Norahs "mackla", och Max nya skor

Även i den vanliga grå vardagen händer det de mest fantastiska saker. Igår t.e.x. när barnbarnet Norah var på farmor-och-farfar-besök, uttryckte hon sin önskan om att få en "mackla". Vad är då en mackla? Jo, en vanlig hederlig smörgås (macka). Önskan är väl ibland att man skulle ha ett slags "baby-språk-lexikon" att ta till, när Norah sätter fart med sitt numera väldigt rika språk. "Macklan" då? Jo, naturligtvis fick Norah sin goa mackla precis den hon ville ha.

Max hälsade på tidigt i morse. Max och hans mamma och pappa skall till Gällivare på bröllop. Eftersom det är Max allra första bröllop, så var han och köpte sig ett par fina "gåbort-skor" häromdagen. Och som sagt i morse kom han hit för att stolt visa sin snygga dojor för sin farmor och farfar. Och vi blev så imponerade. Även om Max inte alls kommer överens med sin skor just för tillfället, lär det inte dröja länge innan han vant sig med dem.

Den grå vardagens fantastiska saker, är de två barnbarnen, naturligtvis. Den ena med sina "macklor", den andre med sina "gåbort-skor". Ja, barn är fantastiska!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0