Roger Rickenbacker

Från trummor till bas. En liten kuriosa grej: när min kollega Jan Hofverberg i Joe´s Combo spelade med Max Fenders 1976 då hade han den här basen.

Verklighetsfrånvänt

Jag har de senaste åren mött några politiker ur olika partier, som visat en sådan verklighetsfrånvänd syn som gjort mig väldigt betänksam. Det är nästan att likna med en pilot på ett stort passagerarplan som inte vet hur man flyger. Eller en bilmekaniker som inte vet hur man lagar ett fordon. Så illa tycker jag att det är. Rädd blir jag också. Att lägga ansvaret i dessa personers händer kan bädda för en stor katastrof.
 
Roger.

Hylands hörna januari 1970

Lennart Hyland med sin sidekick Jan Lundewall, 14 år. Jan avled 1975 endast 20 år gammal.

Nils Poppe /1942

 

Pekka Langer /1958

 

GEVALIA /1957

 

OPEL KAPITÄN 1956

 

OPEL KADETT

 

Tre Kronor OS i Grenoble /1968

EXPRESSEN ¤ Onsdag den 14 februari 1968

Carl-Gustaf Lindstedt /1970

Carl-Gustaf Lindstedt som gubben i lådan i Hylands hörna som sändes i januari 1970.

"Gift med ett barn"

 
Det händer ibland att jag råkar på någon som påstår att som det ser ut idag i Sverige, så såg det också ut på 60-70-talet. När jag hävdar motsatsen så stöter jag genast på patrull. Bilden härovan bevisar väl att det som sker idag fanns inte i då. Hade mina föräldrar varit med om att det finns dem som lever med ett barn som hustru här i landet hade gjort att min mor och far hade med ens tyckt att det varit rent förfärligt. Ja, med andra ord helt brottsligt.

Dansorkestern MAGNUS

 

Volvo P 1800 & Aston Martin /1962

 

Lennart Hyland /1965

 
Aftonbladet ¤ Lördag den 3 april 1965

Robban Broberg & John Drake /1968

 
Aftonbladet ¤ Lördag den 8 juni 1968

Karl Gerhard /1932

 
Lördag 2 januari 1932

PITE HAVSBAD /1976

 

Fantomen /1959

 

GEVALIA /1962

 

Mellan-Mål /1958

 

JUSSI BJÖRLING /1942

 
JUSSI BJÖRLING (1911-1960).

Gun Hägglund /1962

GUN HÄGGLUND (1932-2011).

THE BEATLES /1965

 

Siw Malmkvist

 

Busk-Margit Jonsson & Ingvar Wixell /1959

 

Christina Schollin /1962

 

Kar de Mumma Revyn /1957

 
 
 
 

Morfar f. 21.7 1899 d. 29.3 1989

Den här bilden fanns i rummet hos morfar på Piteå lasarett. Fyra damer ur personalen ser på morfar med ett leende. Han var omtyckt hos personalen fick vi veta efter hans död. Idag är det exakt 32 år sedan morfar somnade in i sin säng på Piteå lasarett. Han blev 89 år gammal.
 

Min fina storasyster GERD /1966

GERD, i sitt rum. Hon var 18 år gammal då bilden togs. Den vita byrån har jag räddat åt eftervärlden, den finns idag hemma hon min äldste son Andreas. Den svarta porslinskatten på byrån med en röd rosett finns idag hemma hos Gerd. Till och med den vita stolen till höger finns i vårt förråd idag.
 

Farmor Hanna 80 år - 1968-03-06

Farmor på Hortlaxgården på sin 80:e födelsedag.

Kvällstoppen onsdag 1966-01-26

 

Sven-Ingvars /1967

1967-01-14

Carl-Gustaf Lindstedt /1963

Som barn så tyckte jag att Carl-Gustaf Lindstedt var en av världens roligaste man. Han syntes i tv hördes i melodiradion, på revyscenen, på vita duken han turnerade ibland runt i folkparkerna varje sommer. Sommaren 1969 besökte han Nattivalen i Piteå. Hemma hade jag några skivor med Carl-Gustaf och parhästen Arne Källerud.

