John Harrys - Folkets Park i Kiruna

1973 spelade jag med John Harrys trio från Älvsbyn. Det var många och långa resor till speltillfällena. Kiruna, Gällivare, Pajala, Svappavaara. Lördagen den 10 november 1973 skulle vi spela i Paviljongen i Folkets Park i Kiruna. Den enda utav oss som hade körkort var basisten Tommy Sällström. Jag hade inte ålderna inne - var bara 16 år - kapellmästaren och dragspelaren Harrry, hade "körförbud" p.g.a. sin ögonsjukdom. Och jag vill minnas att det blev ganska så tröttsamt för stackars Tommy, när han tidigt på söndagsmorgonen lämnade av mig i Hortlax. Tommy och Harry hade då ca fem mil kvar till Älvsbyn innan de också kunde pusta ut. Samma kväll som vi var på Parken, spelade Yngve Forssélls där också. Anki Hedmark hade just precis slutat, och kvar som sångare fanns Liz Lundberg och Roger Johnsson.


"Nya" John Harrys, anspelade på att Harry skaffat nya musikanter.
De gamla trotjänarna, basisten och trummisen, som varit orkest-
ern trogen sedan 50-talet, hade slutat. Trion blev så småningom
kvartett och sluligen även sextett.


Dragspelaren, sångaren och kapellmäst-
aren; Harry Berglund. Mer känd som
"John Harry".


Basisten Tommy Sällström, som senare blev medlem
i Piteåbanden; "Factum" och "Anders-Jans".


Var 15 år fyllda när jag sommaren -73 blev med i John Harrys.
Spelade trummor fram till årsskiftet 1973/74. Började då med
Rolf Åhmans.


Kommentarer
Postat av: Douglas Söderlind

ja Kiruna Folkets Park det mins man jag spelade både på den gamla parken som brnn ner jag tror att det var någon gång på 70 talet, en trevlig park va det.Kommer ihåg att vi i Norrländers hade en enkel spelning uppe i Kiruna det var en resa på 145 mil.Vi startade tidigt på morgonrn för att komma i tid.Vad timmpeningen blev den gången vill jag inte berätta för någon.Det undelättar att man är lite konstig i den här branchen

2010-02-20 @ 18:01:22
Postat av: Roger

Först satt man i bil ca drygt 40 mil enkel väg, sen när man kom hem på morgonkröken, frusen, hungrig och trött, så tittade man i plånboken och upptäckte att av gaget fanns inte kvar en endaste krona. Alla pengar var redan förspillda på korvkiosker mm Hade man inte haft ett brinnande intresse för musik, ja, då hade det aldrig gått. Men det är som du säger Douglas, man måste vara lite "knäpp" för att kunna hålla på med detta.

/Roger.

2010-02-20 @ 19:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0