Agnetha & Björn, Lill-Babs & Monica Z. m. fl midsommar 1971

- DANS PÅ SKANSEN OCH HELKVÄLL I LULEÅ -
 
TV 1 firar midsommarafton i Luleå. Hela kvällen svarar Luleå-distriktet för programmen. Man fuskar litet, spelar in midsommardansen och de andra programmen i förväg. I den lilla danspaviljongen "Huset" är midsommardansen till Yngve Forssélls orkester inspelad liksom kvällens första program. Redan klockan 17 kör man i gång med 50 minuters familjeunderhållning. De som underhåller är bl a Finn Alberth, Lasse Berghagen, Sven Hedlund och Annifrid Lyngstad.
 
Man bjuder också på Bo Nyborgs fascinerande och flera gånger prisbelönta naturdokumentärfilm "Ett lämmelår". En stund leker Per-Åke Blidegård och Roland Sjögren med motiv och musik. En blandning av go-go-flickor, gammeldansare och låtar med sug blir det i Hambodiskoteket.
 
Musik på svenska bjuder Monicorna Dominique och Zetterlund på tillsammans med Bäska Droppar. Tillsammans med Torsten Åhlander gör vi ett återbesök i sanningslandets gränsmarker - et märkligt område på Nordkalotten där gränsen mellan verklighet och fantasi är svår att upptäcka. Midsommarafton avslutas med "Om sommaren sköna..." - ett litet efterspel med träflöjtsklanger och udda tankar.
 
Annifrid Lyngstad är en av TV 1:s flickor i midsommar-
underhållningen från Luleå. Hon är med och snor
midsommarkransen på Gültzaudden.
 
Musikalisk midsommarbrud i den norrländska midnatts-
solen är Monica Zetterlund som sjunger till Bäska droppar.
 
En av Monicorna i programmet Monica - Monica på
midsommarafton från Luleå är Monica Dominique.
Tillsammans med namnen Z och Bäska droppar gör
hon musik på svenska.
 
TV 2 firar midsommarafton på Skansen i Stockholm med gammeldans från Bollnästorget, folkdanser kring midsommarstången och en scenshow från Solliden. Bosse Larsson är producent för det hela och är själv programledare för gammeldansen. Han fick jobba hårt för att värma upp publiken en kylig kväll, då programmen skulle spelas in.
 
Med hjälp av Skansens folkdanslag, TV-folk och journalister lyckades han dock fylla dansbanan. Det var nära att det inte blivit någon gammeldans i TV 2. Men Gnesta-Kalles kapell fick fart på publikens ben. Och mellan varven hoppade huttrande artister upp på scen: 11-åriga fiolfenomenet från Visby, Lennart Falkebring, Eric Öst och Georg Thunstedt, som traktterar en ensträngad japansk fiol.
 
Som sista program i Tvåan på midsommarafton sänds scenshowen från Sollidens nya dansbana. Agerande är Lill-Babs, Brita Borg, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, amerikanen Artie Sheppard, Git Skiöld och Leppe Sundevall samt Lill-Arne Söderbergs niomannaband.
 
Det regnade på deras kärlek, men det märktes inte. Agnetha Fältskog
och Björn Ulvaeus på Sollidens nya dansbana.
 
En ljuv Lill-Babs väntar på bandstart.
 
I väntan på entré roar sig Berith Bohm, på snabbvisit från Helsingfors,
där hon jobbar i sommar, och Eric Öst. På Bollnästorget får vi se dem uppträda
i TV 2:s midsommaraftonprogram. Dock ej på detta sätt, men ändå tillsammans.
 
Programledaren och producenten Bosse Larsson språkar med fiolfenomenet
Lennart Falkebring, 11 år, Visby. Han debuterade i ett av Bosse Larssons
gammeldansprogram och nu får han åter på midsommarafton visa TV 2-
publiken vad han kan.
 
---------------------------------------------------
HÄNT I VECKAN ¤ Den 24 juni 1971   
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0