LISA & SLUGGO - KALLE ANKA /1957

 
Två favortitserier som jag hade som barn. Lisa och Sluggo fanns även på Piteå-Tidningens seriesida. Vad beträffar Kalle och hans vänner köpte jag Kalle Anka-tidningen på utgivningsdagen som var torsdag. Men det var under 60-talet.

Avskyvärd propaganda

Tyvärr så förekommer detta än idag året 2021. Kallas kort och gott för hjärntvätt. På tal om det. Nu visar TV4 (tror jag det var) en serie som handlar om ondskans män. Efter ständiga dokumentärer om Hitler kommer även Stalin in i sammanhanget. Det är på tiden att vi vidgar våra vyer beträffande ondskans regimer. På Netflix visas också dokumentärer som handlar om Adolf Hitlers ondska. Det börjar bli en smula tradigt. Redan i småskolan fick vi lära oss om det andra världskriget. Det fortsatte i mellanstadiet och senare i högstadiet. Jag lånade böcker på biblioteket som naturligtvis var skildringar om Hitlertyskland. Det var inte förrän i vuxen ålder som jag blev nyfiken på en annan despot: Josef Stalin. Det var då jag började undra varför vi aldrig fick någon som helst lärdom om honom också. Jag vill påstå att vi blev rejält indoktrinerade av skolan.
 
Så sent som idag sitter Mikael Wiehe och har synpunkter över Liberalerna som kan tänka sig samarbete med SD. Om just det kan man ju ha funderingar absolut, men här sitter en man som svurit sig till kommunismen och som en gång hjärtligt emottog Lenins fredspris och yttrar sig. Det känns både falskt och väldigt upprörande. En person som röstar V sa i en kommentar i dag på fb att "när vi gjort revolution ska vi sätta alla poliser i fängelse". Det Vänsterpartistiska ungdomsförbundet har meddelat att man ÄR kommunister. Var är alla grävande journalister? Varför sätter man inte mer press på V:s nya partiordförande om detta? Hon fick själv frågan för ett tag sedan om hon är kommunist och svaret blev nej. Sen stängdes tv-kameran av.
 
Roger.
 

Vila i frid, Birgit

Birgit Lindkvist, Munksund har avlidit. Hon var gift sedan tidigt 1960-tal med min kusin Gösta Lindkvist. Tre barn finns i familjen.
 
Vila i frid, Birgit.

ELLY

 
Moster Elly.
 
Bild: Öjeby foto 1954.
 

Trubaduren i naturen

Danne, sommaren 2015.
 

Vissnade blommor

I vissa människors fotspår,
växer blommorna upp.
I andras så vissnar de ner.
 
Roger Lindqvist.
 

Hatisk labyrint

Hatet är som en labyrint.
Har du väl kommit in,
är det svårt att ta sig ut.
 
Roger Lindqvist.

Trist och stimulerande

Det är bättre med en stimulerande uppgift,
än en trist utgift.
 
Roger Lindqvist.

Glädje i dikter

Det är trevligt att tidningen inför läsarnas dikter.
Jag finner glädje i dem. En del är politiska,
andra personliga upplevelser av olika slag.
Några är pärlor. Roger Lindqvists "Den sista
dagen" var skriven direkt från hjärtat och
berörde mig.
 
Astrid
 
Piteå-Tidningen.

Elefanten i rummet

I det här landet är det numera så pass känsligt att ens vidröra vissa saker. När jag ser på kvällens upplaga av Efterlyst i TV3 så är det män av utländsk härkomst som figurerar i 9 av 10 fall. Så även förra veckan, så även veckan innan, ja i stort sett nära på alla avsnitten. Borde man inte då istället kunna resonera fritt om den här saken vad det hela beror på. Varför får vi då inte göra det? Svaret på den frågan är väldigt enkel: Nära på varje person som tar upp den här frågan blir antingen beskylld för att vara rasist eller nazist. Därav tystnaden. Och så länge det pågår ser vi ingen lösning på problemet.
 
