Joe´s Combo Piteå/Umeå

 
 

Måndag 29 juli 1985 kl 23.25

Sitter i husvagnet, har just ätit. Vi har kört från Lycksele till Dorotea. Vi är några kilometer in på vägen till Östersund. Är fnv i Jämtlands län. Vi har varit på djurparken idag. Andreas och Robert har sett det mesta möjliga av björnar, lodjur, älgar, dovhjortar, myskoxar, rävar, vargar samt ett besök i leksakshuset "Lyckoland". Andreas har hoppat, skuttat, rullat m.m. Robert har suttit i barnvagnet och pekat på allt omkring sig, och verkat helt fascinerad.
 
Åkte vidare 20 över 8 i kväll. Tänkte få ut pengar från mitt konto. Men det var nåt tokigt med själva apparaten. Bettans uteblivna lön berodde på datan. Pratade med mor ikväll. Efter Elisabeths telefonsamtal med lönefunktionen, så ringde dom till Hortlax och meddelade att hon måste in på banken själv för att få ut pengarna. Har endast 80 kr kvar, har försökt i Åsele, där fanns ingen "minut". Måste in till Dorotea i morgon för att kolla. Har hittills kört 42 mil. Pojkarna ligger och sover. Robert är röd i sina ögon. Mest då i det vänstra. Måste bero på luftdrag? Eventuell inflammation.
 
Roger

Piteå Dansar Och Ler (PDOL)

 
Under fredagskvällen så gjorde vi ett besök på Piteå Dansar Och Ler. Vi dansade inte, men vi log litegrann.

Fredag 27 juli 1973

Ikväll bär det iväg till ett ställe som heter Lillträsk. Jag spelar där med John Harrys. Harry ringde mig i onsdags och sa att hans trummis som heter Torsten och studerar på Framnäs, inte kunde medverka. Inte eller hans ordinarie basist. Mina föräldrar måste skjutsa mig dit. Farbror Gunnar och faster Aina ska också följa med.
 
Basisten som gör ett inhopp heter Sven-Åke Andersson och spelar i vanliga fall med Leffes från Älvsbyn. Gaget blir 125 kr vardera. I regel så ligger gaget på 225 kr.
 
Mamma, pappa och jag var till Piteå igår. Medan mamma gick in på Tempo så gick jag och pappa på Ramus och köpte trumstockar. Mina gamla stockar gick sönder för ett tag sedan. Min pappa betalade även för nya vispar också. Stockarna kostade 18 kr de var av märket Ludwig. Visparna kostade 23.55. Även dem av märket Ludwig.
 
Roger

Det grå tinningarnas charm...?

 
De grå tinningarnas charm... i mitt fall finns det mer grått i skägget än tinningarna. Kanske inte lika charmfullt? Kan man då kanske kalla det för "Ocharmigt?"

Hattuddens strand

 
Eftersom mamma och pappa skulle på PDOL så kom Loke hos farmor och farfar under torsdagseftermiddagen. Vädret var detsamma, med andra ord varmt. Vi åkte därför ut till stugan på Hattudden. Medan farmor stannde kvar uppe vid stugan så gick jag och Loke ner till stranden. Idag fredag så kommer även Lokes storebror Malte också hit. Enligt alla gängse väderkartor så kommer värmen att fortsätta. Natten mot torsdag så välsignades den snustorra marken med ett välbehövligt regn.
 
(PDOL = Piteå Dansar Och Ler)

Låtlista - Joe´s Combo Piteå/Umeå

¤ Walk Don´t Run
 
¤ Telstar
 
¤ Let´s Dance
 
¤ The Rise And Fall Of Flingel Bunt
 
¤ Hello Mary Lou
 
¤ Amapola
 
¤ Sunny Afternoon
 
¤ Down Town
 
¤ His Latest Flame
 
¤ Perfidia
 
¤ Last Date
 
¤ Slow Down
 
¤ Heartbeat
 
¤ Living Doll
 
¤ Harlem Nocturne
 
¤ The Breeze And I
 
¤ A Big Hunk O´ Love
 
¤ FBI
 
¤ Pipeline
 
¤ Back In The USSR
 
--------------------------------

Piteå Dansar Och Ler (PDOL).

 
Piteå Dansar Och Ler (PDOL) är just nu i full gång. 1962 såg det ut som på ovanstående bild. Drätseldirekören och S-politikern Axel Bengstsson öppnar sin famn för alla besökare.
 
Under en följd av år så fortsatte det framgångsrika konceptet, med kända artister och underhållare. Så småningom så myntades ibland piteborna ett mindre framgångsrikt uttryck: Piteå dansar och spyr.
 
Nattivalen, som det också kom att kallas lades i malpåse. 1990 dammade man av Axel Bengtsson idé och fortsatte med underhållning och dans på gatorna in på småtimmarna.

Hattudden - 20 juli 2018

 
En stilla stund nere vid stranden. På bilden: Elisabeth och Hasse.

Värmen fortsätter!

Återigen en värmens dag! Under dagen gjorde vi ett snabbt besök på Hattudden. Hasse var där. Han skulle på ett årsmöte därute med sina stuggrannar. Ante, Carro och Loke åkte på kalas hos Stene och Lis i Piteå. Stene fyllde 69 år i dag. Har varit en sväng förbi Danne också. Bilen har pajat. Jag drog hem honom häromdagen från Preem i Bergsviken. Vespan är också trasig. Robert och Max åkte till Malå idag. Robban hade beställt en dörr till bastun i Malå. Jag skulle ta emot leveransen näd den skulle komma. Vi åkte dit jag och Elisabeth. Sen så ringde Robert och sa att firman som skulle leverera hade tagit fel på dag. Dörren kommer idag torsdag istället.
 
