PELLES

 

Thorleifs /1973

 
 

Grattis Kjell!

Idag lördagen den 31 augusti fyller svågern Kjell Holmbom 69 år. Till höger sitter hustrun Solbritt. Vi har känt varandra sedan 1978. Kjell och Solbritt har både jobbat och bott i Kenya i många år. Trots att man numera är hemmavid, så åker de iväg då och då med hjälpsändningar till de behövande i Kenyas slumområden. Paret Holmbom startade hjälporganisationen SK-Aid för många år sedan. Hemma på tomten har man loppis året runt där pengarna går oavkortat till Kenya.
 
foto Piteå-Tidningen

TV-legenden Karin Falck

Karin Falck, har varit med om det mesta när det gäller televisionen, både som producent och programledare. Under fredagskvällen medverkade hon i SVT:s Kristallengala. Programmet sändes från anrika Cirkus där Karin själv har jobbat med underhållning. Hon berättade själv att det var just här som den klassiska TV-sketchen "Skattkammarön" spelades in med Lars Ekborg, Gunwer Bergqvist, Margaretha Krook och Åke Grönberg i programmet Estrad som Karin var producent för. Karin äger därför rätten att tituleras legend.

JOE´S COMBO - Piteå & Umeå

Ytterligare en bild av oss i Joe´s Combo i Swensbylijda Torsdagen den 1 augusti 2019. Fotografen är Berit Öhlund, som även skrev den fina hyllningen i Piteå-Tidningen.

NYNÄS

 

Lill Lindfors & Svante Thuresson /1966

 
Finalen om det svenska bidraget till Eurovisionsschlagertävlingen i Luxemburg avgjordes i radio och TV den 29 januari. Sensationellt vinnande melodi blev Nygammal vals av Bengt-Arne Wallin. Segermelodin sjöngs av Lill Lindfors och Svante Thuresson.

Fina recensioner för JOE´S COMBO

PITEÅ-TIDNINGEN ¤ den 6 augusti 2019.

Ishockey /1973

 
 

Nyårsvaka på Göta Lejon /1950

 

ATA Skurmedel

Jag vill minnas att min mamma använde ATA.

Pelles med Christer Sjögren /1977

 
 
På den här LP:n från 1977 står Christer Sjögren för både sång som trumspel. Vikinga-kollegan Erik Lihm finns också med. Jag pratade med Erik igår om inspelningen, han tyckte personligen att den håller än idag, mycket tack vare arrangören och producenten Kurt Erik Holmquist. Året därpå så gick Christer Sjögren över till Vikingarna. Erik började i bandet 1990.

Nöjessidan

Svenska Dagbladet ¤ Torsdag 7 juli 1965
 
¤ Kar de Mumma
 
¤ Cliff Richard och The Shadows
 
¤ Carl-Henrik Norins orkester
 
¤ Evert Taube
 
¤ Ulla Sallert
 
¤ Lasse Holmqvist
 
¤ Eartha Kitt
 
......................................

Balkongen

Plus 17 grader.

FIVE TEDDYS

 

PITE HAVSBAD

Idag så gick jag och Elisabeth på en liten strandpromenad på havsbadet. Plus 22 visade mätaren. Inte så många människor på stranden, däremot fick jag veta av en bekant att det var betydligt mer på det närliggande Gläntan.

Brage

 
Brage, min jobbarkompis finns inte längre. Vi jobbade tillsammans först vid Furunäsets sjukhus, senare vid Öjeby sjukhem. Det blev nära på 25 år. Minnena är många, trevliga sådana. En sak som jag genast kommer att tänka på är när vi två satt vid köksbordet på Transportcentralen i Öjebyn och löste korsord tillsammans. När Brage såg mig använda bläckpennan, brukade han genast protestera. "Nej, Roger, INTE med bläck det ska vara blyerts!"
 
Vila i frid, Brage!
 
I rökrummet på Furu. Närmast kameran Brage, bredvid Harry. Vi löste många världsproblem både i "gaskammaren" som vid fikabordet.
 
Transportcentralen, Öjeby sjukhem, hösten 1999. Vid köksbordet sitter fr v Naser Alfasar, Brage Lindgren och Bruno Lindström.
 
Vid samma köksbord vid samma tidpunkt, fr v Roger Lindqvist, Brage Lindgren och Bruno Lindström. Det var vid det här bordet som vi löste våra korsord vid vårt fika kl 9 om morgnarna. Ibland tillsammans, ibland med varsitt korsord. En härlig tid i mitt liv att tänka tillbaka på.
 
 
 
 
 
 
 

Stefan

 
Min tremänning, Stefan Lundgren har avlidit 64 år gammal. Stefans pappa, John, var kusin med min mor Maj-Gerd. Johns pappa Patrik Lundgren var bror till min morfar Sanfrid Lundgren.

Sture Lagerwall /1944

 

Kjell Johansson & Hasse Alsér /1964

Sveriges båda stormästare i bordtennis, nykorade europamästaren Kjell Johansson och tidigare europamästaren Hasse Alsér. /November 1964.

En bastrumma vid Umeälven /2018

foto Roger Lindqvist

Alfa-Laval 1918 & 1923

 
1923
1923

Hans Alfredson

 
Hans Alfredsons vilorum. Här ligger även hans 5-årige son Mats, som avled efter en el-olycka i hemmet 1967.
 