Jag är personligen varken rasist eller nazist, men jag tror på det fria ordet. Jag fick under min uppväxt på 60-70-talet veta att det finns inga problem som man inte kan diskutera. Så nu står vi här med denna tystnadskultur som gör både mig och många miljoner andra så fruktansvärt frustrerade. Ska vi fortsätta att titta bort, att ignorera den stora elefanten i rummet, eller ska vi ta bort bladet från våra förseglade munnar?
 
Roger.

VIKINGARNA KRAMGOA 2

Lördag 10 januari 1976

INGMAR NORDSTRÖMS ORKESTER /1968

 

AXEL LUNDMAN AB - HORTLAX

Okt./nov. 1961.
 

Flamingokvintetten /1968

Lördagen den 1 juni 1968.

"Honken" Holmqvist /1973

Aftonbladet ¤ Lördag den 11 augusti 1973

TV-premiär för "HELGONET" /1963

Expressen ¤ Lördag den 1 juni 1963

SVENSKTOPPEN / TRIO ME´BUMBA /1969

Nyårsafton 31 december 1969.

Jörgen Edman /1976

Aftonbladet ¤ söndag 5 december 1976.

HEP STARS signerar skivor /1966

DN ¤ tisdag 4 januari 1966.

GRACE KELLY /1956

 

Kungen kommer /1936

 

YNKRYGGAR

 

Amerikafrämmande /1997

Midsommarhelgen 1997 fick vi återigen besök från släkten i Minneapolis, Minnestota, USA. Jerry, Sandy och deras son Mark kom på besök. För Mark var det första besöket hos oss. Jerry och Sandy hade varit hit tidigare. Den 11 september 2001 när World Trade Center utsattes för en terrorattack så jobbade Mark Nelson i närheten. Ibland så var han inne i de två tornen genom sitt arbete, som författare och grafiker. Hemma i Minneapolis så satt Jerry och Sandy med andan i halsen. Som tur var så var Mark inte där den dagen.
 
Personerna på bilden: Jerry, Sandy och Mark Nelson. Mina föräldrar John och Maj-Gerd. Gerd min syster, Elisabeth min hustru, Stig-Arne min systers särbo, Linda sambo med Mathias, Gerds son. Våra söner Robert och Daniel. Så även jag till höger med Stig-Arnes hand på min axel. Mathias tog bilden. Andreas våran äldste son saknas på bilden.
 
Idag är Sandy Nelson borta, liksom min far och mor. Även Stig-Arne är avliden.
 
Roger.

Gerd

Storasyster Gerd på besök hos oss i Hortlax.

Sommaren -64

Farbror Åke, pappa, mamma och jag i Långträsk 1964. Dagmar tog bilden med sin lådkamera.

Jokkmokks Jokke

 
Jokkmokks Jokke - Bengt Simon Djupbäck (1915-1998).
 

Max spelar trummor till Max

Våran Max knappt 2 år gammal då jag tog bilden spelar på farfars trummor. Idag har han fyllt 11 år och spelar trummor fortfarande. Det andra barnbarnet Norah, 12 år spelar på sitt keyboard. Arvet förs vidare.
 

Curt Haagers

 

Lill-Babs & Lasse Berghagen /1959-1966

1959
 
1966
 
1966
 
 

Paul Anka & Rock-Ragge

 

Malte spelar Bingolotto

Igår kom Malte på besök. När det blev dags för Bingolotto så bänkade sig både Malte och farmor framför Tv-apparaten. På bilden ses Ewa Roos som var en av gårdagskvällens gäst, även Ewa Rydberg fanns med. Malte har sovit över, och efter skolans slut idag så kom han tillbaka. Nu väntar han på att pappa Andreas ska hämta honom.

GÖTAPETTER

Min absoluta favorit gällande Tv:s Julkalendrar. Julen 1967 när den visades var jag fyllda 10 år.
 

