Filmstjärna?

Tja, han kanske liknar en slags hårdkokt filmgangster i en film från 50-talet, men det är min pappa John.
 

Transportcentralen Öjeby sjukhem 2002

Det blev sammanlagt 30 år som jag jobbade på landstinget. 15 år vid Furunäsets sjukhus resten vid sjukhemmet i Öjebyn.

Kenneth

Kenneth Sandström, pastor, förkunnare, debattör och musiker. Kenneth tillhör tjocka släkten. Kenneths mor Gun f. Lindqvist är en äldre kusin till mig. Gun var aktiv inom Pingstkyrkan i Piteå och jobbade som körledare. Kenneths morfar Ingvar Lindqvist var bror till min far John Lindqvist. Ingvar var född 1911 och gick bort 1976, min far föddes 1923 och gick ur tiden 2005. Kenneths dotter och söner är också aktiva musiker. Det finns med andra ord många musiker i släkten.
 
 

Blivande storheter

Till vänster Göte Wälitalo och Peter Pekka Lindmark hemma i Kiruna. Båda killarna blev framgångsrika ishockeymålvakter. Göte föddes 1956 Pekka 1957.

Thorleifs

 

Julmiddag på Furunäsets sjukhus

Julmiddag på Personalbaren för Centralkökets anställda vid Furunäsets sjukhus december 1989 (tror jag). Elisabeth var där, hon tog den här bilden.

Storforsen sommaren -93

Fr v Joel Sandberg, Kjell Holmbom samt Roger och Elisabeth Lindqvist.

I hammocken sommaren 1969

Min mor vilar i hammocken en tidig sommarmorgon 1969.

Mor, far o syster /1953

 

Hammarström & Salming

Inge Hammarström & Börje Salming, Brynäs IF.

"Honken" Holmqvist in action VM 1970

 
 

Viktor i drömmens Amerika

Mellan 1990-2007 skrev jag en hel del om emigration. Bland annat berättade jag om min farmor Hannas lillebror Viktor i PT några gånger. Han försvann spårlöst. Något svar fick jag aldrig. Däremot så hittade jag mina tremänningar Jerry och Skip och deras familjer.

"HONKEN"

Det finns bara en "Honken"...

Kjell-Bertils (KÅBES) /1982

THOMAS, ROBERT, KJELL, ALLAN, ROGER.
 
PK-FOTO PITEÅ.

Bryggargatan Piteå

Vid matbordet hos dottern Elly Nilsson och hennes man Sune på Bryggargatan i centrala Piteå.
 
Den obligatoriska kaffetåren efter middagen. Dottern Elly serverar sina föräldrar. Sune tog bilderna. Årtalet cirka 1959-60.
 

Onsdagen den 10 juni 1998

Samma dag som fotbolls VM började i Frankrike så fyllde mellersta sonen Robert 14 år. TV:n i sin vrå köpte vi hos Gösta Wikstén i Piteå. Samma med videon men den köpte vi nåt år tidigare. Det var Gösta själv som levererade apparaten när han hade slutat för dagen och var på väg hem till sitt hus i Hortlax.

Julafton 2002

I vardagsrumssoffan mina föräldrar och min pappas äldre bror Sven.

Lennart Hyland /1972

 

POLISEN /1969

 
 
 
 
 
 

Clint Eastwood 92 år

I dag fyller mannen, myten och legenden Clint Eastwood 92 år. GRATTIS CLINTAN, jag ringer dig ikväll.

I bagarstugan

 

William Thoresson 90 år

 
Idag säger jag stort GRATTIS till fd gymnasten William Thoresson på hans 90-årsdag. Thoresson vann guld vid OS i Helsingfors 1952. Under OS-turneringen i Melbourne 1956 tog han silver. Autografen daterat den 10 januari 1957 damp ner i min kusins brevlåda under januari -57.

Tre Kronor laddar upp VM 1970

Med all säkerhet såg både jag och min far den här matchen. Vad motståndarna hette vet jag inte. Killen med nummer 15 på ryggen är Lars-Göran Nilsson från klubblaget Brynäs IF. Nummer 3 är Arne Carlsson i Södertälje (SSK). Nummer 20 är Anders Hedberg i MoDo, och nummer 13 Roger Olsson i Västra Frölunda. Nummer 12 är spelaren Stig-Göran "Stisse" Johansson även han från SSK.

POVEL RAMEL 100 ÅR

 
 
 
 
Min allra första LP i vinyl var med Povel och hans musikaliska kamrater. Vi hälsade på en kusin till min mor och hans familj. När vi skulle åka hem frågade hans hustru om vi ville ha en hög med stenkakor. När vi kom hem så upptäckte vi att det fanns en skiva med märket "Long Play" dvs LP i högen. Det innebar starten för min stora förtjusning och beundran av mästaren Ramel. Stenkakorna gick sönder, men plattan med Povel finns kvar ön i denna dag.

Tjocka släkten

Kenneth Sandström, pastor, förkunnare, debattör och musiker. Vi är båda födda 1957. Kenneth är son till Gun en äldre kusin till mig.
 

Jan Malmsjö 90 år

 
 
 
 

Hortlax 28 maj 2022

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto Roger Lindqvist
 

Bron över floden Kwai (i Piteversion)

 

Vissa ansikten glömmer man inte...

...speciellt inte de ansiktslösa... Uttrycken är NOLL!

Svend Asmussens orkester i ESSO-reklam 1960-tal

 
 
 
 
 
 

Mors dag 29 maj 2022

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mors dag hemma hos Ante, Carro, Norah, Malte och Loke. Övriga gäster: Roger, Elisabeth, Robert, Jannice, Max, Daniel, Linda, Mateo, Mila, Roland och Ann-Kristin. Vädret var det bästa tänkbara. En underbar dag med andra ord.
 
 
 
 

Mors dag 29 maj 2016

Lilla mamma, jag önskar dig en fin mors dag idag, trots att du icke längre vandrar här på jorden. Så jag hoppas att all den kärlek och respekt jag har och hade för dig, skall nå ända upp till din himmel.

Man med kaffekopp

Det är favoritkoppen som jag håller i. Tvillingkoppen gick sönder häromveckan (mitt eget fel) så nu måste det drickas försiktigt i den som är kvar. Vet inte om kaffekoppar kan bli ledsna, men jag tycker mig ha sett att den verkar aningen tyst numera.

MORS DAG

 

Trött trumslagare i turnébuss 1974

 

På turnén sommaren 1974

Anette och Roger, Anders och Agnetha. Östtyskland 1974.

Jan Malmsjö 90 år

En av våra mest mångsidiga artister, JAN MALMSJÖ fyller 90 år idag den 29 maj. Jan Malmsjö är rikt begåvad med många bottnar. Han har i det närmaste allt. Han är en mästare på djupet men även på det glättigare. Ena stunden tunga roller på Dramaten, för att i nästa stund glida fram över dansgolvet med sin partner i famnen. Komik, tragik, dans. Det är bara att buga och gratulera.