Som sagt: värmen fortsätter!
 
 

Måndag 25 juli 1994 kl 20.18

Återigen en solig dag! Åkte till Skellefteå idag på förmiddagen. Robert och Daniel var också med. Fin stad att besöka. Vi stannade upp vid Knallemarknaden i Byske. Jag satt och väntade i bilen. Bettan köpte ett par jeans där. I Skellefteå så köpte jag mig en vit skjorta samt en väst. Elisabeth köpte sig en jeansväst. Pengarna ryker iväg. Men det är kul att kunna unna sig saker ibland. Vi ska i alla fall göra ett besök på PDOL.
 
Har pratat med mamma på telefon. Dom har åkt till Ladrike idag i sällskap med farbror Sven. Sven är rätt så frisk och pigg numera, han väger 80 kg. Magen känns bättre efter medicineringen. Roligt att höra! Robert är och fiskar. Daniel är ute och cyklar. Har hämtat Andreas och hans cykel hos David. Han hade fått "punka" på framhjulet. Jag som nyss har lagat bakdäcket. Fortsatt vackert väder i morgon och resten av veckan.
 
Roger 

Scenkläder

Tråkig byråkrat?
 
Snackar man scenkläder, från 1970-talet så är det mest att likna med det Christer Lindarw hade på sig i After Dark. Scenkläder anno 2018 däremot kanske mest liknar en smått grå tråkig byråkrat anställd på nåt statligt verk. Håller värmen i sig när vi spelar i Årstidernas Park i Umeå nästkommande onsdagkväll, då blir det bar överkropp och shorts. Om inte, ja, då blir det att kränga på sig den där tråkiga byråkratkostymen.
 
 

Sångfågeln Lindqvist

 
 
Den här tisdagen har vi hälsat på hos Sune och Agnetha Andersson i Lillpite. Medan vi var där så ville Sune att jag skulle sjunga in en Sven-Ingvars-låt. "Ett litet rött paket" blev resultatet. Sångfågeln Lindqvist kan ni avskåda på den översta bilden. På den undre bilden står Sune i sin studio och funderar. Vi lärde känna varandra redan 1974-75. Vi har spelat tillsammans i Rolf Åhmans i många år. Spelar gör vi än - när andan faller på.

Söndag 24 juli 1994 kl 12.45

Elisabeth rensar ogräs i potatislandet. Daniel försöker bandagera sin arm som han gjorde illa häromkvällen. Fredagkväll så ramlade han med cykeln nånstans utanför Lundmans. Två pojkar såg den gråtande 7-årige Daniel, och hjäpte honom hem. Snällt, eller hur? Daniel sa att han hade tackat dem. Trots prognos om dåligt väder i helgen fortsätter solen att skina.
 
Robert har sovit hos Magnus Lundmark inatt. Han kom hem kl 11.00 i sällskap med Magnus. Sen så for dom till Höträsket och fiskade. Andreas är också borta, troligen hon David i Hortlax. Tältmötena börjat snart vid EFS i Hortlax, så har det nu varit i många år. En tradition, som går tillbaka till min barndom. Mina föräldrar var inte troende, så det blev inga möten i tältet. Men jag brukade följa med mina kompisar vars föräldrar tillhörde EFS-församlingen i byn.
 
Gerd och Stig-Arne var på besök hos oss igårkväll. Vi åkte till danslogen Mittena där Kjell-Bertils spelade. Ja, alltså inte det gamla Kjell-Bertils där jag var med, utan en annan version med Kjell Andersson och Bertil Granberg, de två bildade bandet 1968. De hade ytterligare några  musikanter som var med tillfälligt den här kvällen. När Kjell hälsade publiken välkommen, råkade han få syn på mig. Då sa han: "Jag hälsar er alla välkomna - även Roger Lindqvist!"
 
Pappa kom förbi igår strax före kl 2. När vi suttit en stund härute och druckit kaffe, så ringer telefonen. Det var mamma som ville bli hämtad kl 3. Jag och pappa åkte till Piteå lasarett på IVA och hämtade henne. Hon hade fått en hjärtstöt, pga att hjärtat inte slog i takt.
 
Besökte mina föräldrar på förmiddan med min cykel. Dom skulle inte till sin husvagn i Ladrike idag. Istället blev det en tur med bil till Svensbyliden för en kopp kaffe.
 
Danne är på sitt rum och bygger Lego. Ute så fortsätter det fina vädret. Har 2 veckor kvar på semestern, och har ännu inte gjort nåt vettigt. Stig-Arne ville grilla idag, så vi får väl se om det blir av.
 
Roger

Sven Tumba /1958

 

Sonja Stjernquist & Bengt Logardt /1951

 

Teknikens Värld /1954

 

Evert Taube /1957

 

Teknikens Värld /1963

 

Trädgårdmöbler från 1958

 
Trädgårdmöblerna på bilden inköptes per postorder 1958 för 295 kr. Bilden togs hemma hos familjen Holmbom i Muskus, Vistträsk, 2012.