Farbror Åke och jag /1963

 
Farbror Åke och jag på en soldränkt balkong sommaren 1963. Den här bilden och min berättelse om min fina farbror har i nuläget fått 1.142 gillanden på en nostalgisida på fb med över 60.000 medlemmar. För några veckor sedan så publicerade jag en annan historia på samma sida där ca 2.000 personer hade uttryckt sitt gillande. Till detta finns även många uppskattande kommentarer. En av personerna hade t.o.m. färglagt min svartvita originalbild.
 

John

Min pappa med en liten kattunge i famnen, till höger tycks jag se en svartvit hund? Bilden togs troligtvis i Blåsmark hemma hos min morfar och mormor. Hunden kan i så fall vara deras hund som hette Björna.
 

Trummisen Max

Kolla vilken känsla som Max har. Underbart!
 

Sista mötet...

Hösten 2004 åkte jag med mina föräldrar till Öjagården i Öjebyn där min pappas bror Åke bodde.
 
Tavlan som hänger på väggen är en bild av mina farföräldrars hus i Hortlax. Den finns i min ägo idag.
 
Den här höstdagen 2004 visades sig bli det sista mötet mellan bröderna John och Åke Lindqvist. Den 4 juni 2005 avled min pappa på Hortlaxgården i sviterna av Alzheimers sjukdom. Han blev 82 år gammal. Den 24 februari 2010 tog vi farväl av farbror Åke i en sjukhussal på lasarettet i Piteå. Han var 85 år gammal vid sin bortgång. Min mor gick bort den 19 februari 2018, 88 år gammal.
 
Tack för att ni har funnits!
 
 
 
 

Ulla-Mai

Förra fredagen, den 12 mars avled min svägerska Ulla-Mai. Vi har inte kunnat fatta detta tragiska än. Det kommer att ta tid innan allt faller på plats. I den här svåra stunden går våra tankar till hennes familj. I 43 år har vi känt varandra. Sedan 1978 har vi tillhört samma familj. Döden är obeveklig. Döden är grym. Men våra minnen av henne finns för alltid kvar i våra hjärtan.
 
Sov i ro, Ulla-Mai.

Einar & Gunnar i Cool Candys

En tidig bild av de två medlemmarna i Cool Candys; t.v. trumslagaren Einar Svensson och bredvid saxofonisten, vibrafonisten mm Gunnar "Stuffe" Wahlgren. Jag gissar på att bilden togs i början av 50-talet.
 
Bilden har jag lånat av Kjell Wahlgren, syskonbarn till Gunnar Wahlgren.
 

I husvagnet sommaren -97

Min mamma och Elisabeth i husvagnet på Ladrike Camping sommaren 1997.

Tre bilder av äkta kärlek

Mormor pussar sitt första barnbarn Mathias, våren 1975 ute på altanen.
 
Morfar ger barnbarnet Mathias ömhet och närhet. September 1974.
 
Gammelmorfar håller sitt barnbarnsbarn Mathias i sin famn. Oktober 1974.
 
 
 

Världen i rummet

 
Foto: Roger Lindqvist.
 

Mannen i den blå kavajen

 
 
LASSE BERGHAGEN.
 

I dessa mörka och flyktiga tider...

"Bekräfta aldrig en man".
 
Linda Snecker, V.

Ibland undrar man vad som gick fel?

Inom sinom tid anses det väl även rasistiskt att peta sig i näsan. Kränktheten har eller aldrig varit så stor som nu. I Sveriges Riksdag står Linda Snecker V och hatar svenska vita män. Snart är det förbud att vistas på allmän plats för exempelvis Roger, 63.

Henry "Manolito" Darrow död

Henry Darrow spelade rollen som Manolito i weternserien High Chapparal.
 

Svärmor

 
Lördag den 15 mars 1980 kl 06:00 avled Elisabeths mamma, och min svärmor Ruth Öhlund på Piteå lasarett. Hon var 49 år gammal vid sin alltför tidiga bortgång. Den 25 mars 1982 avled även Elisabeths pappa Felix, 60 år gammal. Bilden togs hemma i Elisabeths föräldrahem i Vistträsk, Älvsbyn.
 

