ABBA-EPOKEN SLUT?Ska ABBA lägga av på toppen av sin popularitet?
    - Vi börjar se slutet på ABBA-epoken, säger ABBA-paret Benny Andersson, 31, och Annifrid Lyngstad, 31, till den norska tidningen "Verdens Gang".
    - Hela vår situation börjar bli ganska pressad.
    - Vi blir tecknade ABBA-serier utan att vi själva ens kan protestera emot det, säger Frida.

Frida och Benny hälsar på släkt och vänner i Oslo just nu. Frida säger i den norska intervjun:
    - ABBA är trots allt fyra olika människor som ser sin framtid efter sina egna förutsättningar.
    - Själv hoppas jag att få gå till scenen, och Benny vill fortsätta att komponera.

"OTROLIGA VARELSER"

Frida har redan nosat på den lättare teatern. Hon var sjungande primadonna hos Kar de Mumma på Folkan i Stockholm, före ABBA-epoken.
    - Massmedia har gjort oss till några otroliga varelser, till något som inte alls stämmer med verkligheten. Om vi skulle protestera mot allt som skrivs och sägs skulle vi inte få tid till något annat.
    - Visst ska ABBA finnas till så länge vi har någon glädje av det. Men det kan bli ett naturligt slut på något som inte är bättre än det kan vara just nu, säger Benny till Verdens Gang.

Han berättar också att ABBA ska producera minst ytterligare två LP-skivor. Benny vill fortsätta göra låtar även den dag då ABBA-epoken är över. Just nu tänker han göra en musical. Björn Ulvaeus fortsätter också att göra musik. Frida siktar på scenen. Och Agnetha Fältskog har just nu nog med sitt nyfödda barn. Om någon vecka börjar ABBA med sin nya LP, som väntas komma på skivdiskarna i juli-augusti. Sedan ännu en LP. Men framgångarna kan knappast bli så mycket större. Visst skulle man hoppa av när man står på toppen, men det är omöjligt, säger Benny. Annifrid tycker att hon känner sig för litet engagerad i ABBA-karusellen, och säger:
    - Vi måste snart utveckla oss vidare - i var sin riktning...

FÖR SVÅRT FÖR BARNEN

Här i Sverige har kanske också ABBA-epoken nått sin kulmen. Gruppens väldiga barnpublik som köpt deras senaste LP "ABBA the ALBUM" är något förvirrad, skivans låtar är något för komplicerade och ingen har ännu blivit någon schlager i stil med tidigare lättfattliga alster som "Fernando", "Dancing Queen", och annat som alla från 6 till 14 år kunde lalla med i.

FOTNOT: Nya framgångar för ABBA: engelska poptidningen Melody Maker har utsett Arrival till 1977 års populäraste LP i Storbritannien. Samma skiva är också den mest sålda LP:n i Danmark under 1977.

-------------------------------------------------------------------------
AFTONBLADET ¤ Fredagen den 6 januari 1978


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0