Foto: Henrik Scheutz

PITEÅ IF

 

Gunnars /1966

 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland är paradiset närmare än vad man tror

foto Roger Lindqvist

Julklappsskivor /1960

 
 
 

Skivkatalog 1968-69

 
 
 
 
 
 
 
 

CEGES - Uppsala

 

Det goda och det onda

Min önskan är att det goda vinner över det onda.
Tyvärr, så verkar det vara tvärtom.
 
Roger Lindqvist

Flamingokvintettens fanclub

 
 

Hamenviken, Öjebyn - 1989

 
 
 
 
Personerna som både syns och inte syns på bilderna är, Elisabeth, längst ut till höger i baddräkt, Roger, Ida, Daniel, Erik, Helena. Andreas och Robert var antagligen nere i vattnet när bilderna kom till.
 
Egentligen skulle jag vilja skriva Hamnviken, men i folkmun så kallas badplatsen Hamenviken på pitemål. Officiellt så har Hamenviken blivit det rätta.

Robert besöker sin farmor / 2017-03-02

Robert hälsar på sin farmor på Hortlaxgården.
 
Det är dessa stunder som jag saknar.
 
Foto: Roger Lindqvist.
 

Dancemän & Towe Widerberg

Towe Widerberg, längst upp, blev senare sångare i Streaplers. Sjunger gör han fortfarande, idag tillsammans med sin hustru, samt i andra konstellationer.

Yngves trummis

Sven-Erik Johansson, var trumslagare i Yngve Forssélls orkester 1974-1977. Han hade tidigare spelat med Kenneth Staags orkester.

RAMSELLS -Gävle

 
 

Trastinis - Växjö /1990

 
 

Birgitta Wollgård & Salut

 
 

Grattis Torgny!

Min barndomskompis Torgny Nyström fyllde 60 år igår, hemma i Pilgrimsstad. På bilden ses bröderna Nyström, fr v Torgny "Togga" Nyström med sina två bröder Erik och Torbjörn. Torgny och Torbjörn var båda bosatta i Övremarken, Hortlax. Togga ingick i kamratgänget i grannskapet i slutet av 60-talet. Erik minns jag inte, eftersom han föddes sedan familjen Nyström flyttade till bl a Lidingö i Stockholm. Torgny hälsade på härhemma hos mig i julimånad. Kontakten var bruten under dryga 40 år. Vi kan tacka facebook för att vi återknöt bekantskapen igen.
 
Bilden har jag lånat från Torgnys fb-sida.

Claes-Göran & Inga-Lill /1968

 

Hayati Kafe, still going strong

 
Hayati Kafe föddes 1941 i Istanbul, Turkiet. Han var så pass ovanlig som en turkisk jazzsångare. 1962 kom han till Sverige med en orkester, och turligt nog så bestämde han sig för att stanna. Den 28 juli 1968 kom Hayati in på Svensktoppen med låten Sånt eller som den hette i original, Things. I hela 10 veckor parkerade han sig på Svensktoppn, som bäst på en 2:a plats. Hayati Kafe sjunger fortfarande, och den 25 september fyller han 78 år. Dagen före min egen födelsedag. Jag kan även tillägga att plattan är inspelad på Bill records, var upphovsman är Arne Bill. I hans orkester spelade Gösta Eriksson piano. Gösta var född i Hortlax och var kusin till min pappa. Såja, nu fick jag det sagt ännu en gång.

Lindqvists hörna

Kunde Hyland, så kan väl jag.

Utflykt till Vallen i Svensbyn

Vallen i Svensbyn är nåt av en helig plats för mig. På samma plats så brukade mina morföräldrar och min mor och hennes syskon vara. I min barndom så åkte vi hit, ibland för att fika ibland för att äta surströmming tillsammans med mina föräldrar, mostrar, kusiner och morbröder. På Vallen hade min mormorsfar Jonas Jonsson sin kvarn.

Yngve Forsséll med sitt dragspel /1965

 
Kapellmästaren, orkesterledaren och även dragspelaren Yngve Forsséll på PAN i Skellefteå, 1965.
 

Domus, Piteå 1962-1972

 
 

Tjocka släkten julen 1982

Julen 1982 i Hemmingsmark. Fr v Karin Lundgren, Ivan och Elsa Lundmark, Gun Sandström f. Lindqvist, Birgit Lindqvist gift med Gösta Lindqvist och Kjell Hedström gift med Kristina Hedström f. Karlsson.
 
Fr v Dan och Rigmor Granström f. Lindqvist, Karin Lundgren f. Lundmark och Ivan Lundmark.
 
Fr v Henning Sandström gift med Gun Sandström, John Risberg gift med Emmy Risberg f. Lindqvist och Tage Lindqvist.
 
Gun Sandström, Birgit Lindqvist, Kjell och Kristina Hedström.
 
Fr v Rolf och Gun-Britt Öqvist f. Lindqvist, Anita Brolin och Teddy Lundgren.
 
Fr v Teddy Lundgren, Roland Lundmark och Lennart Engman i profil och vit skjorta.
 
Kjell och Kristina Hedström f. Karlsson och Emmy Risberg f. Lindqvist gift med John Risberg fd skomakare i Hortlax.
 
¤ I dag 2019 är John och Emmy Risberg borta, så även Ivan och Elsa Lundmark, Henning och Gun Sandström, Kjell Hedström och Gun-Britt Öqvist.
 