Max - 21 juli 2012

 

Orkesterkort OPUS /2012

 
¤ Roger Lindqvist
¤ Stefan Engman
¤ Sture Kuusisalo
¤ Håkan Norberg
¤ Sune Karlsson
 

Hasse & Lotta /20 juli 2016

 

Avans Lantbruk AB Hortlax - 30 juli 2017

 
 
 
 
 
 
 
foto Roger Lindqvist  
 

Fredag 24 juli 1987 kl 9.20

Mulet ute idag. Andreas ska ut fastän det regnar. Danne sitter i sin hoppstol och sjunger. Mathias var hit igår. Han följde oss när jag  hämtade traktorn på jobbet. Tog hem den för att planera ut den sista jordhögen.
 
John Risberg är död. Han dog i tisdags, samma dag som morfar fyllde 88 år. John blev 75 år gammal. Dödsannonsen var införd i gårdagens PT. Det var Elisabeth som upptäckte den.
 
Mamma ringde från campingen i Ladrike. Hon visste inte någonting. John begravs nu på torsdag den 30 juli i Hoppets kapell i Piteå.
 
Roger
 
-----------------------------
John Risberg var gift med min faster Emmy f. Lindqvist. Storasyster till min pappa John Lindqvist. John Risberg var under många år skomakare i Hortlax. När han slutade med sitt skomakeri, så fick han anställning på Hortlaxhus. Där jobbade han fram till sin pensionering. John föddes 1912 på Ön i Öjebyn. Hans pappa Tycko Risberg, var klockringare (klockare) i Öjeby kyrka. Han var även skomakare liksom sin son. John Risberg var en frenetisk piprökare. I sin verkstad hade han en Gevaliaburk stående i sitt fönster med pipor av alla de modeller. Sin skomakarverkstad hade han hemma på sin tomt. Men innan han och Emmy flyttade i eget hus, så hade han sin första skomakarverkstad hemma hos min farmor och farfar, Amandus och Hanna Lindqvist i Övremarken.

Måndag 23 juli 1984 kl 18.45

Idag har vi haft fint väder hela dagen. Har ätit surströmming, härute hos oss (jag åt inte den sura fisken) men det gjorde mamma, pappa, Gerd (med sina dagbarn), morfar, Elisabeth, Andreas och Robert. Barnen åt inte eller surströmming, naturligtvis. Mor och far åkte för en stund sedan. Vi var till Ladrike igår för att hälsa på mina föräldrar. Igår så kom även Sune, Anita och Magnus på besök. Just nu så är Andreas ute och vattnar "landet".
 
Vi var till Norsjö i helgen och spelade. Ingemar Danielsson följde med. Jag lånade hans trummor av märket Sonor. Jag ska även låna dem när vi spelar på Logen Käcktjärn nästkommande vecka, onsdag och fredag. Lördag spelar vi i Rimjokk. Nu till helgen är vi dock lediga.
 
Det här är nu min sista hemmavecka. Börjar jobba nästa måndag. Vi var och gratulerade morfar i lördags, han fyllde 85 år. Vi var många som var där: mamma, pappa, Gerd, Mathias, Elly, Sune, Malin, Gösta, Lasse, Helmy, Johan, Robert, Jeanette, Elsy och Lennart.
 
Göran och Lena kom till oss torsdagkväll och stannade t.o.m. lördagmorgonen. Göran har målat toadörren och köksdörren. Han har även spacklat och gjort klart för tapetseringen. Han kommer till hösten och sätter upp tapeterna.
 
Roger

Jannice och Roberts stuga i Malå

På bilden syns Elisabeth och Max. Till höger om stugan bygger Robert en bastu.

Volvo & VW

 
 

Norah ritar och berättar

Den 20 juli 2012.

Kalamark

 
foto Roger Lindqvist

Little Gerhard /1963

 

Povel, Gunwer, Martin och Brita /1961

 

Thore Skogman /1962

 

The Violents /1962

 

Yvonne Norrman /1962

 

Little Gerhard /1962

 

Monica Zetterlund /1962

 

Git Skiöld /1963

Git Skiöld, som en gång var gift med trumpetaren Leppe Sundewall. Git har jag mött på Pite havsbad 1978, då hon i sällskap med Sune Mangs och Kjell Öhman uppträdde på havsbadets scen. Vi spelade dansmusik den kvällen. Kjell Öhman lånade våran hammondorgel.

Lennart Hyland /1963

Lennart Hyland, Katarina Widell och Allan Schulman.

Thore Skogman /1962

 

Harry Brandelius /1962

 

Anita Lindblom /1962

 

Söndag den 22 juli 1973

Det är 8 dagar sedan jag skrev i dagboken. Vi har under den tiden varit ut på camping med faster Sigrid och hennes familj. Dvs mina föräldrar och jag har varit med. Vi var till Norsjö i Västerbotten där vi hyrde en stuga. I Lycksele var vi i två dagar.
 
När vi väl kom hem så kom mina två kusiner från Gällivare på besök. Deras mamma och pappa var givetvis också med. Familjen Dagbro ska bo hos morfar under vistelsen.
 
Igår ringde mammas kusin Gudrun. Hon frågade om jag ville komma med mina trummor och kompa Piteå dragspelsklubb, där henne man Ivar Öhult är med. Min far skjutsade dit mig. Hela klubben var där när jag kom in i deras vardagsrum med trummorna. Harry "John Harry" Berglund var också där. Efter några låtar kom han fram till mig och gav mig massvis med beröm för mitt trumspel. "Hur mycker kostar du?" sa han. Han ville på stående fot ha mig med i sin orkester. "Du spelar som en Gud!" Så mycker beröm att man blev alldeles stum.
 
Den kände piteå-dragspelaren Henry Ström var också där. Han hade egen orkester under 30-40-50-talet. Henry Ström och jag spelade lite swing så det stod härliga till. Det var äkta 40-tals swing!
 
