Lokala radiosändningar vid Furunäset

I dag startar man lokala radioutsändningar vid Furunäsets sjukhus. 700 patienter och personalen skall få information och kommentarer via socioterapin, som står för den tekniska sidan. Det går bara till så att man sticker in en propp och sänder via P3. Det är en ny giv inom informationen och man har t.o.m. planer på att så småningom få även en intern-TV.
  - Vi tänker sända lokala nyheter från länstidningarna, information av olika slag både till personal och patienter, säger socioterapeut Helge Nordsvahn som också skall fungera som "producent" och hallåa. Till sin hjälp har han teknikern Georg Wallin.


Socioterapeut Helge Nordsvahn och teknikern Georg Wallin sköter
lokalradion som med tiden kanske kompletteras med intern TV.

INTERN TV BLIR NÄSTA STEG?

Helge Nordsvahn:
  - Det är ju rätt många patienter, som är blinda eller annars har svårt att läsa tidningarna. Via radion kan vi delge dem lokala nyheter från pressen. Och givetvis också annan information. Dessutom, och det är en viktig sak, kan vi informera personalen på ett snabbt och effektivt sätt. T.e.x. när något nytt läkemedel kommit ut så har vi hitills via ett lappsystem meddelat personalen om hur det skall användas. Nu kan vi komplettera lappsystemet och nå ut till alla samtidigt. Effektivt och snabbt.

Det är ju även andra saker t.e.x. information från sjukhusledningen som kan meddelas via radionätet.
Vi har prövat förr, under valet och 80-årsjubiléet och det gick fint. När det gäller information till personalen når den inte alltid fram. Om man samlar personalen kanske det är en femtedel som kan komma men nu kan alla nås. Radion står på jämt på P3 och vi har bestämt att börja med lokalsändningarna vid en viss tid, fredag kl 14.00, säger Helge Nordsvahn.

Man undersöker också möjligheterna att i en snar framtid få en intern TV som kunde utnyttjas i många sammanhang. Förslagsvis skulle man ordna en inspelningsstudio i f.d. kyrkläktaren.
  - Det behöver inte kosta stora pengar för landstinget. Nyttan är betydligt större, anser Nordsvahn.
Han och teknikern Wallin sitter nu och spelar in sina sändningar på band i ett rum på Forum, sjukhusets fritidshus inom sjukhusområdet. Man spelar in på band och sänder sedan.
  - Har du radioröst och tränat som hallåa, frågar Piteå Tidningen?
  - Vi tar det här enkelt och rättfram. Inga konstlade röster utan vanligt Pitespråk, säger Helge Nordsvahn.
--------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤
fredagen den 2 november 1973.


PS. Jag har en gång blivit intervjuad av Helge i studion när jag jobbade på Furunäsets sjukhus. Rolf Åhmans hade precis spelat in en EP-skiva. Det tyckte Helge lät intressant och "släpade" iväg mig för en stunds radiointervju.
/Roger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0