Lill-Babs gäst i Café Umeå¤ Lars Forssell och Lill-Babs är avlägsna släktingar.

LILL-BABS - SLÄKT MED LARS FORSSELL & INGMAR BERGMAN

Premiärgäst i nya omgången av Café Umeå är Barbro Svensson, 51, mer känd som Lill-Babs.
Ämne: släktforskning.
På håll är Lill-Babs nämligen släkt med båda Ingmar Bergman och Lars Forssell. Men då måste de gemensamma anfäderna sökas långt bort i 1600-talet. Café Umeå utreder i första sittningen varför släktforskning blir alltmer populäer. Professor Egil Johansson gästar kaféet för att berätta om den svenska kyrkbokföringen. Intresserade tittare kan även få hjälp direkt med att spåra förfäder.

Många av de gamla kyrkböckerna är överförda till dataregister, lätt åtkomliga i studion. Första programmet i café-serien innehåller också ett repotage om Sankt Paulia-blomman och dess över tusen olika varianter. I de sammanlagt elva programmen som sänds på tisdagar, onsdagar och torsdagar är matlagning, gammaldags folkmedicin och efterlysningar stående inslag.

Kamrater som inte setts på trettio år eller så kommer genom programmet ha möjlighet att leta rätt på varandra. Så småningom hoppas programvärden Kjell Ulfhielm på att kunna sammanföra gamla bekanta i direktsändning. Både han och Ella Nilsson är med från förra omgången av Café Umeå. För musiken svarar Roger Perneholms Caféband, samt olika gästartister.
--------------------------------------------------------------
AFTONBLADET (TV-BLADET) ¤
Den 7 april 1989.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0