INGMAR NORDSTRÖMS

 
Sten-Åke Lindberg, Sven Schill, Ingmar Nordström, Bo Jansson och Bert Månson. Utanför bild Gunnar Sandevärn.

Vila i frid mr. Bond

 
Skådespelaren Sean Connery har avlidit 90 år gammal. Han är kanske mest ihågkommen som agent 007 James Bond som han gestaltade i sex filmer 1962-1983. Jorden har blivit en aning fattigare, himlen desto rikare.
 

Daniel och Mateo

 
Daniel med sonen Mateo.
Två mycket viktiga personer på den här jorden.
 

Appelbergs kläder /1959

 

Fred på jorden

Fred på jorden lär vi nog aldrig få.
Men lite mer tolerans hoppas jag på.
Att säga nej till våld är att vara frisk.
Att fegt se på innebär en alltför farlig risk.
 
Roger Lindqvist

Norahpannan

 
Hösten 1957 levererades den här gjutjärnspannan av märket Norah tillverkad vid Norrahammars bruk i Jönköping. Min far berättade att han stod vid byns genomfartsväg med sin skottkärra och väntade på transporten som skedde via lastbil. Tillverkningsåret är 1957 årsgammal med mig. Den installerades i vårt kök där den nu har stått i 63 år. Fram till 1972 så eldade min far med ved. Därefter så kopplades det på en oljebrännare, och utanför huset så placerades en oljetank. Omkring 2000/2001 så satte vi in en elkassett istället. Då hade vi redan flyttat in i vårt nybyggda Älvsbyhus på samma tomt. I det gamla huset bodde först äldsta sonen, när han flyttade vidare så tog mellersta sonen över och bodde där med sin tjej ett tag. Jag tror även att den yngsta sonen också bodde ett tag i mitt gamla föräldrahem. Pannan har inte längre nån funktion, så nu är den till salu.
 
 
 

Fjärrkontrollsabstinens

Fjärrkontrollsabstinens, är en typ av åkomma som har blivit alltmer vanlig. Detta beror på alltför långvarig kontakt med TV-kontrollen. För att lindra det skadliga beroendet, måste personen/patienten som drabbats genomgå en fyrstegskurs.
 
1. Håll fjärrisen, berätta hur mycket du älskar den. Men att ni nu båda måste gå ifrån varandra.
 
2. Upprepa dessa ord två gånger: DU är inte bra för mig. DU är inte bra för mig.
 
3. Smek din fjärris över fjärrkontrollsryggen, i samma stund som du säger: Det är över nu. Nu går jag. Ha det så bra. Vi två kan inte leva tillsammans.
 
4. Gräv ner den i trädgårdslandet, på ca 3-5 meters djup. Har du inget trädgårdsland kan du använda en större blomkruka.
 
Efter cirka 5-6 år är din åkomma garanterat botad.
 
Mvh
 
Roger Lindqvist, leg. fjärrkontrollspsykolog.
 
PS. Detta kan även gälla alla som är beroende av sina mobiltelefoner. Det enda som skiljer det åt, är att mobilen måste begravas betydligt djupare än fjärrkontrollen. Eftersom det här föreligger ökad risk för återfall.
 
 

Hur ser jag ut...?

 
Storasyster Gerd, 1966.
Det var mycket svensktopp, tio i topp, kvällstopp, pop ja det fanns ingen stopp. Men det var en härlig tid. Tänk alla dessa fina radioröster i vår svarta transistor, Ulf Elfving, Klas Burling, Kersti Adams-Ray, Carl-Eiwar, Pekka Langer m. fl.

"Min" skog

 
Tänk om dessa tallar kunde prata.

SESSAN (2002-2013)

 
Hon var som en liten näpen prinsessa. Därav namnet SESSAN. En katt som för alltid lever kvar i våra minnen.

Åska och regn på ingående

 
Foto: Roger Lindqvist - 2012

Höst och vinter

 
 
Höst&vinter-fotograf: Roger Lindqvist.

Folkskollärar´n Lindqvist

 
 
Foto: Folkskollärar´n. 2013-05-01

TV-tablåer 4-5 september/ 1965

Nicklassons brukade jag och min mamma titta på. Så även Doktor Finlays journal. Aktuellt och väder var det mest viktiga för min pappa.

Hortlaxvägen

 
Foto: Roger Lindqvist - 2020

Öjebyn

 
Foto: Roger Lindqvist.

Kyrkstugorna i Öjebyn

 
Foto: Roger Lindqvist.

TV-tablå Lördag den 23 november 1968

 

Daniel /2014

 
DANNE, en av våra tre fina söner. I dag har han själv en liten son som heter MATEO.

