4 X LUDWIG

 
Ludwig Sparkling Blue Classic - 1959
 
 
Ludwig - 1966
 
 
Ludwig Black Panther - 1970
 
 
Ludwig - 1971
 
 
 
 

Hemma hos mamma 2011-11-29

 
Bloggen, den 29 nov. 2011: "Vid mitt besök hos mor gjorde jag julfint. När vi satt oss vid bordet så kom samtalet in på Stig-Arnes hastiga frånfälle. Som är väldigt svårt att fatta. Vi satt ju vid det här bordet förra söndagen och pratade. Två dagar därefter var han borta".
 
 
Den här bilden tog jag i oktober 2009 hemma hos min pappas bror Åke Lindkvist. Brevid sitter Stig-Arne Sandström. Båda herrarna är idag borta. Åke den 24 februari 2010, Stig-Arne den 23 november 2011.
 
 
Den där kvällen i november 2011 gjorde jag julfint åt min mamma. Jag tog en selfies också, innan jag ens visste vad en selfies var. Spegeln köpte jag åt mina föräldrar i Missenträsk när jag spelade där med Rolf Åhmans sommaren 1976. Jag köpte även en golvlampa och lampetter. Det var en kille som sålde grejerna utanför danslogen. Jag tror att jag spenderade hela mitt gage den kvällen på allt detta.
 
 
 

Anita Lindman Lamm har avlidit

 
Anita Lindman Lamm, har avlidit, 86 år gammal. Hon var ett välkänt ansikte för oss barn under 60-talet när hon tillsammans med Televinken syntes i TV väldigt ofta. Det var 1964 som Anita Lindman Lamm och Ola Lundberg började underhålla TV-publiken med sina historier i rutan. Tant Anita och Televinken blev så populära att det kom två postsäckar med beundrarbrev dagligen till TV:s redaktion. Anita Lindman var även en uppskattad TV-hallåa i många år.

I den sista sommarens skymning

En mörk afton, i en sista tårfylld skymning
kom döden på oanmält besök
Den bankade tungt på dörren,
angelägen att så fort som möjligt komma in
Ganska så omgående gick den till anfall
Det fanns inga förmildrande omständigheter,
trots att du hjältemodigt kämpade emot,
med dina sista uttömda krafter
Mot döden finns inget skydd
Den kommer, och den går
precis som den själv behagar
 
Roger Lindqvist, 2011-11-24
 
 
Den 23.11 2011 hittade jag en nära bekant död i sin säng. Två dagar före hans bortgång, satt vi och pratade hemma hos min mor över en kopp kaffe.

Malte, då och nu

John Malte Lindqvist, nyfödd.
 
Samma underbara kille, nåt år därpå.
 

Rune Lindstedts orkester, Boden

 

ROGERS /1967

 
 

Gerhard Jakobsson med Grethe - Umeå

 
Gerhard, Gerth, Ragnvald, Kalle, Rolf och Grethe.
 

VM-hockey /1974

 
Finland stod som värdland när hockey-VM spelades mellan den 5-20 april 1974.
 
Tre Kronors matcher:
 
6/4 Sverige - Polen 0-5. 7/4 Tjeckoslovakien - Sverige 3-2. 9/4 Sverige - Östtyskland 10-1. 10/4 Sverige - Finland 3-3. 12/4 Sovjet - Sverige 3-1. 14/4 Sverige - Polen 3-1. 15/4 Tjeckoslovakien - Sverige 0-3. 17/4 Sverige - Östtyskland 9-3. 18/4 Sverige - Finland 6-2. 20/4 Sovjet - Sverige 3-1.
 
1. SOVJETUNIONEN
 
2. TJECKOSLOVAKIEN
 
3. SVERIGE
 
4. FINLAND
 
5. POLEN
 
6. ÖSTTYSKLAND

Vikingarna på turné /1984-85

 

Ludwig Marine Pearl Classic Vintage /1957

 

Sonor /1975

 

Slingerland /1950

 

Hayman

 

Ludwig Silver Sparkle /1970

 

Svinet Carl-Östen

 
Svinet, Carl-Östen, har tappat rösten. Det hände förresten redan förra hösten.
 
Svinfotograf: J. R. Lindqvist

Bilkarta, Texaco /1968

 

Ludwig Silver Sparkle Vintage /1960

 

Opel Rekord /1964

 

Stig Järrel /1965

 

Volvo Amazon /1965

 

Känt folk röker Kent /1962

 
Här har skådespelaren och regissören Hasse Ekman lånat ut sitt namn till tobaksreklam.

Arne Thorén /1963

 

Cool Candys

 

Humlor & Bin

 

Leif Bloms

 

LEIF ENGVALLS - Gävle

 

Streaplers

 

Sven-Erics

 

Ingmar Nordströms

 

Elvis och Little Gerhard /1959

 

Ludwig Supraphonic 14x5

 
Så har mina Ludwigtrummor fått sig en nygammal vriveltrumma, Supraphonic 14x5 årsmodell 1974-75. Jag har redan en Slingerlandvirvel 14x6 från 1980. Köpte den hos Henrik Seeman i Öjebyn under onsdagskvällen. Det blev ett inköp av en koskälla också. Samt två trumstockar 7A. Nu börjar mina Ludwigtrummor se rätt hyfsade ut.

Bröderna Pettersson - Fåglum /1968

 
Cykelbröderna, Pettersson - Fåglum. Erik, Sture och Tomas bytte efternamn från Pettersson till Fåglum, utom äldste brodern Gösta.
 