Bilderna tillhör Britta Engman f. Lundmark, min kusin.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ivan och Amandus

På cykeln, Ivan Lundmark, gift med min faster Elsa f. Lindqvist. Till höger min farfar Amandus Lindqvist. Bilden togs på infarten till mina farföräldrars hus i Övremarken. I bakgrunden ses den grusade Hortlaxvägen. I det vita huset bodde Bertil och Kerstin Johansson samt Bertils syster Sally Johansson. Bakom Ivan skymtar en annan cyklist, gissningsvis en av Ivans döttrar, Britta eller Karin. Jag gissar på Karin f. 1949. Så bilden togs någongång ca 1956-57?

Våldtäkten i Piteå

Förundersökningen av våldtäkten under PDOL i Piteå läggs ned. Inget ovanligt i landet Sverige. Tyvärr, så är det som vanligt offret som är den stora förloraren.

Polisbil från förr

 

Pitsundsfärjan 267

Är det inte en Volvo P1800 som syns på färjan?

Lill-Babs /1963

 

Gunnar Wiklund /1964

 

Spotnicks /1964

 

Jerka 1964

 

Familjen

Familjen Lindqvist hos fotografen, våren 1992.
Elisabeth, Roger, Daniel, Andreas och Robert.
 
Bild: PK-foto, Piteå.

Mitt egna test för åldersdemens

 
Jag har uppfunnit ett eget test för åldersdemens härhemma. Den dagen min hustru misstänker att jag insjuknat eller håller på att insjukna, så visar hon mig en bild av trumslagaren Buddy Rich. Om, jag säger om, jag inte känner igen honom då ringer hon närmaste äldreboende. I mitt fall Hortlaxgården. För då är det riktigt illa.
 
Jag såg honom live i Luleå 1977, jag har inte riktigt hämtat mig än.
 
Roger

"Katt bland hermeliner"

Foto: Roger Lindqvist

Den himmelska ron på Öholmabron

Ännu en dag är till ända,
jag och cykeln har tagit oss en vända
Nästan bort till staden,
men jag fick ont i ena vaden
Jag stannade på Öholmabron
för att känna den himmelska ron
Cykeln står nu parkerad därute så snäll
nu är det dags att Go´natt och göra kväll
 
Roger Lindqvist  2013-08-20

ROGERS

 
 

Per Lundgrens - Härnösand

 
 

SVEN-ERICS /1976

 
 

DONALDS - Hagfors

 
 
 

Staffan Berggren: "Därför spelar jag inte i Shanes"

Sittande i mitten: Billy Gezon, t.h. Staffan Berggren.

Lasse Westman (1948-2004)

Lasse Westman, sångare och gitarrist i Vikingarna mellan 1990-2004. Lars Westman, var även en av medlemmarna i Salt & Peppar där också hans bror Mats Westman var medlem. Brodern Mats var under många år musiker i Kjell Öhmans husband under Allsång på Skansen.
 
Strax före Vikingarnas avskedsturné så avled Lasse Westman, den 30 januari 2004.

Nick Borgen Team

 

Polarna med Jörgen Edman /1976-77

 
¤ Pär Björck
 
¤ Kjell Mattisson
 
¤ Janne Holmberg
 
¤ Göran Forss
 
¤ Jörgen Edman
 
Den 4 december 1976 Piteå, jag förmodar att det var Perudden som var platsen. Den 26 februari 1977, återigen Piteå, även här kan det vara Perudden, men kan likaväl vara Piteå havsbad.
 

The Steelmen - Älvsbyn /1963

THE STEELMEN, Forum, Älvsbyn året 1963.
Jan Öqvist, trummor, Ove Sundström, sång, gitarr t.v. mannen i mitten har jag inget namn på, basisten tror jag heter Ulf "Flu" Jonsson.
 
BÖRJE ÖBERG, bandets manager.
The Steelmen var ett populärt popband på många skoldanser bl a.
 

CEGES - Uppsala

 
 
CEGES var otroligt populära häruppe i Norrbotten. Man spelade ofta i Logen Långträsk, och Sunderbylogen. Tittar man på deras spelplan för det här året, månaderna juli-december, så finns både Långträsk och Sunderbyn med. I Logen Långträsk spelade man den 27 juli, 7 september, 12 oktober och 2 november. Sångaren Göran Jansson lirar än, han har släppt några CD-plattor de senaste åren. Vi är fb-vänner så jag följer honom i hans utövande bakom sångmicken.

Alexander - Umeå

 

Sven-Ingvars

 
 

JIGS /1974

 
 

JONNY CUTZ /1972

 
 

Tiden går...

Den 18 augusti 2012 en nyfödd familjemedlem endast 11 dagar gammal, John Malte Lindqvist som idag 2019 är nyss fyllda 7 år.

Rekordvärme i juli 1969

 
Jag minns själv den här varma sommaren mycket väl. Det var en sån torka att det blev vattningsförbud här i Piteå. Nåt som också har fastnat i minnet, är när min far satt i skuggan och försökte få lite svalka. Vintern 1966 minns jag som en mycket snörik vinter, med snörekord på många ställen. Det slogs rekord både vintrar som somrar. Det slogs även rekord i väderfenomen redan på medeltiden och framöver. Det var somrar som blev till vinter, och tvärtom. 1999 slogs det rekord häruppe i Norrbotten vad gällde kyla. Under nödåren 1867 så kunde inga fartyg lägga till i de norrländska hamnarna. Det var is snö och kyla även i juni.
 
