ABBA nobbar alla jobb...

De toppar listorna i fyra länder, har sålt 20 miljoner skivor och är efterfrågade i hela världen. Men..

ABBA NOBBAR ALLA JOBB I SOMMAR
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Agnetha och Björn...Benny och Annifrid.

ABBA har sålt 20 miljoner skivor på två års tid. Och just nu ligger deras senaste singel "Fernando" etta i Västtyskland, Schweiz, Holland och Australien! I England har den klättrat upp till fjärde plats.

ABBA kom hem från Australien för ungefär en månad sedan. Den turnén blev gruppens största succé någonsin. ABBAS stora TV-show sågs av en rekordpublik.
   - Vilket fantastiskt mottagande, säger Agnetha Fältskog. Fick höra att vi legat etta på deras poplista med tio olika låtar.

TRIVDES I AUSTRALIEN
ABBA trivdes bra i Australien och vill gärna åka tillbaka dit på turné. Men när ska man hinna det?
   - Vi skulle ta jobb när som helst, säger Stikkan Anderson. Men vi måste tyvärr tacka nej till det mesta.
   - Polen, Ungern, Bulgarien, Italien, Sydamerika och många andra länder har hört av sig med inbjudningar. Men vad ska vi göra. Jag kan bara hänvisa till de TV-filmer som redan finns inspelade om oss.

ABBA har bestämt sig för att vara lediga i sommar. Dvs inte turnera utomlands, inte uppträda i folkparkerna. En och annan snabbvisit i främmande land hinner man dock med. I förra veckan var man t. ex. i London och medverkade i det stora TV-programmet "Top of the pops".

JOBBIGA VARDAGAR
Turnéer, TV-inspelningar, presskonferenser, fotograferingar, cocktailparties, radiointervjuer etc. Allt detta är en stor del av ABBA:s liv. Det liv som syns utåt. Men även för en världsberömd popgrupp finns det en grå vardag. Och den är oftast ännu jobbigare. Det är då idéerna måste testas, melodislingorna plockas fram, textförslagen. Det är då man tvingas stå i en studio och slipa harmonier och teknik till långt fram på nätterna.

EN STOR EUROPATURNÉ
Stikkan Anderson:
   - Fick vi inte tillfälle att arbeta ostörda med vår musik så skulle vi aldrig kunna behålla vår popularitet.
   - En skiva kan bli en världssuccé. Men den glöms bort ganska fort. Då gäller det att stå där med en ny platta i handen. Som är minst lika bra. Helst bättre.

Utlandet får därför vänta till januari-februari 1977. Då planerar ABBA en stor europaturné. I Sverige, Polen, Tjeckoslovakien, Italien, Spanien, Västtyskland, Frankrike och England. Och kanske ytterligare nåt land.


ABBA, Annifrid, Benny, Agnetha och Björn, tänker ta det lugnt
i sommar.¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
AFTONBLADET ¤
Den 12 april 1976.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0