¤ Gösta Pettersson f. 1940
¤ Sture Fåglum (1942-1983)
¤ Erik f. 1944
¤ Tomas f. 1947
 

Trixon

 
 

Slingerland - 1946

Kolla trumstolen, där var det risk för träsmak efter några timmar bakom trummorna.
 
Den obligatoriska koskällan fastsatt på bastrumman. En liknande koskälla har jag köpt idag hos Henrik Seeman i Öjebyn.
 

Flamingo Las Vegas - 1950-tal

 

Bilkarta /1954

 

Sven-Bertil Taube /14.8 -18

 
Sven-Bertil Taube, på Allsångsscenen , Skansen, Solliden, den 14/8 2018.

Sven Ingvars - legenderna från Slottsbron

 
 

Karin Ekelund (1913-1976)

 
 

Öjeby sjukhem - min fd arbetsplats

 
I det röda huset i mitten hade vi vårt tillhåll. Där fanns Transportcentralen, vårt kontor mm. Sedan jag lämnade platsen 2002 har fastigheten fått sig en rejäl ansiktslyftning. Transporten fanns kvar nåt efter att jag slutade, men flyttade så småningom till Piteå Älvdals Sjukhus (PÄS).
 
 
I samma byggnad hade vi även våra garage. Då fanns de 4 stycken stora garageportar på långsidan. Bakom de fyra fönstren till vänster hade vi vårt personalrum, två kontor och toalett. Då var fönstren betydligt större.
 
Foto: Roger Lindqvist /2018-08-21
 

Ko-damerna ute på bete

 

Povel Ramel i rutan

En av sönerna kommer in genom dörren nu på eftermiddagen: - Farsan tittar på Povel Ramel på TV:n då måste vi vara tysta...
 
 
 
 
 
 

Hortlax, idag

 
Foto: ROGER LINDQVIST /2018-08-27

Kanske dags att lägga ner bloggen?

Mina första trevande inlägg på min blogg gjorde jag den 22 december 2008. Nu firar den snart 10-årsjubileum, kanske dags att den får gå i graven? Inte så att det saknas intresse och engagemang, det finns så många saker som ännu inte skrivits och visats. Detta är i alla fall en tanke som slog mig så sent som idag. Vi får väl se hur vindarna blåser framöver. Jag har också en tanke på att fortsätta med mer lokalhistoria. Den har kommit på skam ett bra tag. Så här ser ni hur ambivalent jag är.
 
Roger  

John Deere, för hela slanten

 
Bondens två söner, Malte och Loke, vill inte vara sämre än sin pappa. Eftersom pappa har en John Deere vill ju sönerna ha en likadan.

Kräftskiva på Hattudden 25/8 -18

 
Caroline, Andreas, Norah, Malte, Loke, Elisabeth, Roger, Hasse, Mange, Erika, Livia, Alexander.
 

Trummor, trummor och återigen, TRUMMOR

 
Buddy Rich.
 
Sonny Payne, Count Basies orkester.
 
 
 
 
 

"Bäckis", "Honken", "Abris".

 
Född 1940. Klubb MoDo. Målvakt i Tre Kronor.
 
Född 1942. Klubb AIK. Målvakt i Tre Kronor.
 
Född 1947. Klubb Leksand. Målvakt i Tre Kronor.
 
 
 

Bonden, pratar ut i Piteå-Tidningen

 
Driver man ett lantbruk så kan man inte ligga på sofflocket - i alla fall inte så värst länge. Är det inte det ena, så är det det andra. Är man som i Andreas fall bonde så är man också i stort behov av fin åkermark. Han har i sin ägo en hel del mark i Hortlax, men arrenderar också på annat håll. Den här marken som ses på bilden har han arrenderat de senaste sex åren. Det ligger efter Norrbyvägen i Hortlax centrum. Piteå kommun har tänkt sig att stycka av detta område till villatomter för framtida bruk. Eftersom staden växer måste man ha mer bostäder, så resonerar man.
 
Åkermark brukar man INTE bygga på. I det här fallet så verkar kommunen inte förstå vikten av att ha en fin och bördig åkermark. Eller som nån sa igår när vi satt vid Avans Lantbruk och pratade: Man verkar inte förstå hur köttet hamnar på tallriken.
 
Idag har Sveriges Radio ringt, Nordnytt också. Telefonen har ringt så pass mycket att mobilen är alldeles varm. Framöver kommer kommunalrådet Anders Lundqvist på besök hos Andreas. Som jag hört ikväll så kommer man att bordlägga frågan om villatomter.
 
Andreas har visioner för framtiden för sitt lantbruk. Något som även gynnar byn Hortlax och själva befolkningen. Gårdsbutiken går bra. Han säljer kött så det står härliga till. Nu senast har han införskaffat 8 kossor av den skotska rasen Black Angus. Dessa kossor går fnv på bete på Antes ängar. Han bygger ut också. Andreas och David håller landskapet öppet. Många har varit dem tacksamma för det. Nu är förhoppningen att allt skall ordna sig till det allra bästa. Andreas, fortsätter att sälja sitt lokalproducerade kött. Med god hjälp av kompisen David.
 
Ante och David, var inställda redan som 11-12-åringar att pyssla på med ett lantbruk. Drömmen gick i uppfyllelse!
 
 

Handduk från IC

 
Den här handduken fick min far någongång under 60-talet då han tankade sin blåa VW på IC-bensinstation på Västergatan i Piteå. Jag hade två stycken, men den andra gav jag till Leif Lidman som samlar på Piteå-prylar.

