"Han kom som ett yrväder en decemberafton..."

"Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen..."
En för många igenkännade början på Strindbergs Hemsöborna.
125 år efteråt, har jag gjort om texten - förlåt August - till att gälla barnbarnet Max intåg i vår lägenhet denna afton:
"Han kom som ett yrväder en decemberafton och hade en påse nybakade lusskatter i sin hand..."
 
Max Hedman, Robert och Jannices son, en ljusglimt i det mörka och trista väder som just för tillfället råder. Häromdagen skulle han baka tillsammans med sin mamma. Då beställde jag en stor lussebulle med mycket russin i. Han höll sitt löfte, den där goa lussebullen ligger tryggt hemma i min mage. Tack Max!
Max stora favorit för tillfället är Alfons Åberg. Norah har också sina favoriter. När hon var här för några dagar sedan, ville hon så gärna ha lite musik. - Lille katt, farfar...! Astrids Lille katt en riktig pärla både för stora och små. Jag tycker också om den. Och när Norah och Max träffas hos oss, så brukar Lille katt vara en självskriven låt att låna sina öron till. Undrar nu vad som Malte kommer att få för favoriter? Han är än så länge alldeles för liten för att kunna svara på den frågan själv. Men var lugn, det kommer så småningom.
 
En tur på stan idag, fick mig att längta hem igen. Det blev både ÖB och Coop Forum här i Piteå. Gillar inte de långa köerna så här i juletider. Träffade en bekant som uttryckte samma sak. Köpte två stycken Bingolotter dag, inför uppesittarkvällen som vi skall dela med Daniel och Mia. Dvs inte lotterna skall delas, utan kvällen som sådan. Två mycket frusna katttjejer stod hemma på bron i Hortlax när vi åkte förbi. Det var Sessan och Selma. Speciellt Sessan mjauade stort när husse kom förbi. Av bara farten så slank Selma in också. Pelle däremot låg inne i värmen med ålderns rätt. Undrar hur länge en katt kan hålla sig? Jag menar utan att gå på sin kattoalett? Frågan måste utforskas noggrant. Av den anledningen kommer jag att intervjua katterna efter helgerna. Roligt att få deras synpunkter i frågan.
 
Max kollar in kompisen Alfon Åbergs äventyr och bravader.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0