ELVIS: "Ung man med gitarr" / 1957

En augustisöndag 1972 visas långfilmen "Ung man med gitarr" med Elvis Presley. Filmens originaltitel "Loving You" var också namnet på en av de låtar som Elvis framförde i filmen. Förutom Loving You, serverades biopubliken även på; "Let´s Have A Party", "Teddy Bear" och  "Mean Woman Blues". I de sångnummer som Elvis bjöd på, skymtade gitarristen Scotty Moore fram, men även Elvis basist Bill Black och trummisen D.J. Fontana. De tre får väl räknas som "urmusikanterna" från Elvis tidiga år, när han började bli ett namn på allas läppar. Trumslagaren D.J. Fontana är fortfarande vid liv, så också gitarristen Scotty Moore.

Loving You var Elvis tredje film i ordningen. Samma år kom också "Jailhouse Rock", även den en klassiker. I filmens rollista kan man hitta två för Elvis mycket viktiga personer; Vernon och Gladys Presley. Vad nu detta då? Jo, av den enkla anledningen att far och mor Presley, användes som statister i en av filmens scener. Mor Gladys gick ju bort året därpå, närmare bestämt den 14 augusti 1958, 46 år gammal. Ingen av föräldrarna uppnådde någon högre ålder. Vernon Presley avled  den 26 juni 1979, 63 år fyllda. Och som bekant så gick Elvis sin väg mot himlen i augusti 1977, 42 år ung.

Roger Lindqvist.


HAN SJUNGER ÄN...
Du gröna, sköna sommar som gett oss tillfälle att se så många gamla, trevliga långfilmer i TV! Synd bara att ljusa kvällar bjudit en så övermäktig konkurrens. Men nu när det börjar mörkna tidigare, kanske vi kan ägna oss åt dumburken ett slag igen. Så kan t ex de som var i lämplig ålder när rockfarsoten stavades Elvis Presley spana in sin hjälte så här 15 år efteråt och kolla att höftrullningarna och annan rekvisita sitter där det ska och att rösten låter som förr. Detta i en film som heter "Ung man med gitarr" och är från 1957. Elvis är killen som fortfarande är aktuell. I USA är hans skivsäljarrekord oslagbara. Dessutom lär epoken vara på väg tillbaka så bäst man vänjer sig. Spänn alltså fast säkerhetsbältet, sänk TV-ljudet och kör hårt!

---------------------------------------------------------------------------
HÄNT I VECKAN ¤ Den 18 augusti 1972


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0