Men jag har aldrig hört talas om att man försöker hitta botenmedel mot ondska och hat. Det kanske vore en idé att börja forska i? Och om man en dag utvinner piller mot detta oresonliga hat, då borde de första pillerburkarna sändas till Vladimir Putin, Ryssland, Kim Jong-un, Nordkorea och Assad i Syrien. Icke att förgömma alla radikaliserande islamister världen över. Även till alla de hatpredikanter som kommer till Sverige på besök då och då i någon av de moskéer som finns. Vi kan ju börja i Gävle.
 
Dosering: Putin: 25-26 brukar per minut. Kim-Jong-un: 45-50 burkar per sekund. Assad: 100-150 burkar per sekund.
 
 

Islam

 
Jag har verkligen väldigt svårt för detta med islam. Där står jag på en helt annan åsikt och grund. Det tilltalar mig noll. Det finns så många fredliga och humana muslimer, men deras tro och rättesnöre passar absolut inte mig. Och vad värre är, det är när somliga vill med våld tvinga och tränga sig på (som de säger) de otrogna. En svåger jobbade i Saudiarabien. De var inte vatten värda under den tid de fanns i landet. Man kastade sten och ropade skällsord åt dem. De var "otrogna hundar".
 
Men som sagt, här drar jag inte alla över samma kam.
 
 

Ingo /1961

 

Bosse Larsson /1976

 

Ingmar Bergman /1976

 

Hortlaxgården /1968

 
FOTO MARTIN LUNDMAN, 1968.

ANNALISA ERICSON /1940

 

Sickan Carlsson /1942

Sickan Carlsson i "Flickan i fönstret", 1942.

Åke Söderblom /1961

Åke Söderblom med hustrun Gun, dottern Åse och Pudeln Pricken. Okt. 1961
 
När jag publicerade den här bilden på en filmsida i dag, så dröjde det inte lång stund innan en dam hörde av sig och frågade varifrån jag fått den här bilden. Det visade sig vara Åke Söderbloms dotter, Åse. I bildtexten som fanns så hade man stavat hennes namn som ÅSA inte ÅSE som var det rätta. "Det är inte första gången" som hon sa./Roger.

NILS POPPE X 2

Nils Poppe och Yvonne Lombard i Flyg Bom, 1952.
 
Alf Kjellin, ger regi åt Nils Poppe i Bara en kypare från 1959.
 

ZARAH LEANDER /1968

 

MASCOTS

 

Musikalisk lekstuga

Torsdag 15 dec. kl. 10.00 2016. Musikalisk lekstuga
för mogna män.

Öga-för-öga-tand-för-tand

Uttrycket öga-för-öga-tand-för-tand är ingen människovänlig livssyn. Tvärt om.
Hörde om en ung pojke som hade tagits fast för stöld. I den medeltida synen på straff så dömdes han att mista ena handen. När handen var avhuggen fick han själv leta upp en doktor. Hans livslånga handikapp hade i det här fallet orsakats av en kultur som knappt kan förklaras vara "i tiden".
 
Om samma straff skulle praktiseras i det här landet, så skulle många gå omkring med en hand. Tänker på de som skor sig på skattebetalarnas pengar. Vi vet alla att det finns höga tjänstemän/kvinnor, även inom politiken som har varit allt annat än hederliga. Ett namn som dyker upp är Mona Sahlin. Men som sagt, jag tar bestämt avstånd ifrån dem som vill vrida uret tillbaka till medeltiden. Tyvärr, så finns det både en och annan här i landet som är goda förespråkare av just detta. Det hör liksom inte ihop med den  svenska kulturen.
 
Roger

Om jag vore en ål...

Om jag vore en ål, då skulle jag just nu simma ryggsim i Sargassohavet. Som ni kanske förstår så är jag en man med mycket djupa tankar.
 
Roger Ålen Lindqvist.

Utflykt till Kalamark /1965

Utflykt till Kalamark sommaren 1965.
 
