Söndag den 22 juli 1973

Det är 8 dagar sedan jag skrev i dagboken. Vi har under den tiden varit ut på camping med faster Sigrid och hennes familj. Dvs mina föräldrar och jag har varit med. Vi var till Norsjö i Västerbotten där vi hyrde en stuga. I Lycksele var vi i två dagar.
 
När vi väl kom hem så kom mina två kusiner från Gällivare på besök. Deras mamma och pappa var givetvis också med. Familjen Dagbro ska bo hos morfar under vistelsen.
 
Igår ringde mammas kusin Gudrun. Hon frågade om jag ville komma med mina trummor och kompa Piteå dragspelsklubb, där henne man Ivar Öhult är med. Min far skjutsade dit mig. Hela klubben var där när jag kom in i deras vardagsrum med trummorna. Harry "John Harry" Berglund var också där. Efter några låtar kom han fram till mig och gav mig massvis med beröm för mitt trumspel. "Hur mycker kostar du?" sa han. Han ville på stående fot ha mig med i sin orkester. "Du spelar som en Gud!" Så mycker beröm att man blev alldeles stum.
 
Den kände piteå-dragspelaren Henry Ström var också där. Han hade egen orkester under 30-40-50-talet. Henry Ström och jag spelade lite swing så det stod härliga till. Det var äkta 40-tals swing!
 
Roger
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0