"Norah vill ha safs"

I dag har Norah hälsat på oss. Och när hennes farmor och farfar satt på bron med kaffe och kaka, så kom Norah med sin egen beställning.
   - Norah vill ha safs, (saft) sa hon, och efter en liten stund så hade hennes beställning kommit ut bredvid farföräldrarnas kaffekoppar.

Efteråt ville Norah hoppa och plaska i de vattenpölar som fanns på tomten. Efter plaskandet ville hon tillsammans med farfar bestiga den snöhög som ännu finns kvar på gräsmattan. Väl uppe på toppen så tycktes vi båda skymta en isbjörn som stod och kikade på oss bakom den röda bodan. Inte nog med att det lunkade omkring vilda isbjörnar på tomten, det blåste även upp till storm högst upp på snöhögen.

Tur att vi hade våra överlevnadskläder på oss. Vi kurade ihop oss i väntan på att stormen skulle bedarra. Precis som bergsbestigarna gör på Mount Everest. När vi äntligen kommit ner på fast mark, skyndade vi oss till farmor Bettan för att berätta om det äventyr som vi nyss varit med om.

När vi pustat ut, så ville Norah ut med sin cykel. På med den rosa hjälmen, solglasögon och ett glatt humör. Sedan bar det iväg! Norah cyklade så fort att farfar knappt hängde med. Mitt på vägen stannade Norah för att rätta till sina solbrillor. Farfar var även tvungen att torka Norahs snoriga näsa, det blir nämligen så när man som Norah cyklar jättefort.

Efter cykelturen så satte vi oss i sagohörnan med de fluffiga kuddarna för att läsa sagan om Sune. Ja, när farfar läst den en gång, så ville Norah höra den ytterligare ännu en gång. Och när sagostund del 2 tog slut - då ville Norah ha ännu en repris. Alltså Sune del 3.

När Sune del 3 tagit slut kom Norahs pappa och hämtade henne. Norah blev jätteglad när pappa berättade att de två var bjudna på grillmiddag hos bästisarna Ella och My. Men vart tog då Norahs mamma vägen? Jo, mamma Jennie var på jobbet. Just nu så kan det tänkas att Norah sitter med sitt påskägg och njuter därhemma. Farmor och farfar har berättat att Norah ska även få ett nytt påskägg vad det lider. För snart är det ju påsk, och då skall ju alla ungar ha sig ett påskägg, och inte bara ungar, detsamma gäller även en och annan farfar också.
------------------------------------------------------
Farfar Roger.

Kommentarer
Postat av: Jennie och Norah

"Farfar sprang sååå fort" sa Norah idag.Nu förstår jag att det kanske var när hon cyklade? =) För då går det undan!

2011-04-17 @ 17:57:57
URL: http://jennieohlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0