Lill-Babs på BD-festligheter - 1956

Skellefteå med omnejd har möjlighet att roa sig storstadsmässigt under hela utställningstiden. Nöjesvirveln snurrar för fullt alla kvällar. Bakom arrangemangen står Barnens Dag, som svarar för alla arrangemang som publiken bjuds på utöver själva BD-festlighetrna de tre sista dagarna.

På länets största dansbana har ung och gammal möjlighet att svänga sina ben alla kvällar och dansa efter de mest skilda orkestrar, från Simon Brehms svängiga jazzrytmer till Lindvalls rejäla hemvävda toner. Big Simon och Lill-Babs inleder orkestrarnas rad och sparkar igång redan öppningsdagenskväll, d.v.s. i kväll. På fredag blir det lite mer hemmabetonat, då svarar Yngve Forsséll och hans grabbar för musiken. De avlöses på lördag av internationella Henry Hansens orkester som också svarar för ett scenprogram. Acke Kärrs orkester spelar också på lördag och för de hemvävda tonerna svarar Lindvalls och Åkes trio.

Onsdag den 18 är Big Simon åter tillbaka och han spelar även på torsdag. Yngve Forssélls orkester svarar för musiken första "BD-dagen" och på lördag turas Forssélls och Union-orkestern om på moderna dansbanan och Lindvalls och Jonne Berggrens svarar för gammeldansens musik. Samma orkestrar spelar avslutningsdagen. De flesta orkestrarna är ju gamla bekanta. Den enda nya är faktiskt Henry Hansens orkester, som fått mycket bra kritik. Den långe gänglige kapellmästaren Henry Hansen medverkar i de flesta numren under scenprogrammet. 10-mannaorkestern lär vara en av de flottaste som uppträtt på våra breddgrader.


Lill-Babs Svensson sjunger med Big Simon och hans
orkester på BD-festligheterna i Skellefteå.


Golden Gate-kvartetten medverkar också under festligheterna.

---------------Norra Västerbotten den 12 juli 1956.--------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0