LOGEN LÅNGTRÄSK

 
 

ALF JOHNNYS - PITEÅ

 
¤ ALF NILSSON - dragspel
 
¤ JOHN WIKLUND - gitarr, sång
 
¤ ÖSTEN BERGLUND - bas
 
¤ ODAL WIKLUND - trummor
 
 
Alla medlemmarna är idag avlidna. Beträffande basisten Östen Berglund så har jag för mig att vi spelade tillsammans i John Harrys vid nåt tillfälle. Östen var även medlem i Arne Björkmans orkester från Lillpite en gång.
 

Konfirmation 1945-06-16

 
 
Svärmor Ruths konfirmation i Älvsby kyrka den 16 juni 1945.

Povel Ramel, en hyllning

Den 1 juni 2022 är det 100 år sedan Povel Ramel föddes. Jag uppmärksammade honom i Piteå-Tidningen den 11 maj 2007. Den 5 juni samma år avled han, han blev 85 år gammal.

Lars-Erik Sjöberg & "Stisse" Johansson /1970

 
Två storheter inom svensk ishockey:
 
¤ LARS-ERIK SJÖBERG (1944-1987)
 
¤ STIG-GÖRAN "STISSE" JOHANSSON (1943-2002)
 
IDOLER DÖR ALDRIG!!!!
 

POP /1965

 

RAGGES

Andra killen till vänster är min fd kollega i dansorkestern OPUS, Erling Dahlberg från Piteå.

Tidningsbud december 1955

Redan klockan halv 2 börjar Folke Eriksson sitt jobb i PT:s distrubitionsavdelning.
 

Vi hade i alla fall tur med vädret

 
 
Mannen till höger heter/hette  Brage Hellgren och var bosatt i grannskapet i Övremarken, Hortlax. Brage förekom även i några scener i Jägarna som spelades in i Älvsbytrakten sommaren 1995. Brage avled för ett antal år sedan.
 
Gunnar "Knas" Lindkvist med metspöt och på filten i solglasögon Clarie Wikholm.
 
 
Sommaren 1979 spelades kultklassikern Vi hade i alla fall tur med vädret in på olika platser i Norrbotten. Bland annat på Pite havsbad.
 
 

ABBA och personerna bakom

ABBA. Brighton lördagen den 6 april 1974.
 
Sven-Olof Walldoff (1929-2011).
 
Ola Brunkert (1946-2008) och Rutger Gunnarsson (1946-2015).
 
När ABBA vann med sitt Waterloo så var fokus på Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid. Men i bakgrunden fanns tre viktiga personer, dirigenten, mm Sven-Olof Walldoff, basisten Rutger Gunnarsson och trumslagaren Ola Brunkert. Medan medlemmarna i ABBA var ansiktet utåt, var gänget bakom själva kittet som höll ihop det musikaliska. Samtidigt så var Björn och Benny en riktig framgångsduo.
 
 

Grattis till körkortet, Mateo

 
 
 
 
 
 
 
Rekordung bilförare, 2 år och 3 månader.

NU RÄCKER DET...!!!

 
 
 

Invigningen av Norrmalmia /1966

 
Invigning lördagen den 7 maj 1966. På Norrmalmia har jag spelat många gånger. Både till dans och några gånger på konserter.

Elever från Hortlax - maj 1966

 

TV-tablå 22-28 maj 1968

 

THORSTEIN BERGMAN DÖD

Jag älskade hans röst. Jag älskade han tolkning av Dan Anderssons Helgdagskväll i timmerkojan. Och mycket, mycket mer. Vila i frid!
 
Thorstein Bergman blev 79 år gammal.

Ray Liotta död

 

Älvsbyns sommarflicka 1966

PT ¤ Måndag den 1 augusti 1966

John Mateo Lindqvist

 
 

Familjen Lindqvist/Jonsson

Linda, Daniel och lilla Mila.
 
Mila Lindqvist, född på påskaftonen 2022.
 
Pappa Daniel med dottern Mila. Familjen Lindqvist/Jonsson var bjudna på middag hos oss i afton. Mateo var inte med på bilderna pga en viss Alfons Åberg i TV-rutan.
 

Ja, du store tid...

 

En god vän till familjen

Kurt, en vän att lita på!

Putte Kock 1978-05-25

 

Gretsch

Ett liknande trumset fanns i skolans musikrum vid Centralskolan i Hortlax. Det var som en andlig upplevelse varje gång man kom in i rummet.

LOKE

Denna regniga dag, Kristi Himmelsfärdsdag har vi Loke på besök. Loke är en helskärpt kille som vi brukar kalla Professorn. Jag har varit en vända på Avans lantbruk med dammsugaren. Städning i lunchrummet stod på agendan.

C G Hammarlund /1958

 

När sanningen blev till ett helvete

Efter att journalisten Peter Bratt avslöjade justitieminister Lennart Geijers umgänge med prostituerade, blev hela hans liv till ett rent helvete. Bratt kom för nära sanningen. Leif GW Persson befann sig också mitt i stormen. GW visste att Geijer hade en affär med en prostituerad. "Därför blev jag fly förbannad när Palme stod och ljög svenska folket i ansiktet". Citat Leif GW Persson. Medan sanningssägaren Peter Bratt tvingades be Geijer om ursäkt, så fick Sveriges justitieminister skadestånd. Rikspolischefen Carl Persson visste också om vad Geijer hade gjort. Han lämnade över ett PM till Olof Palme där det stod att läsa svart på vitt det som inträffat. Palme låste in Carl Perssons PM i ett kassaskåp. Det var inte förrän de borgliga hade vunnit valet och Thorbjörn Fälldin blivit vald till ny statsminister som kassaskåpet öppnades på vid gavel. Även Fälldin förnekade händelsen. Bordellmamman Doris Hopp hade många exklusiva "kunder" däribland Thorbjörn Fälldin, åtminstone fanns det antecknat i hennes dagböcker.
 
 

Telefonkiosken, ett minne från flydda dar...

"Kan ni komma nu, jag står på busstationen och ringer..."
 
Så kunde det låta när jag ringde hem till mina föräldrar efter ett besök i Piteå på 70-talet. Körkortslös och ingen mobil.

Bus i blicken

Mateo har varit hos farmor och farfar några timmar under dagen. Alltid lika skojigt.