Med på bilfärden följde: John, Maj-Gerd, Roger, Gerd, Henning, Sanfrid, Åke och Dagmar.
Jag minns att i pappas VW åkte jag, farbror Åke och morfar Sanfrid, pappa körde. I Dagmars gula Skoda åkte förutom Dagmar, som körde, även mamma och Gerd. Pappa hade sitt takräcke på taket, som han köpt hos sina kusiner Henning och Folke Eriksson i Hemmingsmark som tillverkade takräcken i sin verkstad. Bröderna Eriksson började även sedan en framgångsrik tillverkning av Hema-Tippen. En sk snö-släde för snöskottning.
 
Jag vill minnas att det var kyligt i luften den där kvällen. Min mor har en vit kappa på sig, kan ha varit i början av juni eller slutet av maj. Morfar hade som alltid sin Humphrey Bogart hatt på sig. Dagmar tog bilden med sin lådkamera.

Slottssenap /1950

 

Familjen Fred Flinta

 
 
 
 
 

Kulspel, ett säkert vårtecken /1959

 

Motor /1962

 

Årgång 1957

 

Elvis /1963

 

Agne Simonsson /1958

 

Frisörmästare Linkan

När man som undertecknad är född till frisör, så är man len på handen.
Så mjuk och len att kunderna somnar. I det här fallet så är det min
mor som blir kammad, medhårs. Jag föreslog en frisyr som liknade
min egen, vilket min mor bestämt tackade ett artigt nej till.
Björn Axén, släng dig i väggen!

Middag med nära och mycket kära

Måndagkväll; middag med Andreas, Caroline och Loke.
I sällskap med farmor Elisabeth och farfar Roger.

HOOTENANNY SINGERS /1965

 

THE HOLLIES /1965

 

Inger Pippi Nilsson /1969

Inger Nilsson, som spelar Pippi Långstrump.

Då lever ju demokratin

Visst känns det skönt när man får medhåll i olika frågor. Men det vore ruskigt om alla tyckte likadant. Då skulle jag verkligen känna mig fruktansvärt obekväm. Därför anser jag att det är lika bra när man INTE håller med mig. Och att man vågar visa det. Då känns det bra, för det är ett tecken på att demokratin lever.
 
Roger.

Volkswagen /1950

 

Stig Järrel, önskar God Jul! /1962

 

Sonny Liston /1961

 

ELVIS i Bildjournalen /1961

 
 
 

Renault 4 CV /1950

 

V:a Frölunda - 1961

 
 

Vad har hänt, Sven-Erik? /1969

 

Om jag vore hans rådgivare...

Ponera, att jag vore Jimmie Åkessons privata politiska rådgivare, då skulle jag ge honom rådet: gör dig av med Kent Ekeroth - nu! Ekeroth har börjat bli en black om foten för SD. Som jag sagt tidigare så gillar jag inte hans aggressiva utspel. Man vinner inga poäng med att vara oförskämd.
 
Roger.
 
 

4 veckors semester

MINNS NI?
 
1963 fick vi lagstadgad 4 veckors semester. 1978 utökades det till 5 veckor.

Öjebyn - den gamla staden

Den här bilden tog jag i december 2012. Min farmorsmor, Maria Eriksson f. Svedberg
föddes här 1850. Även min mormors rötter på släkten Nordling, härstammar från
Öjebyn. Hennes mor Maria Augusta Jonsson f. Nordling föddes här 1864.

Bensinskatt /1971

 

TOM TRANA /1964

 

Nobelpristagaren BOB DYLAN /1978

 

Towa Carson /1960

 

PAT BOONE /1959

 

Karl-Erik "Cacka" Israelsson

"Cacka" Israelsson, 1953.
 
Friidrottare, sångare och reklamtecknare. Den 10 september 1954 förändrades livet. Det var då Gamle Svarten kom in i våra liv. "Cacka" Israelssons största framgång inom musikbranschen. Han föddes 1929 och avled 2013.

Kalle Svensson /1953

Landslagsmålvakten Kalle "Rio-Kalle" Svensson, Helsingborg (1925-2000).
 