Pappas gräsklippare

 
Igår när vi besökte Reprisen i Öjebyn så såg jag den här "handjagaren" stå utanför butiken. Exakt den här modellen hade min pappa. Han använde den sommar efter sommar i många år tills i mitten av 70-talet då han fick sin första motorgräsklippare. När knivarna skulle slipas åkte han in till Sven Jonsson på Kyrkbrogatan i Piteå. Sven hade sin antikhandel där. Min far och Sven hade jobbat tillsammans på Wallboarden i Piteå. Sven slipade knivarna på klipparen.

Luleå FH

 
Natten mot torsdagen den 3 april 2003 gick det anrika Luleå Folkets Hus upp i rök i en anlagd brand. Huset som en gång stod på Pitholms hed i Piteå uppfördes ursprungligen 1842 då som officerspaviljong för Norrbottens Fältjägarkår. 1915 flyttades byggnaden till Skomakargatan i Luleå. 1986 förklarades fastigheten byggnadsminnesskyddad av Riksantikvarieämbetet. foto NK/NSD.
 
PS! På Folkan i Luleå har jag spelat många gånger. /Roger.

"Köttbonden Andreas Lindkvist"

 
I dagens Piteå-Tidning:
 
Piteå kommun vill bygga villatomter på jordbruksmark i Hortlax, köttbonden Andreas Lindkvist ser planen som ett slag mot verksamheten: "Man tappar luften lite grand". Läs mer i PT.
 
Det finns en lag som säger att man inte får bygga på jordbruksmark. Undrar om Piteå kommun struntar i det? Enligt det jag hörde i dag så anger man att befolkningen i Piteå kommer att öka, därav de nya villatomterna. Det är bönderna som håller oss vid liv om vi skulle drabbas av en riktig kris här i landet. Nu har t.o.m. böndernas "eget" parti C börjat motarbeta sin väljargrupp. Bönderna är ett viktigt inslag i vår landsbygd.
 
Roger.

Joe´s Combo på youtube... Livemusik vid Umeälven

Onsdagen den 1 augusti 2018 spelade vi inför publik i Årstidernas Park i Umeå. Åtta låtar finns nu inlagda på youtube. Sök på Jan Hofverberg så hittar ni rätt.
 
Jan Hofverberg, basgitarr, Jan Svensson, sång/gitarr, Roger Lindqvist, trummor, Gustaf Afsahi, sång/klaviaturer och Jan-Olof "Joe" Eriksson, gitarr.
 
LYSSNA!

Februari 1973

Min mamma hade för vana att skriva i sin almanacka. I februari 1973 gjorde hon anteckningar om mina spelningar:
 
Fredag den 9 februari 1973: "Roger spelar på Gotis i Piteå. Gaget blev 115 kr".
 
Lördag den 17 februari: "Roger spelar i Öjebyn. Gaget blev 200 kr."
 
Torsdag den 22 februari: "Roger spelar i Pitholmens sporthall. Gaget blev 50 kr".
 
Lördag den 24 februari: "Roger spelar på Renkronan i Vidsel". Gaget blev 175 kr".
 
Lördag den 3 mars: "Roger spelar i Norrfjärden". Gaget blev 200 kr.".
 
Så har hon räknat ut mitt brutto: 740 kr. på fem spelningar.
 
Orkestern jag spelade med hette Lasses.
 
Tack, snälla omtänksamma mor!
 
PS! Måndagen den 19 februari 1973 fyllde min pappa 50 år. Så även hans tvilling, min faster Sigrid. När vi spelade på Renkronan i Vidsel, blev vi inbjudna hos min faster Sigrid och hennes man Valter på kaffe. Lasses var en trio vid den här tidpunkten. Det var bröderna Stig och Lars-Erik Vikström på dragspel respektive gitarr och sång. Vi hade ingen basist just då. Stig är i dag borta.

Måndag 22 augusti 1994 kl. 19.05

Första skoldagen för barnen. Daniels allra första skoldag i klass 1 A. Elisabeth var hemma idag för att följa med Danne. Han började kl. halv 9 och slutade efter lunch 20 över 11. Han tyckte att han fick leka så lite idag. Det berättade han för mig när han kom hem. Han hade ryggsäcken på sig och hjälmen den blåa som Andreas köpte när han cykeltränade. Robert har nyss kommit hem han har varit hos Magnus Lundmark. Han har just ätit plättar med glass och sylt. Daniel är med Magnus Ögren. Ante är med David och Roland. Andreas och David hade fått varsitt skåp med tillhörande nyckel som dom var lite smått stolta över.
 
For till Kiruna kl. 12.00 i Lördags från OK i Öjebyn. Resan tog 6 timmar. Var framme vid 18-tiden. Håkan hade match så han kom med tåg strax efter kl. 21.00. Började spela kl. 21.30 till 02.00. Spelade på Hotell Ferrum i Kiruna. Sov över till söndagsmorgonen. Gick och la oss kl. 03.00. Vaknade strax efter kl. 08.00. Åt frukost. Hade packat klart och ställt in grejorna i ett rum över natten. Sune och jag delade rum, vi hade utsikt över stan samt gruvan och alla berg i fjärran. När solen sakta gick ner bakom fjällen så var det lika vackert som på en tavla.
 
På en grusväg mellan Kiruna och Gällivare gick fästet till avgassystemet sönder. Lagade det provisoriskt. Träffade Sune i morse i Piteå. Han skulle svetsa det ikväll. Kom hem kvart i fyra till Öjebyn. Elisabeth, Ante och David kom och hämtade mig kl. fyra. Sen så sov jag hela kvällen fram till kl. tio på kvällen. Sov så lite på Hotellet så jag tog igen det när jag kom hem. Ska spela på Strand Hotell på Pite Havsbad i morgonkväll. Ledigt till helgen. Den 2 september spelar vi i OPUS på ett orkesterforum på Strand Hotell.
 