Storforsen omkring -68

En bild som jag lånat av svägerskan Solbritt Holmbom. Om jag inte är helt fel ute, så sitter min svärfar Felix Öhlund med sonen Göran längst till vänster. I den lila klänningen och med svarta skor sitter min svägerska Solbritt gift Holmbom och min andra svägerska Ulla-Maj gift Sandberg, klädd i en gulgrön klänning. Klänningarna hade systrarna Solbritt och Ulla-Maj sytt själva. Den övriga gruppen till höger, kom från Österbymo i Östergötland. Killen längst till höger heter Krister Klint. Den äldre mannen och kvinnan kan vara hans föräldrar. Troligtvis så är det hans syster i blå klänning hon hette/heter Gunilla f. Klint.
 
 

Besök på Avans Lantbruk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto Roger Lindqvist - 2022-05-23

Bobby Darin

Walden Robert Cassotto med artistnamnet Bobby Darin f. 14 maj 1936 d. 20 december 1973.

SCHYTTS

 

Louis Armstrong 1962-05-24

 

Flinta i färg 1962-05-24

 

En man som heter Börje

Berit, kan du be Börje börja bearbeta burgarna? Börjar inte Börje nu är jag beredd att beslagta brickorna som Börje bär. Bär till efterrät bör väl bli helt briljant? Dvs om nu inte Börje bär sig åt lika burdust som i början av sin behandling. Börje började jobba på ett bemanningsföretag, ett tag. Börje blev alltmer besynnerlig. Börjes ben bar honom inte längre. Börje borde bena ut sina problem. Börjes barn och barnbarn tycker att Börje har blivit en börda. Bekymmersamt säger Beda som alltid varit beredd att bistå Börje.
 
Roger

LOGDANS

Jag vet inte hur många logdanser jag varit med om under alla de fantastiska åren vi åkte runt i våran orkesterbuss. Många är det. Den här vackra välbevarade logen finns hemma hos en av sönerna. Han har ytterligare en loge men på en annan plats. Det är nästan så att det spritter i armar och ben dvs "trum-armarna" och "trum-benen".

SILVIA 1976-05-21

 

Ha alltid ESSO i tankarna

Två av våra mest förnämsta ishockeyspelare Lars Eric Lundvall & Ronald "Sura-Pelle" Pettersson.

I vått och torrt...

 

Intåg i sommarhagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mateo och farfar krattar löv

 

CEGES

 

Härlig försommardag

Elisabeth...
 
Drottning Kristina...
 

IC - Inköpscentralen

IC blev OK 1969. I Piteå fanns bensinstationen IC på Västergatan i centrala stan.
 
 Kusinen Roland minns jag jobbade på IC.

DN:s morgonmöte...

 

Chris Quintos Piteå /1966

 
Medlemmar:
 
¤ Roland Fjällström, 19 år, tenorsax.
 
¤ Folke Börjesson, 23 år, sologitarr.
 
¤ Björn Landgren, 22 år, vokalist, gitarr.
 
¤ Anders "Bubben" Burström, 17 år, orgel.
 
¤ Rolf Johansson, 19 år, bas.
 
Anders "Bubben" Burström avled 45 år gammal under tv-inspelningen av "Duell i Kittelfjäll" 1994 som han gjorde med vännen och kollegan Ronny Eriksson. Anders Burström medverkade också i programmet "Släng dig i brunnen". Jag spelade jazz några gånger med Bubben i en musiksal på Strömbackaskolan i Piteå. Den morgonen då han skulle åka till Kittelfjäll mötte jag honom på OK-stationen på Degeränget i Piteå. Han skulle tanka sin bil.
 
"Bubben" Burström ackompanjerade kollegan Ronny Eriksson i "Eugen Sandbergs trio". Eugen Sandberg var ju spionen Stig Berglings nya namn. Han rymde ju så småningom. Pga det så blev Eugen Sandbergs trio en duo.
 

Douglas Westlund

Trumslagaren Douglas Westlund, idag 77 år gammal. Vilka underhållningsprogram man än såg så satt Douglas där bakom sina trummor. Och det var väl tur. På grund av det så blev han en av de trummisar jag såg upp till. Jämte Olle Åkerfeldt, även han en respekterad trummis, så blev Douglas detsamma för mig. Så heder och djupt tack kära Douglas för alla de där åren.
 
Roger.
 

Prästgårdsgatan/Lillbrogatan, Piteå /1958

Den här bilden tog jag mig friheten att låna av Lennart Lundqvist.

Alex, kattanställd vid Avans Lantbruk i Hortlax

 
Det är icke enbart "människoanställda" vid Avans Lantbruk, det finns även två "kattanställda" också. En av dem syns på den här bilden, det är Alex. Hennes brorsa Figaro jobbade på annat håll när jag tog den här bilden idag söndag. Vi har haft en riktigt härlig sommardag idag med över 20 plusgrader. Jag och Elisabeth promenerade iväg till Daniel, Linda, Mateo och Mila. Ja, katten Selma pratade vi med också.

Varför ljuger ni?

 

Radioprogram

 

Per Oscarsson /1966

 
1966-05-21

TV-tablå/1971

8 november 1971.

"PERTAN"

Min trumkollega Per-Olof Alm på facebook. Han var trummis i popbandet Sleepstones där Janne Schaffer spelade gitarr. Sångaren hette Ted Åström. Idag spelar han med Johnny Lundin, duktig gitarrist som spelade med The Maniacs, Jan Rhode, Janne Önnerud, Tommy Körberg m fl. Johnny har t.o.m. gjort en konsert i Hortlax kyrka. Johnny är också en facebookvän.

FLORODOL /1943

 

HIGH CHAPPARAL

Big John Cannon, Victoria hans hustru, Billy Blue hans son och Manolito, Victorias bror. Det här var också helig tid när High Chapparal red in i vårt vardagsrum. Men oj vad det dammade.
 
Billy Blue, John Cannon och Buck, bror till John.
 

Familjen Fred Flinta

Det var helig tid när Familjen Flinta visades i vår svartvita TV.

Berth Idoffs

Stående till vänster: Saxofonisten Bo Jansson, känd från Ingmar Nordströms orkester där han fanns med mellan 1966-1991.

Jowa - Piteå

 

FERNANDOZ

 

Svärfar Felix

Här visar svärfar Felix upp sin fiskefångst. Han var en man med stort fiskeintresse. Till höger hans Opel Rekord med reg. nr BD44218. Enligt min hustru Elisabeth så hade Felix även en Opel Kapitän i sin ägo. Felix var född 1922 och gick bort 1982 nyss fyllda 60 år.

APKOPPOR

Journalisten och programledaren Peter Lindgren på TV4 ses här omgiven av tre presumtiva smittkällor. Tar detta elände aldrig slut? Två års husarrest pga pandemin. Nu kommer detta.

Knepigt giftermål

 

Jannez

 

TV-tablå/1979

Tisdag 22 maj 1979

Gång- och cykelvägen

I morse var jag ute på en långpromenad som tog över en timme. Då togs den här bilden. Jag var även och hälsade på barnbarnet Mateo och hans pappa Daniel som höll på med några saker utomhus i det 20-gradiga vädret. Det har varit en alldeles underbar lördag.

