ABBA-Fridas nya man? / 1981


Frida skrattade när hon nyss hemkommen från Bahamas fick läsa om sin
"nye pojkvän".


Hans Blomgren är sedan länge nära vän till Frida. Och han har bott i
och "vaktat" den stora Lidingö-villan när Frida är bortrest.

Under påskhelgen gick helgtidningen Pressextra ut med et sensationellt "avslöjande" om ABBA-Fridas "nye kille". Den nye påstods lystra till namnet Hans "Blomman" Blomgren, 32. Som bevis anförde tidningen att han setts köra omkring i Fridas Ferrari. Det påstods också att han "tröttnat på att sitta gömd hemma i Fridas villa". Inget av detta är helt korrekt. Men det finns en kärna av sanning. HÄNT har tagit reda på hur det exakt ligger till mellan de båda.

Under de senaste fem åren har Hans Blomgren dubbeljobbat. Dels som resebyråtjänsteman vid Fallenius resebyrå i Stockholm, dels periodvis för EMA-Telstar som turnéledare för ABBA:s musiker. Alla som känner Hans Blomgren beskriver honom som en rejäl, ordningsam och pålitlig person. Hur kändes det då att helt plötsligt bli utpekad som Fridas nye kille, Hans?
    - Tja, det var ju smickrande om inte annat. Men det finns inte ett uns av sanning i ryktet. Jag är tvingad att dementera det med all kraft.

------------------------------
PÅHOPP
------------------------------
    -
Såna här påhopp kan vara jobbiga. Men för mig gjorde det inte så mycket eftersom jag är helt ensamstående. Jag är varken gift eller förlovad. Har inte ens stadigt sällskap.
Hur tror du att romansryktet uppstod?
    - Jag har bott i Fridas villa på Södra Kungsvägen på Lidingö vid flera tillfällen den senaste tiden när hon varit bortrest. Helt enkelt för att passa huset som annars skulle stått tomt.
    - Naturligtvis är Frida och jag gamla bekanta och jag har ställt upp på det här som en liten tjänst vänner emellan. Och så snart Frida kommit hem så har jag flyttat tillbaka till min egen lya på stan.
    - Frida skrattade så hon grät när hon läste det här i Pressextra, berättar Görel Hanser, vice VD på ABBA-bolaget Polar och en av ABBA-gruppens närmaste förtrogna. Här på kontoret har vi också skrattat åt uppgifterna, därför att vi VET att det absolut inte är någon romans på gång.

------------------------------------
BENNY
------------------------------
Efter den plötsliga skilsmässan från Benny för några månader sedan har Frida visat tecken på en viss rastlöshet. Medan press-ståhejet koncentrerats på Benny och hans nya sambo Mona Nörklit, och deras nya Östermalmsvåning, så har Frida tillbringat en hel del tid på resor. I början av året var hon hos vänner i Alperna och i Österrike. Och nyligen kom hon tillbaka efter en tids vistelse på en liten privat ö i Bahamasgruppen. Därnere var hon tillsammans med dottern Lotta, 16, och några nära vänner. Allt för att försöka glömma skilsmässan och den svåra tiden därefter.

Inte vid något enda tillfälle har Frida sammankopplats med någon ny man - förrän nu. Och det romansryktet var falskt. Av skäl som må vara hennes egna tycks hon just nu föredra att vara ensam. Den ännu odöpta singel, som ABBA planerade släppa ut i månadsskiftet april-maj, har uppskjutits. Enligt Görel Hanser är melodierna färdigskrivna och nu skall inspelningen ske någon gång i sommar. Just nu är ABBA-gruppen samlad i Stockholm. För några dagar sedan anlände den amerikanske TV-stjärnan Dick Cavett till Stockholm. På hemlig tid och plats skall han göra en stor intervju med de fyra. En av höjdpunkterna i samband med ABBA:s tioårsjubileum som grupp.


Hans Blomgren är till vardags resebyråtjänsteman. Men han har
också arbetat med ABBA under deras turnéer jorden över.

---------------------------------------------------------------------------------
HÄNT I VECKAN ¤ Den 29 april 1981

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0