Måste nog cykla till jobbet i morgon. Hoppas att det inte är så kallt. Var förbi mor och far i afton. Elisabeth handlade på ICA i Bergsviken. Stannade en stund och drack kaffe.
 
Roger.

Onsdag 22 augusti 1984 kl. 19.30

Är nu inne på min 3:e arbetsdag. Det har gått som smort. Var till Boden måndagmorgon. I dag har jag varit till Umeå med en patient från Piteå. Men bördig från Arjeplog. På hemvägen så tittade jag förbi härhemma. Då stod mor och far med sin nya bil "Stanzan" här. Har varit förbi där ikväll, på Kanalgatan i Öjebyn, för Elisabeth var på Jonssons i Öjebyn och köpte en våg. Hon tycker att hon blivit så tjock.
 
Pojkarna ligger och sover. Det har varit sommarväder idag, nu på aftonen så kom det en regnskur visserligen, men det är endast uppfriskande. Jobbar nu bara i morgon sen så har jag helg tre dagarsledigt. Skall till Kalix och spela på lördag. Var på föräldrautbildning på vårdcentralen igår. Det kom ganska många. Bl a våra grannar, Lotta och Tobbe, även Bengt och Agnetha, Anders L. med fru och barn. Nästa träff är om tre veckor tisdagen den 11 september kl 15.00.
 
Roger.

Fredag 22 augusti 1986 kl 8.56

Ledig dag och i helgen. Ösregn ute. SMHI (väderlekstjänsten) sa i går att det var den sämsta augusti sedan 1965. Skickade brev till Solbritt och Kjell i Kenya igår. Vi fick själva ett vykort igår, där dom berättade att allt var som vanligt.
 
Elisabeth blev fortsatt sjukskriven resten av sin graviditet. Och skönt är ju det. Hade hem traktorn igår. Lastade släpet fullt med ris, från de björkar och tallar som jag har avverkat. Tog ner den stora hängbjörken häromdagen. Lånade sågen från jobbet. Kurt-Lennart hjälpte mig vid själva fällningen. Mor och far kom hit igårkväll. Min far och Andreas hjälpte. Andreas fick följa med i traktorn då vi for till Furunäset med lasset för att tippa det där. Farmor och farfar följde efter.
 
Robert och Andreas har börjat sova i lekrummet, dom somnar härnere i rummet båda två, sen så bär jag upp dem. I natt så kom dom, först Andreas med sin kudde, sen så vaknade Robert.
 
Att Rolf Åhmans en gång ska återförenas ja, det ser ut att bli en verklighet till sommaren. Kanske en fredag och en lördagskväll på Käcktjärn med alla grabbarna, Hasse, Gunnar, Sune A. och Sune K. och jag. Alla verkar vara positiva till min idé. Ringde till Folke Sjöberg häromkvällen, också han verkade positivt inställd. Han tyckte att det var en intressant idé. Han skulle höra av sig om några dagar.
 
Nu ska Andreas måla med vattenfärg så det är dags att sluta. Bettan ligger och sover. Robert gick upp hos Sessan. Det regnar fortfarande. kl är 9.11.
 
Roger.

Håkan och Meg Westergren /1979

 
Far och dotter.

Projektor från förr

 
Den här filmprojektorn fanns en gång i Malå, hemma hos Max´morfar Ove.

Sessan (2003-2012)

 
Älskade lilla Sessan!

Lill-Babs

 

Micke Ahlgrens

 

Max Fenders 22 december 1972

 
Fredagen den 22 december 1972 spelade Max Fenders på Perudden i Svensbyn. Under kvällen så delades den här specialla julutgåvan i form av en singel ut till danspubliken.

Mammas gata

 
Mammas gata. den 27 juni 2014.
 
foto Roger Lindqvist

Midsommarafton 22 juni 2012

Innimarksvägen, Övremarken, Hortlax.
 
foto Roger Lindqvist 

Motor

1957
 
1962
 
1964
 
1968
 
1960
 
1964
 
1968
 
1957
 
1964
 
1959
 
1967
 
1968
 
 
 
1969
 
1971
 
 
 
 
 
1961
 
 
 
 
 
 
1970
 
 
1954
 
 
 
1971
 
1967
 
1956
 
1961
 
1955
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lasse Lönndahl, 90 år!

 
Ett stort grattis säger vi idag till Lasse Lönndahl, som uppnår den aktningsvärda åldern av 90 år.

Rolv Wesenlund (1936-2013)

 
I dag för fem år sedan avled komikern, skådespelaren och musikern Rolv Wesenlund i en ålder av 76 år. Härhemma blev han mest känd för rollen som lagerförmannen Marve Fleksnes, en serie som visades i TV-rutan åren 1972-1982. Han föddes den 17 september 1936 och gick ur tiden den 18 augusti 2013.
 
 

Maten på faten

Nu är goda maten slut, slut, slut
tallrikarna de bäres ut, ut, ut
Men tills nästa lunch igen,
kommer det en fin gratäng,
för det har hustrun lovat.
 
Roger Lindqvist 

Black Angus

 
Betande kossor på Andreas marker vid Avans Lantbruk i Hortlax. Han fick dem idag fredag. Det är en skotsk ras som heter Black Angus.