För mig personligen så har jag den åsikten att dessa fenomen är inte komna av människans påverkan. Det har blivit till en ren absurditet, detta med ängslan, ångest och rädsla som propagandan ideligen pumpar ut, både i tidningar och television. Vi uppmanas känna ångest och panik, något som Greta Thunberg sa i ett tal. Greta, med all respekt; jag håller inte med dig.
 
 

Tjuvstart för TV2 /1969

¤ Håkan Unsgaard f. 15 juni 1922 Ockelbo, d. 8 mars 1991 Stockholm.
 
¤ Olof Rydbeck f. 15 april 1913 Djursholm, d. 23 december 1995 Stocksund.
 
¤ Örjan Wallqvist f. 4 december 1928 Motala, d. 26 mars 2008 Stockholm.

Gustaf Lövås

Karl Gustaf Lövås (f. Andersson) den 28 december 1894 Floda församling, Södermanlands län, d. 10 november 1968 Västerleds församling, Bromma, Stockholms län.
 
Trots att Gustaf Lövås gjorde både film, revy och teater, är han nog mest känd son handlaren Sjökvist i 18 Åsa-Nisse-filmer.

Jan Johansson

Född den 16 september 1931, Onsäng, Söderdala församling, Hälsingland. Död den 16 september 1968 i en bilolycka i Sollentuna, Stockholms län.
 
"Jan var nog ingen bra chaufför, han satt nog bakom ratten och komponerade musik, och tänkte på annat än bilkörning".
 
/Jan Allan, kollega.
 
 

Lill-Babs & Simon Brehm - ÖHOLMA /1956

PITEÅ-TIDNINGEN ¤ 1956-07-17

PV

Foto: Roger Lindqvist 2019-08-17

Sune

SUNE ANDERSSON, gitarrist, en gång även trummis och saxofonist. Gitarren är huvudinstrumentet. Vi lärde känna varandra redan 1974. Sune spelade då trummor  i Leffes från Älvsbyn. Året därpå började han i Rolf Åhmans. Vi spelade fram till 1982. Sedan blev det paus fram till 1987 då jag ringde runt och frågade om intresse fanns i att återigen spela tillsammans. Sune fortsatte då fram till 1989, då han och basisten Sune Karlsson valde att börja i ett annat band. Sommaren 1991 började jag och kusinen Sune K. i det nybildade OPUS från Piteå. Hösten 1997 la vi ner bandet. Jag fortsatte med min förra kollega Kjell i hans orkester fram till 1999.
 
Så gick det 10 år. Då började vi i Rolf Åhmans att repa i Sune K:s garage. Sedan blev det ytterligare en paus, fram till för nåt år sedan. Nu träffas vi regelbundet, och har även haft några spelningar med det gamla gardet. Hasse Berglund är ny i gruppen, ny och ny, han har spelat i andra band och även på professionell nivå på heltid. Det är ett sant nöje att träffa dessa "ungdomar" vi har så mycket gemensamt efter alla åren ute på dansbanorna. Vi delar många fina minnen. Jag är väldigt tacksam. Finare kompis än Sune får man leta efter - i sanningens namn så är alla gubbar lika fina.
 
Roger 

Bärkont

 
Bärkont, tillverkad av skomakaren/snickaren John Risberg (1912-1987) i Hortlax. Gift med Emmy f. Lindqvist (1914-1998).

Dennis

 
 

Bengt-Hennings /2008

 
NLT ¤ Onsdagen den 24 september 2008
 
I Dansbandskampen som sändes i TV 2008 medverkade två band från Lidköping, BENGT-HENNINGS och SCOTTS. Även riksbekanta COOL CANDYS kom från Lidköping.

DONNEZ

 

Bennys

 

Konstapel Nilsson vid Piteåpolisen /1971

Konstapel Nilsson vid Piteåpolisen, stod för ordning och reda när Kronprins Carl-Gustaf besökte 400-årsjubilerande Piteå, sommaren 1971.

Ludgo-Pelles /1981

 

Flamingokvintetten, 1966 & 1969

1966
 
1969
 
1969
 
 

Elisabeth Lord

Liggande, sångerskan Elisabeth Lord, tillsammans med sin orkester Göran Fredrikxon´s orkester. Elisabeths storebror Roland Almlén ses som andra man från vänster. Roland Almlén blev senare ordförande i Svenska Musikerförbundet. Han bildade också ett eget skivbolag som fick namnet Roldex. Roland Almlén avled för några år sedan vid fyllda 75.

En kung bakom ratten? /1966

Jag undrar om det är så här min hustru uppfattar mig bakom ratten?

Zarah Leander

Hon var en av våra största artister här i landet. En prima primadonna av klass. Men när Zarah uppträdde på festplatsen Öholma i Piteå någongång på 1950-talet, så hade hon tittat alldeles för djupt i glaset, eller glasen. En gång skrev jag ett revynummer om Zarah och Birgit Nilsson. Det hela utspelade sig när de två primadonnorna hade flyttat upp till himlen.

Sessan - 2012-01-29

Älskade SESSAN (2003-2012).

Kjell Öhman /1966

Kjell Öhman var musiken personifierad. En stor musiker av yppersta världsklass.