OS Guld 1948. VM Brons 1950. OS Brons 1952. VM Silver 1958. Guldbollen 1952.
 

Simca /1952

 

Kamratposten 5.3 1963

 

Georg Rydeberg och Marguerite Viby

Georg Rydeberg och Marguerite Viby i filmen "Idag gifter sig min man".
 
Filmen hade sin premiär den 1 oktober 1943.
Huvudrollerna spelades av redan nämnda, Georg Rydeberg (1907-1983) och den danskfödda Marguerite Viby (1909-2001). I de övriga rollerna:
 
¤ Stig Järrel
¤ Hjördis Pettersson
¤ Gösta Cederlund
¤ Gull Natorp
¤ Hugo Björne
¤ Agneta Lagerfeldt
¤ Erik "Bullen" Berglund
 
Regi: Ragnar Arvedsson. Musik: Kai Gullmar, Jules Sylvain och Gunnar Johansson.

Senaste trenden är...

Den allra senaste trenden bland skurkar och parasiter i storstäderna, är att gå in i en vanlig mataffär, ta den största kundvagnen stoppa ned det allra dyrbaraste i matväg med råge, och sen lägga benen på ryggen. Sen så försvinner man rakt ut genom entrén medan personalen knappt har fattat vad som hänt. Och skulle de fatta, så törs de inte ingripa. - Nä vi stoppar dem inte. Vem vet vad de har för vapen i sina fickor. Så sa en ICA-handlare i Stockholm häromdagen. Jag såg en total resignation i hans ögon.
 
Detta är nåt jag måste testa. I morgon åker jag till COOP i Piteå. Tar den stora kundvagnen, lastar den full med matvaror. Så springer jag ut genom dörrarna. Väl ute på stan så slår jag gamla tanter i huvudet, lägger krokbent på gamla gubbar, medan jag slår mig för bröstet och ropar ett riktigt Tarzan-vrål. Jag fortsätter min raid inne på Gallerian, där jag sparkar kunderna nedför rulltrappan. Går in på Clas Ohlssons och tjuvar saker för tusentals kronor.
 
När jag återvänder till min bil, nöjd och belåten, så backar jag avsiktligt in i en kärra som står parkerad där bakom. När jag ser de bucklor som jag orsakat så låter jag ett avgrundsvrål fylla bilen. På hemvägen passar jag på att köra mot rött ljus genom hela stan. Jag visar finger åt alla som råkar titta på mig, jag gör även fula grimaser. Räcker ut tungan åt en polisbil som råkar komma förbi. Äsch, ingen fara. Det händer ändå ingenting, så länge Dan Eliasson sitter vid rodret och inget gör.
 
När jag kommer hem sparkar jag katten så den flyger upp i en talltopp. Måste ju visa vem som bestämmer. Eftersom jag vill följa modet, så har jag även slutat besikta bilen. Den är även avställd sedan en tid tillbaka. Varför ska man kosta på en besiktning. Bortkastade stålar. Skulle jag råka i klammeri med farbror polisen så vet jag att de ha ett gott öga till folk som väljer att förkasta lagen. Ja, jag vet även att jag får stöd av sååååå många runt omkrig som kommer att tycka synd om mig istället. Vad gör det om än kärran har blivit utsatt för ett 100% rostangrepp, som fått bromsarna att helt kapitulera. Nån annan dag, har jag tänkt flytta in i en hus som jag inte äger. Jag vet att man kan göra så i det här fantastiska landet. Man behöver inte ens tänka på följderna. Som jag tidigare nämnt så känns det tryggt då rikspolischefen står på vår sida. Dvs fel sida om lagen. Jodå Danne är en fin kille.
 
Det blir ju till att "storhandla" inför julen. Blir en billig sak detta år. När man kör den nya trenden!
 
God Jul!
 
 

Piteå målericentral

Först ett stort tack till AnnaGreta Lerdin i Seskarö, som sänt mig bilden.
Det var hennes far, Martin Lundman som tog den här bilden. I bilen sitter
Ernst Nilsson, Hemmingsmark. De två männen Martin och Ernst hade en
målerifirma ihop. Platsen är Öjebyn, ledtråden är Öjeby kyrka som syns i
bakgrunden. Om jag inte minns fel, så var Ernst Nilsson en släkting till
min morfarsmorfar Oskar Nilsson i Blåsmark.
 