John Loke Lindqvist

 
Loke, kom och hälsade på hos oss under torsdagseftermiddagen. Pappa bonden, skulle sköta Gårdsbutiken och mamma Carro var på hemväg från Stockholm. Men innan pappa åkte iväg till bondgården så serverade farmor Elisabeth makaroner och köttbullar. Loke, fick spagetti i stället. Daniel kom också förbi. Så småningom kom mamma Carro in genom dörren, och Loke blev glad.
 
 
Pappa Andreas, har också en gång varit liten. Den här bilden togs ett bra tag innan han blev bonde.
 

Wizex /1976

 
Bilden har jag lånat av Jerker "Gurkan" Nilsson.

Biltvätt, 1963

 

Dagen då Elvis dog

 
Idag för 41 år sedan avled Elvis Presley i sitt hem på Gaceland. Han blev 42 år gammal.

Försök till mordbrand

 
Sonen har en plats där han ställer sina höbalar på förvar, inte så långt från själva lantbruket. Några tjejer hade cyklat förbi och känt en stickande doft från platsen. När de undersökte det närmare såg det att en av balarna hade tänts på. Detta hände mellan 12-13 i dag torsdag. Andreas ringde polisen i Piteå som rubricerade händelsen som försök till mordbrand. Det hade kunnat få väldigt tråkiga konsekvenser.

Danne

 
Daniel, en av våra tre söner.

Sven-Erics /1976

 
Tisdagen den 21 september 1976 kl 10.00 rullade Sven-Erics orkesterbuss in mot Cirkus i Stockholm. Bandet från Hudiksvall skulle medverka i det då så populära Nygammalt med Bosse Larsson som programledare. Fredagen den 24 september gick Nygammalt ut i riks-TV inför ca tre miljoner tittare.
 
Källa: Sven-Erics dansbandet från Hudiksvall.

Gretsch /1960

 
De första trummorna som jag spelade på var av märket Gretsch.

Gunnar Björnstrand / 1960

 

Matz Bladhs - Falkenberg /1984

 

Efterlysning!

 

De´var då de´!

 
 

John Botvid /1944

 
John Botvid f. 12 september 1889, Göteborg, d. 20 februari 1964, Stockholm.
 

Mors lilla Max...

 
Mors lilla Max uti skogen gick.
Rosor på kinden och solsken i blick.
Läpparna små utav bär äro blå,
bara han slapp att så ensammen gå.
 
Brummeli Brum, vem lufsar där,
jo, farfar med kameran i hand han visst bär.
Han tar många bilder på mig varje gång,
jag tror att jag skyndar mig hem på en gång.
 
I gläntan står Norah med hinken i hand,
den brukar ibland var fylld utav sand.
Idag har hon fyllt den med bärer så blå,
sist när hon räkna dem så var det 22.
 
Roger Lindqvist   

Avans Lantbruk - 13 augusti 2018

 
Bonden i sin skördetröska idag måndag. Kl 11.00 var vi förbi för att städa i lokalen. Bonden som har fullt upp, kom också förbi för att äta lunch.

Hemläxa!

Hemläxa, som min trumlärare gav mig. Ca 1970.

John och Emmy

 
Ett bröllopsfoto på John och Emmy Risberg, Hortlax. Emmy var min faster, John hennes man. John föddes i Öjebyn 1912 och avled 1987. Emmy var född i Hortlax 1914 och gick ur tiden 1998. Äktenskapet var barnlöst. Det här fotot hängde i deras vardagsrum på Hortlaxvägen. John var skomakare, Emmy mattant i Centralskolan i byn.
 
 
John och Emmy på besök hemma hos oss sommaren 1966. Emmy i blå klänning, John i vit skjorta sittande i profil och med sin älskade pipa med tillhörande tobak prydligt lagt på marken. Bredvid John sitter min far som också hette John. Min mor står med kaffepannan färdig att servera gästerna. Mannen till vänster om min far heter Herman han var stuggranne med Emmy och John på Långskatan i Öjebyn. Om det bara gick, så skulle jag kliva in i bilden för att få umgås med dem. Gerds kille, Henning, tog bilden.
 
 

Lördag 12 augusti 1995 kl 17.30

En alldeles förtrollad afton upplevde vi i OPUS igår kväll. Vi spelade på Restaurang "Södra Hamnen" i Luleå på deras utedansbana vid kajen. Högsommarvärme hela dagen kvällen och hela natten. Mycket folk som uppskattade vad vi gjorde. Allt tycktes stämma också rent musikaliskt. Arrangören ville ha oss tillbaka flera gånger.
 
Hämtade Sture på Trossgatan 41 där han just har flyttat in. Hans fru skulle ha bilen så han åkte med mig. Håkan hade fotbollsmatch i Storfors (som Infjärden vann med 4-0) så han körde själv. Likaså Stefan, så det var Sune, Sture och jag som åkte i orkesterbussen till Luleå och hem på natten.
 
Under dagen igår var vi till Byske. Jag, Elisabeth, Ante, Robert, Daniel och David. Även mor och far var in på Knallen i Byske. Vi körde över Finnträsk hem. Var även in i kyrkan där. Robert ska följa med Gustav och hans familj med båt till Piteå. Det är konsert där ikväll med Strömstedt, Glenmark och Orup på Norrstrandsbadet. Även Uno Svenningsson är med.
 
Har varit på Barnens Dag i Badhusparken idag. Bettan, Danne och jag. Håkan N. var där. Han var med i en Kabaré ett axplock från gamla nyårsrevyer. Han lånade våran sånganläggning med buss och allt. Träffade några bekanta, Janne H. Elly och Sune, Sven och Henny, Karin Berglund, mor och far var där också. Micke Sjöberg pratade jag också med.
 