Svante Thuresson /1977

Svante är en personlig favorit sedan många år. Han har en av landets bästa röster, så råkar han ju även vara trumslagare i grunden.

Magnus - Mariestad

 

The Telstars

 

På försiktiga fötter gick du genom livet

På försiktiga fötter gick du genom livet. Under stor försiktighet gick du in i döden. Du var inte de stora ordens man. Kanske din förslutna personlighet hade sin grund i ett trauma från barndomen. När en vän så hastigt och brutalt rycktes bort under tragiska omständigheter. Allvaret präglade ditt sätt att vara och att leva. Många försökte nå dig, beröra dig, men ingen nådde ända fram.
 
Jag tror att lättnaden var stor när du visste att dina dagar här på jorden snart skulle få ett slut. Det låter kanske konstigt, men när du fick din slutliga dom, såg jag att dina kedjor som fjättrat dig helt plötsligt ramlade av dina tunna sköra axlar. Hoppas att du kom i hamn. Den där trygga hamnen som det kan ta en hel mansålder att hitta. Om vi nu någonsin kan hitta den under vår jordevandring.
 
Roger Lindqvist - 2012-08-14

Kyrkogårdsbesök

Det finns många bortglömda människor, vissa är glömda mitt under sin livsvandring, andra är bortglömda i döden. När jag var barn fanns en dam som jämt brukade ge mig ett vänligt leende. En dag såg jag hennes dödsannons i tidningen. Det gick många år, när jag en dag gjorde upptäckten att hennes sista vilorum var totalt bortglömt. Hennes namn var skymt av de ogräs som  växte sig högt, inga blommor, inget tecken på att någon brydde sig.
 
Det var då som jag beslutade att upphäva hennes bortglömdhet. Sagt och gjort, jag böjde mig ner och plockade bort den fastväxta mossan, och högen av dött gräs som vuxit sig alltför stort och starkt. Samtidigt såg jag hennes varma och vänliga leende framför mig, det där leendet som jag möttes av när vi råkade varandra. Hon var i denna stund inte längre bortglömd, hon var med andra ord ihågkommen.
 
Roger Lindqvist

Så gick mina dagar

Så gick mina dagar, och livet med dem,
jag slutade räkna vid fyllda 55
Nu försöker jag leva så gott som det går,
och räknar aldrig mer mitt liv i antalet år
 
Roger Lindqvist
 
 

Norrländers - sista spelningen /1999

 

Lasse Berghagen /1994

Aftonbladet ¤ 1994-07-19

Yngve Forssélls orkester /1977

 

Sven-Ingvars /1994

 

Mamma

Den 31 juli 2015.

RHODOS /2017

Så här välmående och belåten ser man ut då man befinner sig i Kallithea på Rhodos med hustrun, sonen, sonens sambo och barnbarnen. Bilden togs den 29 september 2017 kl 08:41 lokal tid.

Hortlaxgården

Jag och Elisabeth på besök hos min mamma på hennes äldreboende i Hortlax. Fredagen den 22 april 2016 kl 13:48.

Stryktipset 26 april 1958

 

Fröken Julie

"Jag vill dö vackert, utan smärta".
 
Ur Fröken Julie av August Strindberg.

CURT HAAGERS - Göteborg

 
 

TONIX - Mönsterås /1978

 
 
¤ Göran Lindberg 1972-1983
 
¤ Gunnar Berlevik 1965-2010
 
¤ Allan Jacobsson 1969-2010
 
¤ Tommy Hagman 1965-2000
 
¤ Matz Ålund 1963-2010
 
¤ Sven Lundqvist 1963-1986
 
Tommy Hagman avled våren 2014 han blev 63 år gammal.

Peter Pan - Göteborg

 
 

Ernst Rolf (1891-1932)

 
 
Ett av Ernst Rolfs fyra barn lever fortfarande, "barnet" är idag 100 år.

I en nära framtid

Två grannar träffas på gatan. Erik och Anton.
 
Erik: Har du sett den där konstiga typen som flyttat in där familjen Andersson en gång bodde?
 
Anton: Jodå, men han verkar inte ha alla getter hemma.
 
Erik: Det kan man lugnt påstå. Det sägs att han äter kött. Å inte nog med det, han brukar nämligen flyga då och då. Det värsta av allt, han röker ju också.
 
Anton: Verkar vara en hemsk människa, usch.
 
Erik: Tur då att det finns normalt folk i grannskapet. I det gröna huset med staket, har en IS-bödel flyttat in. Trevlig kille. Jag hälsade på honom förra veckan. Han är en intressant person. Han ville visa mig några filmer som han tog under sin tid i hemlandet.
 
Anton: Nåå, var det om sin familj...?
 
Erik: Nja, det var om hans jobb, han hade det rätt stökigt med alla som han avrättade. En schysst kille som sagt.
 
Erik: Nämen... kolla in den där typen därborta, han grillar med sin familj. Usch och fy, och såna ska man behöva stå ut med.
 
Anton: Världen har blivit bra konstig.
 
 
Roger Lindqvist

Greta pekar finger

Smått hotfull ser hon ut, vår Greta på den här bilden. Men nej, jag kommer inte att sluta flyga, jag kommer eller inte att sluta med att äta kött. Jag känner eller ingen skam över något överhuvudtaget. I dag kom ett nytt ord Bondeskam som jag förstår så skall alla de bönder som ger oss mat känna sig ångestfyllda och be om ursäkt för det dem gör. Jag pratade med min son som är bonde, han säger sig inte lida av någon som helst bondeskam. Och jag är inte en vit kränkt man som det brukar heta så fort man inte sympatiserar med Greta. Varför all denna ångest? Det börjar mer och mer likna en form av småskalig (än så länge) diktatur.  Jag gillar inte det hotfulla i propagandan.
 
