Onsdag 2 maj 1973

Började skolan i dag. Har haft 2 tim. svenska, 2 tim. SO lunch 2 tim. SO. Sen så var jag ledig 1 tim. Under tiden så for jag och Kenneth Berg och Bernt Lindberg upp till Kenneths hus där han bor. Vi drack oss en fruktsoda. Efter det så gick Bernt hem han slutade för dagen. Jag och Kenneth satt och lyssnade på musik. Dom har nästan allting, en stereo och en stereobandspalere i rummet. Vi lyssnade på Gilbert O´Sullivan, Sylivia Vrethammar, Cool Candys och Stefan Rüden. Ja, sen så gick vi till skolan. Då hade vi Fritt valt arbete, Kenneth har Foto och film och jag har nåt som heter Spela och sjung (som är jättetrist). Det är ingen ordning där.
 
Nu är klockan 20 över 5. Annika har sovit hon gick ner för en stund sedan. Mamma, pappa och jag har ätit sill och potatis. Sen så ringde mamma till optikern Ulf Åström och frågade om mina glasögon var färdiga. Och det var dom. Så vi ska in och hämta dom nu efter det Annika har farit. Hennes pappa kommer och hämtar henne kl. 5. Gerd ringde nyss, hon och Henning är i Jönköping nu. Det var sommar där nere.
 
Vi måste upp och vattna Gerds blommor också tror jag. Mamma sa det. Mamma diskar och pappa är ute. Vårt kylskåp är fortfarande trasigt. Dom skall ringa en elektriker eller vad det nu heter. Det blåser ute, men det är vackert väder. Solen är framme. Då ryker det 200 kr. från mina spelpengar (glasögonen).
 
-----------------------------------------
 
Spela och sjung var trist, skriver jag i dagboken. Jag bytte senare till Foto och film med Rune Höglund som lärare. Det var betydligt mer intressant. Kenneth Berg, som jag nämner, är tyvärr borta idag. Huset där han bodde bor vi idag granne med. Ett rött tvåvåningshus vid hortlaxvägen som 1973 hade ett postkontor på nedre våningen. Annika, som också finns omtalad, var ett dagbarn som mamma hade hand om. Vid den här tidpunkten hade jag börjat spela ute på danser, med Lasses orkester.
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0