Har varit varmt idag också. Just nu är det kvavt ute. Ante och David är i "gammelhuset" och spelar spel. Tror även att Björn är där. Mor och far är i husvagnen (tror jag).
 
Spelar nästa gång den 1 september i Kalix. Fick 1.000 kr igår i gage. Var hemma halv fyra. Vaknade kl tio hade tänkt gå på konserten ikväll. Men slutade ut det, 210 kr kostar entrén.
 
Roger.

Minne från 1960-talet

 
En gång såg våra mjölk- och långfilspaket ut som på bilden. Det fanns även en slags påhittig konstruktion där man kunde placera sina tetrapaket i. En sån plast-grej hittade jag idag på Noliautställningen i Piteå. Vi hade en likadan hemma i mitt föräldrahem.
 

Piteå

 

Rolf Åhmans orkester /2016

 
¤ Sune Andersson - sång, sologitarr
 
¤ Roger Lindqvist - trummor
 
¤ Hasse Eriksson - sång, kompgitarr
 
¤ Sune Karlsson - sång, bas

- Du har en myra på din sko, Norah!

 
Max och Norah på skogspromenad.
 
Foto: Farfar, den 12 augusti 2012.

Valet 1976

 
Inför valet 1976 gjorde EWK den här minst sagt vidlyftiga cirkus-aktiga skildringen av Per Ahlmark, Gösta Bohman, Thorbjörn Fälldin, Lars Werner och Olof Palme. Alla vet ju hur det gick! Olof Palme och Lars Werner tappade greppet om varandra och föll pladask ner i cirkusmanegen. Medan Thorbjörn, Per och Gösta gjorde succé hos publiken i cirkustältet.
 
Publicerad i Aftonbladet den 20 september 1976.
 

The Maniacs med Tom & Mick

 

I replokalen 2012-08-11

 
Kjell-Bertils i replokalen hos Leif Strandberg i Lillpite. Leif lånade t.o.m. ut sina trummor till mig under de här dagarna.
 
 
Robert Öberg och Lasse Öhman.
 
 
Robban Öberg och Thomas Åström. Kjell-Bertils började som trio 1968. Så småningom så blev man en kvintett. Kvintetten växte till sextett. När jag började 1982 så var vi fem man. Inför spelningen på Piteå FH hösten 2012 så hade vi krympt till kvartett, Robert Öberg, sång, gitarr, Thomas Åström, sång, keyboard, Lasse Öhman, bas och Roger Lindqvist, trummor. Tre utav oss, Robert, Thomas och jag har spelat i Kjell-Bertils, däremot inte Lasse Öhman som var stand in för bandets grundare Kjell Andersson som inte kunde medverka.
 
 
 

Max & Roger 2013-08-11

 
Max och farfar Roger instängda i en Samsung mobiltelefon.
 

För att inte tala om alla dessa kvinnor /1964

Allan Edwall och Bibi Andersson i filmen, För att inte tala om alla dessa kvinnor.
 
Andefattig television den här regniga fredagskvällen. Därför kom Ingmar Bergmans "För att inte tala om alla dessa kvinnor" som en räddning från skyn. Jag minns inte att jag har sett den tidigare. Däremot har jag läst om den i nån filmtidsskrift.
 
Förutom Edwall/Andersson så syntes även andra välkända nunor: Eva Dahlbeck, Mona Malm, Gertrud Fridh, Karin Kavli, Harriet Andersson, Jarl Kulle och Georg Funkquist. I en mindre roll så skymtade Carl Billquist förbi. Den sistnämnde mötte jag en regning julidag 1987 på Hötorget i Stockholm. Jag gick fram och presenterade mig och bad om en autograf. Han var just då aktuell i TV-såpan Varuhuset. Carl Billquists farbror hette Fritiof Billquist, även han skådespelare, och en gång gift med sångerskan Ulla Billquist. Carl Billquist avled den 24 maj 1993 fem dagar efter sin 60-årsdag.

Kärlek på turné /1955

 
Biografen i Adak den 9 augusti 2012. Foto: Roger Lindqvist.

DANZELLS

 

Tage Öst & Fyrklang

 

Bengt-Erics showtett - Skellefteå

 

Erik & Anna Öst

 

Max Rogers - Norrköping

 

Sundbälgarna - Oxelösund

 
 

Flippers

 
 

Kjell Brooz - Karlskoga

 
 

Eurovisions-schlagerfestivalen 1966 Lill & Svante

 

Sten & Stanley 1962-1987

 
 

Harriet Andersson /1969

 

Liv Ullman /1968

 

Ingmar Bergman /1969

 

Lill Lindfors & Svante Thuresson /1966

 

JIGS - Trollhättan

 

Cedermarks & Norrsken

 

Totalkrasch!

 
I slutet av julimånad 2013 hände en otäck bilolycka på vägen mot Pite havsbad. Som man kan se på bilden, så var det fråga om en totalkrasch. Jag tror att bilen även fattade eld. Men tacksamt nog så överlevde de inblandade.
 
foto Roger Lindqvist 2013-07-29

Streaplers, Flamingo och Arvingarna /1993

 
 

Skivinspelning i Skellefteå /1978

 
Studio Skelton, Skellefteå, maj 1978. Vid mixerbordet, Tommy Forsséll, inspelningstekniker. De övriga: Rolf Åhmans orkester, Hasse Eriksson, sång, gitarr, Roger Lindqvist, trummor, sång, Sune Andersson, gitarr, sax, sång och Gunnar Sandbladh, hammond, sax, stråk, sång. Fotograf var Sven-Åke Andersson, bas, sång. Tommy Forsséll var son till Yngve Forsséll.