STEN & STANLEY /1977

 

Lasse Lönndahl, 92 år

Den 12 augusti detta år, fyller Lasse Lönndahl 93 år.

Owe Thörnqvist, 92 år

Ett försenat Grattis till Owe Thörnqvist som fyllde 92 år den 12 mars.

Sång på gång!

I fredags så var Mateo hos oss hela dagen. Detta pga att Mateos mamma och pappa skulle till Haparanda på Ikea. Vi hittade på en hel del, bl a så lyssnade vi på musik och sjöng.
 
Mateo tycker om musik. Han både nynnar och rör sig rytmiskt med i låtarna han hör. Den här dagen lyssnade vi både på ABBA, Ted Gärdestad m fl.
 
 

CHAMPIS /1958

 

Husqvarna Roulette /1958

 

Julen 1974

Jag har gjort en djupdykning i mitt bildarkiv där mina nära och kära finns. Ett sätt att både minnas och att hålla dem vid liv. När jag besöker de platser och ställen där de nära och kära en gång fanns, så känner jag fortfarande av deras närvaro.
 
Mamma julpyntar i vårt vardagsrum. Den där morgonrocken som hon hade på sig, det var min.
 
Min pappa som älskade att klä ut sig i de mest olika munderingar, var som klippt och skuren för sin roll som jultomte. Julaftonen det här året 1974 firade vi hos min moster Ellys familj på Krangatan i Piteå.
 
Pappa jultomte, min mor med barnbarnet Mathias, 8 månader samt min moster Elly. Det var Mathias allra första möte med tomten.
 
Tomten John, lägger sin hand på min morfar Sanfrids axel, medan Mathias och hans mormor tittar på.
 
Mathias, som fyller 47 år den 6 april 2021, tittar lite fundersam på jultomten.
 
I december 1974 spelade vi i Rolf Åhmans på följande ställen:
 
6.12 Forum Luleå. 7.12 Kåbdalis FH. 14.12 Perudden, Svensbyn. 20.12 Forum Luleå. 21.12 Jouksengi. 25.12 Logen Långträsk. 26.12 Kåbdalis FH. 27.12 Spiltan Travrestaurangen Boden. 28.12 Bergskolan, Bergnäset. 31.12 Logen Långträsk.
 
 
 
 
 
 

Arvet vi överlämnar

Det finns idag så ofantliga många problem ute i världen.
Och det värsta är att de flesta kan vi inte lösa.
Tyvärr så är det våra barn och barnbarn som
får ta över våra misslyckanden. Det är endast att beklaga
att vi aldrig nådde ända fram.
 
Roger Lindqvist.

Saknaden

Ibland lägger sig saknden som en stor
tung sten över bröstet.
 
Roger Lindqvist.

En ny okänd värld

En för mig ny och okänd värld håller sakta men
säkert på att öppnas. Av den gamla finns idag
endast resterna kvar.
 
Roger Lindqvist.
 
 

Lyckan och sorgen

Tänk så konstigt det känns, när den stora lyckan och den nattsvarta sorgen besöker oss samma dag.
 
ROGER LINDQVIST.

Arne Tammer: "Ge mig en kvart om dagen" /1958

 

AB ALBIN HAGSTRÖM ÄLVDALEN /1958

 

Yngve Gamlin /1958

 
LEVANDE LIVET ¤ Den 16 december 1958.

Cloetta-nytt /1958

 

Ekbergs

 
Ekbergs, en oas mitt i stan
där jag brukade titta in
mitt på dan
Köpa en kopp kaffe och en kaka
det var gott att få smaka.
 
Roger Lindqvist.

Flamingokvintetten Logen Långträsk /1965

 

Ambulanser från förr

1960-tal
 
1990-tal
 

Midsommar i Bredsel, Älvsbyn /1954

 

Midsommar på PERUDDEN /1939

 

Four Rhythmic - Dalarna /1961

Four Rhythmic från Dalarna, turnerade runt om i Sverige och även Norge. Medlemmarna hette; Owe Gustavsson, Stig Hermansson, Sören Hedlund och Rolf Gustavsson.

