Gamla bilar från förr - Badhusparken 2/8 2018

Varje torsdag under sommaren, bjuds piteborna (även andra intresserade) på en syn som heter duga. Gamla fordon från förr förgyller då parken. Under gårdagskvällen (varmt ute) så mötte jag min gamla spelkompis Janne Höglund. Janne och hans Seija blev för en tid sedan lyckliga ägare till en Volvo Duett från 1965.
 
Det blev en stund vid kaffebordet med paret Höglund. Även Erling Dahlberg och Thomas Grahn tittar förbi. Erling har jag också spelat med, i OPUS. Så även med Thomas, en gång på en utedansbana på Furunäsets sjukhus, 1980. Vad Janne beträffar så spelade vi tillsammans i John Harrys 1973. Även med Rolf Åhmans, 1977-78.
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej ! Jag har åkt runt mycket i sommar på olika veteranbilsträffar , tycker det är kul att se gamla bilar som var vanliga när man växte upp på 60-talet. Tyvärr är det inte många som vill bevara dessa bruksbilar som tex Ford Taunus , Ford Mustang brukar stå i långa rader , men ytterst sällan ser man en gammal Taunus. Volvo Duett ser man tyvärr inte ofta idag heller, många blev ju ombyggda till EPA-traktor i o m att Duetten är ram-byggd , ett krav för EPA-traktorn.
En ytterst ovanlig Volvo såg jag nyligen på en bilträff , en Volvo PV cab , den lycklige ägaren berättade att den kostade dubbelt så mycket som en vanlig PV på 50-talet ,inte vanlig då och definitivt ovanlig idag. Ägaren berättade också att trots att bilen heter PV , ser ut som en PV , så har cabben mer gemensamt med Volvo Duett , den är rambyggd.
Vi hade en Volvo PV 444- 57 när jag växte upp , skulle vara kul att ha en Pv-cab , men den får man nog bara drömma om ,de få som finns kvar är ytterst sällan till salu.
mvh Tomas

2018-08-07 @ 15:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0