Sista gudstjänsten vid Furunäsets sjukhus
¤ Den sista gudstjänsten vid Furunäsets kyrka avslutades med att man
i procession utförde kyrkans lösa inventarier. Längst fram går kommi-
nister Thure Eriksson.

På söndagen hölls den sista gudstjänsten vid kyrkan i Furunäsets sjukhus. Anledningen är nedläggningen av sjukhuset. Högtidsgudstjänsten avslutades genom att prosten Curt Carlsson förklarade att Furunäsets sjukhus skall upphöra som officiellt kyrkrum. I processionen utfördes de lösa inventerierna ur kyrkan. Furunäsets kyrka invigdes som Piteå Hospitalkyrka den 6 januari 1894. Så visst var det vemod i kyrkans väggar på söndagen.

Men tills vidare kommer kyrksalen ändå att användas som samlingssal också för gudstjänster vid särskilda tillfällen. Efter högtidsgudstjänsten ordnades samkväm i festsalen. Förutom prosten Curt Carlsson medverkade komminister Thure Eriksson, sjukhuskyrkan, kyrkomusiker Harry Forsberg och sångkören Fyrklangen. Representanter för både landsting och kommun fanns också företrädda.


¤ Sjukhusdirektionens ordförande Irma Berggren var en av dem som
var med och tog avsked av Furunäsets kyrka.

-------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Måndagen den 21 mars 1988


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Hej RogerJag är uppvuxen på Finlandiagränd (och bor väl delvis där ännu) och tycker att dina inlägg om Furunäset är väldigt intressanta! Det är svårt att hitta bra info på internet om Furu så fortsätt gärna skriva.Fridens liljor!

2012-01-25 @ 15:06:57
Postat av: Roger

Det kommer mera!

2012-01-25 @ 21:32:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0