Norrmejerier vid Avans Lantbruk

Den här bilden tog jag på förmiddagen idag lördag. Vi skulle ge de två katterna Figaro och Alex mat. Då kom mjölktransporten.

Några Övremarksbor som jag minns

Erik och Essy Lindqvist.
 
Ivan och Elsa Lundmark.
 
Viktor Nilsson (1).
 
Viktor Nilsson (2).
 
Axel och Dagny Fahlman.
 
Åke och Tyra Nilsson.
 
Manfred och Märta Lundholm.
 
Gustav och Ida Berglund.
 
Herbert och Anna-Greta Berglund.
 
Herbert Berglund (1924-2013).
 
Familjen Lindgren.
 
Sixten och Anna Engman. I det röda huset som skymtar till höger bodde John och Maj-Gerd Lindqvist.
 
foto Roger Lindqvist - 21 maj 2022.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En plats att minnas...

I det röda huset i Korsträsk bodde Gunnar Sandbladh med sin familj. Där traktorn står brukade Rolf Åhmans orkesterbuss stå parkerad. Gunnar hade hand om bussen. När det var vinter och kallt brukade bussen stå på tomgång när vi anslöt oss för vidare färd till en spelning. Gunnar spelade sax och keyboard i bandet. Han sjöng också.
 
 
 
 

SKIFS med trumpeten i hand

 
 

Ruth Öhlund (1930-1980)

Elisabeths mor och min svärmor Ruth Öhlund.

Till minnet av ULLA-MAJ

 
 
 
 
 
 
Idag gjorde vi ett besök på kyrkogården i Älvsbyn där Elisabeths syster Ulla-Maj vilar.
 
 

Filosofen Boström

Här står han, filosofen Boström från Piteå mitt på Byxtorget bland röda tulpaner.
 
foto Roger Lindqvist (amatörfilosof)

Muskus, Vistträsk Älvsbyn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma hos Solbritt och Kjell i det natursköna Muskus.
 
foto Roger Lindqvist - 2022-05-20

Muskus, Vistträsk Älvsbyn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma hos Solbritt och Kjell i det natursköna Muskus.
 
foto Roger Lindqvist - 2022-05-20

GRATTIS MORMOR!

Hon föddes måndagen den 20 maj 1895, och gick ur tiden söndagen den 8 oktober 1964. Hon skulle med andra ord fyllt 117 år idag.

Dirigerar Londons Filharmoniker?

Vad i jösse namn gör jag här? Märkvärdig min jag har och kroppshållning. Solbrillorna på det Lindqvistiska huvudet och med en jacka istället för kostym, som knappt anstår en riktig dirigent. Kanske jag kollar skägget som har grånat betydligt de senaste året.

Fjärrskåderskan Hanna Lidman fyller 65

 
Hanna Lidman f. 1900 från Petbergsliden i Älvsbyn var mamma till välkända Saida Andersson, som ärvde sin mors siarförmåga.
 
 
Ludvig Englund som omtalas i artikeln var född med efternamnet Lindqvist, men bytte så småningom sitt efternamn. Han var kusin med min farfar Amandus Lindqvist.
 

Ulf Sterners NHL-debut/1965

 

ÖHMANS

December 1964

Berndt Egerbladh

 

Centrum Radio Piteå /1952

Skellefteå museum.

Olof Winnerstrand

En av den svenska filmens stora profiler: OLOF WINNERSTRAND f. 26 augusti 1875 d. 16 juli 1956. Hustru: FRIDA WINNERSTRAND (1906-1943)

Morfars och mormors väg i Blåsmark

 
 
 
 
Idag har vi vandrat på min morfars och mormors väg jag och Elisabeth. Här bodde familjen Lundgren med sina sex barn från 1924 och ca 30 år framåt i sitt röda hus.

Huvudlösa politiker

Huvudlösa politiker är det värsta jag vet. Är huvudet i olag, ja, då kan vad som helst hända.

HÅLL AVSTÅND!

HÅLL AVSTÅND SÅ DU INTE DRABBAS AV POLITISK SMITTA. Det är valår i år.

SLAM CREEPERS

 
 
 

Klockstapeln i Öjebyn /1964

 

Riksvägen mot Älvsbyn 1964

 

Hotel Christofer Piteå /1964

 

Nils Poppe /1964

 

"Honken" håller masken

 

RENAULT skrytbil?

1965-05-18

P3 annandagpingst

 
1975-05-18
 

Pite Havsbad

Än så länge inga badgäster, men lugn, de kommer att krylla av badsugna människor till sommaren.
 
foto Roger Lindqvist - 2022-05-18

Hemma på balkongen

Smörgåstårta, citronkaka och kaffe på balkongen idag onsdag den 18 maj. Barnbarnet Malte sov över hos oss natten som var. Efter att han åkte till skolan åkte vi till Avans Lantbruk för att fixa till en dammsugare. Så småningom åkte vi till Granngården för att köpa reservdelar till dammsugaren. Det fanns inga delar där. Sedan åkte vi till stan för att köpa en smörgåstårta som sonen Ante hade beställt. Full fart hela dagen. Nu ska vi se VM-matchen mellan Sverige och Finland.

"Håll naturen ren" vid Furunäsets sjukhus /1970

 
 

Höträsket, Hortlax

 
 
 
 
 
 
 
Det här var en badplats som vi ofta besökte jag och mina kompisar. Till och med våra söner brukade bada här ibland.
 
Foto: Roger Lindqvist /Onsdag 18 maj 2022.
 

EXTRA RAPPORT

Bo G Eriksson, pappa till E-Type. Sommaren 1973 blev en hektisk sommar. Det var riksdagsval i september, samtidigt så rånades en bank på Norrmalmstorg i Stockholm av rånaren Janne Olsson. Även Clark Olofsson var med på ett hörn. Inte nog med det, gamle kungen Gustaf VI Adolf blev sjuk och låg på Helsingborgs lasarett där han så småningom avled.

CABBY 1966

 

Erik Carlsson På taket

 

Monica Törnell

 

Anna Sundqvist /1968

 

MATZ BLADHS

 

Svensbyån "Vallen"

 
 
 
 
 
 
 
 
En plats där jag och mina föräldrar samt släktingar på min mors sida brukade träffas. Ibland med en burk surströmming.
 
 
Längst ner, sommaren 1970 satt vi församlade min mor, syster, morfar, mostrar, kusiner på Vallen som platsen också brukade kallas.