Mammas gata

 
foto Roger Lindqvist - 2014-10-03

Barndomshemmet

 
foto Roger Lindqvist - 2014-10-03

Skogsfönstret

 
foto Roger Lindqvist - 2014-10-03

Karmann Ghia -74

 

Frukostklubben jubilerar

 
 
Accordion Journalen - januari 1955.

Accordion Journalen /1951

Om man bara hade vetat...

Gyllene Tider /1980

 

Björn Skifs & Blåblus

 

Den som söker han finner...

 
Bilden av Elisabeth och mig togs under en promenad i vår närliggande skog sommaren 1981. Idag har våran familj vuxit från oss två till att omfatta:
 
¤ Ante, Carro, Norah, Malte, Loke.
 
¤ Robert, Jannice, Max.
 
¤ Daniel, Linda, Mateo.
 
Inte att förglömma katterna som också finns i familjen: Sam-Sam, Selma, Figaro och Alex. Flisan och Pelle springer idag omkring på de gröna ängarna i katternas egen himmel och jagar möss.

Saknar dig, Cornelis

 
 

Thore Skogman /1969

 

Fagervik /1973

 
På bildens baksida står anteckningen "Fagervik". Den enda platsen i Piteå med omnejd är ungdomsgården Fagervik i Svensbyn utanför Piteå. Men jag känner inte igen mig riktigt.
 
BILD: ARKIV DIGITAL
 

ESSO /1963

 

Pappa, ordningsmannen...

 
1974-75 jobbade jag på Karlssons Glasmästeri på Hamngatan i Piteå. Min pappa som hette John, var av naturen en stor vän av ordning och reda. Det var han som tog hand om avlöningskuvertet och ordnade och kollade så att allt gick rätt till väga. Pengarna fick jag naturligtvis behålla alldeles själv. Här ovan ses ett exempel hur det kunde se ut. Det enda fel jag ser i hans anteckningar är att ordet kuvert är felstavat.
 
 
Samma dag han gjorde den här anteckning - onsdagen den 19 februari 1975 - fyllde min far 52 år. Ren, proper, välklädd det var min fars motto. Bilarna han hade behandlade han som rent utav mänskliga. De skulle tvättas, dammtorkas, hållas rena och fina.
 
 
Min pappa, på ett foto som jag tog av honom sommaren 1977. Jag tänker på honom varje dag. Både min far och mor var underbara när det gällde mitt trumspel. Deras stöd fanns där från barndomen tills den dagen de gick bort. Jag märkte att min far speciellt, var väldigt stolt över att jag spelade i alla de orkestrar där jag var med. Jag fick aldrig en enda anmärkning av att det lät för högt när jag satt i mitt pojkrum och spelade för kung och fosterland. "Roger måste ju få spela på sina trummor", sa han ibland när nån utifrån undrade om det inte lät för mycket och för högt.
 
Saknar er två, morsan och farsan, så otroligt mycket!
 
Roger.
 

I väntan på Aktuellt

 
Eftersom Sam-Sam är en samhällsintresserad kattherre, så följer han noga det som händer ute i världen via televisionen. Sam-Sam tittar även på nyhetsprogrammet Katt-Nytt som sänds på en kanal ämnad endast för kattdjur.

Max lirar trummor

 
Här var Max inte så stor. Han fötter dinglar en bra bit ovanför golvet. Men kolla hans ansikte som strålar engagemang. Så ser en riktig trumslagare ut.

Sundsgatan, infarten mot Piteå ca 1969

 
Bilden tillhör Leif Lidman.

LEIF STENS ORKESTER

 
Längst upp till vänster står vocalisten "Sven Karlsson" med sin trumpet. Året 1968 blev Sven Karlsson sångare och basist i välkända Cool Candys från Lidköping, fast under namnet Sven-Eric Carlsson. Efternamnet bytte han senare till Gissbol.
 
Bilden har jag lånat av Kenneth Herrgård.

Ett försenat GRATTIS!

 
Igår fyllde barnbarnet Max 11 år. Älskade fina Max grattis från farmor och farfar.
 
 

Brorsan brobyggare Bror i Bro

Min storebror, Bror.
 
Jag har en bror som heter Bror. Brodern Bror bor i Bro. Bror är till yrket en duktig brobyggare. Bredvid Bror i Bro, bor en bortskämd brylling som allmänt kallas Brokiga Brolle. Behöver Bror handla så går han över bron som leder direkt till behändiga Beata. Hon har en vän som lystrar till namnet Bosse. Behagar ni träffa min Bror som fortfarande är bosatt i Bro, berätta då var ni bor, så kommer han säkert på besök. Dvs min bror som heter Bror. Själv så kallar jag min bäste bror Bror, endast för brorsan. Jag tycket det är lättast så.
 
Teckning & text: Roger Lindqvist.
 
