Torsdagen den 10 juli 1969

Vi har övernattat i en liten by, jag vet ej vad den heter. Igår varvi över till Norge. Faster Elsa, mamma, pappa och jag. Vi tog ett kort vid gränsen. Där vi nu har övernattat är det bara 6 km till norska gränsen. Hade fara denna väg men vi slutade ut det. Skall istället fara till Gäddede vid tullen och sedan fara mot Norge. Farbror John (Risberg) har lite krångel med sin bil. Han vill inte fara  den lilla skogsvägen till Norge. Om bilen kanske skulle gå sönder mitt i skogen så finns väl inte där någon verkstad.
 
Han skall visst reparera bilen i Gäddede. Vi skall köra E6:an i Norge. Imorgon fredag är vi kanske i Östersund. Vi beräknas vara hemma måndag eller tisdag. Jag väntar nu bara att vi skall fara. Klockan är då jag skriver detta tio i nio. Vi måste tyvärr avbryta resan för farmor har blivit sjuk och ligger nu på lasarettet
 
Fredag den 11 juli 1969
 
Det är inte så allvarligt med farmor så vi behöver ej fara hem så fort. Farbror John fick hämta sin bil i dag från verkstan. Nu far vi från Gäddede. Vi har övernattat hos Hans Carlsson i Gäddede. Mamma, pappa och jag har ringt hem til lGerd. I natt skall vi ligga på vandrarhem. Klockan är nu tio i fem. Vi skall ju ligga på vandrarhe1m i Dorotea.
 
Lördagen den 12 juli 1969
 
Klockan är halv nio då vi lämnar Hoting där vi övernattade. Vi är nu på väg till Dorotea.
------------------------------------
 
Detta skrev jag i en anteckningsbok med gröna pärmar, som finns kvar än i dag, för 49 år sedan. Vi som var med: John, Maj-Gerd och Roger Lindqvist, John och Emmy Risberg samt Ivan och Elsa Lundmark. Emmy och Elsa var mina fastrar, syskon till min far. En kväll när vi hade inkvarterat oss på ett ställe, så ställde jag den här frågan till min faster Emmy: "Vem tycker du mer om, min pappa eller farbror John?". Svaret blev: "Jag tycker mycket om din pappa, men jag tycker nog om farbror John litegrann mer".
 
Jag var 11 år då jag skrev detta. Skulle fylla 12 i september.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0