Fotbollslandslaget

Ett lag att vara stolt över

Biofilmer /1958

SvD ¤ Lördag den 17 maj 1958

"Åby" Ericsson & Bosse Larsson /1978

SvD ¤ 1978-05-17
 

TV-chefen Baehrendtz/1968

 
SvD ¤ Fredag 17 maj 1968
 

TV-tablå/1968

1968-05-17

VITA FRUN /1962

Premiär den 2 juli 1962
 

"Fin & trevlig gård. GODKÄND!"

Bra betyg för Avans Lantbruk!

Sexåringarna hittades välbehållna /1968

SvD ¤ 1968-05-17

IDIOTEN

 
Den ryske författaren Fjodor Dostojevskij skrev en gång romanen IDIOTEN. Vladimir Putin passar bra in som illustration.

LILL-BABS & Arno Gullbergs orkester i Ramdal, Harads

Jag glömde ju att publicera den här annonsen i förra inlägget. Lill-Babs uppträdde alltså också i danslogen Ramdal i Harads på 60-talet. Även Arno Gullbergs orkester från Piteå spelade på samma ställe.

Ramdal & Edeborg i Harads

Danslogen i Ramdal, Harads. Första gången vi spelade här var sommaren 1974. Mycket folk och bra stämning. Men tyvärr så var det rätt tungt när vi skulle bära ned all den utrustning vi hade i orkesterbussen. Bussen parkerades däruppe, medan logen var därnere.
 
Edeborg som också låg i Harads där spelade vi också rätt så mycket. Trettondagsafton den 5 januari 1982 gjorde vi vår avskedsföreställning här. Orkestern hette Rolf Åhmans. Här fick vi skriva autografer. En danskväll så kom en liten tjej på ca 11-12 år och frågade om hon fick sitta bakom oss uppe på scenen för att lyssna. Hon satt där troget mellan 21.00-01.00.
 

På besök i kyrkstaden Öjebyn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Roger Lindqvist / 2022-05-16
 

Grattis Norge på Nationaldagen!

Jag har alltid gillat Norge. Ja, jag har gillar Finland och Danmark också.

Scania Vabis

I filmen Populärmusik från Vittula förekommer en gammal passagerarbuss. Bussbolaget där bussen kommer ifrån heter Granlunds och kommer från byn Bredsel i Älvsbyn. När vi köpte våran orkesterbuss 1974 var det hos Granlunds. Filmens buss ser ut som våran buss också gjorde, men med ett undantag, film-bussen var vänsterstyrd medan orkesterbussen var högerstyrd.
 
Rolf Åhmans bussen hade också varit i trafik som skolbuss. Till och med min hustru Elisabeth åkte i en sådan. Hon kommer från byn Vistträsk inte långt från Älvsbyn.
 
Granlunds Bredsel.
 
 
 
 

Telefonkiosk

 

ICA /1966

 

Meg Westergren 90 år

Idag den 16 maj fyller skådespelerskan Meg Westergren 90 år. Stort GRATTIS!
 

Pappa

Min far John Lindqvist, hemma i köket på Tolvmansvägen i Bergsviken 2003. Han var nyss fyllda 80 år. Två år senare, lördagen den 4 juni 2005 klockan 20:45 avled han, 82 år gammal.

Morfar Sanfrids 75-årsdag tisdag den 21.7 1974

Min mamma Maj-Gerd och hennes bror Lennart på balkongen i det hus där morfar bodde.
 
Vid fikabordet och med gräddtårta dagen till ära när morfar fyllde 75 år. Morfar till höger i brynja. Med ryggen mot kameran Lennart, min morbror och morfars son. Anny, dotter och Anna-Lisa Stenmark f. Grahn, dotter till Axel och Signe Grahn. Signe var syster till min mormor Beda. Mannen med glasögonen hette Harry Lundqvist och var gift med Anny. Båda makarna var hörselskadade och var bosatta i Skellefteå. Kvinnan till höger om Harry liknar min moster Malin Lidman, men jag kan ha fel.
 
Systrarna Anny Lundqvist och Maj-Gerd Lindqvist. Eftersom Anny hade en grav hörselskada hade hon även svårt att prata. Jag förstod aldrig det hon sa, men det gjorde både min mor och hennes syskon.
 
Morbror Lennart och moster Anny i en konversation med min far John Lindqvist. Jag tror att även pappa hade svårt att förstå det Anny sa, dock inte Lennart.
 
 
 

TV-tablå/1972

Tisdag den 16 maj 1972

Mateo och bongotrummorna

Det riktiga slagverket bor hemma hos en av sönerna. Just därför är bongotrummorna bra att ha när det börjar rycka i trumslagar-händerna. När Mateo kommer på besök brukar han komma bärandes med bongotrummorna, för att sen sätta sig på golvet och spela, detta med ett vackert leende till. Då blir farfar lycklig.

Måne på nattligt besök

I natt hälsade fullmånen på utanför vår balkong i Hortlax. Jag bad den komma in på kaffe och fika, men den tackade ett artigt nej. Jag förstår att mångubben har mycket att stå i, när man har hela världen som sitt arbetsfält.
 
Månfotograf: R. Lindqvist.

Om vindsnurror tycker jag inte...

Natur-förstörare. Vilken total galenskap. Fastigheterna häruppe sjunker i värde. I och med dessa "fläktar". Bort med MP ur riksdagen. Flera gånger varje vecka kommer det tunga fordon med dessa redskap precis nära oss där vi bor. Ändå är det inte ens hälften av vad som komma skall.

Lundbergs skor, Storgatan, Piteå/ 1952

 
Skellefteå museum.
 

Musikskolan på turné /1973

Vi gjorde en turné till Stockholm sommaren 1973.

Bill

 
Mild virginiacigarett tillverkad av Svenska Tobaksmonopolet i 2 omgångar, 1939-1942, 1947-1990. 1940 var priset för ett paket 20 kr. 1949 tillverkades 785,466,000 stycken. 1950 var Bill det mest sålda märket med sina 1, 473, 000 stycken. 1952 var priset för ett 20 pack 2:40 kr.
-------------------------------------------------------
Jag brukar aldrig göra PR för cigaretter, men detta var ett undantag pga att märket Bill nådde en slags kultstatus.

Hasse & Thore

 

"Låghjulingar" /1970

 
Minicykel kallades den också. Sommaren 1969 fick jag en minicykel, köpt hos Algot Holmqvist i Maran, Hortlax. Märket hette Fram. Den här annonsen var införd i SvD den 14 maj 1970. Den dagen fyllde min mor 41 år.
 

Jaques Tati i Semestersabotören /1953

 
JAQUES TATI (1907-1982) i rollen som monsieur Hulot i filmen Semestersabotören från 1953. Man kan inte låta bli att älska honom.