Foto: MARTIN LUNDMAN.

Centrum /1950

 

HEP STARS /1963

 

Eva Henning X 2

 
EVA HENNING-MAURSTAD f. Wetlesen i New York 1920-05-10
d. 2016-04-18 i Oslo. Mellan 1946-1953 var hon gift med Hasse Ekman.
 
 

Ingrid Thulin /1960

Ingrid Thulin f. 1926-01-27 i Sollefteå, d. 2004-07-01 i Stockholm.

Zarah Leander /1931

ZARAH LEANDER (1907-1981).

Greta Garbo /1929

Fröken Greta Gustafsson. En ikon av gigantiska mått mätt. Den gudomliga Greta Garbo blev en sensation när hon tillsammans med filmregissören Mauritz Stiller anlände till drömfabriken i Hollywood. 1941 gjorde hon sin sista film, Tvillingarna. Därefter la sig tystnaden kompakt. Men vad gjorde hon under sina tysta år? Det skulle jag bra gärna vilja veta. Hon tog hemligheten med sig i graven när hon avled den 15 april 1990. Hennes skygga framtoning var det kanske ett PR-trick av hennes filmbolag, eller var det äkta vara? Ja vi lär nog aldrig få nåt svar på den frågan.
 
 

C G Hammarlund /1966

 

Lill-Babs & Simon Brehm /1964

 

I en fotoautomat på Shopping, 1988

31 år gammal. På shopping med familjen
som bestod av de tre sönerna Andreas,
Robert, Daniel samt Elisabeth. Här hade jag
kontaktliserna. Vi kom inte alls överens,
linserna och jag. Det slutade med skilsmässa.

Per, min vän och barndomskamrat...

 
Per, min gode vän och barndomskamrat, är bort sedan några år. När vi växte upp ett stekast från varandra, var vi oskiljaktiga. Där Per var, där var jag, och vice versa. På bilden sitter vi sida vid sida, under ett besök hos min moster Anny i Båtvik, Byske sommaren 65-66. Mina föräldrar finns också med på bilden.

KIRK DOUGLAS 100 ÅR

 

VM-hockey 1969

Ragulin, Petrov, Slager, Lutjenko, Viktor Zinger, Stisse Johansson, Sterner, Lars-Göran Nilsson.

Sven Tumba

 

Nisse Nilsson

 

Mamma, läs en saga... /1962

 

Shopping, Luleå

 

Länslasarettet, Piteå 1950-tal

 

Fotbollslandslaget, 1954

 

Hep Stars

 

Volvo PV 444 /1957

 

Gretsch

 

Opel Rekord 1966

 

En klassiker

 

Mobilens vara eller icke vara - det är den stora frågan

 

HAGSTRÖM

 

Till en annan värld...

Du lämnade livet bakom dig, och gick in i en annan värld.
Djupt sorgligt för oss, som älskade dig.
 
Roger Lindqvist.

Max, 6 år

"Om jag hade en annan farmor och farfar, då skulle jag gråta".
 
Barnbarnet Max, 6 år.

Bengt Eklund och Gertrud Fridh /1950

 

Mamma, måste jag till tandläkaren?

Detta kära bloggläsare, är en tortyrapparat!
 
Och i en liknande stol har jag suttit och darrat. Natten var sömnlös innan besöket hos Folktandvården i Hortlax. Nåja, kanske jag sov - ibland. Men det allra värsta var att när jag vaknade så låg jag och inbillade mig de mest horribla saker. Gerson Bergman, hette tanddoktorn. Man ska inte tala illa om avlidna personer, men det var en skräck att ha honom som tandläkare. Till råga på allt så tappade jag min halva vänstra framtand på skolans ishockeybana, 1968. Om det har jag förtäljt kanhända 3.460 ggr. Jag kommer därför INTE att berätta det 3.461 ggr. Men det var hemskt.
 
