"Vill du rita min hand, farfar?"

Norah har nästan alltid någon ny idé när hon kommer på besök. Häromdagen ville hon att vi skulle rita av varandras händer.
    - Farfar, jag vill sitta i ditt knä! sa hon och snabbt som ögat satt hon med sin penna i farfars knä.
Först ville hon rita farfars hand. Det gjorde hon under stort allvar och djup koncentration. När det var över, ville hon att jag skulle göra detsamma med henns lilla hand. Hennes naglar var målade  med nagellack i olika sorts färger. En sak som hon förresten är rätt så stolt över, för varje gång hon kommer vill hon genast visa upp dem för oss. Norahs hand såg ut så här vid ritögonblicket:


Norahs högra hand avritad av farfar. Hon brukar titta in i mitt rum när jag sitter och skriver. Då vill hon gärna sätta sig en stund i mitt knä. Tillsammans brukar vi upptäcka allehanda spännande saker och ting. Följden blir att hon frågar mig om det ena och det andra. Exempelvis varför vissa saker är som dom är. När hon sedan går ut ur rummet lägger hon huvudet på sned och säger: Farfar jag älskar dej!

Och det är dessa fyra ord som kan få en 54-årig farfar att bli upp som ung på nytt. Hon är underbar vår lilla Norah. Skall man definiera ordet kärlek, så säger jag endast: NORAH! Naturligtvis och klart som korvspad så gäller ju samma sak med MAX!

-----------------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0