Kjell-Bertils "Misty" - Då stod tiden stilla...

Det sägs ju att storleken inte har någon betydelse. I pianisten Erroll Garners fall hade den absolut inte det. Garner  - som mätte 157 cm i strumplästen - komponerade en av de bästa finstämda kompositioner som människor världen över har kommit att älskat genom åren. Den 27 juli 1954 satt Erroll Garner i en inspelningsstudio i New York. Tillsammans med basisten Wyatt Ruther och trumslagaren Eugene "Fats" Heard, framförde man Garners verk: "Misty". Plattan kom senare ut på klassiska skivetiketten Verve. I dag är Misty en god gammal evergreen, spelad och avlyssnad miljoner gånger om. Någon har sagt att Misty är de älskande parens dans, och att den tre minuter långa Garner-versionen, får tiden att stå stilla.

Hur som helst, så hittade Misty vägen till Kjell-Bertils repertoar. Den spelades i vårt band i många år. Allan Lundström blåste på sin tenorsax, och visst var det så - då stod tiden faktiskt stilla. När vi medverkade i "Dansbandskrampen" 2010, nää, jag har inte skrivit fel, det hette faktiskt "krampen". Krampen får väl i det här fallet åsyfta de eventuella kramper man fick i sina ben av att återigen sitta bakom trummorna som förr i tiden.

Tyvärr kunde inte Allan Lundström medverka, han gick bort året före, 2009, i en ålder av 77 år. Men visst fanns vår gamle spelkompis med, när tonerna ljöd ut över det till bredden fyllda dansgolvet. Den här gången var det vår pianist Tomas Åström som axlade Allans fallna mantel. "Misty" de älskande parens egen dans...Kjell-Bertils orkester, 1983.

----------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0