 

Södertälje SK - 1966

 

Rolling Stones /1965

 
MICK JAGGER.

WIFSTA/ÖSTRAND FAGERVIKS IF - 1966

 

Rögle BK - 1966

 

Färjestads BK - 1966

 

Björn Nordqvist

 

INGO

1955.
 
1957.
 
1958.
 
1959.
 
1960.
 
1961.
 
1961.
 
 

En saga för lillebror

Storasyster Norah, läser en saga för lillebror Loke.

Norah, bygger hus

Byggmästare Norah Lindqvist. Tillsammans med Malte och Tobbe
har Norah pysslat under kvällen med bl a det här pepparkakshuset.
Vi har ätit julmat, Andreas, Caroline, Hasse, Anna, Tobbe, Malte
Loke och farfar Roger. En fin kväll tillsammans, som betyder mer
än alla pengar i världen.

En decemberkväll på mammas gata

Mammas gata i Övremarken, Hortlax, den 6 december 2016.

LÖFVENZ - ett dansband nära dig!

LÖFVENZ - Rosenbad, Stockholm.
 
Ett nytt och fräscht dansband har dykt upp på orkesterhimlen. Löfvenz, ett gäng med sting.
 
Medlemmar:
 
¤ Dan - bas, sång.
¤ Anders - sax, klaviaturer, sång.
¤ Stefan - sologitarr, stämsång.
¤ Gustaf - trummor, tamburin, maraccas, sång.
¤ Morgan - kompgitarr, sång.
 
OBS! Missa inte LÖFVENZ på den årliga dansbandsveckan i Malung, 2017.
NY CD! "Alla pengar är slut" ligger fnv på en 1:a plats på försäljningslistan.
 
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Utsikt från ett lasarettsfönster

Ensamma en stund jag och Elisabeth.
 
"Utsikt från en bro", sjöng en gång Brita Borg. På den här bilden passar "utsikt från ett lasarettsfönster" betydligt bättre. Elisabeth och hennes äkta hälft - dvs jag - sitter och myser en stund på avdelning 51 på Sunderby sjukhus. Det har varit en besvärlig sommar för hustrun. I slutet av maj åkte hon på Hälsocentralen i Hortlax pga bl a magsmärtor. Vi blev ordinerade att snabbt som ögat åka till akuten på Piteå Älvdals Sjukhus. Man konstaterade njurstenar, tre stycken varav en rätt så stor. Det blev ambulans till Sunderbyn. Där fick hon blodförgiftning och en blödning i magen. Efter 12 dagar kom hon hem. Hon hade då fått en dränering från ena njuren.
 
I september åkte vi till Umeå för att spränga/krossa stenarna. Oj vad vi bedrog oss. Hon hade ånyo fått en infektion som satte stopp för planerna. Hem igen. Antibiotika blev ordinationen. Så på nytt feber och frossa i massor. In på akuten igen. Ännu en ambulansfärd till Sunderbyn. Efter fyra dagar hem igen. Så händer det vi väntat på hela sommaren; hon skall operera bort sina stenar. Detta hände i fredags klockan 10.00. Doktorn ville lägga in henne för nya doser av antibiotika. Nu är hon rätt så pigg. Hon har t.o.m. börjat ge mig order att jag skall städa innan hon kommer hem. Då är det hopp om livet. I dag tisdag, kommer hon ev. hem.
 
Vi kom även fram till följande; att vi dagen före julafton firar vår 35:e bröllopsdag. Jo jo åren de går. Konsten med det liv vi alla lever här på jorden är att fylla det med nåt innehållsrikt och stabilt. Visst får man väl säga att man älskar sin hustru? Jodå jag tänkte väl det!
 
 

En blick i backspegeln

 
Det är intressant med gamla bilder. Ibland vill man sucka, andra gånger le åt hur man såg ut, men även hur modet har förändrats. Den här bilden togs i december 1981. Elisabeth var 23 och jag 24 år.

