Dansa "Huckle Buck" med Cool Candys / 1970

De sex medlemmarna i Cool Candys, fr v Arne Nathansohn, Einar Svensson,
Gunnar Wahlgren, Karl-Arne Andersson, Håkan Ljungkvist samt Sven-Eric Carlsson.
 
Onsdagen den 8 april fick Sverige en ny modedans. Då började vi dansa "Huckle Buck". Skivbolaget Anette och Cool Candys i Lidköping representerade nämligen då Sverige i finalen i Huckle Buck. Det är en rikstävling som pågått hela vintern, där det gällt att försöka hitta på en helt ny dans till Cool Candys skivlåt "Dansa Huckle Buck".
 Det är kul att dansa Huckle Buck, sjunger Cool Candys på plattan. Men det finns ingen dans som heter så! Därför inbjöd man till en tävling.
 
Intresset har varit rekordartat. Massor av dansförslag har inkommit från hela Sverige. På flera håll har skolklasser engagerat sig i tävlingen. Lärarna har hjälpt eleverna på alla sätt, och man har ordnar s k Huckle Buck kvällar.
    - Den här vintern går till historien som en av de roligaste vi varit med om, säger grabbarna i Cool Candys. Vi och publiken har haft jättekul. Det här har verkligen satt myror i både benen och huvudet på publiken. Vilken fantasi man har visat upp!
    - Vi har sett prov på alla möjliga och omöjliga dansstilar. Låten har tänt till tusen på alla åldrar. Ibland har det gått så hett till på dansgolvet att hela lokalen kommit i gungning och man trott att kåken skulle brak ihop.
 
Det blev en kul och rivig låt som vann. Förutom äran att ha skapat en helt ny dans, fick vinnarna 1.000 kronor i pris.
 
Cool Candys har alltså ett finger med i spelet i den nya modedansen. De har introducerat dansen i gruppens senaste skiva, "Go´bitar",  där "Dansa Huckle Buck" ingår som en av 12 stycken låtar. Någon närmare beskrivning på hur denna går till har ännu inte nått Piteå-Tidningens redaktion.
 
-----------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 11 april 1970.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0