Roger
 
 

Onsdag 22 juli 1987 kl 17.50

Varmt, varmt, varmt!!!!!!
Har nyss kommit hem från Ladrike. Men mor och far var inte hemma, dom var visst i Sikfors med Elsy och Lennart, så vi väntade! I en hel timme! Sen så for vi hem.
 
Har ätit korv, mos och köttbullar. Andreas och Robert har just gått ut för att leka. Jag har jobbat på tomten idag. Men det är nästan olidligt när det är så här varmt. Morfar fyllde 88 år igår. Mor och far samt Elly, Sune, Malin och Gösta var dit.
 
Solbritt ringde från Kenya vid 21-tiden i måndagskväll. Det hördes ganska bra. Hon ville vi skulle ringa till Anny, Kjells mamma.
 
Roger 

Måndag 22 juli 1985 kl 9.00

Bettan jobbar, hon har även jobbat i helgen också. Sen så är hon ledig i morgon, jobbar onsdag, torsdag sen semester. Har nyss kommit från vårdcentralen med Robert. Han har varit röd i båda ögonen, därav besöket.
 
Var förbi Mathias igår och bad honom komma hit idag. Det ville han gärna. Morfar fyllde 86 år igår. Mor och far var förbi här innan dom for dit. Andreas följde också med. Vi var dit jag och Andreas hos morfar förra veckan. Jag tyckte han såg gul ut i sitt ansikte. Sen så hade han tappat flera tänder.
 
Malin, Gösta, Kent, Helmy och Johan var förbi här i fredags, för att titta på vårt växthus. Malin och Gösta skulle också köpa ett, fast hos Sven-Erik Berg i Pitsund. 2.200 kr skulle dom betala.
 
Andreas har legat i lekrummet i natt, Robert i spjälsängen och Andreas i storsängen.
 
Roger  

Måndag 20 juli 1987 kl 7.40

Min första semesterdag. Solen lyser, men det är ännu lite småkyligt ute. Pojkarna och jag har ätit kräm och smörgås. Dom har precis gått ut. Därute så leker dom med sina nya traktorer. Daniel sitter i sin "hoppstol" som vi har fått låna av Lena och Göran. Bettan sover än. Hon var uppe i natt med Daniel. Vi var till Ladrike igår hos mor och far. Det var jag, Elisabeth, Robert och Daniel. Andreas följde med Dennis, Ingrid och Frida i deras motorbåt. Han var borta halva dagen.
 
Sen på kvällen så for Robert och jag till Öjebyn med bilen, för den skulle lagas. Ventiljustering, byta av kamaxelrem, samt varningsljusen som inte var trasiga. Vi cyklade hem jag och Robert.
 
Så blev det av till slut; Rolf Åhmans spelning på Logen Käcktjärn. Fick inte iordning vår inhyrda PA-anläggning förrän kl halv fem på aftonen. Kom dit kl 1, jag, Sune Andersson och Sune Karlssson. Robert och Andreas följde också med. For hem med dom vid 3-tiden, Robert blev less. Hasse kom strax före kl 3. Vi kämpade in i det sista. Ringde till "Donken" i Boden och fick via honom upplysning om vad som skulle tänkas vara fel.
 
Två knappar på ett slutsteg var intryckta och det skulle dom inte alls vara. Och så plötsligt så fungerade det! Men det blev ändå inte riktigt bra ändå. Gunnars dotter (Gunnar, vår saxofonist och organist) hade på fredagen varit vittne till en dödsolycka i Åkroken utanför Älvsbyn. Det var dotterns kusin som dog - 10-år gammal. Av den anledningen så var Gunnar väldigt nedstämd. Vilket vi alla naturligtvis förstod och hade medlidande över. Han var okoncentrerad under hela kvällen. Men efter omständigheterna så var det ändå godkänt.
 
Mattes med Monica, var också förbi i logen, för att kolla in. Vi blev videofilmade under halva delen av kvällen. Hasses bror Håkan råkade trycka på fel knapp vilket gjorde att vi missade den andra delen av kvällen. Kenneth Berg, lånade ut sin videokamera. Kenneth är min fd skolkompis. Kenneth och Sune K. jobbar med varandra.
 
Har flyttat över Daniel i den andra stolen, nu sitter han här på bordet och viftar med både armar och ben och pratar också.
 
Roger  

Camping, Luleå 1968

 

Bron över floden Kwai

 
foto Roger Lindqvist 29 maj 2012.

Logen Käcktjärn

2017-07-21

Grattis morfar!

 
Måndagen den 21 juli 1969 fyllde min morfar, Sanfrid Lundgren 70 år. Han hade då varit änkeman de sistlidna fem åren. Den här dagen kom barn och barnbarn på besök.
Idag den 21 juli 2018 är det alltså 119 år sedan morfar kom till världen. Den 29 mars 1989 avled han på lasarettet i Piteå, 89 år gammal.

Apollo 11

 
"Detta är ett litet steg för en människan, men ett jättekliv för mänskligheten".
 
/Neil Armstrong, den första mannen på månen.
 
Klockan 20:18.04 den 20 juli 1969, landade Apollos månlandare The Eagle (Örnen) i Stillhetens hav. De tre männen som åkte iväg på den historiska resan var Michael Collins, Edvard "Buzz" Aldrin och Neil Armstrong. 49 år har passerat sedan händelsen som fick världen att stanna upp, så även hemma hos oss i Hortlax.
 