JRL /1982

John Roger Lindqvist, trettondagsafton 1982. Bilden togs till ett skivomslag på en platta som vi i Rolf Åhmans gjorde i Skellefteå hösten 1981. Jag var 24 år gammal och skulle i februari bli pappa för första gången. Under veckorna jobbade jag vid Furunäsets sjukhus i Piteå. Livet lekte. Vad beträffar Rolf Åhmans så har vi än i dag 2021 bra kontakt mellan de fyra som återstår av bandet, Sune A., Sune K., Hasse och jag själv. Om allt går som vi tänkt och hoppas så siktar vi på att träffas till sommaren för att spela mest på skoj.
 

JOWA - PITEÅ /1944

 

Hasse Ekman & Gunn Wållgren /1954

Hasse Ekman och Gunn Wållgren i filmen Glasberget, Svensk Filmindustris filmatisering av Sigfrid Siwerts roman. Gustav Molander har här regisserat sin 59:e film och tillsammans med författaren svarat för manuskriptet.

OSCARIA - PITEÅ /1932

Norrbottens Allehanda ¤ Fredag 15 januari 1932.

Uddmansgatan 13-15 i Piteå /1930-talet

 
 
 

Öjeby kyrkmarknad sommaren 1971

 
Mina föräldrar.
 
Vid bordet, Gunnar och Aina Lindqvist, faster och farbror. Mina föräldrar föredrog en filt istället.
 
1971-års kyrkmarknad var den första efter en paus på många långa år. På bilden är det samma personer som på bilden ovan. Vid midsommar det här året så konfirmerade jag mig i Hortlax kyrka. Piteå stad fyllde även 350 år 1971.
 
 

Linda och Mateo

 

Cool Candys & Krylbo central /1973

Söndagen den 4 november 1973 medverkade Cool Candys från Lidköping. På bilden framför det populära dansbandet Krylbo Central. Den andra låten som bandet bjöd på var Hälften så kär. Båda låtarna fanns med på deras LP Go´bitar 4 som utkom hösten 1973. Sångaren Sven-Eric Gissbol brukade också spela bas. Men det gjorde han inte den här kvällen, då han ville koncentrera sig på sången. Istället så var det Jonny Sandgren som skötte om basspelet.
 
Medlemmar:
 
¤ Gunnar "Stuffe" Wahlgren - sax, trumpet.
 
¤ Arne Hallin - trummor.
 
¤ Sven-Eric Gissbol - sång, bas.
 
¤ Håkan Ljungkvist - sax, flöjt, gitarr.
 
¤ Arne "Nathan" Nathansohn - gitarr.
 
¤ Tillbjörn Persson - piano, orgel.
 
Plus: Jonny Sandgren - bas, vid detta tillfälle.
 

Sommaren -83

Andreas i hängmattan omgiven av mycket kärlek av sin farmor och farfar. Bilden togs hemma hos oss i Hortlax sommaren 1983.
 

Robert och farfar

Robert med sin farfar John i husvagnet sommaren 1987 i Ladrike camping.

Vägen till Pite havsbad /1960

Vägen mot havsbadet är snart klar. Bindjordbeläggning pågår, och senare skall vägen asfalteras.
 
Här håller man på med att rensa stranden från sten och bråte vilket läggs upp i en stenarm. Bilden kan också illustrera det låga vattenståndet i tisdags.
 
 
Terasseringen av vägen är klar och just nu pågår körning av bindjord. Så småningom kommer man också att asfaltera vägen, som blir sex meter bred. Vägbygget bedrivs som speciellt beredskapsarbete för partiellt arbetsföra. Sju man är anställda för närvarande. I samband med vägbygget, som kostnadsberäknats till cirka 70.000 kronor, utför man strandröjning samt rensning av den blivande badstranden. Arbetena beräknas kunna slutföras i mitten av oktober.
-----------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ 30 september 1960.
 