JIVE & TONY LJUNGSTRÖM

TONY LJUNGSTRÖM, killen i den mörka jackan har även varit medlem i Per Lundgrens och Black Jack. Vi spelade på samma ställe där Per Lundgrens spelade ibland, Sunderbylogen, på vägen mellan Luleå - Boden som även gick under namnet HåWeT där Håkan Wiklund var arrangör. Jag minns att Håkan var väldigt imponerad av Per Lundgrens.

DONNEZ

 

Österdahl & Österdahl, Marcus & Martin

Längst till höger står Marcus Österdahl. Han spelade bas i populära The Telstars på 60-talet. Marcus blev senare både arrangör, orkesterledare, producent, dirigent och framförallt en duktig musiker som behärkade bl a bas, piano mm. Idag är Marcus Österdahl 79 år gammal. Jag kan tillägga att han har haft ett finger med tillsammans med alla stora sångartister i landet.
 
Martin Österdahl, 48, son till Marcus Österdahl. På hans cv står både tv-producent och författare. Igår kunde vi se honom i Eurovisionsfestivalen från Turin. Dock inte som sångare utan som chef för hela Eurovisionen.
 

Grattis UKRAINA

Eurovisionsschlagerns stora vinnare blev Ukraina.
 

Mateo hos farmor och farfar 14 maj -22

 
MATEO hjälper farfar med tvätten medan farmor fotograferar.

VM 1972 "Honken" eller Christer?

VM i ishockey 1972 spelades i Tjeckoslovakien.
 
1. TJECKOSLOVAKIEN - GULD
 
2. SOVJETUNIONEN - SILVER
 
3. SVERIGE - BRONS

THOR-ERICS

1970.
 
1996. Längst till höger, Niclas Olén, numera medlem i Matz Bladhs
 

Postlåda med Posttraumatisk stress

Den gula brevlådan visar tecken på posttraumatisk stress. Den har sedan några veckor slutat hålla låda. Jag minns i den gula brevlådans ungdom att varje gång man passerade stod den på sin post. Sedan Postnord beslutade att endast leverera varannandag så har den gula lådan resignerat. Sena nätter kan man över hela bygden höra postlådans ångestskrik.

Mateo kollar på Alfons Åberg

 
Nattgästen har anlänt. Efter lite fotboll i det gröna gräset så tar sig Mateo en paus framför TV:n. Efterson han älskar sina solglasögon så använder han dem även inomhus ibland.

GRATTIS lilla mamma

Idag den 14 maj 2022 skulle min mamma ha fyllt 93 år. I 88 år fanns hon på jorden. Hon gick bort måndagen den 19 februari 2018 kl 18.23.

Elisabeths tvålar

Tvålfoto: Roger Lindqvist

Elisabeth och Roger

Hustrun till vänster i bild, hon som håller ordning på mig. Bilden togs idag fredag den 13 maj 2022 vid ett besök vid Södra hamn i Piteå.

Då & Nu 1977-2022

Gerd och jag sommaren 1977.
 
Samma plats 45 år senare, 2022.
 

Thorleifs mars 1964

 

CARL ANTON 89 ÅR

GRATTIS på födelsedagen.

Helan, Halvan och jag

Vid mitt skrivbord.

M som i MATEO och Musik

M som i Mateo och Musik
 
 
Nu hör jag...
 
 
 
 
 
 
 
 

Mateo och farfar på promenad

MATEO LINDQVIST
 
Skatanvägen...
 
Skatanvägen... (gamla E4:an)

Grattis Lasse Berghagen på din födelsedag

Idag den 13 maj 2022 fyller folkkära Lasse Berghagen 77 år. Bilden togs inte igår, och inte i förrgår, men det är Lasse.
 

Ulrika Knape - OS i München /1972

 
 
 

Södra hamn Piteå

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto Roger Lindqvist fredag 13 maj 2022.
 
Elisabeth var också med på besöket vid Södra hamn i Piteå.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu dränker vi våra sorger i en Sandwich

Efter den snöpliga förlusten mot Färjestad, dränker både jag och Elisabeth sorgen genom att snabbt som attan sluka en Sandwichglass.

"Vår nye magister" John Alderton

Den engelska TV-serien Vår nya magister sändes mellan 1968-1971. Jag tror den hade premiär i vår svenska television 1969. Det engelska originalet hette Yes Sir! John Alderton medverkade också i en annan populär serie, Herrskap och tjänstefolk där även hans hustru Pauline Collins medverkade. Serien sändes även i svensk TV mellan 1971-75. Min mor och jag såg varje avsnitt. John Alderton är idag 81 år gammal.
 

Jiri Holecek

Liksom vår egen "Honken" så var även Tjeckoslovakiens Jiri Holecek en världsmålvakt.

STEN NILSSON En dansbandslegend

Sten är en kille med stil.

Tarasovs drömlag /1972

 

Sikfors ("Fyllefors")

 

TV 2-sändaren Älvsbyn /1972

 

En gla´och positiv plätta...

Det är nästan så man känner sig som Staffan Westerberg och hans Vilse i pannkakan. Medan Staffan ägnar sig åt sin pannkaka, så har jag inriktat mig på plättar.

YNGVE FORSSÉLLS ORKESTER SKELLEFTEÅ/1973

 

Hockey /1969

 

THORLEIFS

 

Bergsviksbron /1936

 
Bergsviksbron som invigdes det här året 1936. Året 1970 var dess saga all. Den ansågs för smal och som en säkerhetsrisk.
 
Skellefteå museum.

TV-tablå 1962-05-12

 

Edvin Adolphson 80 år/1973

Född den 25 februari 1893 död den 31 oktober 1979.

Humphrey Bogart /1954

Humphrey Bogart (1899-1957)

Grattis Lill Lindfors!

Stort varmt GRATTIS till LILL LINDFORS på hennes 82-årsdag. 2013 gjorde hon en konsert på Acusticum vid musikhögskolan i Piteå tillsammans med Hortlax manskör.

"Det gör ont när knoppar brister"

foto Roger Lindqvist

Saftiga Clementiner & Goa Gubbar

 
foto Roger Lindqvist

Hortlax kl 00.34 2022-05-12

foto Roger Lindqvist

Pite Havsbad

 

Peter Sellers /1964

 

Christer Abrahamsson - Prag 1972

 

Kjell Lönnå död

Allsångens mästare, Kjell Lönnå har avlidit 85 år gammal. Han blev ett begrepp när han gång på gång bjöd på allsång i tv-rutan. Tack för musiken!

OLA & JULIA /1967

 

Mateo och hans farfar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CATTINGS

 
CATTINGS CLUB - 1976

Firsov & "Honken"

Två legendarer på samma bild: ryssen Firsov och vår egen Leif "Honken Holmqvist. Men lugn, bara lugn, "Honken" tog pucken.