 

Björn Skifs

 

The Sleepstones /1965

 
Mannen i prickig tröja är trumslagaren P.O. Alm, till höger om honom, Janne Schaffer och Ted Åström. P.O. Alm är jag bekant med. Han spelar fortfarande. Idag med Johnny Lundin band där Ted Åström gör ett och annat inhopp som sångare. Gitarristen Johnny Lundin, har även han ett förflutet som popmusiker, i Lee Kings och The Maniacs med Tommy Körberg. Johnny Lundin har även gjort skivor med Janne Önnerud. Johnny har besökt Hortlax kyrka där han konserterat med Arne Lundmark, även han gitarrist Arne Lundmark har jag spelat med. På en LP-skiva inspelad i april 1971.

Stig Järrel /1976

Stig Järrel, som Fibban Karlsson.

Tommy Blom /1968

 

Victor Sjöström

 

Zarah Leander /1931

 

Hortlax kyrka

 
När man restaurerade kyrkan i Hortlax 1972, hittade man dessa vackra målningar på valvbågarna som varit gömt och övermålat i ca 40 år.

Anders Hedberg

 

Udden-Sikfors

Festplatsen Udden-Sikfors. På vägen mellan Piteå-Älvsbyn i Norrbotten. Dess storhetstid inföll under 1950-1960-talet. Alla de stora artisterna såväl inom landet som utlandet har nångång stått på Uddens stora scen. Ett nöjeseldorado när det begav sig.

Leif-Rogerz

 
Två historieintresserade herrar: Leif Lidman & Roger Lindqvist (LEIF-ROGERZ) i Badhusparken, Piteå, 2012.
 
foto Seija Höglund

Norah - 18 juli 2013

 

Max, 19 juli 2013

Foto: mamma Jannicke.

Sådan far, sådan son

Likheten är slående! Den 17 juli 2017.

Pelle, med guldpälsen

Den 14 juli 2012.

Flaskor med ett gyllene sken

 

19 juli 2012

En av de sista gångerna jag klippte gräset innan vi flyttade.

Bildjournalen.

 

Folkhemmet

 
Foto: Roger Lindqvist

Stefan Demert död

 
Trubaduren och vissångaren Stefan Demert avled den 9 juli 2018 i en ålder av 78 år. Han var född den 15 december 1939 i Nyköping. Jag gillade hans underfundiga vistexter som t ex Den kaxiga myran, Anna Anaconda och SJ,SJ gamle vän. m fl.

Telstars /1967

 

491

 
En film av regissören Vilgot Sjöman och manusförfattaren Lars Görling. Inspelad 1964.
 
I rollerna:
 
¤ Lena Nyman
¤ Lars Lind
¤ Stig Törnblom
¤ Jan Blomberg
¤ Erik Hell
¤ Åke Grönberg
¤ Leif Liljeroth
¤ Frank Sundström
¤ Lars Hansson
¤ Mona Andersson
¤ Leif Nymark
 
Filmen var kontroversiell vid sin premiär, så man var tvungen klippa om den. Den var förbjuden i Norge fram till 1971.
 

NILS POPPE /1959

 
Nils Poppe omgiven av Elsa Prawitz, tv och Yvonne Lombard th.

Teknikens Värld

1962
 
1966
 
1968
 
 

Opel Kapitän /1959

 

Olof Palme /1969

 

En förtrollad afton

 
Frv Olle, David och Andreas under slåttern den 6 juli 2013.

Värmen fortsätter

Värmen fortsätter, även idag! Plus 29-30 grader. Imorgon inget undantag. Solbritt och Kjell har hälsat på som hastigast idag. Katterna Pelle och Selma letar sig i skuggan så fort det bara går. Som sagt: värmen fortsätter!

Joe´s Combo Piteå/Umeå

Fr v Gustav Afasahi, klaviaturer/sång, Jan-Olov"Joe" Eriksson, gitarr, Roger Lindqvist, trummor, Jan Svensson, gitarr/sång och Jan Hofverberg, basgitarr.
 
JOE´S COMBO från Piteå/Umeå gör den 1 augusti 2018 sin första offentliga spelning sedan Spotnicksfestivalen i Lerum 2006. Kvar från den tiden är alla tre gitarrister. Välkommen till Årstidernas Park i Umeå onsdagen den 1 augusti kl 19.30-21.30. Vi spelar en kombination av gamla klassiska instrumental- och sånglåtar, och även en del låtar med egen touch.
 

Värmen fortsätter

Hortlax måndagmorgon, kl 07.16: 27,7 grader. Imorgon tisdag: 30 grader, onsdag, 27 grader.

Olle Björklund /1965

 

Andreas och David

 
Den 3 juli 2012.

Vägen till barndomskompisarna

 

Himlen är mitt tak...

Himlen är mitt tak.
Solen min lampa.
Oceanen mitt badrum.
Bergen min huvudkudde.
Vi är alla jättar i vårt inre
universum.
 
Roger Lindqvist 

Barbro Svensson (1938-2018) Tack för allt!

 
1967
 
1967
 
1971
 
1960
 
 
 
 
1970
 
 
1975
 
1975
 
 
 
 
1996
 
 
 
 
 
1978
 
1978
 
1978
 
 
 
 
1972
 
 
 
 
 
 

Björn Ulvaeus & Agnetha Fältskog /1970

 

Thorleifs

 
 

Östen Warnerbring

 

Det enda viktiga

Det enda viktiga, är vetskapen om
att man betyder någonting för någon.
 
Roger Lindqvist  

The Steelmen fick Nalen i gungning

 
The Steelmen från Älvsbyn åkte till huvudstaden och fick både Nalen och Kingside att gunga i poprytmerna.
 