ALICE & SVEND /1952

 

Viveca Lindfors /1943

 

Två pitemusikanter /2013

Två musikanter från varsitt band: Roger Lindqvist - Kjell-Bertils,
Lennart Öhman - Lennes med Bitte.

Steampacket /1967

Michael Ramel.
 
 

SÄG MIG...

Säg mig, hur ni uppfattar er själva som "riktiga" män, när ni 7-10 unga killar, genom grovt övervåld, våldtagit en ung oskyldig tjej på en bakgata i "er" stad?
 
Säg mig, hur det känns att lämna henne naken, blodig och sönderslagen, på en kall asfalterad väg?
 
Säg mig, hur det känns att förstöra en annan medmänniskas liv?
 
Säg mig, varför ni utsåg denna unga tjej till ert offer? Tycker ni det känns hjältemodigt?
 
Säg mig, varför ni efter våldtäkten sparkade henne både i huvudet men även på resten av kroppen? Som om hon inte fått nog av er perversa våldsamma lek.
 
Säg mig, om ni förstår att ni den där kvällen tillfogade henne icke enbart fysiska skador, utan kanhända även ett livslångt psykiskt trauma?
 
Säg mig, om ni känner er stolta över att ha släckt livets ljus i den unga flickans ögon?
 
Ni är inget annat än veklingar och ynkryggar. Ni är de personer som Gud glömde att montera in en väl fungerade hjärna den dagen han gav er liv.
 
Ni är ynkryggar som ingen vill möta på gatan. Ni är de lägst stående varelserna som befolkar vår jord.
 
Det allra värsta, är att när lagens långa arm tar tag i er, så skyller ni på varandra. Vad som gör mig så topp tunnor rasande är när åklagaren släpper er i brist på bevis. Ni får t.o.m. ersättning för det tid ni suttit häktade. Över 100.000 kronor får ni som "belöning".
 
Den unga tjejen då, vad hände med henne? Jo det kan jag berätta, hon kommer knappt att kunna gå ut i rädsla för att möta er igen, ni rovdjurslystna satar.
 
ROGER LINDQVIST.
 
 
 
 

TAGES /1967

 

VM - 1969


Honken Holmqvist och Charlamov.
 
Tre Kronor möter Sovjet.
 
Uffe Sterner.
 
Backbjässen Alexander Ragulin och målvakten Victor Zinger.
 
Christer Abrahamsson, reserven som gjorde succé.
 
Tjeckiske keepern Vladimir Dzurila. Ulf Sterner till höger med vit hjälm avvaktar.
 
 
 
 
 

Lill-Babs & Östen

 

The Who /1967

 

Martin Ljung /1956

 

Svenne Hedlund /1967

 

Sven Tumba /1955

 

Ulf Sterner - VM - 1971

 

"Honken" skriver autografer /1969

Leif "Honken" Holmqvist, iklädd sin AIK-tröja  möter sina fans.

Lindqvist i kostym

 
Slips är nåt som jag inte gillar. Slips var nåt jag ändå hade då jag spelade. Ett nödvändigt ont. Första scenkostymen hade jag 1973, i John Harrys orkester. Vit kostym hade jag i Rolf Åhmans orkester. Röd kostym hade jag i Kjell-Bertils orkester. I OPUS hade jag dels en lila kostym, samt en brun. I det privata bär jag kostym vid några tillfällen. Senast var på examen i Hortlax kyrka. Bilden ovan togs 2010 på min farbror Åkes begravning. Att ha ett jobb där kostym vore ett måste, vore en mardröm.
 
Så kolla nu in bilden ordentligt. Så där ser jag ut när jag är kostymbärare. Annars så bär jag betydligt bekvämare klädsel.
 
 

Tre världsmålvakter

Lennart "Klimpen" Häggroth, Kjell Svensson, Leif "Honken" Holmqvist.

Streaplers /1966

 
¤ CURT BORKMAN
¤ BJARNE LUNDQVIST
¤ GÖRAN LILJEBLAD
¤ HÅKAN LILJEBLAD
¤ LASSE LARSSON

RSS 2.0