Olycka på Degeränget /1963

PT 1963-12-06

TOP -67 PERUDDEN

PT 21 oktober 1967
 
Foto Roger Lindqvist

TOMMYS

 

Varmt i paltstaden

Somrigt väder hos oss i Hortlax.

Shane Fenton alias Alvin Stardust (1942-2014)

 

Norrmalmstorg augusti 1973

 

Storfors Folkets Hus

 
 
 
 
 
 
 
 
Knoppar som brister
 
Foto ROGER LINDQVIST 2022-05-10

Spegel, spegel på väggen där...

...vet någon vem den här mannen är?

Hur tänker man?

 

Maj-Gerd Karolina & John Elof

Mina föräldrar ligger på Hortlax kyrkogård. Min mamma hade ett ovanligt dubbelnamn: Maj-Gerd. Det finns idag endast 2-3 personer med det namnet i Sverige. Hon berättade en gång att idén till namnet kom från en ingift faster som hette Hedvig och som var gift med min mammas morbror Karl. Maj kan jag förstå eftersom hon var född i maj, men så kom namnet Gerd in i bilden. En del personer kallade henne för Maj. Men det var Maj-Gerd som var hennes riktiga namn. Min syster döptes till Gerd. Min mormor lär ha haft åsikter om namnvalet detta pga det uppmärksammade Gerd-mordet i början av december 1939. Mammas andranamn var Karolina, vilket hon inte gillade riktigt. Hon tyckte det lät så "gammalt". Den 14 maj 2022 skulle min mor ha fyllt 93 år.

SICKAN CARLSSON - "Du är mitt äventyr" /1958

 

Konsert med Joe´s Combo i Umeå /2018

JANNE SVENSSON, gitarr, sång och ROGER LINDQVIST, trummor.

Tussilago och en vårpromenad

 
Idag har vi promenerat i 45 minuter och tappat 144 kalorier. Om nu nån därute skulle hitta våra kalorier så var vänlig och släng dem i soptunnan. Vi mötte även en fin liten Tussilago som slog följe med oss. Hon följde oss hem och ligger just nu och sover i sin Tussilagosäng. Själv så har jag (även hustrun) sett vårt Luleå förlora över Färjestad med 3-1 i denna kväll. Om det kan vara av intresse så har jag bytt till sommardäck idag på en däckfirma i Piteå. Den som är snabb i tanken fattar nu att jag har kört med vinterdäck olovligt några dagar.

VM-ishockey 1962

Tre Kronor blev guldmedaljörer i Colorado Springs 1962. Här står fyra hockeyhjältar i det svenska laget: fr v Sven Tumba (1931-2011), Ulf Sterner f. 1941, Lars-Eric Lundvall (1934-2020) och Ronald "Sura-Pelle" Pettersson (1935-2010). Tänk så mycket spänning och glädje ni gav oss.
 

NK-FOTO 1962-05-06

 

Cameron Mitchell (1918-1994)

Cameron Mitchell blev Buck Cannon med hela svenska folket när TV-serien High Chapparal sändes med början 1967. Cameron Mitchell medverkade i den populära västernserien 1967-71. Som sin rollfigur spelade han en yngre bror till Big John Cannon, spelad av Leif Ericson.
 
 

Linkans Aero

Familjeföretaget FLYG & FAR AB

Kronprins Carl Gustaf Bernadotte /1966

Till höger skymtar hans mor Sibylla.

AIK

Med målvakternas målvakt: Leif "Honken" Holmqvist.

Sjösalavår /1949

Jag håller med om att Evert Taube uppfann den svenska sommaren. Taube gjorde klassiker på klassiker. Men när låtarna ska framföras vill jag mer än gärna lyssna till sonen Sven-Bertils röst.

Rejält lås

Såna här lås görs inte längre. Det är rejäla doningar. Det tillhör en av sönerna.

Gösta Linderholm

Första gången jag upptäckte Gösta Linderholm, det var när han var medlem i Sveriges Jazzband och sjöng Brittas restaurang 1970. Jag såg honom live hemma i Piteå på Christinasalen på 70-talet tillsammans med Scafell Pike. Jag gillade honom, samma med hans hustru konstnärinnan Lena Linderholm. Gösta blev 79 år gammal.

Folkkäre Lasse Berghagen

Jag har sett Lasse live en gång. Det var sommaren 1971 när Lasse åkte på turné med Anni-Frid Lyngstad. Då besökte man Badhusparken i Piteå. Jag var där och tog många positiva intryck. I kompbandet satt trummisen Lasse Svensson, bror till Barbro Lill-Babs Svensson. Jodå, Lasse har en plats i mitt norrländska hjärta. En go kille som kan det där med underhållning och hur man roar sin publik. Tänk vilka låtar han har skrivit. Kram på dig, Lasse!

Vladimir "Vladde" Putin

En nytagen bild på Vladimir Putin, där han står framför en spegel och övar in sina gester inför sitt viktiga tal i Moskva den 12 maj. Allvarligt talat... inte är han vacker.

Thore Ehrlings i Kungsträdgården /1953

 

Håkan Westergren och Sture Lagerwall /1936

 

OS i Grenoble /1968

På bilden ses ett ryskt anfall mot det svenska målet. Här finns Firsov, Kuzkin, Starsjinov, Lill-Strimma, Arne Karlsson, och Honken Holmqvist. Det blev tyvärr förlust.

Mina kompisar

Under söndagen besökte jag två av mina närmaste och godaste vänner. Ludwig & Slingerland.

Trasig Splash

En kväll när jag hade extra inspiration trummade jag sönder min splashcymbal. Det är inte första gången som mina cymbaler har spruckit.

Stenevi, Märta f. 1976 i Lund

Miljöpartistiskt språkrör & Vindsnurrornas Drottning, som rent privat inte alls vill ha några snurror på sin egen bakgård. Märta Stenevi, är även lådcykel-fantast dock icke privat. Därhemma står fyra leasingbilar på tomten. Här lyser elbilarna med sin frånvaro. MP kan även stå för: "Märta Poängterar!"
 

Hasse Tellemar (1923-2012)

Folkkär programledare och musiker.

Så kan det va´

Det här har jag lånat av Janne Frisk, en gång gitarrist i Hep Stars.

Ögat

Det här ögat ritade jag i en av mina skolböcker i 7-8:e klass.

Riksdagsvalet 1976

 
 
 
 

Ledin, Tomas f. 1952-02-25

Tomas Ledin, idag 70 år gammal, nationalskald enligt många. Vi hade några Ledinlåtar i ett av de band där jag spelade.

Edet

 

Michael Landon

 

DOMUS 1978/79

 

MONARK /1952

 

Lasse Persson, trumslagare

 

Crescent 1957-04-06

 

Gräsklippare /1953

1953-04-09

Filmer 1957-04-06

 

Luleå-Färjestad 4-0

Gissa om det var nervöst. Men så har vi tack och lov en makalös målvakt i Joel Lassinantti. Räddningen han gjorde i tredje perioden torde bli en klassiker.