Bilden: "Stålmännen" från Älvsbyn, den 23 januari 1964.

Jörgen Ingmann /1961

 

1967

 

Strövtåg med en ballerina och en trummis

 
Den 13 juli 2012 gick jag och mina barnbarn på strövtåg i vår närliggande skog. Norah var klädd i sin ballerinaklänning, Max, som bl a spelade trumma på en sten, hade för dagen sin blå keps och gröna tröja på sig. Man kan se på bilden att deras farfar verkar en aningen trött. Varför vet jag inte. Kan det vara kombinationen, ballerina/trumslagare?

Hortlax kyrka /13 juli 2014

 

Grattis Jannicke!

Igår den 12 juli fyllde svärdottern Jannicke Hedman år. GRATTIS FINA DU! Jannicke är gift med Robert och mamma till Max. Jannicke tillhör vår familj sedan början av 2000-talet. Och det är vi tacksamma för.

Robert och Max 2012-07-13

Robert och Max i Storforsen. Älskar er!

Tisdag 5 mars 1974 kl 10.00

Hej! Bosse Nyman och jag var på Napoleon den nyöppnade klubben på Uddmansgatan i Piteå. Vi lyssnade till Pite Big Band m fl. Arne Domnérus orkester var också där. Han hade med sig Janne Schaffer, Bengt Hallberg, Georg Riedel, Ola Brunkert och Claes Rosendahl. Det började kl halv 9 på kvällen. Vi kom hem kl 1 på natten. Ikväll ska vi lyssna på dom på Christinasalen.
 
Kusinen Sune från Vidsel har varit här över helgen. Vi var på simhallen i lördags. Det var fullsatt på sporthallen Norrmalmia i stan där vi spelade. Och i Luleå gick det bara bra. Janne Höglund var på Norrmalmia, även min kusin Gun-Britt och hennes Rolf från Sjulnäs var där också.
 
Roger

Linda & Daniel - 2016-07-13

 
Två personer som jag älskar väldigt mycket.

Onsdag 1 maj 1974

Jag spelade igår på Forum i Luleå. Nu på fredag åker vi till Boden på "Spiltan" dvs Travrestaurangen på Torpgärdan. Lördag är vi i Långträsk på logen. Vi spelade i Piteå i lördags. Vi hade fullt hus, 590 personer. Enligt Janne Höglund så var det en lång kö utanför. Våra nya affischer är tryckta nu, vi får dom snart.
 
Norrmalmia, Piteå. 590 personer kom in, lång kö utanför.
 
Den 30 april, Forum, Luleå. Här slog vi publikrekord efter publikrekord.
 
Spelningar april 1974
 
¤ 11.4 Medborgarhuset, Luleå
¤ 12.4 Edeborg, Harads
¤ 13.4 Forum, Luleå
¤ 14.4 Kåbdalis Folkets Hus
¤ 19.4 Forum, Luleå
¤ 20.4 Bergskolan, Bergnäset, Luleå
¤ 26.4 "Spiltan", Boden
¤ 27.4 Norrmalmia, Piteå
¤ 30.4 Forum, Luleå
 
Spelningar maj 1974
 
¤   3.5 "Spiltan", Boden
¤   4.5 Logen Långträsk
¤ 10.5 Forum, Luleå
¤ 11.5 Edeborg, Harads
¤ 17.5 "Spiltan", Boden
¤ 18.5 Sörbyn - Parken
¤ 22.5 Örnässkolan, Luleå
¤ 24.5 Forum, Luleå
¤ 25.5 Sangis Folkets Hus
¤ 30.5 Forum, Luleå
 
 
 

Paradisets nyckel

Du hade nyckeln till Paradiset,
men valde att kasta bort den.
 
Roger Lindqvist    

Onsdag 11 juli 2012

 

Trädgårdsgatan 3C Piteå

 
Vår första gemensamma adress: Trädgårdsgatan 3C Piteå, 1978. Fyrtio år, tre söner och fyra barnbarn senare, står vi utanför porten där allt en gång började. 1978 jobbade vi båda på Furunäsets sjukhus. Elisabeth i Centralköket, jag på vaktmästeriet/ transportcentralen. Den 1 juni 1979 flyttade vi in i en två på Furuberget, Munksund. Den 1 september 1982 flyttade vi till Hortlax. Den 1 september 2012 flyttade vi in i en lägenhet i centrala Hortlax. Den 1 september 2038 flyttar vi till ett äldreboende i samma by? Några år därpå flyttar vi "över gränsen?".

Torsdagen den 10 juli 1969

Vi har övernattat i en liten by, jag vet ej vad den heter. Igår varvi över till Norge. Faster Elsa, mamma, pappa och jag. Vi tog ett kort vid gränsen. Där vi nu har övernattat är det bara 6 km till norska gränsen. Hade fara denna väg men vi slutade ut det. Skall istället fara till Gäddede vid tullen och sedan fara mot Norge. Farbror John (Risberg) har lite krångel med sin bil. Han vill inte fara  den lilla skogsvägen till Norge. Om bilen kanske skulle gå sönder mitt i skogen så finns väl inte där någon verkstad.
 