Populäraste dansbanden 1994

 
Sten och Ebbe Nilsson, kungar på dansbandstronen, 1994.
 
 
¤ Sten & Stanley
 
¤ Lotta Engbergs
 
¤ Lasse Stefanz
 
¤ Thorleifs
 
¤ Arvingarna
 
¤ Curt Haagers
 
¤ Matz Bladhs
 
¤ Grönwalls
 
¤ Drifters med Marie Arturén
 
¤ Nick Borgens

Gubben i lådan!

 
Våren 1965 var Carl-Gustaf Lindstedt "Gubben i lådan" i Hylands hörna. Jag minns honom mycket väl de gånger vi satt framför vår TV-apparat och skrattade och njöt.
 
Under året 1965 så gästades Lennart Hyland och hans populära hörna av följande gäster:
 
Lasse Lönndahl, Sven-Bertil Taube, Olof Thunberg, Ulla och Ulrik Neumann, HasseåTage, Inga-Lill Nilsson, Julia Caesar, Cilla Ingvar, Lars Krantz, The Mascots, Ingvar Wixell, Alice Lyttkens, Busk Margit Jonsson, Kar de Mumma, Yngve Gamlin, Sven Lindberg, Siw Malmkvist, Gus Dahlström, Holger Höglund (Gus och Holger), Catrin Westerlund, Putte Wickman, Thore Skogman, Anita Lindblom, Anders Börje, Sigge Fürst, Jarl Kulle, Thorstein Bergman, Katie Rolfsen, Göran Stenlund, Martin Ljung, Kerstin Tidelius, Gösta Knutsson, Astrid Lindgren, Per Grundén, Gunnar Wiklund, Nicolai Gedda, Ulf Palme, Hootenanny Singers, Calle Jularbo, Lill Lindfors, Alice Babs, Carl-Henrik Norin (han skrev Hylands hörnas signaturmelodi), Sven-Ingvars, Gösta Bernhard, John Elfström, Lasse Pöysti, Birgitta Ulfsson, Inga Tidblad, Hjördis Pettersson, Olle Adolphson, Carl-Anton Axelsson, Cacka Israelsson, Bertil Boo, Lill-Babs, Rolf Björling, Povel Ramel, Beppe Wolgers, Östen Warnerbring, Hatte Furuhagen, Moltas Eriksson, Monica Zetterlund, Bo Setterlind, Lars Ekborg.
 
Av de som här uppräknats, så finns endast 11 personer kvar i livet idag, 2018.

Opel Kapitän /1950

 

Cornelis Vreeswijk 81 år

 
I dag den 8 augusti 2018 är det 81 år sedan Cornelis Vreeswijk föddes.
 
 

Farsan / dec.1976

 
Min far: John Elof Lindqvist (1923-2005).

Floyd Patterson /1964

 

Teknik för alla

1957
 
1964
 
1965
 
 

Stål-Långben räddar världen /1968

 
Stål-Långben är en hyvens kille! Om han hade varit politiker och partiledare för ett parti hade jag naturligtvis lagt min röst på honom. Varför finns det inga killar som Stål-Långben idag 2018? Jo, det är så klart, hade han funnits här och nu, hade han säkert fått skäll av Gudrun Schyman. "FI-tusan för Gudrun Schyman!"

BORTALAGET /1976

 

Stöldturné /1960

 
250 ungdomar på stöldturné, mars 1960.
 
Luleå kommuns bildarkiv /1960

Hjärngympa!

 

Morfar Sanfrids skrivböcker

 

Max, 8 år undrar...

- Varför ligger molnen på varandra, farfar?
 
Sagt i bilen på väg hem från Swensbylijda med farmor och farfar, den 7 augusti 2018.
Ytterligare en fundering av Max:
 
- Inte för att jag menar nåt illa, men visst blir man trött när man blir gammal?
 
Filosofen Max, 8 år.

Anders Erikssons med Sven-Erik Mörtsjö - Hudiksvall

 
 

Nya Shanes /1969

 
Fr v Lennart Grahn, Rolf Carvenius, Tommy Wåhlberg, Kit Sundqvist, Tor-Erik "Torra" Rautio. Mannen längst till höger är troligtvis Silas Bäckström.

Tremelous /1967

 
Gruppen bildades redan 1958, och finns fortfarande kvar, men med endast en originalmedlem. Bandets största hit var Silence Is Golden.
 

Sven-Ingvars /1965

 
DN - 23 mars 1965.
 
Tack, för annonsen, Kaj Lärka.

Björn Borg - 1981

 

Hootenanny Singers

 

Torsdagen den 28 september 1967

 
Varje torsdag i många år köpte jag troget min Kalle Anka-tidning. Den här dagen, den 28 september utgjorde inget undantag. Samma vecka, tisdagen den 26 september, fyllde jag 10 år. Jag gick i klass 3B i Sörbyskolan i Hortlax.

Indian MC

 
Den här bilden tog jag igår då vi besökte Noliautställningen i Piteå.

Min fars "lilla blå"

 
När vi häromdagen åkte till Svensbyån, på vägen mellan Blåsmark-Svensbyn med fikakorgen, stod den här blåa VW:n parkerad vid vägkanten. Min far hade en liknande bil som vi också brukade parkera på ungefär samma ställe, när vi åkte på utflykt till samma plats. Den här bubblan gissar jag var av en lite senare modell, möjligen 1965? Min fars bubbla var en 58:a.