 

Hemmingsmark levererar

 
Idag en biltur med hustrun och kameran. När vi passerade byn Hemmingsmark så var jag tvungen att ta den här bilden. I vår röda Toyota satt min tålmodiga hustru.
 
Senare på kvällen blev vi bjudna på middag hos yngste sonen Daniel sonhustrun Linda och barnbarnet Mateo. Oj, jag får inte glömma fröken Selma, en kisse som bor hos familjen Lindqvist/Jonsson. Selma är idag ensamstående. Hennes sambo, Per-Olof "Pelle" Lindqvist avled tyvärr i början av det här året, i en ålder av 16 år och 8 månader. Vi sörjer honom fortfarande.
 
 
 

TV-tablå /1967

 

TV-tablå /1964

 

Danne, imitatören

 
Sonen Daniel, inte så farlig som han ser ut på den här bilden. Han har genom åren gjort några träffsäkra imitationer på sin pappa. Jag skrattade så jag grät. På bilden är det dock ingen imitation, han ville endast ge ett gott intryck. Om man nu kan kalla det för gott?
 
Bilden togs dagen före min 57:e födelsedag.

Höstgulbladigbjörk

 
Foto: Roger Lindqvist

Anni-Frid

 
FRIDA

Fabriken

 
Foto: Roger Lindqvist 2014-10-17

Tingsholmen

 
 
Foto: Roger Lindqvist 2014-10-17

När mörkret faller på...

 
Piteå i skymning.
 
foto Roger Lindqvist.

JOE´S COMBO - Piteå & Umeå /2018

 
Konsert med Joe´s Combo sommaren 2018 vid Umeälven.
Fr v sångaren och gitarristen Janne Svensson och till höger trumslagaren Roger Lindqvist.

Povel Ramel - "Semlons Gröna Dalar" /1977

 
 

DAX IGEN

 

Siw Malmkvist /1957

 
 

CALTEX /1964

 
Stationen låg i Storfors.

Sture Lagerwalls död /1964

 
F. 13 december 1908 d. 1 november 1964.
 

Gösta Bernhards död /1986

 
 
GÖSTA BERNHARD f. 26 september 1910 d. 4 januari 1986.

Claes-Göran Hederström /1972

 

Far och son /2014

 
Malte hjälper pappa Andreas med vedtransporten.

RHODOS sept/okt 2017

 

COOL CANDYS /1975

 
Fr v Arne Nathansohn, Gunnar Wahlgren, Tillbjörn Persson, Håkan Ljungkvist, Sven-Eric Gissbol och Arne Hallin.

COOL CANDYS /1970

 
COOL CANDYS en gång ett av landets absolut mest populära dansband. För några år sedan så damp det ner en affisch av Cool Candys i min brevlåda. Det var gitarristen Arne Nathansohn, som ses längst upp till höger som skickade den. Affischbilden är densamma som syns här ovan. Av de sex personerna på bilden finns idag tre kvar i livet. Arne Nathansohn, Sven-Eric Gissbol och Håkan Ljungkvist. De övriga tre, Einar Svensson, Karl-Arne Andersson och Gunnar Wahlgren är idag borta.

Cementa, Piteå

 
CEMENTAsödra hamnen Piteå i oktober 1970.
 
Bilden tillhör Lennart Lundqvist.

Natt i köket

 
Natt i det Lindqvistiska köket.

Från Rhodos till Piteå

 
Klockan 2.30 den 4 oktober 2017 var det dags att åka hem till Piteå efter en härlig vecka i Kalithea på Rhodos. På bilden väntar vi på den buss som skulle ta oss till flygplatsen. Caroline, Andreas, Norah, Malte, Loke och Elisabeth ses på bilden. Som vanligt är det jag som fotograferar.
 
Roger.

Badplatsen Pottan...

 
foto Roger Lindqvist

Bullerviken i höstskrud

 
foto Roger Lindqvist, 2020-10-01

Toyota, den perfekta bilen...

 
För sjätte gången i ordningen var min Toyota helt felfri vid OPUS Bilbesiktning i Öjebyn.

Solros på födelsedagen

 
En gåva från Solbritt och Kjell.

Porten till Älvsbyn

 
foto Roger Lindqvist.

Fred på jorden!

 
Fred på jorden är väl en önsketanke, men tänk om den vore genomförbar? Jag lär nog aldrig få uppleva det.

Camping sommaren -72

 
Mina föräldrar samt min faster och hennes man.

THOR-ERICS

 

Populära dansband /1974

 
EXPRESSEN ¤ Söndag 3 november 1974

FORD FAIRLANE 500

 
 
 
 
foto Roger Lindqvist /2011

Mamma och pappa

 
Sorgen är att ni inte längre finns.
Glädjen är att ni har funnits.
 
Roger Lindqvist.

SCHYTTS

 

RSS 2.0