PS. under eftermiddagen så åt jag och hustrun varsin karrékotlett med potatis till. MUMS! 
 

Arno Gullbergs kvartett /1966

Sten Westling var musiklärare i Hortlax Centralskola. Sten gillade mitt trummande och ville ha med mig på olika håll och kanter. Våren 1971 skulle Hortlax högstadiekör ut på en turné till Ångermanland. Jag var yngst av alla. Jag ingick i det kompband som kompade kören. Han drog med mig på Lördagsmusiken på Stadshuset i Piteå, en konsert med sittande publik. Jag minns att jag var extra pirrig inför detta och ville sluta ut det. Då klappade Sten mig på axeln och sa att han tyckte jag var så duktig så det skulle vara synd om jag inte kom. Jag gjorde som Sten sa. Jag spelade!
 
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 18 juni 1966
 

Streaplers & Thor-Erics /1972

 

Sven Ingvars

 

Tänk om...

Jag var trum-frälst redan som liten grabb. Mina händer slog på allt som kom i min väg. Tänk om jag hade fått ett liknande trumset i 5-6-årsåldern. Sommaren 1970 stod jag och drömde vid ett skyltfönster i Skellefteå. Inne i musikaffären stod ett alldeles nytt trumset av märke "ROGERS". Ja, tänk om...

PAUL DENNIS

 

Det skrämmer mig...

Trots det våld som råder i storstäderna samt på andra platser i landet, så är tystnaden närmast total från regeringspartierna. Jag vet inte hur jag skall tolka denna hemska tystnad. Kan det vara så förfärligt att deras passivitet är deras sätt att säga att allt är OK?
 
I så fall blir jag rädd. Det skrämmer mig.
 
Roger.

Bogart, Fleksnes och Vanheden

Under gårdagskvällen ringde det på dörren. Det var tre av mina absolut bästa vänner, Humphrey Bogart, Marve Fleksnes och Ragnar Vanheden som tittade in för en kopp kaffe. Nåja, Bogart ville ha nåt starkt som han sa, men vi har inga sådana varor hemma. Det blev kaffe och nybakade bullar istället. Bogart har sin båt "Santana" med sig, den ligger vid en brygga i Tingsholmen. Marve och Ragnar ligger på Skoogs hotell i Piteå.

Påsktupp från förr

Det ni just nu tittar på, är - tro det eller ej - en tupp. Tuppen kom till påsken 1967 i Sörbyskolans årskurs 3B. Det var jag som tillverkade den. Tuppen har nu förpassats till de sälla jaktmarkerna sörjd och saknad. Efter 52 år så var det dags att ge den evig frid. Farväl, min vän. Det var en ynnest att få lära känna dig.
 
Vännen Roger. (Tupptillverkare).

Leif GW /1979

 

2014-08-11

Hemma hos Elisabeth Granberg. Det var Elisabeth som tog bilden.

Rolf Åhmans

Det har blivit några dansorkestrar från då jag började vid nyss fyllda 15 år, 1972-73. Alla har jag bra minnen av. Men tiden med Rolf Åhmans är ändå lite speciell. Jag började i en tid då dansbanden var väldigt eftersökta och otroligt populära. Jag hoppade in i ett band som drog mycket folk. Man kan nog inte föreställa sig om man inte har varit med. Utsålda hus vart vi än kom. I några annonser kallades vi "Älvsbyns superstars". Ett annat band som också var jättepoppis var Kjell-Bertils från Piteå. Jag fick även spela med dem också. På Forum i Luleå tävlade Rolf Åhmans och Kjell-Bertils om att slå publikrekord. Det var så mycket folk att skulle jag precisera det ytterligare, skulle ingen tro mig. Men jag är tacksam att jag fick vara med.
 
 

"Jag ska aldrig gifta mig"

Mitt mellan tuggorna deklarerar barnbarnet Malte följande tanke: Jag ska aldrig gifta mig!
 
Bilden togs på Pizzeria Marco Polo i Hortlax. Maltes bror Loke var också med, så även killarnas farmor och farfar. Efter besöket på Pizzerian, åkte vi till Avans Lantbruk och fikade med pappa Ante och hans kompanjon David.

Bondens söner

Det skall börjas i tid, Malte och Loke följer i sin pappas fotspår ute på Avans Lantbruk i Hortlax.

Tusen tack, för alla minnen

Det finns mycket mer att visa, men det var detta som rymdes.

Thor-Erics /1974

 
 

The Violents & Annaabee-nox /1965

 

Roger Johnson

Roger var sångare i Yngve Forssélls i början av 70-talet. Han gjorde även en solokarriär efter tiden med Yngves.

Rolf Åhmans i replokalen i Böle

Under torsdagskvällen så möttes vi hemma hos Hasse Berglund i Böle.

