Fredag 24 juli 1987 kl 9.20

Mulet ute idag. Andreas ska ut fastän det regnar. Danne sitter i sin hoppstol och sjunger. Mathias var hit igår. Han följde oss när jag  hämtade traktorn på jobbet. Tog hem den för att planera ut den sista jordhögen.
 
John Risberg är död. Han dog i tisdags, samma dag som morfar fyllde 88 år. John blev 75 år gammal. Dödsannonsen var införd i gårdagens PT. Det var Elisabeth som upptäckte den.
 
Mamma ringde från campingen i Ladrike. Hon visste inte någonting. John begravs nu på torsdag den 30 juli i Hoppets kapell i Piteå.
 
Roger
 
-----------------------------
John Risberg var gift med min faster Emmy f. Lindqvist. Storasyster till min pappa John Lindqvist. John Risberg var under många år skomakare i Hortlax. När han slutade med sitt skomakeri, så fick han anställning på Hortlaxhus. Där jobbade han fram till sin pensionering. John föddes 1912 på Ön i Öjebyn. Hans pappa Tycko Risberg, var klockringare (klockare) i Öjeby kyrka. Han var även skomakare liksom sin son. John Risberg var en frenetisk piprökare. I sin verkstad hade han en Gevaliaburk stående i sitt fönster med pipor av alla de modeller. Sin skomakarverkstad hade han hemma på sin tomt. Men innan han och Emmy flyttade i eget hus, så hade han sin första skomakarverkstad hemma hos min farmor och farfar, Amandus och Hanna Lindqvist i Övremarken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0