Jim Reeves död i flygkrasch /1964

 
Den 31 juli 1964 omkom sångaren Jim Reevs i en krasch med sitt flygplan. Han var född den 20 augusti 1923. Han var således 40 år gammal vid sin bortgång.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej ! Det är inte klokt så många artister som omkommit i flygolyckor i USA , listan är lång , Buddy Holly , Ritchie Valens , Big Bopper , Patsy Cline, Otis Redding , Ricky Nelson , bandet Lynyrd Skynyrd ,säkert har jag glömt några. I USA är det ju långa avstånd mellan spelningarna ibland så det är inte konstigt att man använder flyget. Även i Sverige har ju artister på turne råkat ut för olyckor , kommer fortfarande ihåg bilden från tidningen 1966 när grova plankor ramlade av från en lastbil utanför Jönköping och dödade Stig Öst från Family Four som satt i en mötande bil. Har bilden med plankorna som står tvärs igenom den krossade vindrutan kvar i skallen trots att det gått 53 år. Gruppen splittrades efter olyckan , Inger Öst skadades , men fortsatte ett par år till , Siw Öst hoppade av , sen kom medlemmar utanför familjen Öst in i gruppen.

En annan Siv , Siv Pettersson , som du skrev om för 4 år sen , augusti 2015 , omkom tyvärr tragiskt 1975 strax innan hon skulle fylla 20. Bilden du lagt upp är hennes LP från 1973 , I dur och moll , en LP som jag har.Den LPn har Janne Schaffer varit mycket involverad i , skrivit låtar, arrangerat o givetvis spelar han gitarr också. Jag var på en föreställning i våras på Lidingö , Janne Schaffer music story , där han berättade om sin långa karriär , mycket om Ted Gärdestad och ABBA förstås , spelade elgitarr gjorde han också , men inga andra musikanter , dom var inspelade , kallas väl backtrack , rätta mig om jag har fel. Janne visade ett TV program från 1963 som hette Gitarren , finns på Youtube , där Lasse Åberg och Robban Broberg är med. Janne Schaffer spelar i programmet i ett band som heter The Customs , deras koreografi går ej att beskrivas , måste ses. Man får också höra att The Customs musikutrustning kostat 43.000 kr , måste varit en förmögenhet 1963. I pausen gick jag fram och pratade med janne ,frågade om han kommer i håg Siv Pettersson , men han sa bara att hon omkom i en bilolycka , o ville inte alls prata om henne , o det måste jag ju förstås respektera. Jag har nämnt Siv Pettersson för mina jämnåriga vänner några gånger , men då säger alla , nej men , hon heter väl Siv-Inger Pettersson. Kanske inte så konstigt att Siv blandas ihop med Siv-Inger , dom var ju båda blonda sångerskor i samma ålder som var populära samtidigt.

Jag läste att Janne Schaffer Music Story skall komma upp till norra Sverige i höst men då har Janne ett 6 manna band med sig . Jag kan verkligen rekommendera föreställningen , har för mig att den kommer till Piteå 13 oktober , men kolla att det stämmer för säkerhets skull.
mvh Tomas

2019-08-07 @ 10:16:24
Postat av: Roger

Hej, Janne Schaffer var även medlem i ett band som hette Sleepstones. Jag är bekant med gruppens trummis. Janne har varit till Piteå tidigare så även Benny Andersson i Acusticum på Musikhögskolan i Piteå. /Roger

2019-08-07 @ 17:26:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0