Åke Sundqvist

Trummisen Åke Sundqvist gick på slagverkslinjen vid Framnäs i början av 1970-talet. Han har turnerat med de allra största, exempelvis ABBA. Hemma i Piteå så var han medlem i Kornet. Ett band som jag hörde vid några tillfällen. Bestående av ett gäng skickliga musiker, Åke Sundqvist, basisten Sten Forsman och pianisten Stefan Nilsson inräknat. Tenorsaxofonisten Allan Lundström medverkade också ibland. Bilden togs 1989.

Roger Moore

 

Nina Lizell

Jag pratade med Nina Lizell i onsdags.

The Lee Kings

 
 
Olof Lennart "Lenne" Broberg f. den 27 september 1940 i Borgsjö församling d. 2 januari 1991 i Stockholm.

H som i Högertrafik /1967

 
VI ¤ Den 4 mars 1967

Roger Lindbloms Trio

Fr v Jens Nathansohn, Roger Lindblom och Arne Hallin. Jens pappa, Arne Nathansohn, var gitarrist i Cool Candys åren 1964-1975. Arne Hallin, t.h. var trumslagare i samma band från 1971 fram till mitten av 70-talet.

MASCOTS /1965

 

Idoltoppen /1965

 

Vi unga /1963-64

 

Lill-Babs /1964

 

Sex dagar som skakade Sverige /1973

 
Efter sex dagar kom så upplösningen i det bankdrama som inte bara skakade vårt land, utan även den övriga världen. Bankrånaren Janne Olsson och medkumpanen Clark Olofsson togs om hand av polisen efter att man släppt in gas i valvet. Dramat påbörjades torsdagen den 23 augusti och fick sin lyckliga upplösning tisdagen den 28 augusti.

The Beatles i Sverige /1963

Rigmor, min kusin var på den här konserten. Hon bodde i Stockholm vid den här tidpunkten. Om jag inte minns fel så bodde hon på Birger Jarls-gatan. Förutom redan nämnda artister, så medverkade även sångerskan Suzie och The Violents.

MONARK

Min far hade en liknande moped innan han fick sitt körkort 1963.

Sigge Fürst /1962

 

Lill-Babs och Hyland

 
 

Ulla-Bella & Sveneric Perzon

Ulla-Bella Fridh och Sveneric Perzon brukade synas i TV-rutan i ett program som hette Söndagsbilagan i början av 1960-talet. Medverkade gjorde även Ulla-Bellas make Jan Gabrielsson, så även barnboksförfattaren Gösta Knutsson.
 

Brännaberget /1955

På Brännaberget i Överkalix spelade Rolf Åhmans midsommarhelgen 1975 tillsammans med Pierre Isacsson och Gimmicks.

Jim Reeves död i flygkrasch /1964

 
Den 31 juli 1964 omkom sångaren Jim Reevs i en krasch med sitt flygplan. Han var född den 20 augusti 1923. Han var således 40 år gammal vid sin bortgång.

Malte 7 år idag!

I dag den 7 augusti, fyller barnbarnet Malte 7 år. Traktorn som han sitter i brukar han köra ute vid Avans Lantbruk i Hortlax.
 
GRATTIS finaste MALTE!
 
Farmor & Farfar.

KJELL-BERTILS - Piteå /1983

 

Roger, 61, spelar på Ludwig, 47

Foto: Elisabeth Granberg

LARS EKBORG /1962

Hemmets Journal  ¤ Den 13 november 1962
 
Detta publicerades strax före TV-deckaren "Halsduken". Jag minns att min mor och hennes kusin Tyra pratade om serien. Min mor tyckte den var otäck. Den finns att skåda på SVT:s Öppet Arkiv, och är väl idag rätt harmlös att beskåda.

Yngve Forssélls - Björknäsparken /1966

 

Norrländers jubilerar 1968-1998

Moliden, 1998.
 
Norrländers på Molidens scen.
 
Douglas Söderlind.
 
Vila i frid!
 
 
 

Bröderna Lindqvist - Östersund

 
¤ OLLE SPARRMAN (1928-1977)
 
¤ FOLKE LINDQVIST (1932-
 
¤ ÖRJAN LINDQVIST (1943-2010)
 
¤ ÅKE LINDQVIST (1923-2005)
 
 
 

Hortlax konvalescenthem

Nordsvenska Dagbladet ¤ Lördag 20 oktober 1951

Parkkväll /1962

Medverkande, fr v Roland Boström, Ingemar Nilsson, Brage Sandberg, Jan Bergman, Vanja "med luggen" Nilsson, Max Aldrin och Melker Öhman.
 
Parkorkester, fr v Gunnar Bergdahl, trummor, Henry Åström, piano och kapellmästare och Ivar Eriksson, kontrabas (min fars kusin).
 
Parkvärd sommaren 1962 TRÄFF-EJE.
 
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ 1962-06-30
 

Jerry & Skip - 1:a mötet med en burk surströmming

Sommaren 1992 kom Jerry, Skip och Andy på besök. På bilden så har Elisabeth precis öppnat en burk med surströmming. Medan Jerry grimaserar, så tar brorsan Skip det med ro. Jag tror att bröderna Nelson faktiskt smakade på den sura delikatessen.

Storforsen 2019-07-29

Barnbarnet Norah.
 
Sonen Andreas.
 
Fikastund har guld i mund... eller hur det nu var.
 
Mäktiga krafter.
 
Information för den intresserade.
 
 
 
Barnbarnet Loke med sin mamma Caroline. I Lokes vänstra glas syns farmor Elisabeth, i det högra farfar Roger.
 