Han skall visst reparera bilen i Gäddede. Vi skall köra E6:an i Norge. Imorgon fredag är vi kanske i Östersund. Vi beräknas vara hemma måndag eller tisdag. Jag väntar nu bara att vi skall fara. Klockan är då jag skriver detta tio i nio. Vi måste tyvärr avbryta resan för farmor har blivit sjuk och ligger nu på lasarettet
 
Fredag den 11 juli 1969
 
Det är inte så allvarligt med farmor så vi behöver ej fara hem så fort. Farbror John fick hämta sin bil i dag från verkstan. Nu far vi från Gäddede. Vi har övernattat hos Hans Carlsson i Gäddede. Mamma, pappa och jag har ringt hem til lGerd. I natt skall vi ligga på vandrarhem. Klockan är nu tio i fem. Vi skall ju ligga på vandrarhe1m i Dorotea.
 
Lördagen den 12 juli 1969
 
Klockan är halv nio då vi lämnar Hoting där vi övernattade. Vi är nu på väg till Dorotea.
------------------------------------
 
Detta skrev jag i en anteckningsbok med gröna pärmar, som finns kvar än i dag, för 49 år sedan. Vi som var med: John, Maj-Gerd och Roger Lindqvist, John och Emmy Risberg samt Ivan och Elsa Lundmark. Emmy och Elsa var mina fastrar, syskon till min far. En kväll när vi hade inkvarterat oss på ett ställe, så ställde jag den här frågan till min faster Emmy: "Vem tycker du mer om, min pappa eller farbror John?". Svaret blev: "Jag tycker mycket om din pappa, men jag tycker nog om farbror John litegrann mer".
 
Jag var 11 år då jag skrev detta. Skulle fylla 12 i september.

På mammas balkong

 
Bilden togs måndagen den 9 juli 2012 på mammas balkong på Tolvmansvägen i Bergsviken. En av de sista gångerna som vi satt tillsammans i mammas lägenhet. Några veckor senare flyttade hon till ett äldreboende. Vid den här fikastunden var jag och Elisabeth närvarande.

Avans Lantbruk, måndag 9 juli 2018

Bonden har parkerat sin John Deere.

Möten

Det händer ibland att man möter människor, vars värme träffar hjärtat så man blir alldeles varm. Vemodet är dock stort när samma människor av någon anledning försvinner bort ur ens liv. Man skulle ju så gärna velat ha dem kvar för resten av livet.
 
Roger Lindqvist 2018-07-03

När du hämtar min själ

 
När du hämtar min själ, och för den ut på okända vatten, se då till att den slipper vara ensam i den mörka natten.
För den då hem till ett hus där den för evigt kan bo. Där själar möts, och där livet kan gro.
 
Roger Lindqvist 2014-07-10

Bob Stewens

 

Jaha, är allt det här mitt?

 
Bilden togs den 9 juli 2012. Vår älskade Sessan finns inte längre.

Pelle som blev Pelé

 
Vår upp-å-nervända katt Pelle, som under fotbolls-VM fick heta Pelé.

Med blicken vänd mot havet

 
Den 7 juli 2012.

Nos mot nos

Selma och Sessan pussar varandra, nos mot nos.

På väg mot Malå - 8 juli 2012

Telefonstolpar från förr kantade vägen mot Malå.
 
Närbild!
 
 

Grillmästarna: Max-Rogers

 
Max och farfar fixar grillningen hemma på tomten i Övremarken, den 7 juli 2012.

Eliasgrottan, Svensbyn - 6 juli 2014

 
Den här dagen gjorde vi - farmor, farfar och Max - ett besök i Eliasgrottan i Svenbyn. Det var varmt och det var mycket mygg.

Malte, den 6 juli 2014 på Hattudden.

 

Ståtliga furor i Blåsmark

 
foto Roger Lindqvist /28 juni 2012.

Ambulansen som försvann

 
Som barn hade jag en sån här leksaksbil, jag brukade använda den ute i min sandlåda. Jag byggde vägar med mina kompisar, vi körde med våra bilar. Så en dag så var den borta. Min far hade gett bort den till en liten kille i grannskapet. Jag hade visserligen slutat leka med mina leksaksbilar, det var just därför som pappa gav bort den. Skulle varit kul att ha den kvar.

Mitt möte med en sekatör

 
Jag hjälpte Andreas på hans tomt i dag. När jag skulle klippa bort några kvistar från en häck med min sekatör, så kom lillfingret i vägen. Följden blev att jag blödde som en gris, från ett stort jack i fingret. Åkte in till akuten på lasarettet i Piteå, där man skickade mig vidare till Hortlax hälsocentral för att sy. Fyra styng blev slutresultatet av mitt möte med sekatören. Trumslagarfingrarna måste ju vara i gott skick innan spelningen i Umeå. Farbror doktorerna (de var två stycken, AT-läkare  samt en sjuksköterska) som lovade att mitt lilla finger skulle återhämta sig innan den aktuella dagen.
 
Nu har jag hamnat i ett smått moraliskt dilemma; pga mitt sekatör-möte, så kan jag ju inte diska. Elisabeth mottog nyheten med ett cool leende.

Du tunga värld...

 
Den 3 juli 2012 verkade jag tycka att världen kändes allt bra tung. För att riktigt understryka min negativitet inför det tunga, så gjorde jag bilden svartvit, texten fick samma sorgsna färg, dvs svart.
 
Äsch... ryck upp dig, Rogge! PS. Elisabeth brukar kalla mig för Rogge eller Roggan.

Grattis INGMAR NORDSTRÖM!

 
I dag den 5 juli fyller dansbandslegenden Ingmar Nordström 87 år.
Stort GRATTIS på din födelsedag!

Det var då det...

Fr v Roger, Daniel och Robert. Bilden är hämtad från en videofilm, därav kvalitén, som togs 1988.