Det nya Sverige!

 
 

Malte, 6 år!

 
Här har Malte precis kommit till världen. Undret skedde tisdagen den 7 augusti 2012, kl 8.53 på Sunderby sjukhus. Vikt: 4110 längd: 51 cm.
 
 
Födelsedagsbarnet för några veckor sedan. GRATTIS!
 

Rolf Åhmans orkester - Älvsbyn

ROLF ÅHMANS den 5 augusti 2016.
 
¤ Sven-Åke Andersson
 
¤ Hasse Eriksson
 
¤ Roger Lindqvist
 
¤ Sune Karlsson
 
¤ Sune Andersson
 
Gruppen bildades 1968.

Cool Candys

 

The Moonlighters

 

Owe Thörnqvist

 

The Violents

 

Tonix

 

The New Generation

 

Fridolf Rhudin

 

Towa Carson & Lasse Lönndahl

 

The Shanes

 

Tuttan Renholm - Skellefteå

 
Heter idag Margareta Bäckström. Margareta sjunger än i dag. Under 50-talet var hon barnstjärna. I början av 60-talet blev hon sångerska i Yngve Forssélls.

Sven-Ingvars

 

Cornelis Vreeswijk

 

Östen Warnerbring

 

Anna-Lena Löfgren (1944-2010)

 

Tommy Körberg

 

Janne Önnerud

 

Carli Tornehave

 

Gunnar Wiklund

 

Radio Luxembourg

 

Stig Grybe

 

Monica Zetterlund /1967

 

SCHYTTS

 
 

Gäddviksbron, Luleå /juli 1960

 
Luleå kommuns bildarkiv.

Piteå

 
 

"Varför tar du så många bilder, farfar?"

Norah, den 29 juli 2012.

Lill-Babs - 1961

 
Allas vår älskade Lill-Babs den 22 september 1961. Svensktoppsdebuten kom den 27 oktober 1962 med låten: Att Vara Förälskad. I en vecka låg den på listan som bäst på en 4:e plats.

Jörgen Edman /1965

HEMMETS VECKOTIDNING - 5 april, 1965.

Gunnar Wiklund /1965

 
Gunnar Wiklund har firat fina framgångar på Västkusten i år, i Hagge Geigerts "Blågula Svea". Delar av den har spelats in för TV. Även i ett alldeles eget TV-program har Gunnar framträtt helt nyligen. Det handlade om hans arbetsdag. I Svensktoppen ligger han högt. Gunnar har all anledning att glädjas. Lycklig ser han också ut på denna bild. Han lutar kinden mot sin söta, leende hustrus. Hon heter, som bekant, Gudrun. Idolens hund är tydligen en snobb. Åtminstone lystrar den till namnet Snobben.
 
HEMMETS VECKOTIDNING - 5 april 1965.

Legenderna från Värmland!

 
 

Loke och morfar Hasse

 
Bilden har jag lånat av Caroline Pettersson.

På turné tillsammans, 1968: Agnetha Fältskog & Jörgen Edman

 
HEMMETS VECKOTIDNING - 21 oktober 1968.

Dansband

 
 
 

Country Four /1966

 
 

Thore Skogman

 
 

Grattis, Gunwer Bergqvist!

 
Ett jättestort Grattis till Gunwer Bergqvist som igår den 3 augusti fyllde 86 år.

Sten & Stanley

 
 

Lövin & Fridolin, med röda näsor på en trampolin

Cirkus Scotts Robert Bronett, har inför nästkommande säsong engagerat två nya clowner: ISABELLA LÖVIN och GUSTAV FRIDOLIN.
 
 

Den 3 augusti 2012

Först en koll på glasögonen...
 
Sedan en promenad i skogen...
 
 

I den flyktiga stunden

Gläds, i den flyktiga stunden,
ty den kommer aldrig tillbaka.
 
Roger Lindqvist 

Tingsholmen - 3 augusti 2012 kl 16.30

 
Foto Roger Lindqvist
 

Gamla bilar från förr - Badhusparken 2/8 2018

Varje torsdag under sommaren, bjuds piteborna (även andra intresserade) på en syn som heter duga. Gamla fordon från förr förgyller då parken. Under gårdagskvällen (varmt ute) så mötte jag min gamla spelkompis Janne Höglund. Janne och hans Seija blev för en tid sedan lyckliga ägare till en Volvo Duett från 1965.
 
Det blev en stund vid kaffebordet med paret Höglund. Även Erling Dahlberg och Thomas Grahn tittar förbi. Erling har jag också spelat med, i OPUS. Så även med Thomas, en gång på en utedansbana på Furunäsets sjukhus, 1980. Vad Janne beträffar så spelade vi tillsammans i John Harrys 1973. Även med Rolf Åhmans, 1977-78.
 

Joe´s Combo - Årstidernas Park, Umeå

 
Joe´s Combo, Årstidernas Park i Umeå, onsdagen den 1 augusti 2018. Fr v Jan Hofverberg, Jan Svensson, Sebastian Swan, Roger Lindqvist, Gustav Afsahi och Jan-Olof "Joe" Eriksson (skymd bakom högtalaren).
 
 
Roger Lindqvist och Gustav Afsahi. Bakom oss ses Umeälven flyta fram.
 
 
Jan Hofverberg, bas, Jan Svensson, sång, gitarr, "Joe" Eriksson, gitarr, Roger Lindqvist, trummor och Gustav Afsahi, keyboard, sång.
 
 
Bilderna har jag lånat av Kjell Larsson.
 
 
 
 
 

RSS 2.0