Hotell Storforsen byggdes under 90-talet, där har jag spelat med dansorkestern OPUS.
 
Lyckan är fullständig, en hel dag med dem man tycker mest om i hela världen. Barn och barnbarn. Det fattas några stycken, Robert, Jannice, Max, Daniel och Linda. På bilden står farmor Elisabeth, Norah, Malte, Ante, Carro och Loke. Bakom kameran finns en viss J.R. Lindqvist.
 
Carro, Loke och Norah.
 
Malte och farmor samt en liten potta vid Döda fallet.
 
Loke med sin mamma.
 
Glasspaus innan hemfärden...
 
...men först ett besök hos Solbritt och Kjell i Muskus. När vi åkte hemåt så stannade vi i Älvsbyn och käkade pizza.
 
Sommaren 1967 besökte jag, min syster, hennes kille och mina föräldrar Storforsen. Om vi då alla hade vetat, att juli 2019 skulle jag besöka samma fors med barn och barnbarn. Tanken svindlar.
 
Sommaren 1968 var Elisabeth på "fors-besök". Femtioett år senare var hon där i egenskap av mamma, hustru och farmor.
 
Den 13 juli 2012 var vi på besök till samma fors med Robert, Jannice och barnbarnet Max.
 
1982 kom den blivande bonden vid Avans Lantbruk till Storforsen med mor och far.
 
Storforsen 1979 med Elisabeths mor och far. Svärfar Felix på bilden som hade sitt fiskespö med sig.
 
Vid samma besök 1979 var även Elisabeths mamma Ruth med. Året därpå, den 15 mars 1980 avlider Ruth på lasarettet i Piteå, 49 år gammal. 1982 går svärfar Felix bort nyss fyllda 60 år.
 
Danne vid Döda fallet 2009.
 
2016 besökte vi Storforsen Ante, Carro, Norah, Malte, Loke och jag. Vid samma tidpunkt kämpade Elisabeth för livet på Sunderby sjukhus. Hon fick en blodförgiftning som nära på höll att kosta henne livet. Två gånger dessutom. Samma dag på väg till forsen fick jag veta att hon hade en blödning som man försökte stoppa. Jag kunde inte riktigt koppla av under besöket. Tankarna var hos Elisabeth.
 
Storforsen på en bild från 60-talet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Familjen Lindqvist sommaren 1969

 
Foto: Henning Höglund
 

Nils Poppe och Inga Landgré /1957

 
NILS POPPE

Curth och Kronprinsen /1971

Piteås 350-årsjubileum sommaren 1971. Kronprins Carl-Gustaf är på besök, vid kyrkan i Öjebyn så spelar kommunala musikskolans blåsorkester under ledning av musikläraren Curth Nilsson. Här syns Curth vid sidan av kronprinsen.
 

Per Oscarsson /1966

Tisdagen den 27 december 1966.

Pekka Langer (1919-1996)

 
Ture Per-Olof "Pekka" Langer, leg. lekfarbror i såväl radio som televisionen.
 

Polarna ¤ Jörgen Edman

Trummisen Janne Holmberg och basisten Kjell Mattisson är idag avlidna.

De bästa dansbanden

 

Ingmar Nordströms orkester

Fr v Gunnar Sandevärn, Bo Janson, Bert Månson, Sven Schill, Ingmar Nordström och Sten-Åke "Steine" Lindberg. Bert och Sten-Åke är i dag avlidna.

Coddy Lundbergs orkester - Piteå

Saxofonisten längst t.v. är Ivar Öström. Mannen med dragspelet är kapellmästaren Coddy Lundberg.

Coopers - Ö-vik

1963
 
1964
 
1966
 
 

Chippis - Hallsberg

 

CURT-GÖRANS

 

Christers

 
 
 
 

Charlie Normans orkester

Kapellmästaren själv sitter i mitten, till höger om honom en mycket ung Simon Brehm.

Cool Candys /1969

Fr v Karl-Arne Andersson, Arne "Nathan" Nathansohn, Gunnar "Stuffe" Wahlgren, Einar Svenson, Sven-Eric Carlsson (bytte senare efternamnet till Gissbol) och Carl-Ivar Ivarsson. I dag 2019 finns endast Arne Nathansohn och Sven-Eric Gissbol kvar i livet.

Carl-Gustaf Lindstedt /1963

 
 

Leif "Honken" Holmqvist

 

Dagen efter...

Här ligger Ludwig och sover tills nästkommande gig.

"Lindqvist, Banankompaniet"

 
Foto: Per Banan

Sten & Stanley

 
Stanley Granström, Bosse Carlén, Sten, Ebbe och Per Nilsson.

Joe´s Combo - Swensbylijda

Nu är det snart dags. Roger Lindqvist och Jan-Olof "Joe" Eriksson. Joe är den som bildade bandet i början av 90-talet. En klassiskt skolad och mycket förnämlig gitarrist, professor dessutom i gitarrspel och lärare vid Musikhögskolan i Piteå.
 
På scenen: Joe´s Combo, fr v Jan Hofverberg, Jan Svensson, Roger Lindqvist, Gustaf Afsahi och Jan-Olof Eriksson. En fin kväll med en fantastisk publik. Jag tror det blev 4-5 extranummer.
 
Den här bilden av mig, tog Elisabeth Granberg. Det är hennes bilder som jag lånat till det här inlägget. Tack Bettan!
 
 

RSS 2.0