Tre generationer Lindqvistare

 
Häromdagen var vi tre generationer Lindqvist ute på en av bondens gröna ängar för att bärga höet. 1. Roger, 60. 2. Andreas, 36. 3. Malte, 6 (snart 7). Hemma hos farmor väntade Loke, 2, som också brukar sitta med sin pappa i traktorhytten. Malte, är väldigt intresserad av pappas traktorer.

Doktorsvillan

 
Restaurangen vid Doktorsvillan har gått i graven.  Linda och Sara heter de två fina tjejerna som jobbat i restaurangen. Avans Lantbruk AB har levererat kött till restaurangen.
 
Bild: Doktorsvillan. I överläkarbostaden (Doktorsvillan), är huset där överläkaren vid Furunäsets sjukhus en gång bodde.

Sandra C. Nelson f. Anderson (1943-2018)

Sandra (Sandy) Nelson f. Anderson, Saint Paul, Minnesota, har avlidit 74 år gammal. Sandra var gift med min tremänning Gerald (Jerry) Nelson, vars mor Syrena, var kusin med min far. Tre gånger kom Jerry och Sandy på besök till Hortlax. Första gången var 1991 och det som kom att bli den sista var 2007. Syrena jobbade under sina aktiva år som lärare. Jerry var ingenjör vid 3M.
 
Jerry och Sandy gifte sig 1964 och fick tre söner: Mark, Paul och Eric. De tre sönerna har också hälsat på hos oss i Hortlax. Mark är författare och grafiker, Paul jobbar som lärare och Eric är brottsmålsadvokat.
 
Jerry och Sandy med två¨av våra söner, Andreas och Robert under ett besök hos mina föräldrar sommaren 1991.
 
Frv Andreas Lindqvist, Jerry och Eric Nelson, John, Roger och Robert Lindqvist, 1991.
 
Sandra och Gerald gifte sig 1964. Medan Gerald hade svenskt påbrå, så hade makan Sandra danska rötter.
 
 
 

Evert & Astri Taube /1972

 

Magnus Härenstam /1971

 

Gunnar Sträng /1972

 

Gun Hägglund /1972

 
Gun Hägglund (1932-2011).
 

Janne Carlsson & Gösta Wälivaara /1972

 
¤ Janne Loffe Carlsson (1937-2017)
¤ Gösta Wälivaara (1940-

Östen Warnerbring /1967

 

Nils Poppe & Annalisa Ericson /1967

 

Två glädjespridare som inte finns längre...

 
Magnus Härenstam (1941-2015).
Lars Erik "Brasse" Brännström (1945-2014).

I den förstenade skogen

 
foto Roger Lindqvist - 2012-07-03

Dörr

 
foto Roger Lindqvist - 2012-07-03

Streaplers, Flamingo och Arvingarna

 
Tre personer på bilden är idag tyvärr borta: Bosse Möllberg och Lasse Larsson, Streaplers och Boris Estulf, Flamingokvintetten. Bilden togs i början av 90-talet. Boris Estulf slutade i Flamingo 1993. 1990 började Bosse Möllberg och Kjetil Granli i Streaplers.
 
Keyboardisten, sångaren, Lasse Larsson (1944-2004), Trumslagaren, Boris Estulf (1939-2014), Sångaren, gitarristen, Bosse Möllberg (1948-2016).

Bilutflykt - 1964

På bilutflykt sommaren 1964. Här har vi hamnat i Långträsk där vi tar oss en paus i sommarvärmen. Vid bordet sitter fr v min farbror Åke, min pappa John, min mamma Maj-Gerd och lilla jag med en flaska Merry i handen. På bordet står Åkes vita transistor. Det är Dagmar, Åkes särbo som tar bilden med sin lådkamera. Min fars blå VW skymtar fram i bakgrunden. Dagmars gula Skoda finns utanför bilden. Jag är inte säker, men det kan även tänkas att min pappas äldre bror Sven med hustrun Elma också följde med den här dagen. Jag tycks se bakdelen av en Opel Rekord i vänster bildkant. Sven hade en Opel Rekord.

Norah, från liten till stor

 
Hela den här helgen har vi sett när Norah spelat fotboll i Piteå Summergames med sitt lag Storfors AIK. Den 28 juli fyller hon tio år. På bilden ovan sitter jag och håller i henne, det var sommaren 2008. Lilla Norah har blivit stor.

När man mister någon...

När man mister någon som man tycker väldigt mycket om,
så uppstår ett tomrum och en saknad.
Det är det där tomrummet och saknaden som  jag
är livrädd för.
 
Roger Lindqvist

MALTE 2014-07-01

 
Allra finaste Malte...
 
foto FARFAR

Herr Lindqvist med picknickkorgen

 
Foto: Roger Larsson - 1 juli 2018.
 
Den här mannen kommer senare att bli staty mitt i centrala Piteå. Undrar hur många duvor som kommer att skita på honom?

The Streaplers

 

Flamingokvintetten

 
 

The Vikings - Arvika

 

Henning

 
Henning, var min systers kille i 18 år. Han kom in i familjen 1964 när jag var sju år gammal. Han var visserligen min svåger, men blev även till den storebrorsa jag aldrig fick. För Henning var ingenting omöjligt, han kunde det mesta. Han var en glad kille med mycket positivitet inombords. Det finns många fina minnen från den tiden då Henning var en i familjen.
 
Roger 

Hotel Christofer, Piteå /1964

 
1964 slog Hotel Christofer upp sina portar. På bilden ses hotellets direktör Ivar Olsson, från Skellefteå, fd Sikfors.

RSS 2.0