Teknikens Värld

1962
 
1966
 
1968
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej !
Picko Troberg var en färgstark person som tyvärr gick bort härom året. På 90-talet jobbade jag på Lidingö under många år , då brukade jag o mina arbetskamrater åka till "Flickorna Troberg" för att äta lunch , det var Pickos döttrar som drev restaurang/hotell i dom gamla spårvagnshallarna på Lidingö .Picko brukade vara där o hjälpa till , om man inte tog "dagens rätt" utan tog en något dyrare rätt från A la carte menyn blev man serverad av Picko himself. Det var också mycket fotografier o racingprylar uppsatta på väggarna i restaurangen från Pickos racingkarriär.

Picko hade ju en mycket yvig mustasch , har för mig att han kallades för "Sveriges snabbaste mustasch" också. Kommer ihåg en incident som Teknikens värld skrev om för många år sen, Picko rök ihop med en motorjournalist som han tyckte bara skrev en massa smörja. Diskussionens vågor gick höga , och munhuggandet avslutades med att journalisten sa:

-Hörrudu Picko ! Nästa gång du äter ekorre ,svälj svansen också !!


Med vänlig hälsning Tomas

2018-07-19 @ 11:03:37
Postat av: Roger

Picko Troberg hade en stark motståndare i Svante Vorrsjö från Piteå. På IS-bane SM 1966 i Piteå så var både Picko och Svante med. Pitebon Vorrsjö vann den gången. Svante tävlade runt om i Sverige med sin vita Ford Cortina.

2018-07-20 @ 23:32:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0