VOLVO 1976

NORRSKENSFLAMMAN ¤ Fredag 29 augusti 1975.
 

Avvecklingen av Furunäsets sjukhus /1986

 
Norrskensflamman ¤ torsdag 4 september 1986.
 
 
 

Pitsundsfärjan /1967

 

Herr- & Damfrisering - Piteå /1944

 

Pitsundsfärjan

Piteå-Tidningen ¤ 1970-08-15

Roger, 2 år

Hemma i Elly och Sune Nilssons lägenhet på Bryggargatan i Piteå, 1959. Sune tog bilden. Fyra år därefter, 1963 så stod deras nybyggda hus inflyttningsklart på Krangatan i Piteå. Jag kommer fortfarande ihåg deras telefonnummer: 14381. På Hamngatan 55 i Piteå bodde en annan moster med sin familj, Malin och Gösta Lidman. Deras telefonnummer då? Jo, 14983. I Hortlax bodde familjen John Lindqvist med telefonnummer: 30382.

En skopa full med barn

Hösten 1986 var det mycket bråda dagar. På dagarna jobbade vi, på kvällar och helger förberedde vi oss för vårt nya hus som skulle komma. Turligt nog fick jag låna hem både baklastare med diverse redskap samt en Bolinder Munktell med Velsavagn. I skopan syns fr v Andreas Lindqvist 4 år, Rebecka Sävenstedt, 5 år och Robert Lindqvist, 2 år lite drygt. Det vassa spjutet som står i skopan var en specialtillverkad stubbrytare eller stubbkniv som jag använde för att ta bort alla de stubbar som blev kvar efter att vi hade avverkat ett diverse antal tallar. Stubbkniven tillverkades på maskinavdelningen vid Furunäsets sjukhus. Hösten 1986 låg en liten bebis i Elisabeths mage. Han tittade ut den 20 januari 1987. Bebisen fick namnet Daniel. Idag 34 år gammal med egen familj, och som idag bor i det där Älvsbyhuset som stod klart den 2 april 1987.

Max von Sydow - Mannen från Nasaret

 
Huvudrollsinnehavaren Max von Sydow, i filmen Mannen från Nasaret. Han var omgiven av eliten av Hollywoods stjärnskådespelare.
 
José Ferrer, Van Heflin, Charlton Heston, Angela Lansbury, David McCallum, Sal Mineo, Claude Rains, Telly Savalas, John Wayne, Donald Pleasence, Shelley Winters, Robert Blake, Roddy McDowall,.
 
Svensk filmpremiär den 14 september 1965.

När Hasse Ekman fyllde femtio... /1965

 

CALTEX Bergsviken /1964

 

Pitsunds-valsen

Tyvärr så har jag inte fått tag på notpapper på den här valsen. En rättelse: Mannen bakom hette Ronald Norberg, inte Roland. Han var bror till Axel Acke Norberg gift med Onny f. Lundqvist. Min fars kusin. Ronald Norberg var även musiklärare. Bröderna Norberg var födda i Haparanda.
 
Tack Agneta Lundström än en gång.
 
Roger.
 

Hemma hos morfar

En bild som jag tog hemma hos min morfar i hans lägenhet i centrala Hortlax 1984. På sitt knä har han Andreas till höger och Robert till vänster. Andreas var två år gammal, Robert som föddes det här året var endast några månader gammal. På väggen hänger ett svartvitt foto av min morbror som hette Tage. Han föddes den 27 maj 1934 med en utvecklingsstörning. Han hade svåra kramper och var tvungen att tas om hand 24 timmar om dygnet. Den 9 november 1947 avled han, endast 13 år gammal. Färgbilden till höger föreställer morfars barnbarnsbarn Mathias Lindkvist.

Cykeltur

Mina föräldrar sommaren 1971. Cykeln till höger fick min syster sommaren 1962 när hon konfirmerade sig. Till vänster den sk mini-cykeln som man kunde dela på fick jag i juli 1969.
 

RSS 2.0