VOLVO /1962

 

Selma Lindqvist, 11 år

Solkatten Selma vilar mitt i en solstrimma på bron. Till vänster står Mateos bilar parkerade.

Björn Borg /1972

SvD ¤ Lördag den 6 maj 1972

Slagverksrummet

En gång mitt pojkrum.

Tack morsan och farsan

Tack mamma och pappa för att ni stod ut med mitt trummande timmar i sträck i flera år.

Biofilmer /1972

SvD ¤ Lördag den 6 maj 1972

CASANOVAS

 

Tommy Steele /1963

TOMMY STEELE som Billy Bowles i filmen It´s All Happening från 1963.
 
 
 
 

Kvällstoppen 1965-66

 

Nu kommer John hem...

På fredsdagen den 7 maj 1945 var en lycklig dag för mina farföräldrar, Amandus och Hanna. Freden betydde att deras näst yngste son John skulle komma hem från sin militärtjänsgöring på pansarskeppet Drottning Victoria. Han kom hem. Men det var inte förrän i juni. I nära tre år hade han varit ute på Östersjöns farvatten dels på Victoria men även på minsveparen Sökaren. Jag vet att min pappa även berättade att han varit ombord på isbrytaren Ymer. När min far inkallades och var på väg till Skeppsholmen i Stockholm, så stod hans far och mor i köket den morgonen och grät. Men det fick ett lyckligt slut.

Thore Skogman & Roger Wallis

 
Roger Wallis (1941-2022) på STIM berättar för Thore Skogman om hans 1302 inregistrerade låtar på STIM. Ett rekord som är helt fantastiskt.

Vårpromenad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår, fredagen den 6 maj gjorde jag och Elisabeth en promenad runt om i byn. Promenaden tog en hel timme. Det var vår i luften med ca 15-16 varmgrader.

Lövkrattning på Hattudden

Idag har vi varit en stund på Hattudden och krattat löv. Det var endast Hasse Pettersson som var där när jag och Elisabeth anlände. Caroline och Loke skulle också vara där men det blev inte så. Vi missade varandra. Vi ska dit även i morgon men då är både Carro och Loke där. Andreas är på ishockey i Luleå. Just nu så leder Luleå med 1-0 över Färjestad. Vi har även hälsat på hos Daniel, Linda, Mateo och lilla Mila idag. Daniel är hos Robert och tittar på hockey.

Roger Don Corleone Lindqvist - Rhodos /2017

Detta är en snällare och mer sympatisk familjemedlem i Gudfaderns familj.

Orlof "Olle" Åkerfeldt (1932-1981)

Trumslagaren Olle Åkerfeldt avled i en olycka endast 49 år gammal. Han syntes flitigt i TV-rutan under 60-70-talet många gånger tillsammans med pianisten Ivan Renliden och gitarristen John Kongshaug. Kapellmästaren och arrangören Nisse Hansén brukade förekomma i samma musikaliska sällskap. Olle blev tidigt en förebild för mig när jag själv började spela trummor. Han blev med andra ord en idol.

Robban Brobergs debutplatta /1958

 

Mordet på Robert F Kennedy /1968


"Alaska" byggnaden rivs

Skolbyggnaden mitt i centrala Piteå allmänt kallad för "Alaska" rivs.
 
PT den 24 juli 1979

TV-tablå 1968-05-05

 

Todde Stoor död

TODDE STOOR. Gitarristen och sångaren Todde Stoor har avlidit. En legend inom den svenska populärmusiken. Han har spelat med alla, då menar jag alla. Spotnicks, Moonlighters, Janne Önnerud & Gänget, Björn Skifs och Blåblus, Ann-Louise Hanson och Glenmarks, Lill-Babs, Hep Stars, Good Timers, Lasse Holm, Jan Rohde & The Wild Ones och många fler. Han blev 74 år.
 
 
 
 
 
 

VOX

 

Ginger Baker (1939-2019)

 
 
Trummisen Ginger Baker på de tre bilderna. Den nedersta så sitter Baker i den högra raden med en svart keps. Han var medlem i popgruppen CREAM mellan 1966-68.

DALI & LINDQVIST

Vem som är vem av herrarna får ni själva gissa.

Mediciner, ett måste

I vanliga fall helghandlar man i sin butik. I dag har jag helghandlat på byns Apotek. Det här som ses på bilden utgör endast en liten del av alla de piller jag måste ha fnv för att hålla mig vid liv. Just nu så mår jag bra.

AB CONRAD PETTERSSONS BILAFFÄR /1957

 
Conrad Pettersson (1903-1976). Han vann Vasaloppet 1927. Han var född inom Älvsby församling men bodde i Piteå i många år fram till sin bortgång vid 73-årsålder. Jag har jobbat med ett av hans barnbarn i nåt år.
 

Mina finaste recept

¤ Svårmodiga syltkakor
¤ Lättkränkta vårrullar
¤ Förbryllade bondkakor
¤ Utländska wienerbröd
¤ Lättskrämda mazariner
¤ Bortskämda filbullar
 
Receptmakare: R. Lindqvist.
 
PS Bakboken utkommer september 2057.
Lagom till min 100-årsdag.

Svensktoppen 1965-01-24

 

Fred Flinta

Jag missade nog aldrg ett enda program med Fred Flinta och hans familj. En jul fick jag en Flintatelefon. Kan ha varit 1963-64. Första gången som serien visades i svensk TV var söndagen den 31 juli 1961 kl 20.20. Vi köpte TV 1962.

VASA FLYTER!

 

Cornelis Vreeswijk (1937-1987)

 

JÖR /1956

 

Musiker i den högre skolan /1979

Östen med rösten. Tv i bakgrunden Ulf Andersson.
 
Östen Warnerbring, i bakgrunden Arne Domnérus.
 
Bertil Lövgren t.v. och Gunnar Gunrup.
 
En del av blåssektionen i Lasse Samuelssons Big Band. Fr v Lasse Samuelsson, Jan Allan, Ernie Englund, Bertil Lövgren och Gunnar Gunrup.
 
Stefan Brolund.
 
Två sjungande gitarrister, Janne Schaffer och Rune Gustafsson. Gubbarna lirar bättre gitarr än sitt sjungande.
 
Fr v Claes Rosendahl, Arne Dompan Domnérus och Dave Castle.
 
Östen Warnerbring i en intervju med Rune Gustafsson som faktiskt framförde två sånglåtar vid det här tillfället.
 
Rune Gustafsson har feeling!
 
 
 
 
 
 
 

Marilyn Monroe /1956

 

ROUTE 66

 

Volkswagen

 
 
 

JOHN DEERE

 

RSS 2.0